icon

Přítel a jeho nenormální chování

vutajeni
8. lis 2016

Ahoj maminky, holky, rádkyně. Omlouvám se, že to sem píšu anonymně, ale nechci, aby si to přečetl někdo, kdo nechci aby měl o mě takové soukromé informace.
Chodím sem už pěknou řádku let, chodím se sem radit, pobavit, poradit jiným maminkám. Teď potřebuji radu sama.
Byla jsem sama docela dlouho, mám dítě, které má 6 let.
Zjara jsem se seznámila na seznamce s mužem, se kterým jsme si padli do oka. Týden po seznámení mě pozval k němu (bydlí 120 km ode mě) a seznámil s jeho dětmi (8 a 10).
Už při prvním víkendu u něj se projevil. Jeho menší dítě tenkrát k němu nechtělo, přijelo až v sobotu a on se po telefonu pohádal s bývalou ženou a docela sprostě.
Velmi záhy jsem pochopila, že on je velký neurotik a koler. Naštve se kvůli každé blbině a stejně tak rychle vychladne. Několikrát se na mě utrhl, důvod vlastně ani pořádný nebyl (jednou kufr na sedačce auta, svítící mobil v autě). Několikrát mě poslal do pi*i (omlouvám se za výraz). Několikrát byl hrubší na mé dítě.
Neuměl mi dávat najevo city, neuměl obejmout. Já jsem to začala řešit, proč. On to prý neumí, dávat city najevo. Ale své děti objímá a líbá pořád - ty se od něj odvrací. Já jsem ho prý vydeptala tím, že jsem řešila co a jak bude, co ke mně cítí (ale choval se fakt hnusně, takže otázky byly na místě) Kolikrát na mě křičel, i na své děti - ty až někdy brečely. Menší dítě k němu nechce jezdit, protože prý pořád řve. Prý řval i na bývalou přítelkyni a na kamarádku - obě s ním skončily.
Teď přišel s tím, že chce být s dětmi sám, že je klid. Já ale vím, že není, že řve bez ohledu na to, zda tam jsme nebo ne. Když se ho zeptám, zda se rozcházíme, tak mi odpoví smajlíkem 😲 anebo mně je to jedno, jsem teď rád za chvilku klidu.
Utrhuje se i na mamku, na taťku, nemá dobré vztahy s bratrem, se svým dispečerem - je to kamioňák. Mluví hnusně o emigrantech, Asiatech, Černoších, Romech - a to i před dětmi.
Je strašně sprostý, ale opravdu nechutně.
O všech svých bývalých říká, že ho nechaly a on byl ten hodný, co by se rozdal. Možná jo, možná ne. Ke mně se rozhodně hezky nechová.
Vím, poradíte ať ho nechám. Jednak mám u něj ale nějaké své věci a jednak nechci, aby to zase bylo tak, že on chudáček bude ten opuštěný.
A také myslím, že má psychickou poruchu. Nevyznáte se v tom některá?
Umí být i hodný, milý a něžný, ale vše jen když má náladu a sám chce.

Také dělá rozdíly mezi dětmi. Jeho děti neumí poděkovat, poprosit, hnusně se chovají k babičce - jeho matce. Jsou enormě vybíravé v jídle. Víkendy u něj vypadají tak, že děti ráno vstanou v 8, on v 10. Ty dvě hodiny jsou na mobilech. Potom až vstane, zapnou si počítače a hrají hry až do večera - kolikrát ani nejdou na procházku, nikam a jen hrají hry. To menší dítě dokonce hry určené pro děti od 12 let. On jim vše podstrčí až pod nos, oni nemusí nic, ani si uklidit nádobí, ještě ve 3 odpoledne jsou v pyžamech. Na počítači jsou klidně do půl 1. On je krmí hranolky, chipsy, colou.
Vše jim povoluje, moje dítě si nesmí půjčit jeho hračky, ale svoje musí. Děti jsou jinak fajn, ale on to kazí.

Omlouvám se za delší text, asi jsem se potřebovala svěřit

vutajeni
autor
9. lis 2016

@marcellia ano, můj přítel si myslí, že je hodný, svědomitý, vychází vstříc, je dobrý otec. Takový by ale chtěl být. Dětem povoluje, dělá jim komfort, nechává je dlouho vzhůru, dívají na na tv i na naprosto nevhodné pořady, hrají ty stupidní hry - on si myslí, že se jim dostatečně věnuje. Nikdy jsem ale nezažila, že by se jich zeptal na školu, na kamarády, na kroužky kam chodí.
Chová se hnusně i k matce. Je nevrlý ať se zeptá na cokoli. Je sprostý fakt jak dlaždič. Když mu máma řekne, a bez toho ku.rva by to nešlo? On řekne, kur.va nešlo...ječí i po ní. Je neurvalý, nervozní, zlý, jakmile není po jeho, za volantem.
V létě jsme byli v Praze a šli jsme na šlapadla na Vltavu, špatně se to ovládalo, tak šlapal on, já jsem nebyla sama schopna šlapat a uthánout loď se 4 lidmi. On se naštval se slovy kur.va nemůžeš chvíli šlapat, když sme šlapali oba, tak kur.va kam to jedeš...je velmi konfliktní
On si myslí že je hodný a pro jiné by se rozdal...ale empatie mu chybí

vutajeni
autor
9. lis 2016

@marcellia jakou máš ty zkušenost jestli se smím zeptat?

vutajeni
autor
9. lis 2016

@journals holky nehádejte se prosím kvůli mně nebo mému partnerovi. To, že není v pořádku je holý fakt...
Jeho máma mi řekla, že byl vždy panovačný, urážlivý a kritický - má to po tátovi.
Ale že nikdy nebyl takto sprostý a hrubý. Prý je takový od toho co od něj utekla manželka s dětmi a on začal jezdit v kamionu

aiky33
9. lis 2016

@vutajeni já u ex musela nechat svou lampu,obraz a kuchyňské vybavení. Proste mi řekl ze mi to nedá,ze jsem ho stala peněz dost. Podotýkám on podnikatel,já na UP. Takže jsem o ty věci bohužel přišla

marcellia
9. lis 2016

vutajeni - domluv se s nějakým "statným" kamarádem,nebo s někým z rodiny,komu můžeš věřit,a až budeš na jistotu vědět,že už se vrátil z ciziny,tak tam neohlášeně zajeďte,sbal si svoje věci,a v klidu řekni,že se s ním loučíš. Důvod mu taky můžeš říct,když se bude ptát,vždyť je to pravda,tak mu můžeš říct vše narovinu. Ale do velkých diskuzí bych se nepouštěla.Čím dřív budeš mít toto za sebou,tím dřív se ti uleví. A ber to jako životní zkušenost,kterou nebudeš chtít už nikdy opakovat. Každý děláme chyby,bez toho ten život asi nejde. Hodně štěstí!!!

vutajeni
autor
9. lis 2016

A ještě že si neumím představit jaké to je, mít své děti jednou za 14 dní na víkend...že je to něco hrozného a chce s nimi být sám - do této chvíle chtěl, abychom na víkendy jezdili...
A kolik rozvedených otců vidí své děti takto? Tipuju, že většina

journals
9. lis 2016

@vutajeni Hádat se nebudem, neboj 😉 jen nemám ráda tyhle neaktuální a zavádějící informace na fórech, které se tu prezentují že tak to je a přes to nejede vlak. Když se tu o něčem aspoň diskutuje, tak aspoň tak, jak to je správně 😉 (to myslím dává smysl)

vutajeni
autor
9. lis 2016

@marcellia děkuji...budu se snažit to rozlouskonout co nejdříve

vutajeni
autor
9. lis 2016

@aiky33 to mě mrzí...snad on nebude dělat problémy

vutajeni
autor
9. lis 2016

@journals já se v psychice nevyznám...u něj ale myslím, že nějakou poruchou trpí. Syndrom vyhoření možná. Jestliže to má od toho, co jezdí s kamionem takové výkyvy, tak možná je to právě ono...

mialagia
9. lis 2016

@journals prosím?já nikoho neurážim, to ty tu všechny opravuješ tak se uklidni..já vycházím z klasického pojetí, které se aplikuje i v rámci trestního práva (trestní odpovědnost..), z čeho ty nevím..
Ale o tom tahle diskuze není, nemám zájem se tu dohadovat..prostě jak píšou holky nic bych mu ztm neřekla a sjela tam(v autě pro jistotu by čekal dobře stavěný kamarád)..☺

journals
9. lis 2016

@mialagia z trestního práva... no tak to jó 😀 překvapivě vycházím z psychopatologie.... 🙄

mialagia
9. lis 2016

@journals a z čeho asi trestní právo😀resp.psychiatrie..

elvira
9. lis 2016

Myslím, že autorce je šumák, jestli je to z práva nebo psychopatologie... 😝

journals
9. lis 2016

@elvira Ano, jde jen o to, aby si aspoň (pokud bude chtít) mohla vyhledat správné informace 😉 ať s tou situací každý naloží jak uzná za vhodné 🙂
Když člověk neví, co hledá, těžko najde nové a správné informace, nic víc, nic míň. Když se tu něco řeší, tak aspoň ať je to správně 🙂

mialagia
9. lis 2016

@elvira mno asi tak😀

vutajeni
autor
9. lis 2016

@elvira
@journals
@mialagia Holky abych to uvedla na pravou míru. Vím, že má povahový rys, který se nezmění. Je tvrdohlavý, je výbušný, cholerický koler - s tím asi těžko něco udělá. Tak jako líný zůstane líným, on zůstane takový.
Ale to jak se chová dál, jaké má výbuchy zlosti, výkyvy nálad, jak je nenávistný vůči jiným lidem - všichni jsou pi.če, blbečci - všichni, sousedi, politici, imigranti, herci, zpěváci...to, jak mluví, jak je sprostý, hrubý, ironický - to není povahový rys. A to nevím proč dělá.
Vím, že má náročné povolání, neví, zda bude o víkendu, kdy nemá děti doma, dojede na výkladku a má jet ihned zas jinam a ještě dodržovat termíny, časy, odpočinek...dávat na cestách pozor...to asi nepřidá a proto je asi pak i takový jaký je (neomlouvám ho, on je do jisté míry primitiv a neuvědomuje si to).
On se ani nehýbe, nemá žádný pohyb, všude jede autem, i pro děti které bydlí cca 800 metrů od něj, nesportuje, nechodí na tůry, plavat, na procházky do lesa, na kolo...nikam. Max někam lanovkou, na bobovou dráhu, na atrakce...
Jí velmi nezdravě, samé hranolky, masa, McDonald, KFC, smažená vajíčka, párky, pizzu...a do toho fakt hodně pije pivo - skoro denně a aspoň jednou, dvakrát do týdne vycucne třeba 10 za večer - možná i víc - jednou přede mnou 16. To asi i tu jeho agresi umocňuje. V noci skoro nespí, třeba 4 hodiny denně, jindy pak zas třeba 11. Kouří jak fabrika.
Nežije zdravě a pak ani neví jak se chová....
Mně je jedno zda je to nemoc nebo porucha anebo to vůbec nic z toho není. A je to jen on...já jsem se jen chtěla svěřit a možná slyšet co byste dělaly vi a podpořit. Nic víc v tom nebylo.

veg
9. lis 2016

@vutajeni horší popis člověka jsem dlouho neslyšela.. jasne, neni to terotista, ale uz jen chybi, aby te nutil nosit satek a pujcoval te kamaradum.. jestli naky ma..panebože, uteč!!! Nebyla bych s chlapem, kterej na me zvedne hlas, ani vterinu. no ale jestli potrebujes od zivota poradnou lekci, tak smele do toho. Podle me z toho kouká jedine průser, vždyť mu jde jen o sebe!!!

vutajeni
autor
9. lis 2016

@veg já možná ho už vidím jen v těch horších stránkách. On i říká, že kdybych ho nenasrala, byl by klid...že potřebuje odpočívat po práci a se mnou nemá klid.
On třeba mě pozve na večeři, ale neřekne miláčku, chtěl bych tě pozvat tam a tam...on řekne, doufám že máš hlad
Neřekne tobě to sluší, jsi krásná, máš krásné vlasy, řekne to už budeš jen kynout, nebo co to máš na hlavě roští?
Možná to myslí ze srandy a já jsem úzkoprsá...ale takto to opravdu vše je
Nechci mu křivdit, ale vše co jsem psala se stalo
A když mě několikrát rozplakal, tak mi řekl, to na mě neplatí, neřvi...anebo když jsem chtěla odejít po tom co mi nadal, tak řekl sedni a neser
Pak se chce usmířit, ale tak, že si chce nechat podrbat záda nebo mi vezme mou ruku a dá si ji na poklopec.
Jednou sme se kočkovali na sedačcce a on mě stáhl dolů, mě škublo v koleni a moc to zaboolelo (měla jsem úraz kolene) a on ne že by se mi omluvil, on ty jsi v rozkladu...a donesl mi ibalgin na bolest

veg
9. lis 2016

@vutajeni tyjo, takový popisy😂 ty si z nás děláš legraci, zejo? Má něco pozitivního? Řekla bych, sorry, s ohledem na jeho praci, ze tak maximálně hiv testy..

veg
9. lis 2016

@vutajeni ne, zes ho nastvala, ze on se nastvava, to je jeho problém!! a neumí ti polichotit, pohladit dusicku, tak co od něj cekas?

vutajeni
autor
9. lis 2016

@veg bohužel nedělám...

veg
9. lis 2016

@vutajeni ja jen ziram, ze se sebou necháš takhle vorat, takovej hulvát.. musíš najít respekt sama vůči sobě, a být vdecna, za klid, kterej v životě máš, nebo ti život ukáže, ze to může být i horší.. drž se

journals
9. lis 2016

@vutajeni Ano, je jedno jestli nemocný je, nebo není, ale určitě od něj uteč.
Mám ve svém okolí jednoho člověka, který se chová naprosto stejně. Pokaždé, když někam přijde, je to neskutečná ostuda. Myslí si o sobě, že je mistr světa, nejlepší rodič, partner, ale je to naprostý ubožák, který dělá akorát tak ostudu. Sprosťárny lítají na všechny strany, včetně oslovování dětí, je neurvalý, křičí, reaguje naprosto nepřiměřeně, jeho životní styl je naprosto přesný podle tvého popisu... Umím s to bohužel dost živě představit. Já bych s někým takovým nebyla ani za zlaté tele ☹ odejdi, nemáš co ztratit ☹

mialagia
9. lis 2016

@vutajeni heleť ale v úvodním příspěvku jsi psala, že si myslíš že má nějakou psych.poruchu a jestli se v tom někdo nevyzná..tak proto jsme to tu řešily..😉
Jinak chápu OK..ale proč s nim vůbec jsi a rešíš ho to nechápu..hodně štěstí!☺

evik19
9. lis 2016

@vutajeni Podívej, vím, že se nám to všem radí, když nejsme v tvé situaci...je znát, že i přesto, jak se k tobě chová, ho máš ráda. Ale on se nezmění, pár měsíců největší zamilovanosti na tebe byl schopný hrát divadlo, ale teď už to dělat nebude a tohle, co popisuješ, se bude jen zhoršovat. Abych byla upřímná, je zřejmě jen otázka času, kdy dojde taky na fyzické násilí. Nakonec budete zřejmě oba zajedno - a to v tom, že si oba budete myslet, že sis tu facku nebo pohlavek, kopanec či cokoliv to bude, zasloužila sama, protože jsi ho provokovala/ něco po něm chtěla/ měla hloupou poznámku/ on měl špatný den v práci a ty jsi udělala nebo neudělala to a to. Bohužel, nic z jeho chování vůči tobě a vůči jeho dětem není omluvitelné jeho prací a nic z toho není chyba ani tvoje ani dětí. To co popisuješ, to jsou povahové rysy, se vším všudy, i s výbušností, neschopností krotit slovník a vlastně se jakkoliv přizpůsobit potřebám kohokoliv.
Mám člověka podobného typu v rodině, a byť má u žen opravdu velký úspěch, chová se k nim všem nechutně a bohužel mu to prochází. Nezměnil se dosud, nezmění se už nikdy. To, že ti jeho matka tvrdí, že je takový chudáček až od rozvodu, to je podle mě nesmysl. Hodný člověk se prostě takhle chovat nezačne. Ten můj příbuzný byl takový vždycky, už od batolete prostě tyran.
Hlavně bych být tebou myslela na svoje vlastní dítě - to bys vážně chtěla, aby na něho někdo takový měl vliv a byl mu vzorem? A pokud nebudeš chtít, aby se takhle choval, jak mu vysvětlíš, že on nadávat/ mlátit lidi atd nesmí, když strejda může? Navíc je jasné, že jeho chování se rozšíří od tebe taky na tvoje dítě - bude mu sprostě nadávat, stejně jako tobě, pak možná i bít. Zamysli se sama, jestli tohle fakt chceš a jsi ochotná to překousnout.
Já mám v tomhle fakt jasno, protože jsem s podobným člověkem vyrostla. I když je to hezoun a mým kamarádkám se líbí, udělala bych všechno proto, aby se žádná s ním do vztahu nedostala, protože takové zacházení si nezaslouží žádná žena a nezasloužíš si ho ani ty.

adelinkkaa
9. lis 2016

@vutajeni promin ale napisu to tu natvrdo.holka ty potrebujes proplesknout aby ses vzpamatovala a odesla od nej...jako jak vubec muzes premyslet nad tim ze s takovym clovekem budes?

vutajeni
autor
9. lis 2016

@evik19
@journals
@mialagia
Moc vám děkuji. On je taky velmi pohledný - i přes to, že má velké břicho - pivasa - to mi řekl, že mu to všichni říkají, ale že nemá - že nemůže cvičit po operaci břicha - před 20 lety. Jinak je ale velmi pohledný, sympatický, charismatický chlap. Nevím jak to dělá, že si člověka tak omotá kolem prstu a pak pomalu vysává.
Jeho bývalka se s ním rozešla přes telefon se slovy, že ví jaký je a proto touto cestou - nechápala jsem, ale teď už chápu

vutajeni
autor
9. lis 2016

@adelinkkaa asi si mě omotal kolem prstu...a teď využívá toho, že jsem na něj fixovaná...a dělá mu dobře, že neprojevuje zájem a já ano. Asi si tím něco musí dokázat

8slunicko6
9. lis 2016

Fakt uteč co nejrychleji-to co tady čtu je snad článek o mém ex.../pití piv,kouření, vzteklost, egoismus, bezdůvodné shazování a ponižování atd...) Přesně dělal to co popisuješ, nakonec když jsem mu dala valem, otočil vše proti mě a nakonec jsem byla já ta špatná, která na něm jen hledala chyby. Naštěstí mé okolí ho dobře zná takže svůj úsudek mělo. Jediné čeho dnes lituji, že jsem to neukončila dřív.
Uvidíš jak se ti uleví až se ho zbavíš... Mě tenkrát spadl kámen ze srdce i když ze začátku jsem měla obavy... On se NIKDY NEZMĚNÍ!!! A to že se tak chová kvůli tomu, že od něj utekla žena, není žádná omluva!!! Ona asi věděla proč utéct-jestli se k ní choval stejně.

Strana