Přítel. Dokáže takový vztah fungovat?

10. kvě 2023

Sme spolu len par tyzdov ale vyhovuje mi asi vo vsetkych smeroch. Som velmi vyberavy typ cloveka, no naozaj som tentokrat zalubena. Obavam sa vsak, ci nebude do buducne problem zosuladit nase povahy. Ja som velmi vasnivy a ohnivy clovek, milujem dobrodruzstvo a adrenalin. Pracujem v zachrannej jednotke, ludia hovoria ze je to velmi stresujuca praca, co je pravda, ale milujem to robit. Prave kvoli svojej povahe. Priatel je uplny opak, pracuje v kancelarii a jeho povaha to iste, on chce klud, pokoj a ticho. Co sa tyka sexualneho zivota presne kvoli tomu mam obavy. Milujem sex ale z neho mam pocit ze ide ovela mensia sexualna energia ako zo mna. Vseobcene ked to tak zhrniem, lubime sa, no popisala by som to tak ze ja som aktivna a on pasivny. Je to podla vas ok? Dokaze nieco take fungovat?

dyechampion
10. kvě 2023

pokud uz ted pochybujes...tak to asi nebude uplne to prave...

nnnadja
10. kvě 2023

Myslim,ze ne… mozna kratkodobe. Ale stat se muze vsechno🙂. Mozna bych to ted neresila a nechala plynout.

1pomnenka
10. kvě 2023

Znáte se krátce, stále se poznáváte, to si sedne, chce to čas. Protiklady se přitahují, nemusíte mít společného vůbec nic, ani koníčky a přesto vám to může klapat.

bubbi
10. kvě 2023

myslím, že to není nic neobvyklého, že je ve vztahu jeden víc aktivnější, všeobecně, i v sexu... Fungovat to může, ale je to o komunikaci, nebát se spolu mluvit a umět dělat kompromisy 😉
Zbytek ukáže čas.

sinicka
10. kvě 2023

Po pár týdnech nemůžeš vědět, jestli ti vyhovuje ve všech směrech. Jasně, že ti bude zamilovaný vykládat to, co chceš slyšet. Ale pokud máš pochyby, tak dej zavčas ruce pryč.. to rozhodně do nově vznikající lásky a vztahu nepatří… něco uvnitř tebe tě varuje, tak poslechni svůj instinkt a najdi někoho jinýho…

gdpr
10. kvě 2023

Kebyže ja vo vzťahu mám už tak skoro pochybnosti rovno by som to ukončila.

julie290
10. kvě 2023

Mám takový vztah. Ale u nás je tomu naopak. Jsme spolu rok a půl. Samozřejmě měli jsme i nějaké neshody, ale to bývá někdy v každém vztahu. Co se týká sexuálního života. Tak u nás to není tak pestré, protože přítel pracuje v zahraničí ale když se dá tak se dokážu přizpůsobit. Ze začátku jsem měla pochybnosti ale časem prošly. Samozřejmě pokud ty nejsi spokojená tak asi nemá smysl to dál natahovat.

marianarem
10. kvě 2023

Dokaze to fungovat, coby nie. Ty ho mozes tahat do aktivity a on teba zase trochu ukludnovat, uzemnovat. Ked mas kopu adrenalinu v praci, nemusis ho mat este aj doma.
Ale vsetko sa ukaze casom. Ked si zalubena, tak si to uzivaj, nerozmyslaj, ci sa to bude dat. Jedneho dna sa ti vyjasni, ci ano alebo nie a nebudes sa musiet nikoho pytat.

konidana
10. kvě 2023

Záleží hodne i na vecech co mate spolecne. Pokud byste meli vse rozdilne a spolecneho jen malo, tak to opravdu fungovat nebude. Aspon nejake zasadni myslenky, postoj k ruznym vecem atd.

levandule_k
11. kvě 2023

Fungovat to může, ale asi tě to někdy bude štvát. Pokud jsi adrenalinový šílenec, tak je možná občas dobře mít vedle sebe klidnou řeku. Život je o rovnováze. Možná tě bude nutit zpomalit, jet na dovolenou k moři, kde budete většinu času číst knížku, užívat si dobré jídlo, koupání, což je objektivně potřeba a ty ho občas vytáhneš na akčnější prodloužený víkend třeba s vysokohorskou turistikou. V tomhle směru se od sebe můžete hodně naučit. Oba budete muset trochu vystoupit ze své komfortní zóny a trochu chtít objevovat svět toho druhého a ten druhý zároveň musí vědět, že musí trochu slevit, že to nebude úplně válecí dovolená, ale třeba si udělat jeden den po památkách.

Ten sex, asi bych počítala s tím, že tě neohne o stůl, když přijdeš z práce a vášnivě tě pomiluje. Spíš budeš muset být aktivnější ty a nevyčítat mu, že tě nesvádí. Možná se počítat s tím, že on tolik sexu potřebovat nebude a pak třeba si občas pohrát i sama se sebou a nějakou erotickou hračkou, ale kdo ví, třeba v něm probudíš více vášně. Může mít sexuální energii trochu utlumenou, protože zažil pár katastrofálních vztahů.

Pokud jsi vybírává a teď jsi skutečně zamilovaná, nezahazovala bych ten vztah hned, ale nechala to plynout a pracovala na něm a uvidíš, jestli ti to bude vyhovovat.

Polož si otázku, jací byli tvoji předchozí partneři? Byli víc alfa samci v posteli? Byli více dobrodruzi? A stejně to neklaplo, jinak bys nebyla s tímto borcem.