icon

Partner nebere moje zdraví jako prioritu. Mám se snažit mu to vysvětlit?

jojka_124
Dnes v 18:23

Zdravím. Nadpis možná vyzní trochu hůř než by měl, ale bohužel se mi stala taková nepříjemná věc s manželem. Nedávno se mi povedlo nešikovně upadnout a pohmoždit si kotník a záda, a bohužel to zrovna vyšlo na den kdy manžel přespával u jeho maminky. Mám ji ráda a bylo to domluvené předem. Důvod je to že jí není příjemné spát doma sama a nejmladší syn přespával u přítelkyně. Bydlí kousek a manžel byl ochotný a odvezl mě do nemocnice. Byly jsme tam už celkem pozdě večer, ale nakonec jsme tam zůstali až do jedné hodiny ráno. Máme malou téměř desetiměsíční holčičku a bylo to trochu náročné, jelikož je stále kojená, ale n jak jsme to zvládli. Odvezl nás domů a pak jel zpátky ke tchýni. Přišlo mi to naprosto zbytečné tam jet o půl druhé ráno, ale on řekl že to slíbil tak jsem to tak nechala. Věděla jsem že budu potřebovat další den odpočívat a také že budu potřebovat pomoct, ale on už měl domluvenou směnu navíc, aby se mohl v práci vidět se svým tátou (rodiče nejsou spolu s tátou pracuje a jezdíme k oběma na návštěvy.) Ani ho nenapadlo že to sama nebudu moc zvládat když malou kvůli úrazu ani nezvednu pořádně. Bojím se že když mu něco řeknu, tak to vyvolá hádku, protože to přeci jen bylo všechno domluveno předem. Měla bych se mu to snažit nějak vysvětlit?

jasekd
Dnes v 18:31

No to bys mela...

klokanka31
Dnes v 19:02

@jojka_124 Promiň ale ten tvůj je pěkný blbec 😯

elvira
Dnes v 19:04

O půl druhé bych k matce nejela, obzvlášť když se partner zrakvi a máme na starost ani ne roční dítě. Tam bych spíš čekala pochopení že strany tchýně.
Zrušení směny v práci nebývá lehké, tam bych ti zkousla. Co mě ale razí do očí je tvůj strach říct manželovi narovinu ne úplně příjemné věci.
Partnerství stojí na komunikaci. Jakmile se zablokuje z jakýchkoliv příčin, vztah krachne- dříve nebo později...

drep
Dnes v 19:24

Zrušit směnu v práci, i když je navíc, je problém, to bych manželovi nevyčítala. Ale jinak jsou tvoje pocit stejně důležité jako pocity tchýně, že se sama doma bojí (i když teda nechápu, proč bydlí někde, kde se bojí). Vykomunikovat si to ale musíte vy dva. Když byli dceři asi tři měsíce, fakt festově jsem si vymkla kotník, nemohla jsem se ani hnout. Ani mě nenapadlo čekat, že se mnou manžel zůstane doma, ale přijel mi tchán pomáhat…

jojka_124
autor
Dnes v 20:26

Děkuji za všechny odpovědi. Jen jsem se chtěla ujistit že to nepřeháním. To že tchýně je trochu náročnější vím už od začátku vztahu, ale taky mi to s tím spaním přijde zvláštní. Manželovi jde převážně o to že jí něco slíbil a chce to dodržet, což já chápu, ale kdyby se někde on zmrzačil tak ho taky nenechám samotného.