Přehnaná starost rodičů
Ahoj holky. Zacinam byt zoufala...jsem v 31 tydnu a bohuzel bydlim u moji matky,jelikoz s pritelem nejsem...jenze uz zacinam mit nervy v p*deli... vyperu si pradlo,ona mi ho kontroluje,kdyz zehlim tak resi proc je spotrebovane tolik destilovane vody,ze se mi pripalil pudink,proc nemam ponozky,kdyz dam ke dverim smeti,tak ho zacne tridit na plasty... mozna to je blbost,ale ja uz to psychicky nedavam... je na duchode,doma nic nedela,neuklizi,jen sedi u tv a pc... bohuzel na sve bydleni si pockam,kvuli financi...bojim se ze az se maly narodi ze to bude stokrat horsi...rict ji to nemuzu,brecela by ze se mi nikdo nezavdeci,ze mi chce pomoct...jenze ja uz mam nervy v p*deli a brecim tajne po vecerech nebo v koupelne a nevim jak dal...
nich tak mu reknou,hele v klidu,zadny penize nechci. To by bylo totiz nedospele. Vlastne pardon. Vam se to nikdy stat nemu
ze. Vy mate tak dokonale partnery,ze
neprichazi v uvahu,ze by vam zahli,ze jo.... Tak vam preju aby vas hlavne nikdy nepotkala taky takova blba zivotni facka. A omlouvam se za to rozkouskovani,blbne mi telefon.
@lucinkaxxx diky ze aspon nekdo me chape. Kdybych vedela ze dopadnu takhle,tak samozrejme dite nechci,ale jsem za maleho rada a budu delat vse pro to,aby se mel dobre,i.kdybych mela chodit rok po soudech. On totiz nemuze za to ze jeho otec je nespolehlivy,tak musim byt aspon ja...a taky bych si prala tak dokonaleho partnera jak tady asi maji ostatni...skoda...snad priste
@aiky33 vsak jo,hod se do klidu a tes se na mimouse. A ono rok se nikde po soudech tahat nebudes. Bude jedno stani,pikud se nedostavi bez omluvy tak pokuta a priste ho predvedou policajti. Jsou to nervy kolem tech soudu ale pak jak je to vyrizeny tak ti spadne kamen ze srdce ;)
no me by zajimalo, pokud se muzu zeptat, kolik ti je let, a jak dlouho pred otehotnenim jsi pracovala....to taky hraje roli- ja jsem teda zalozila rodinu pozdeji (muze, se kterym bych chtela zalozit rodinu jsem nasla az pred tricitkou)-takze do te doby jsem si sice uzivala, ale taky jsem si docela dost nasporila-kdyz jsi bez deti, se spori lip a vetsinou se doporucuje mit na ucte nekolik vyplat.....takze i kdyby me muz opustil, byla bych schopna se o nas postarat nekde v garsonce - coz by mi pro zacatek s ditetem stacilo, platila jsem petku za vse (kauce byla dva najmy-ty mi pak byly vraceny).....
@drzticka81 petku za vse? Tak tady jen cisty najem garsonky stoji pres 6000 plus sluzby...ty byty jsou silene. Je mi 30. Pracovala jsem predtim v kuse dva roky,ale kdyz delas za deset tisic,a domu das pet,tak toho moc neusetris,nebo pokud to nekdo umi,tak zavist...ja si nasetrila penize jak uz jsem psala výše,ale jelikoz celou vybavu si platim sama,tak mi zbyde asi 25 tisic,a to mam tady tak max na kauci a zbytek uz nic...takze ja bohuzel z mych vyplat moc nenasetrila...
@aiky33 mmch-pokud jsi z opavy, ja jsem taky -takze zhruba vim, jak se tu ty ceny pohybuji-sezenes i takovy podnajem....muj muz pronajima napr. byt-vybaveny, 2 plus 1 za 8micku, coz je slusna cena.....potkala jsem spoluzacku z gymplu, ma byt 2 plus jedna nekde u nemocnice a taky kolem 7 za vsechno.....musi se hledat......
@drzticka81 tak to se divim,moje kolegyne shanela byt tri mesice a.nakonec ma 2+1 za deset se vsim... hledala jsem sni celou dobu a vse bylo kolem takove ceny...ja.bydlela v 1+1 v katerinkach,za 7500 se vsim...s byvalym jsme meli 2+1 u kasaren za 7500 a jen 4000 se platilo pres zimu mesicne za teplo...tak teda.nevim...
@aiky33 Hezký den, tohle by jsi finančně nezvládla? https://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/1+k...
@lucinkaxxx ale samozrejme, ze muzeme za par let zjistit, ze jsou nasi chlapi stejne nefunkcni jako tenhleten... to nikdo netvrdi. Ale nezlob se na mne, je mi petadvacet a nejsem na nem zavisla a nesla bych bydlet k matce. Mam svou dobre placenou praci a mam i svoje uspory. Jsem schopna s nim i bez nej fungovat jako samostatna jednotka a matka...
@cizinkaa tak to je super a jsi sikovna ze ses zaopatrila a vybudovala si to jeste pred materskou. Ale jsou i lidi,kteri proste tak dobre placenou praci a uspory nemaji. Jestli je to dobre nebo spatne nehodnotim. Je to kazdopadne zkusenost do budoucna. Ale nechapu proc pak o takovych lidech mluvis s citelnym despektem a poustis se do nich,aby sis teda taky kopla kdyz uz je ten clovek na dne. Kdyz je clovek v takove prdeli,potrebuje spis nakopnout,povzbudit..ale jasne,jak tady pak vzdycky ctu,ja jen vyjadruji svuj nazor,mam na to pravo atd...jasny,pravo na nazor ma kazdy. Ale krome prava by si nekteri meli uvedomit ze existuje i empatie,slusnost a treba jen obycejne vyjadreni ucasti nad situaci druhych. Nic to nestoji a jeste by vas mohlo hrat na srdci ze jste tomu cloveku aspon na chvilku treba udelali radost,poradili,nebo jen dali moznost sverit bez odsouzeni.
@aiky33 Nebo pokud striktně netrváš na bydlení v Opavě, tak Ostrava nabízí toto: https://www.sreality.cz/detail/pronajem/byt/1+k...
Ach jo ti chlapi. Vůbec tomu nerozumím tohle jednání bych čekala od nějakého 20 kluka. A ne od dospělého muže. Taky bych to tak nenechala a soudila bych se. A to že tady některé dotyčné řeší že by jsi měla mít nejprve svatbu a potom děti mi přijde opravdu komické. Nežijeme v době našich babiček. Taky mám dceru skoro 3 letou a čekáme syna svatbu teda řešíme s tím že někdy v budoucnu aby jsme měli všichni stejné příjmení a děti to jednou neřešila proč se maminka jmenuje jinak. Hlavně se drž a v klidu opravdu ty nervy nestojí za to aby se nestalo něco tobě nebo mimcu.😉
@hanule61 nepomuze...proste on me v tom chce nechat vymachat... dnes jsem zjistila ze se prestehoval k rodicum na barak,aby on mohl v klidu pracovat a oni se mu starali.o dite co ma v peci. 11 let. Tak co k tomu dodat,ve 38 u rodicu nez aby bydlel s zenskou co sni ceka dite... a to ma penez dost...
@ditta01 No, komické... kdyby se řídila oním zastaralým, že nejdříve svatbu, tak teď nemusí bydlet u rodičů a řešit každou korunu, protože by měla nárok na výživné na manželku a nemusela řešit určení otcovství. Jinak tedy já osobně taky svatbu nepovažuju za nutnou, ale pokud ji člověk nechce, tak musí být v pozici aby byl soběstačný, pokud se něco stane, neb náhoda je blbec a i úžasný partner se může třeba zabít a autě.
Me dite ma mit taky narok na stejnou zivotni úroveň jako on...coz nikdy mit nebude...kor ted kdyz se odstehoval k rodicum...jeho dite cele ve znackovem,plne skrine,ji si same drahe jidla,dela fotbal,jezdi na tabory za nekolik tisic...tohle vim ze moje mit nebude...
To je vůl.. protiřečí si, zájem nemá, ale do péče chce, zvláštní, když ten zajem nemá.
Ale jak píšu, třeba až se emoce uklidní, bude se starat, do budoucna nevidí ani on ani ty..
@lv to spis tvrdi aby me nastval. S tim ze bydlim u matky a nemam nic a on ma vse,tak ho daji mu...nastesti vim ze by pri nem museli stat rodice,ze mu pomuzou,tak jako u toho jeho a to vim ze neudelaji... jim je jedno kolik ma deti... je zajima jen ten prvorozeny a mala od sestry,ostatni neexistuji...

@japona
@cizinkaa
Tak vy jste hnusny teda obe dve. Ono to ze nema bydleni a ani penize na to se hned zaridit asi souvisi s tim,ze on ni chlap odesel ne? Co je na tom proboha nedospelyho? Denne vidam zensky kterym chlap zahejba a ony delaji ze to nevedi aby neprisly o svuj standart. A pak to jeste schovavaji za to ze to je kvuli detem a jak dokazaly odpustit atd. To zas treba prijde nedospele me.
Kazdopadne to,ze bude mit v lete penize na byt z toho co vysoudi na partnerovi...co jako? Dite s ni planoval a ma povinnost se o nej postarat alespon materialne kdyz uz ji v tom zbytku nechal sam.
Ale samozrejme,vy jste ty dokonale,kterym kdyby tohle chlap udelal a odesel od