Manžel říká své mámě naše soukromě věci. Jsem divná, že mi to vadí?
Manžel má se svojí mámou blízký vztah, což mi samo o sobě nevadí. Jenže jí občas říká i věci, které podle mě patří jen mezi nás.
Třeba že jsme se pohádali, kolik co stálo, co řešíme doma nebo něco kolem dětí. Pak mám pocit, že tchyně ví o našem vztahu víc, než je mi příjemné.
Manžel tvrdí, že se jen svěřuje a že z toho dělám zbytečný problém. Já to ale beru tak, že některé věci se z domu prostě nevynášejí. Jsem divná, že mi to vadí?
Pokud to otočím třeba na sebe, tak tyto věci své mamce taky říkám. Nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo někomu vadit, mamka se vždy k mému muži chovala velmi pěkně, často se ho třeba i zastávala, beru to tak, že má náhled, zná mě velmi dobře a občas třeba ví, že potřebuju přibrzdit. Takže dle tvých slov mohl mít muž klidně dojem, že tchyně ví hodně. Na druhou stranu dobře vím, že když měl čas a povídavou chuť, tak on své mamce taky pověděl ledacos "soukromého". Já to asi považuji za normální. Se svou tchyní jsem měla vztah slušný, byly jsme každá jiná, ale respektovaly jsme se a vycházely si vstříc.
@zuzkasim Děkuju. Asi hodně záleží i na tom, jaký má člověk vztah s mámou nebo tchyní a jestli to pak někdo nepoužívá proti druhému. Mně nevadí, že se svěří obecně, spíš mi vadí konkrétní detaily z hádek nebo peněz, u kterých mám pocit, že už jsou jen naše.
Ano, vadilo a hodně. A manželovi asi ještě víc. Ačkoliv máme oba normálně dobré vztahy s rodiči i s těmi vyženěnými. Jasně, že před mámou vzdechnu, že jde muž do práce i o víkendu, protože zase nefunguje klimoška, ale ne, nikdy bych jip nevyprávěla, že jsme se pohádali kvůli uklízení nebo penězům nebo sexu ve vířivce. Vnímám to tak, že máma je “moje”, automaticky na mé straně a že když jí budu vyprávět blbé věci o manželovi, tak je zveličí a nikdy neodpustí, což je založeno na tom, jak dobře mámu znám. Pokud chci řešit vztahový trabl (v duchu “a co bys dělala ty?”), ptám se své nejlepší kamarádky, s ní sdílím mnohem víc detailů ze svého života, s ní sdílím podobný pohled na svět a na vztahy a ona je sice taky na mé straně, ale zná nás oba a je mnohem objektivnější. Navíc teda to, že je někdo starý, neznamená, že je zkušený a nechat si radit ve vztahu od někoho, kdo sám žije v nejneharmoničtějším vztahu, co znám, by bylo kontraproduktivní.
Nejsi divna. Vis v cem je rozdil mezi rict to tchyni x rict to kamarádovi? V tom ze tchyne je apriori nastavena proti tobe.
To záleží jak tě tchyně vnímá. Mě moje dcera taky říká všechno i když jí manžel naštve,ale já nejedu automaticky proti němu. Mám ho ráda,s dcerou to proberu a třeba se ho i zastanu,nebo řekňu svůj úhel pohledu. A rozhodně to nevytahuju před ním.
@anonym_autor pak jste v tom vztahu 3, ne dva a je to nepříjemný, když tam pak jdeš na návštěvu a ona komentuje věci, o kterých by ani neměla vědět. Zažila jsem a jsem rozvedená, ex manžel si prostě nedokázal udělat pořádek a rozdělit svoji rodinu, ze které vzešel, od rodiny, kterou si založil. Ta první měla pořád navrch a zasahovala do všeho.
Ja jsem s mamou taky jedna prdel, obzvlast ted, kdy ja na materske a ona v duchodu😄 Rikam ji skoro vsechno, jako kamaradce. Manzela ma rada moc, proto vim, ze si muzu postezovat a nic to v jejich vztahu nebude znamenat.
@anonym_autor druhy by neměl dělat tomu prvnímu neco co mu není příjemné. Každý máme jiné hranice, s pokud je partner porušuje, není to dobre. Zluste to probrat znovu

Pokud to otočím třeba na sebe, tak tyto věci své mamce taky říkám. Nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo někomu vadit, mamka se vždy k mému muži chovala velmi pěkně, často se ho třeba i zastávala, beru to tak, že má náhled, zná mě velmi dobře a občas třeba ví, že potřebuju přibrzdit. Takže dle tvých slov mohl mít muž klidně dojem, že tchyně ví hodně. Na druhou stranu dobře vím, že když měl čas a povídavou chuť, tak on své mamce taky pověděl ledacos "soukromého". Já to asi považuji za normální. Se svou tchyní jsem měla vztah slušný, byly jsme každá jiná, ale respektovaly jsme se a vycházely si vstříc.