icon

Přítel pije a chová se nevhodně

xpetula25
22. únor 2016

s přítelem jsem rok a pár měsíců(já 25let,,on 28let),,problém je v tom že není typ co by se nějak extra citově vyjadřoval ke vztahu apod,,,
začalo to cca před 2 měsíci,kdy jsem se zvědavostí podívala přiteli do telefonu kde jsem našla sms s jeho ex,,,přál jí tam k novému roku,na což mu ona odpověděla že ona jemu také a at je štastný,odpověděl jí smutnýma smajlíkama a že snad někdy...to jsem neřešila neřekla mu že jsem to četla,,spíš jsem sondovala dál zda to nějak bude pokračovat--KONVERZACE UTLA dál si nepsali a nepíšou,,,takže jsem to tedy překousla,,,,ted po delší době jsem se opět podívala a měl tam pro změnu sms od kamarádky-tj přítelkyně jeho nejlepšího kamaráda...byly nedávno v místní hospodě a ona asi zatoužila po disko,její přítel však jet nechtěl takže psala mému příteli at jej přemluví a at jedou na disko,,na což jí on odpověděl Miluju tě :O dál mu jen napsala že je asi opilej apod...a po hodině jí zase psal at jde na wc že pokecaj apod....to ve mě vyvolalo vztek ale i přesto jsem mlčela a dál dělala že nic nevím a sledovala-opět to samé jako předtím nepíšou si a ani se nevídaj,,takže nevím co v něm alkohol vzbuzuje že tohle píše ale nikdy dřív než v těchto dvou případech se to neopakovalo,,,dál je tu další jeho kiks a tj že tráví více času s kamarádya v garáži,,,dobře at maká a pak at jde třeba na pivo,,,ale pokud se ho zeptám kdy přijde apod odpoví zachvíly z čehož jsou vždy min 2 hodiny a někdy i celá noc,,,s kamarádem se opijí a pak jezdí autem po hernách apod,,kvůlu čemuž mu nedávno sebrali ŘP,,ted už sice neřídí ale chová se pořád stejně a nechává se vozit od kamaráda,,,když se ho snažím v ten jeho alkoholický dýchánek jakkoliv kontaktovat ani se neobtěžuje odepsat nebo zavolat ,,,toto se většinou dějě 2x-3x do měsíce,,,takže mu to vyčtu že jezdil opilej apod urazí se že z něj dělám bůh ví co a dál se chová jako by se nic nedělo....jednou se kvůli tomu tak urazil že ani nepřišel domů a řeklže bude spát v autě že nehodlá takové kecy poslouchat,,,dobře možná to přeháním ,,ale jezdit opilej v autě po hernách apod přeci není sranda,,již jednou jsem od něj na týden odešla nedalo se to vydržet,,,ale po týdnu jsem se vrátila,,omluvil se za vše a cca měsíce byl uplně v pohodě jak milius,,děti spolu naštěstí nemáme 🙂 ale nwm jak dál...kolikrát jsem mu řekla že takový život nechci at se chová ...většinou mi odpoví jen že tj moje rozhodnutí at dělám jak chci,,,tot vše k tomu co mě trápí,,,,jindy je zase pozorný,,je celý den doma,společně vaříme-což vždy navrhne on sám nebo chodíme na večeře,nebo i on sám uvaří když přijdu z práce,,takže nemám v plánu vztah zahazovat kvůli jeho opileckým výlevum které se dějí jak píšu tak 2-3x do měsíce...vím že chlapa asi nezměním....ale výše uvedené věci mě dost leží v hlavě takže při jakékoliv neshodě mám chut mu říct že všecko vím,,,,a zmlátit ho :D

Strana
z3
la_belette
23. únor 2016

já se nedivím, že si tě neváží, když si sebe zjevně nevážíš ani ty sama. podívej se na sebe, co tu píšeš - ty jsi ochotná mu tolerovat, že se chová jako nevyzrálý hovado a porušuje zákon, hlavně když nebude vypisovat jiným? to považuješ za největší problém? a naivně čekáš, že se kvůli tobě změní? proč by proboha měl, když mu to všechno toleruješ jen proto, že ho bezmezně miluješ a nejsi schopna představit si, že bys byla bez něj. jsi dospělá žena, tak bys měla být schopna samostatné existence a ne viset na partnerovi, nota bene na někom, kdo jím v pravém slova smyslu ani není.
hlavně si s ním nepořizuj dítě, ať na vaši blbost nedoplatí někdo, kdo za to ani v nejmenším nemůže.

samaber
23. únor 2016

@xpetula25 no vis já se obávám, že i kdyby si to celé uvědomil, tak to nic nemění, prostě nějakej je a nějakéj bude. Lidi se nemění jen tak na požádání a ze strachu, naopak může začít fungovat vzorně a za měsíc je stejnej nebo horší. Kamarádka to tak měla pořád dokola. Jeden měsíc mi vykládala,že se z něho stal nejlepší chlap na světě a jak se.zmenil a je uzasnej a další měsíc byli zas rozejíti

olga_
Autor odpověď smazal
mirus114
23. únor 2016

@xpetula25 I když odjedeš k rodičům a on se chytne za nos že přestřelil,změní se pouze na chvíli a časem to skočí do starých kolejí.Známá to má přesně jako ty a už byla i u rodičů a nic.Ten chlap zůstane v jádru prostě stejnej!Taky to řeší stále dokola jako ty a je jí to na prd.Jen s tím rozdílem že ona s ním má už dvě děti a ty ne a to je tvá výhoda.Zbytečně si tím krátíš mládí a čas kdy můžeš potkat někoho zajímavějšího.

svetlus_pepca
23. únor 2016

Panebože, holka, prober se! Ty ho tu obhajuješ jak ideál roku. Kdes nechama rozum, vlastní úctu?? Co si jako myslíš, že se změní, když na pár dní odjedeš?? Jako že si uvědomí, že je hovado, že tě bezmezně miluje, pošle kámoše do háje a stane se z něj milionovej partner?? Tak o tom si nech leda zdát... Copak ty nechceš žít v klidu, s někým, kdo tě miluje, kdo je tu pro tebe vždycky, když potřebuješ, kdo ti nelže a pro koho jsi ty ta jediná?? Jestli ano, pak hledej v jiných vodách, protože u takovéhleho týpka se časem dočkáš tak pár facek...a hlavně mi tu nepiš, že on by tě nikdy neuhodil.

Nebo jinak - mám doma stejně starého manžela. Chodí do práce, ve volných dnech pracuje na baráku, který jsme si před čtyřmi lety pořídili, a věnuje se nejen mně, ale i našemu jeden a půl ročnímu uličníkovi. Třeba dnes strávili víc jak půl dne spolu doma a já vyrazila s kamarádkou na nákupy. S naprostým klidem, protože vím, že se o něj postará na jedničku. A ještě upekl bábovku. S klidem uvaří, vypere, umyje nádobí, vytře, cokoliv. A pro mě je tu kdykoliv, ať se děje cokoliv. Nebylo by to lepší než týpek, kterýmu jsi zřejmě totálně u zadku, neváží si tě, ale ví, že tě má jistou?! A ne, nejsme bezchybní. Ani já, ani on. To nikdo. Ale jsou chyby a chyby.

Ať ti tu holky napíšou, co je podle jejich zkušenosti normální vztah.

monikagurthova
23. únor 2016

Prosím tě, co je to za řeči" "Neumím si představit být bez něj." Jsi snad dospělý a soběstačný člověk. Jak si tě má vážit on, když si nevážíš sama sebe? A že ho miluješ? Pro co ho, prosím tě, miluješ? Co ti ve vašem vztahu dává? Mě to spíš přijde, že ne že ho miluješ, ale že prostě jenom nechceš být sama. Proto se vrháš bezhlavě do vztahů, co jsi tady vyjmenovala. Aby jsi mohla najít stabilní, zdravý a pevný vztah musíš si nejdřív začít vážit sama sebe, naučit se být sama sebou a se sebou. A najít taky zdravý vztah chvíli trvá, právě než si očekuješ, že tvůj vyvolený není zase jeden z takovejhle. Dej se dohromady, jsi mladá, máš čas a koukej s tím vším něco dělat. On se nezmění a myslet si opak je bláznovství. Můžeš se tady před námi obhajovat, jak ho miluješ apod., ale lžeš a ubližuješ jen sama sobě.

jitulka89
4. pro 2016

Já mám podobný problém a taky moc nevim co mám dělat. S přítelem jsme spolu rok a půl a zatím spolu nebydlíme. Náš vztah je téměř dokonalej on je úžasnej, miluje mě a dává mi to najevo. Jenže pak jde do hospody a neví o světě, chci aby mi napsal, že už je doma a vždycky to zapomene, celou noc o něm nevím tohle se stává tak jednou za měsíc, když spolu nemůžeme být tak ty své volné chvíle využívá takto, je mu 24 a jeho kámoši jsou to samé, jinak to jsou všechno normální pracující kluci, ale mě tohle vadí, nevadí mi, si jde sednou s klukama, ale že se ožere jak dobytek a nedá o sobě vědět. Ví že mi tohle vadí, ale jakmile se opije on nemá žádnou záklopku...Nevím co mám dělat, protože jinak je to dokonalý, myslíte, že z toho vyroste? Nebo jen zbytečně hysterčím? Děkuji za rady

lv
4. pro 2016

@jitulka89 pokud je to 1x měsíčně, tak se to dá tolerovat, myslím

Strana
z3