icon

Přítel má jiný sociální status - dá se s tím smířit?

philips01032017
1. bře 2017

Ahoj, zakládám tuhle diskuzi pod novým nickem, ale jsem zde již docela dlouho.
Řeším teď docela dilema. S bývalým, se kterým mám dvouletého syna, jsem se rozešla před rokem. Byl to typický frajírek a sobec, který bral ohledy jen na svoje potřeby a pocity, podváděl mě a s ničím nepomáhal. Rok jsem se z toho vzpamatovávala a kolem vánoc po dlouhé době zase někoho potkala, kdo mě zaujal. Je stejně starý, podobně dlouho rozejitý s podobně starým dítětem. Od první chvíle spolu trávíme hodně času. Je na mě moc milý, na syna také, máme podobný smysl pro humor, super sex, podobné názory, je hodně šikovný a činorodý...potud všechno OK, už jsem nejednou přemýšlela o světlé budoucnosti až navždy. Problém je, že já jsem docela snob nebo spíš povrchní, prostě na prachy. Nic jsem v životě nedostala zadarmo, ale vždycky jsem byla dost úspěšná v práci, hodně vydělávala a pohybovala se ve vyšší společnosti. Hodně cestovala, užívala si života. Ráda si zajdu na dobrou večeři, na eurovíkend, koupím pěkné věci. Po rozchodu jsem se sice musela dost uskromnit, ale mám práci na poloviční úvazek, vlastní byt a sama se synem hospodařím s více než třiceti tisíci měsíčně...umím se o nás dobře postarat a chtěla jsem chlapa, který bude také vydělávat nadprůměrně, abychom spolu mohli zase požitkařit. Jde i o to, že drtivá většina mých kamarádů má vyšší životní standard. Není to o tom, že by někým bez peněz opovrhovali nebo tak, ale prostě když jdeme na večeři, tak do steakhousu a ne do čínskho bufetu...no a přítel moc peněz nemá. Pracuje manuálně, hloupej rozhodně není, intelektuálně jsme si určitě rovni, ale život do zavedl k manuální činnosti a ne do nablískané kanceláře jako mě...ze začátku vztahu se tvářil, že má taky dost peněz a já se nikdy netajila tím, že potřebuju chlapa s penězma, platili jsme dost věci na půl, rozhodně mě nijak nevyužíval, ale z návrhu nějaké dražší zábavy vždycky vycouval... až vyšlo najevo, že má na moje poměry docela hluboko do kapsy...třeba tak kolem dvaceti čistého na měsíc...vůbec nevím, co mám dělat. Jednak mě samozřejmě štve, že ke mně nebyl upřímný...ale je fakt, že bych si jinak s ním ani nic nezačala, to vím. A pak samozřejmě ta skutečnost, že prostě nemá prachy... vím, že jsou důležité jiné věci, že je milý, pozorný, citlivý, nepije atd...ale pro mě prostě ty peníze důležité jsou. Kdybych byla s ním, tak už můžu zapomenout na svoje koníčky...a co teprve, kdybychom spolu měli dítě? Čtyřčlenná rodina v Praze žít z třiceti tisíc? A já samozřejmě ještě další dítě chci... řešila jste některá podobnou situaci? Rozhodly jste se na svoje "předsudky" rezignovat a pak se ukázalo, že to prostě nejde? Nebo naopak jste ráda, že máte super pozorného chlapa a na snížený standard jste si zvykly? Díky za zkušenosti.

marcicek84
2. bře 2017

@blahova_andrea - není to hned, tak kdy někoho nemiluju, tak s ním přece nebudu ve vztahu 🙂 Podle mě, takové to čekání s někým ve vztahu až se zamiluju není to, že jsi potkala toho pravého a řekla sis ano je to on. Nic proti postupnému zamilovávání se, ale asi je důležité říct si kdy jít do vztahu a kdy ne...A pokud s někým nezačnu létat, do vztahu s ním nejdu, tedy nechápu zakladatelku proč je s člověkem, do kterého vlastně není tak úplně zamilovaná...

journals
2. bře 2017

@mialagia Tak řešit tu, jestli má/nemá a může mít/nemůže mít vkus je už fakt úplně mimo... to taky můžeme začít řešit, jestli je blondýna, nebo není, jestli nosí boty na podpatku a co se chlapům vlastně líbí, že? 😉 Tímto směrem by se asi diskuze ubírat neměla...
To, že jsi nikdy neřešila mužův plat....ono jde o to, že řešíš společnou budoucnost a nevěřím, že žádná tady z nás, ty, já jsme neřešily co bude - koupíme byt, koupíme dům? Pojedeme na dovolenou? Dáme večer večeři v restauraci? Tohle uvažování není nežádoucí pragmatismus, vypočítavost, zlatokopectví, tomu se říká životní styl. A lidé co spolu žijí by měli vyznávat aspoň podobný životní styl, protože rozdílnost názorů na životní situace rozděluje. To je, řekla bych to, co tu některé nechápou a co je jádrem pudla. Z odlišného životního stylu pramení třeba i odlišné životní hodnoty, jiný žebříček hodnot, jiné názory na vzdělání, zdravotní péči, způsob života atd. A holky, fakt tu netvrďte, že jste dopředu v době poznávání a chození nikdy neuvažovaly, co bude "jednou"... protože to je přesně to, co tu zadavatelka asi řeší. Předpokládám, že nemá problém chlapa pozvat na panáka, ale řeší, co se jednou může stát. A tohle řeší naprosto každý, každý přemýšlí o budoucnosti 😉

majaaa82
2. bře 2017

@journals V tomhle máš pravdu, o tom žádná... Jen bych chtěla ještě podotknout k diskuzi: 20k v čistém je cca 28k v hrubém, což je typický pražský středoškolský plat. Pokud je člověk třeba strojař, stavař z průmyslovky, nejsem si jistá, jestli může jít ještě o moc platově vejš. Možná po patnácti letech praxe může mít něco přes třicet v hrubém, ale víc to nevidím. Chci tím říci, že se může klidně stát, že i kdyby se chlapík rozkrájel, víc moc mít nebude. To by musel úplně změnit obor, a to není zrovna sranda. V takovou chvíli fakt stojí asi za uvážení, jestli je zakladatelka schopná a ochotná tohle akceptovat dlouhodobě, i v době, kdy zamilovanost odezní.

journals
2. bře 2017

@majaaa82 Ale tak holky proč to tu řešíte stylem, jakým se to řeší? Zakladatelce je úplně víte kde, kolik je to hrubého a že to je úplně průměrný plat. Prostě skutečnost je taková, že její pan Božský má řekněme o polovinu menší plat než má ona (vezmeme-li to na přepočet full time - full time). A řeší, jestli někdo zkušenost má. Jí je jedno, kolik berou průměrně středoškoláci, kolik berou průměrně vysokoškoláci, je jí jedno, že Anča z Horní Dolní vyžije i s 15 tis. a ještě ušetří na "krásnou" dovolenou, je jí jedno, že Boženka jí nazývá povrchní, ona má plat prostě jiný a některé jí tady cpou do nějakých svých tabulek a porovnávají se sebou, protože ony sice fakt prachy mají a loňská dovolená v Bulharsku byla fakt skvělá! A znají se úplně běžně s milionáři, kteří nemají takové manýry jako má ona. Tady se prostě fakt mluví o dvou totálně odlišných věcech. Zakladatelku asi fakt názorově nevytrhne, když její pan Božský dostane přidáno 2, 3, 4 tisíce. Proto řeší, jestli až takový velký rozdíl je možný akceptovat ke šťastnému životu. Mě přijde, že se jí tady podsouvá milion jiných věcí, ale jádro problému tu ve velké většině zůstalo nepochopeno a to je právě ten stejný životní styl - jestli je možné ho spolu sdílet, nebo jestli to prostě nepůjde a jak by ta případná budoucnost vypadala...

mialagia
2. bře 2017

@journals tak tys tu řešila jestli je šmudla ale to jen tak btw😀hele já nevim kam by se podle tebe měla diskuze ubírat, každopádně já to neřídim a ty taky ne😉já tě chápu, ale prostě mám to trochu jinak, taky s mužem jsme se potkali ještě za studií, tak jsem vždy řešila spíš jak jsme duchovně naladěni, jak je chytrý, jak je sexy a jaký je sex..😀a celkem se mi to osvědčilo, ale možná štěstí..takže já to vidím tak, že pokud to zakladatelka takhle řeší, asi to pro ní problém je a ať hledá jinde..jen se jí tu, jak já to vidim, snaží dost lidí varovat, aby si nenaběhla když bude preferovat jen určité hmotné přednosti..

majaaa82
2. bře 2017

@journals Protože zakladatelka zvolila styl psaní, který se ne každému může líbit. Proto... je to strašně jednoduchý. Osobně jsem psala, že se znám s mnoha lidmi, kteří berou milionový peníze. Nepatřím mezi takové, ale znám se s nimi, moje profese mě k nim přivedla. A vzhledem k tomu, že netušíš, čím se tu kdo živí, je možné, že i další holky opravdu znají vysokopříjmové lidi. Takže tohle určitě nemá cenu zpochybňovat 🙂 A o tom stejném životním stylu, to není přeci jen o penězích. I když jsem před mateřskou měla hezký peníze, mám dready a nejraději jezdím do Českého ráje na skály. Oblíkám se nejraději u Hudy (Rockpointu), případně ráda koupím něco na Fleru. A raději mám hory než moře. Peníze, které jsem vydělala, bych mohla klidně vrazit do kabelek, bot, kadeřníka, solárka, fitka, kosmetiky, dovolené u moře v hotelu all inclusive... Ale nechci. Co tím říkám? I kdyby ty její přítel měl vyšší výplatu než ona, nikde není psáno, že by s ní její zájmy chtěl sdílet a sdílel.

blondynka400
2. bře 2017

@philips01032017 vykašli se na některé zdejší příspěvky. Je mi jasné, jak to myslíš a není to o lásce nebo o tom, když se něco stane. Ano, stát se může cokoliv, ale pak je to úplně něco jiného a člověk to už bere jinak. Primárně prostě musí být chlap alfasamec a musí rodinu zabezpečit a já ho nehodlám dotovat. Takže když to převedu, když budu mít třeba sto táců měsíčně, chlap musí mít vždycky víc. Tak to prostě je.... Nestejná životní úroveň není nikdy dobře, ať na jednu nebo druhou stranu.
Ad co jsem zde četla, že si máš vybrat peníze a nebo lásku. To přeci není pravda. Může být obojí.... A peníze (i když ne 100%) se odvíjí od toho, jaký člověk je, jakou má inteligenci a atd....

majaaa82
2. bře 2017

@blondynka400 Tak chlapa alfasamce bych ti nikdy nepřála. Resp. on by ti moc dlouho nevydržel...

blondynka400
2. bře 2017

@majaaa82 já si myslím, že ho mám 15 let doma a zatím žijeme oba 😀

majaaa82
2. bře 2017

@blondynka400 Tak tedy gratuluju 😉

mialagia
2. bře 2017

@majaaa82 já teda taky musim podotknout, že mám alfasamce už 12 let a vpoho..jinak s tebou souhlas😉

blondynka400
2. bře 2017

@majaaa82 je otázka, zda je k čemu. Ale alespoň není nuda 🙂

majaaa82
2. bře 2017

@mialagia Já to myslela tak, že pravej alfasamec není zrovna moc stálej typ chlapa... právě proto, že je alfa 🙂 Ale třebas se zas pletu, občas... tak jednou za deset let, se mi to stane 🙂))

majaaa82
2. bře 2017

@blondynka400 Hehe 🙂

lenusaak
2. bře 2017

Nepročítala jsem celou diskuzi takže k tématu.
V mém okolí mám dva připady. Dvě ženy obě velmi vzdělane a na vysokých pozicích. Platy maji opravdu ale opravdu ve vysokych částkách. Jedna měla vztah 6let - chlap vydělával miň, vztah skončil ale ne kvuli ni, ale proto že to chlap neunesl, trpělo jeho ego. Do ted je sama a je nešťastná...
U druhého připadu si ta ženská nabrnkla čišnika z hospody, po 40tce se jim narodilo prvni mimčo a jsou stastni. Do té doby si uživali luxusní dovolene( kazdy rok Thajsko, do toho to kombinovali s jinyma dovolenyma - amerika, španělsko) holt to táhla ženská ale milovali se , chlapovo ego nijak netrpělo a přistoupil na fakt, že proste nebude ten živitel. Ona pristoupila na fakt, že nebude mit k sobe platově rovného. Přesto si uživali neskutečného luxusu i kdyz to byla jenom zenska co tahala domu ty velký peníze. Stesti a laska z nich ale číšila.
Kazdy si ty penize musi vydrit, nikomu se neprictou na ucet jen tak. Ver ze i on dře. Co potom maji řikat chlapi, kteri tahnou domacnost? Je častejsi ze chlap bere vic jak ženska, co pak kdyby takto měli premyslet chlapi???
Nebudu te soudit, jen jsem ráda, že v životě to mám nastavené uplně jinak.
Pro dobro vas dvou - ukonči to.

journals
2. bře 2017

No nic, já končím. Myslím, že kdo chtěl, pochopil, kdo ne, dál si mele o té své koze. Zakladatelce @philips01032017 držím palce a na rozdíl od ostatních mi přijde moc fajn, že si problémy připouští. Doufám, že si nebude připouštět některé pitomé a trochu i primitivnější názory tady a nebude si z toho dělat těžkou hlavu. Já se jdu radši balit na dovolenou. Podle některých tady mě čeká měsíc plný povrchního cestování po státech. No kdo by to chtěl. Nuuuda! 😎 😀 Ještě že mám manžela stejně povrchního jako jsem já (tohle jsem si fakt nemohla odpustit, sorry jako)

majaaa82
2. bře 2017

@journals Jsi strašlivě vztahovačná. Úplně zbytečně... Užij si dovolenou...

majaaa82
2. bře 2017

@lenusaak Výtečně napsané... 👍 Taky jsem ráda, že to mám jinak, než zakladatelka. A není to o výši konta... spíš všeobecně o přístupu k životu a hodnotám.

mialagia
2. bře 2017

@majaaa82 tak pokud je to inteligentní alfa jako ten můj, tak snad ok😀

majaaa82
2. bře 2017

@mialagia To ráda slyším 🙂 Tak jo, přeju vám všem dobrou noc. Jdu se zastlat.

mialagia
2. bře 2017

@journals ty jsi vtipná😀samozřejmě všechny ostatní názory jsou stupidní, jen ty jsi letadlo..a chvástáš se tu jako puberťák😝užij si to..🙂

majaaa82
2. bře 2017

@mialagia Taky mi o tak přijde...

mialagia
2. bře 2017

@majaaa82 dobrou😴

journals
2. bře 2017

@mialagia Nemám potřebu se vytahovat na anonymním webu, ale teď jsem to už fakt nevydržela... no co, některé tady jsou stejně radši v Čechách tak o co jde, že? 😎 tohle už nešlo neříct, ale tak stejně jsem vztahovačná a určitě se dozvím jak dál. Celou dobu se tady diskuzí fakt bavím... jak jsem napsala několikrát, zakladatelku tématu chápu, asi mám holt jiný názor na život než některé holky tady... proto tu s velkou částí příspěvků nesouhlasím

majaaa82
2. bře 2017

@journals Ale ty se tu stavíš do role toho jediného správného názoru. My všichni ostatní jsme trubky, blbky, socky... případně "ty, co se smiřují s málem", pokud nemáme stejné zájmy jako ty. Věř mi, že hodně diskutérek tady vydělává víc než ty. A přesto nemají potřebu se tu tím chlubit a utahovat si z ostatních, kteří mají zase jiné priority. Vůbec netušíš, kdo jak to tady ve skutečnosti má, proto mi přijde vrcholně nerozumné, se tu takhle naparovat. Trochu mi to připomíná historku, kterou jsem osobně zažila. S kamarádem, který je literární historik a učí na FF UK jsme seděli na pivku. Ke skupince maturantů si tam přisedl nějaký chlapík a začal jim valit do hlavy šílená moudra o tom, jak mají prd znalosti k té maturitě. Jak toho mají v poznámkách málo a že on je středoškolský učitel a že by je vyrazil... no a stihnul při tom nasekat několik literárních "hrubek", což ale dokázal odhalit jenom ten, kdo ví víc než on - ten můj kamarád. Takže asi tak.

mialagia
2. bře 2017

@majaaa82 jj "Ivánku já se k tobě nehodím..chvástat se neumím"😀
@journals

Dobrou všem😴😴

journals
3. bře 2017

@majaaa82 Prozradíte mi, jak víte můj plat??? 😂
Jediný, kdo se tu staví do pozice všechno vím a všechno znám jsi teď akorát ty. Uznávám, nechala jsem se unést diskuzí a nedalo mi to sem nenapsat. Čekala jsem že vyvolám kritiku, ale mě to už fakt nedalo.
To, že je někdo socka a blbka jsem nikam nepsala a nemyslím si to, ale nelíbí se mi, když tu někdo kvůli své závisti odsuzuje něco, co zřejmě on ze své pozice nedokáže pochopit. To je tak holky vše, co bych k tomu řekla. Já se bavím, doufám, že vy taky 😉

majaaa82
3. bře 2017

@journals Já ho nevím, ale vždycky bude někdo, kdo jej bude mít vyšší. A o tom to je. Proto nemá smyslu tady psát to, že jedeš na měsíc do Států a chlubit se tím, jako kdybys letěla na měsíc na Měsíc. A pochop, že odsuzování zakladatelky nemusí být o závisti, alespoň já to tak nemám a myslím, že nejsem sama. Spíš mě prostě zaráží ten způsob uvažování... ten se mi nelíbí, nesedí mi, není mi vlastní a blízký. Mám na prvním místě v hodnotovém žebříčku jinou věc, což ale neznamená, že já = správně a ona = špatně. A tak to říkám od začátku. Kdežto u tebe cítím, že kdo to nemá posazené stejně jako ty, je ti pro smích. Proč, tomu nerozumím. Jestli za to může ta anonymita webu, nebo je za tím něco jiného... Taky mám soustu věcí ke chlubení, občas ti mě docela i svrbí prsty, že bych si tu trochu načechrala peří... ale je to zbytečný a vlastně i trochu hloupý. Ničemu a nikomu tím neprospěju. Koho bych měla oslňovat pod jménem, kterým se nejmenuju a číslem, které není rokem mého narození...

journals
3. bře 2017

@majaaa82 Hele, já nevím co tě žere - už od třetí strany tu vše totálně kritizuješ a naopak na vše máš naprosto jasný názor přes který nejede vlak - stejně jako u mě, i u zakladatelky tématu přesně víš, jaké máme platy a kolik konkrétně zakladatelka tématu fakturovala - míň než ty (to je fakt vtipný). Takže klid... jojo, jinak nemáš potřebu se tu předvádět, že? Moje příspěvky k tomu, že někomu stačí takový a makový typ dovolený byl určen konkrétní velmi urážející přispěvatelce. Ony ty alba do kterých člověk někdy nahlédne aby si udělal představu jsou někdy fakt kontraproduktivní 😀
Ale takové to, že jste některé rády, že neuvažujete STEJNÝM ZPŮSOBEM vůbec nezní povýšeně a vůbec to neuráží... pak tu píšeš, že by se zakladatelka měla zamyslet i nad tím, že by měla nějak vypadat a starat se o sebe aby o ní ti muži vůbec stáli. Promiň, ale tvoje příspěvky mi přijdou totálně mimo. Nevím co se ti stalo, ale od 3 stránky tu na zadavatelku ukazuješ jako na totální zlatokopku a naprosto u všech víš jaký mají plat ony, jejich partneři a zřejmě i rodiče. Proč tu píšeš takové bludy? Sama se popisuješ jako naprosto dokonalá, s perfektním žebříčkem hodnot, skromná (nakupuješ "jen" v Hudy kde oblečení fakt patří mezi dražší), těžce nadprůměrně vydělávající a pohybující se v lepší společnosti. Hm...? 🙄

netopejr
3. bře 2017

@journals BINGO!! A několikrát!!! 👍👏👏
Víš, ono k pochopení některých Tvých příspěvků, třeba ten o Státech, je potřeba současně mit nadhled, smysl pro humor, IQ < 99 a hlavně zdravý selský.
Ony už jsou tu.mnohý tak zblblý těmi reáliemi a matériemi, že jim uniká skutečná podstata sdělení.
Ostatně - jako u dotazu zakladatelky diskuse.

@majaaa82 Zrovna Ty sis tu to peří načechrala fakt slušně 😁

Strana