icon

Přítel a jeho nenormální chování

vutajeni
8. lis 2016

Ahoj maminky, holky, rádkyně. Omlouvám se, že to sem píšu anonymně, ale nechci, aby si to přečetl někdo, kdo nechci aby měl o mě takové soukromé informace.
Chodím sem už pěknou řádku let, chodím se sem radit, pobavit, poradit jiným maminkám. Teď potřebuji radu sama.
Byla jsem sama docela dlouho, mám dítě, které má 6 let.
Zjara jsem se seznámila na seznamce s mužem, se kterým jsme si padli do oka. Týden po seznámení mě pozval k němu (bydlí 120 km ode mě) a seznámil s jeho dětmi (8 a 10).
Už při prvním víkendu u něj se projevil. Jeho menší dítě tenkrát k němu nechtělo, přijelo až v sobotu a on se po telefonu pohádal s bývalou ženou a docela sprostě.
Velmi záhy jsem pochopila, že on je velký neurotik a koler. Naštve se kvůli každé blbině a stejně tak rychle vychladne. Několikrát se na mě utrhl, důvod vlastně ani pořádný nebyl (jednou kufr na sedačce auta, svítící mobil v autě). Několikrát mě poslal do pi*i (omlouvám se za výraz). Několikrát byl hrubší na mé dítě.
Neuměl mi dávat najevo city, neuměl obejmout. Já jsem to začala řešit, proč. On to prý neumí, dávat city najevo. Ale své děti objímá a líbá pořád - ty se od něj odvrací. Já jsem ho prý vydeptala tím, že jsem řešila co a jak bude, co ke mně cítí (ale choval se fakt hnusně, takže otázky byly na místě) Kolikrát na mě křičel, i na své děti - ty až někdy brečely. Menší dítě k němu nechce jezdit, protože prý pořád řve. Prý řval i na bývalou přítelkyni a na kamarádku - obě s ním skončily.
Teď přišel s tím, že chce být s dětmi sám, že je klid. Já ale vím, že není, že řve bez ohledu na to, zda tam jsme nebo ne. Když se ho zeptám, zda se rozcházíme, tak mi odpoví smajlíkem 😲 anebo mně je to jedno, jsem teď rád za chvilku klidu.
Utrhuje se i na mamku, na taťku, nemá dobré vztahy s bratrem, se svým dispečerem - je to kamioňák. Mluví hnusně o emigrantech, Asiatech, Černoších, Romech - a to i před dětmi.
Je strašně sprostý, ale opravdu nechutně.
O všech svých bývalých říká, že ho nechaly a on byl ten hodný, co by se rozdal. Možná jo, možná ne. Ke mně se rozhodně hezky nechová.
Vím, poradíte ať ho nechám. Jednak mám u něj ale nějaké své věci a jednak nechci, aby to zase bylo tak, že on chudáček bude ten opuštěný.
A také myslím, že má psychickou poruchu. Nevyznáte se v tom některá?
Umí být i hodný, milý a něžný, ale vše jen když má náladu a sám chce.

Také dělá rozdíly mezi dětmi. Jeho děti neumí poděkovat, poprosit, hnusně se chovají k babičce - jeho matce. Jsou enormě vybíravé v jídle. Víkendy u něj vypadají tak, že děti ráno vstanou v 8, on v 10. Ty dvě hodiny jsou na mobilech. Potom až vstane, zapnou si počítače a hrají hry až do večera - kolikrát ani nejdou na procházku, nikam a jen hrají hry. To menší dítě dokonce hry určené pro děti od 12 let. On jim vše podstrčí až pod nos, oni nemusí nic, ani si uklidit nádobí, ještě ve 3 odpoledne jsou v pyžamech. Na počítači jsou klidně do půl 1. On je krmí hranolky, chipsy, colou.
Vše jim povoluje, moje dítě si nesmí půjčit jeho hračky, ale svoje musí. Děti jsou jinak fajn, ale on to kazí.

Omlouvám se za delší text, asi jsem se potřebovala svěřit

japona
9. lis 2016

@vutajeni Ted jsem rychle prolétla zbytek diskuze. Vy se k němu bojíte přijít pro xbox a poslat ho do háje, tak raději setrvávate v tomto podivném vztahu?! To už zavání masochismem🙂
A nebo brutalne nízkým sebevědomím, kdy za pár hodin "lásky" zkousnete desítky hodin stresu, konfliktů, nadávek atd..

marcellia
9. lis 2016

Zdravim,necetla jsem co vam radily ostatni,ale za me rikam okamzite prerusit kontakt a nepripoustet s nim zadne diskuze. Je to manipulant,hulvat,a k tomu ma bezpochyby nejakou poruchu osobnosti-a to mi verte ze to neplacam do vetru. Od takovych lidi co nejdal,nebo vas stahnou dolu s sebou. Mate na lepsi,minimalne na slusneho hodneho chlapa,a to obzvlast,kdyz mate dite.
Fakt nohy na ramena!

hedviga2
9. lis 2016

@vutajeni tak zamilovať sa do takého ... to ako sa dá??!! To si sa zamilovala pri prvom stretnutí, keď sa ešte pretvaroval? Veď máš dieťa, za ktoré nesieš zodpovednosť! Prepáč, nechcem byť ako tvoja "láska" a napísať tu naplné ústa, čo si aj ty zač. Iba mi je trochu smutno, že mnohé dnešné matky sa NEPOUČIA. Na nete a aj okolo nás je toľko prípadov, na ktorých by sme sa mohli učiť!

vutajeni
autor
9. lis 2016

@marcellia máte prosím zkušenosti s psychickými poruchami? Já vím že nějakou má...
ale i vím, že ta nesouvisí s jeho chováním

On o sobě tvrdí, že je hodný. Pokud ano, tak ne na mě...

hedviga2
9. lis 2016

@vutajeni ??????????????????????????????????????preboha, načo riešiš jeho poruchy!!! Zbaľ veci a venuj sa tvojmu dieťaťu. Alebo máš veľa času a vypisuješ na net, iba tak. Choré.

vutajeni
autor
9. lis 2016

@hedviga2 ani vlastně nevím jak si o ten xbox mám říct...

japona
9. lis 2016

Na vašem miste bych mu řekla, že je konec a uz na nej nereagovala. Urcite se bude snazit ve vas vyvolávat pocit viny - vy jste ta zla, co vše zkazila a co ho opustila, ac on se snažil a bla bla..
Jste moc hodna (a dost si necháte líbit), proto se bude snažit o vás nepřijít. Normální sebevědome ženske (jako ty "hrozne" přítelkyně před vami🙂) by s tímto materiálem vůbec neztracely čas..

vutajeni
autor
9. lis 2016

@japona ano vím...máte pravdu...já se trochu bojím, že když mu řeknu, přijedu si pro ty věci, tak že mi je nedá...navíc bydlí v jedné dědině za městem, kam dojedu vlakem a já se tudíž k němu domů ani nedostanu, vždy pro mě přijel autem, nejezdí k nim autobus...
Takže stejně mu můžu říct co si myslím až budu mít ten xbox u sebe...

marcellia
9. lis 2016

Mne by teda stacila jedna takova scena,nebo ze by mne hned na zacatku vztahu okrikl a poslal do p.ci,a byla bych v takovem soku,ze by se ani zadny vikend nekonal. Tohle prece nemate vubec zapotrebi.
A co se tyka jeho deti,tak to je moc smutny. Ale jiste je,ze jejich matka moc dobre vi,co je jejich otec zac,a pokud nedokazala nebo nechtela zabranit tomu,ze ho deti navstevuji,tak to uz je jejich problem a boj. Radsi na to ani nemyslet.

japona
9. lis 2016

@vutajeni Je to jednoduché: "Ahoj, nechci se s tebou dále scházet. Vrať mi xbox". Pokud předpokládáte, že bude problém (řvát či vám sproste nadávat), asi uznáte, že to nebude ten pravý partner do života..

vutajeni
autor
9. lis 2016

@marcellia já byla v šoku...on pak řekl, byl jsem naštvaný z práce.
On si naopak myslí, že on je skvělý otec a jejich matka je příšerná a nevěnuje se jim. Myslím ale, že to menší dítě doma vše vykváká a tak matka zhruba ví, jak to tam funguje...

@japona on je momentálně někde v cizině s kamionem, nevím ani kde. Takže budu muset počkat až se vrátí. Kdybych měla ten xbox u sebe, možná bych byla klidnější a od plic mu řekla co si myslím...jenže takto mám strach že mi ho buď nevrátí nebo rozfláká

japona
9. lis 2016

@vutajeni Doporučuji v mezičase, než se vrátí z ciziny, návštěvu nějakého psychologa, aby vám pomohl se sebevědomím. Vy porad doufáte, že on se zmeni a bude se k vám chovat lépe. Ne nebude, bude to horší. Vy se ho bojíte, bojíte se ho opustit a svadite to na xbox..

bbibianca
9. lis 2016

@vutajeni tak az de vrati rekni, ze chces ten xbox zpatky, ze ho chces mit doma protoze ... neco si vymysli a pak az budes doma to s nim ma dalku ukonci.. proste prestsn s nim komunikovat...

bureska
9. lis 2016

@vutajeni co řešíš? Tak počkej až se ti ozve nebo až bude na příjmu, pokud je v cizině a teď není. Pak mu napiš ahoj, myslíš že bychom se mohli vidět? Při té příležitosti bych si odvezla ten xbox. Jestli se bojíš, že ti ho nedá nebo rozbije, tak mu dopředu neříkej, že to chceš ukončit. Koneckonců, to bys stejně měla udělat tváří v tvář...až budeš mít ty věci u sebe, řekni mu to...
Jak si tady psala, že tvůj jediný prohřešek byl, že jsi se zamilovala a on to neopětoval, místo toho na tebe chrlil jednu urážku za druhou a že jsi nad tím uvažovala a už si to nenecháš líbit. Tečka
Nic o tom, jak vychovává děti nebo jaké má vztahy s matkou neříkej, on by to evidentně stejně nepochopil. Přijde mi, že na každou tvou otázku nebo názor má naprosto jinou odpověď anebo ti na to, nač se ho ptáš ani neodpoví. Jak budou žít jeho děti, jestli ho budou dál navštěvovat, to neřeš. Tím si neubírej energii.
Toto co jsem četla, to fakt není chlap do života a chápu, že je sám, že není s manželkou, s přítelkyněmi...s takovým imbecilem by totiž dlouho nikdo nevydržel

japona
9. lis 2016

@vutajeni Pokud máte strach, že "bude řvát či rozflaka xbox", když tam nebudete, mela bych strach, že bude řvát a flakne jednu vám, pokud tam budete.. v tomto případě bych se s nim už nekontaktovala vůbec a obětovala kus plastu..

vutajeni
autor
9. lis 2016

@japona už nedoufám...tato diskuze mi pomohla otevřít oči. Víte kolikrát jsem čekala, že mi napíše něco hezkého, že mě pohladí jako své děti, přivine k sobě? Až tady za ty dva dny mi došlo, že on takový není. Ne ke mně. Došlo mi, že mě vlastně rád nemá a jen mě využíval.

domca89
9. lis 2016

Komentáře jsem nečetla, je jich už moc, ale psychickou poruchu by mít neměl, každý profesionální řidič musí podstoupit psychotesty, aby mohl jezdit, tam by byla porucha odhalena a jemu by nedovolili jezdit. Spíš si myslím, že nemá zájem. A že se chová hnusně k dětem, bohužel jsou tací, kteří si myslí, že jsou páni všeho, vše se jim podřídí a jak ne, neumí hezky zareagovat.

journals
9. lis 2016

@mialagia Tak holky... když se tu už najdou takový odborníci, bylo by fajn aspoň pozjišťovat základní info, než tu začnete radit od stolu...
"... snad jen si uvědom, že jak to líčíš může to být max.porucha osobnosti (ne nemoc) a ta nejde léčit.."
Psychická nemoc neexistuje. Jsou jen psychické poruchy a některé (světe div se) jdou léčit, nebo zmírnit tak, že příznaky jsou opravdu jen minimální a vyskytující se zřídka. Ale samozřejmě záleží na tom, jaká ta porucha je. Něco vyléčit jde, něco nejde.
Nešiřte tu prosím zbytečnou paniku. Ono i kdyby nějakou poruchu měl, tak zadavatelce by to už stejně mohlo a mělo být jedno. Ať utíká co nejdál co půjde, tohle nemá snad žádná zapotřebí...

kvakuska
9. lis 2016

@vutajeni chceš tu řešit přítele a jeho nenormální chování ... ALE CO TY A TVOJE NENORMÁLNÍ CHOVÁNÍ? ... to co děláš TY opravdu není normální, když pominu tebe (tvoje věc že na sebe necháš kydat hnůj), tak tvoje dítě necháš urážet, osočovat, utiskovat jeho dětma, necháš ho aby viděl, jak tě ten chlap ponižuje, jak ti nadává, jak je na tebe sprostý, a to vše jen pro chvilku tvého sexuálního potěšení? Co jsi to sakra za matku, že do tohodle dobrovolně taháš svoje malé dítě? To jako chceš, aby přebral chování toho magora jako svůj vzor? Aby na tebe nebo na kohokoli jiného jednou sprostě blafal a urážel tě, protože to bude považovat za normální? Co když se malej s tím co u magora zažívá svěří svému otci? Myslíš že se to tvému ex bude líbit, že tam kluka taháš? Prober se dřív než bude pozdě a nevymýšlej důvody, proč se s ním nemůžeš rozejít. Jeho děti nespasíš a on se bude stejně pořád jen litovat, ať uděláš cokoli. Přestaň řešit jeho psychickou poruchu a začni řešit svoji nevyrovnanou psychiku, protože to co děláš fakt normální není 😝

japona
9. lis 2016

@vutajeni Hlavně si s nim neporizujte dítě! To už byste se kontaktu s nim nebavila do konce života...
Vsadím se, že s necim podobnym přijde: "Proc me chceš opustit? Já se tak snažím, abys byla stastna... Dokonce jsem uvažoval, že te pozadam o ruku a pořidíme si dítě. Co to ještě zkusit? a bla bla bla" Nasrat!

vutajeni
autor
9. lis 2016

@journals jeho máma mu třeba říká, že by měl zajít k psychologovi a následně k psychiatrovi a nechat si předepsat lexaurin. Prý že má děsné výbuchy vzteku až nekontrolavatelné. A že je jen otázkou času, kdy buchne a někomu natáhne...a že je zajímavé, že se takto chová jen, když není taťka doma (bydlí s nimi v jednom domě)
Takže asi na tom něco bude

zuzineckah
9. lis 2016

@vutajeni vypadá to, že na psychologa jste oba! Vyprdni se na xbox, vem rozum do hrsti a nohy na ramena.

vutajeni
autor
9. lis 2016

@japona to ne...já už v tom nechci pokračovat. Už mám na něj nehorázný vztek
@kvakuska tak to zas pr. Nebylo to vždy tak hrozné, takové to je poslední cca měsíc, měsíc a půl. Do té doby byl normální...
A děti se mají jakžtakž rády. Hrají si, blbnou spolu...pak dojde k hašteření a to jeho to hodí na mé. Moje též není svaté...já bych to dětské hašteření neřešila, řeší to on.
Na mé dítko byl také hodný, až teď v poslední době začal. Možná jsem se špatně vyjádřila, ale na mé dítě nebyl hnusný.

lajochova84
9. lis 2016

@vutajeni Nebuďte hloupá...(!) kvůli xboxu nebo pár dalším věcem??? Představte si, že se xbox rozbil. Spadnul na zem. Holt budete muset koupit nový. Nebo se obejít bez něj. Kvůli pár tisícům bych se rozhodně nestresovala. Případně mu řekněte, že je konec, ačkoli on je milující, tak ho i vy opouštíte - ano má pravdu, všechny ženský jsme vypočítavý samice od prasat - a že si pro věci přijedete někdy...

mialagia
9. lis 2016

@journals zatímco ty jsi tedy fakt odborník..psychická nemoc= např. schizofrenie, bipolární porucha.. Zatímco psychická porucha=psychopatie, neuróza..
Nemoc lze léčit, zatímco poruchu jen velmi omezeně a jen ve spolupráci s postiženým (nutná sebereflexe), je to spíš povahový rys a on se těžko může vyléčit když si nikdy sám nepřizná, že má problém..😣

pavlanaty
9. lis 2016

Nevim na co se vlastne ptate...vyjmenovala jste spoustu negativ a tech pozitiv je sakra malo... Urcite na vas ceka nekde nekdo lepsi. Nebo se bojite byt sama? A co vase dite? Opravdu chcete aby snaselo jeho negativni chovani a vychovavat ho tam,kde je na dennim poradku vulgarismus a krik?

lenkaluk
9. lis 2016

@vutajeni souhlasim s @pavlanaty a dalsimi.... jmenujete plno negativ, s takovym clovekem bych mozna ani nechtela kamaradit, natoz s nim zit... nekde ceka nekdo jiny a lepsi, nebojte se zmeny😉

marcellia
9. lis 2016

@hedviga2 tak podle toho co vutajeni psala,tak spolu nebydli-nastesti,takze vylozene nehori. Staci kdyz si tam s nekym zajede pro svoje veci,rekne ze je konec,at ji nekontaktuje. A je to. myslim ze sama vi,ze to nema smysl s takovym clovekem.

journals
9. lis 2016

@mialagia Prosím, pokud nevíš, tak se tu do nikoho neobouvej a pokud chceš poradit, tak aspoň raď tak, jak je to správně...
Dnes už žádné psychické nemoci neexistují - vše to jsou poruchy (protože narozdíl od nemocí nemají známou příčinu). Toto dělení se možná dělalo dřív, dneska už opravdu ne. A ona taková "neuróza" už třeba taky neexistuje... Tak si v tom udělej pořádek a neurážej 😉

marcellia
9. lis 2016

@vutajeni Mám s někým podobným zkušenost.Je to psychicky náročné.Váš přítel vám předkládá to,jaký by chtěl být,prosazuje to,čím by chtěl být,ale není,a on to ví. Proto se tak slovně prezentuje,i když skutečnost je odlišná.

Strana