icon

Přítel se nechce ženit, už nikdy

majka1402
28. čer 2017

Zdravím chtěla bych se podělit o zkušenost, možná i poprosit o radu. S přítelem jsem spolu dlouho. Máme spolu dítko. Vše klape jak má kromě jedné věci. Nechce se ženit. Už byl jednou ženatý a nedopadlo to dobře, ale já za to přece nemůžu. Proč by mě měl porovnávat se svoji bývalou manželkou. To je od něj sobecké. Když jsem zůstala těhotná tak mi řekl že svatbu nechce a tím skončil diskuzi. Prostě to bude podle něj a hotovo. V té době byl ještě v rozvodovém řízení a tak jsem chápala že to nechce teď řešit. Taky mi řekl že to úplné neodmítá když jsme to probírali ale teď se vyjádřil že prostě nechce. Mě na tom hodně záleží je to takové ucelení rodiny a přešli by jsme k další etapě našeho vztahu. Vždy když jsme řešili nějaká problém bylo podle něj jak chtěl on protože se mu něco nelíbilo tak to prostě nedělal. Já se mu snažím vyjít ve všem vstříc, nenutím ho aby třeba přebaloval malou není mu to po chutí nedáva ji ani najíst nedržím ho doma jezdí si na výlety. samozřejme jezdíme i spolu a jen bych chtěla, aby si mě chtěl vzít. Co se týče financí nepotřebuji mít svatbu na zámku, 1000 hostů a velkolepou hostinu. Mě by stačilo zajít na úřad čict si to svoje ANO a doma s rodinou si udělat oslavu. to snad tolik peněz nestojí. Taky jsem mu řeklla že teda pokud si mě nechce vzít tak dceři změním příjmení na svoje aby jsme se jmenovali stejně a on řekl že mu to je jedno. Nevím zda má vůbec takový vztah vůbec budoucnost, když na takovou důležitou věc máme odlišné názory. máte někdo podobnou zkušenost? děkuji

Strana
z5
blahova_andrea
29. čer 2017

@mariti marit, to není o tom být na prachy, ale jak jsem psala výš...jsme naprogramované snažit se zajistit blaho svých potomků. my se o sebe nějak postaráme, ale děti ještě dlouho ne a až budou startovat do života, člověk jim chce pomoct. fakt nevidím jediný důvod, abych celý život něco budovala pro někoho cizího. aby moji potomci z toho nic neměli. proč bych to tedy dělala? fakt toto nepovažuju za nějakou vypočítavost nebo zlatokopectví 😉

blahova_andrea
29. čer 2017

@babanci tobě umřela dcera? to mi moc líto ☹ zrovna takové bezva mámě. je fakt, že maminku nic nenahradí, ale i tak je dobré, když po člověku něco zůstane. tak to prostě je
@upuska třeba k tomu pak časem dozraješ. podle toho jak píšeš, tak to nereálně nevidím. tu naději tvůj přítel má 🙂
@mariti závěť nemohla přítelkyně jen tak zničit. tu má přece vždycky i nějaký ten právník nebo někdo, kdo to sepisoval, aby byla platná, ne? ale moc dobře vím, jaké je to hádat se v rodině o dědictví ☹

mariti
29. čer 2017

@blahova_andrea problém byl, že to právě nebylo u právníka. Když si to napíšeš v ruce nebo máš podepsané 2 svědky, tak je závěť platná, i když není evidovaná u notáře (pokud se to za těch 10 let nezměnilo). Je lepší ji dát k advokátovi, ale stojí to pár tisíc, nevím přesně.

blahova_andrea
29. čer 2017

@mariti aha, no já bych právě nespoléhala na to, že mi uznají ručně psanou třeba beze svědků, že by to stejně pak někdo rozporoval, tak by mě to takto nenapadlo ani udělat.

mku
29. čer 2017

A jak dlouho je to co se rozvedl? Muj pritel tvrdil pred tremi lety to same, vloni v lete me z niceho nic pozadal o ruku a od brezna jsme manzele... svatbu jsme meli jen ve ctyrech, se svedky... a byla krasna... mnohem lepsi nez moje prvni, kdy jsem tam mela spousty hostu...

jahodi
29. čer 2017

@babanci můžu dotaz? to každý svoje obydlí jste měli i když byly děti malé? Jak to fungovalo? Jak jste zvládala s malýma dětma? Jen zvědavost... 🙂

babanci
29. čer 2017

@jahodi Jo,ale pobývali jsme jen v mém bytě. Ale o kus dál prostě měl ten můj svoje. Věděli jsme,že pokud by to nešlo,nemuseli bychom se tahat o byt,ale prostě by si vzal čemodan a šel. 🙂 Možná proto to nikdy neudělal.🙂

babanci
29. čer 2017

@blahova_andrea Bohužel. Byla skvělá máma,bezvadná dcera a vůbec....báječná a krásná holka. Bylo jí 24 let a 7 měsíců. Máme po ní dítě. Taky takové zlaté,po mamce.

jahodi
29. čer 2017

@babanci jasně..

nikinnna
29. čer 2017

Můj bratranec se taky nechtěl ženit a vyřešil to jednoduše. Vzal si příjmení přítelkyně. Takže svoji nejsou a jmenují se všichni 3 stejně 😀

blahova_andrea
29. čer 2017

@babanci já si myslím, že ta svoboda, ten pocit nesvázanosti a nutnosti situace dělá psychicky hodně 🙂

blahova_andrea
29. čer 2017

@babanci jako že máš v péči vnučku ty a ne její otec?

blahova_andrea
29. čer 2017

@nikinnna tato verze u nás taky dřív byla v plánu. ale situace se změnila a toto padlo

majka1402
autor
29. čer 2017

Všechno jsem už nečetla některé názory jsou samozřejmě pravdivé. není to tak, že bych sec chtěla vdávat za každou cenu, ale jak tady psalo mnoho žen jakmile příjde to dítko tak začnete uvažovat jinak. a není to jen to že by jsme byli zabezpečený a tak. A nejdřív svatba a potom dítě. no občas se nezadaří. asi mi stejně nic jiného nezbyde. Prostě jsem odsouzená být do konce života svobodná. :D Buď budu já nešťastná nebo on. at si každý říká co chce 100 lidí 100 názorů. svatba pro mě mělavždy význam avždy bude mít. i když se toho nikdy nedočkám. a četla jsem že jedna pani řekla svému partnerovi že bud si ji vezme nebo pujde na potrat což mi příjde dost extrémní to dítko přece za to nemůže. takže některé názory co jsem tady četla byli proti mě. chápu to ale může to být ještě horší. Hold jsem věřila že dodrží slovo když řekl že v budoucnu to pujde.

blahova_andrea
29. čer 2017

@majka1402 tak teda vydírat skrz "vraždu" dítěte...to už je snad na psychiatra ☹

majka1402
autor
29. čer 2017

@blahova_andrea jak jsem zjistila i takovi lidi jsou cetla jsem to na nejakem foru uz nevim jak to dopadlo ale byl to docela mazec

babanci
29. čer 2017

@blahova_andrea Staráme se všichni,ale v péči jí má otec. Už má přítelkyni a v září čekají dítě. Chápeme,že musí žít dál,ale je to pro nás těžké.

verusky
29. čer 2017

@babanci to musi byt velmi tezke.....
@majka1402 maji, tak ver, ze to slovo jednou dodrzi 🙂 a tes se, ze jednou ta svatba prijde. ja si treba myslim, ze se mozna jeste vdam 🙂 nevim, za koho a z praktickych duvodu uz si necham sve prijmeni. ale budu jeho ZENA a budeme se milovat. jsem naivni 🙂 ale treba to vyjde 🙂

blahova_andrea
30. čer 2017

@verusky přála bych ti to 🙂

verusky
30. čer 2017

@blahova_andrea to jsi hodna, dekuju 🙂 ted je pro me dulezite hlavne s detma prezit 🙂

blahova_andrea
30. čer 2017

@verusky to chápu. není to na pořadu dne. ale ty toho máš za sebou tolik a tolik jsi zvládla...stále je v tobě kus té naivní romantičky. zasloužila by sis, aby ses dočkala klasického závěru své pohádky...třeba jednou 🙂

lusynkova
30. čer 2017

Já bych s chlapem, který si mě nechce vzít, nebyla.

majka1402
autor
30. čer 2017

Hodně mi to pomohlo že jsem se takhle mohla vypsat. s nikým si o tom promluvit nemůžu. Ani nevím zda se mnou ještě chce vůbec být. Rozhodně se tak nechová. A hlavně když pro něj svatba nic neznamená, pouze kus papíru, tak ani nevím zda to má cenu. Mám ho ráda a neopustila bych ho. Jen bych taky chtěla aby se trošku zamyslel a myslel i na mě, né jen na sebe a co je pro něj dobré. Starší dcera která teda není jeho, se mě taky pořád ptá proč se nevezmeme, a co jí na to mám říct. Vidí to všude v pohádkách a tak a když chci aby ji to vysvětlil on tak nic neřekne a mladší dcerka se na to taky ptát bude a já ji to rozhodně vysvětlovat nebudu. To snad není tak těžké pochopit moje důvody. a jedinej jeho důvod je kvůli dluhům a to se dá vyřešit. jinak se akorát vymlouvá. a když mu nevadí že změním jeho jedinému dítěti příjmení tak nějak tak předpokládám že s námi nepočíta do daleké budoucnosti. je mu to prostě jedno. Na tohle není potřeba nějak reagovat jen jsem si to chtěla dát nějak dohromady a vypovídat se z toho. Bohužel jsem nic nevyřešila ale i tak mi to pomohlo.

blahova_andrea
30. čer 2017

@majka1402 tak tohle znám. mě se pořád děti ptají, proč si mě tatínek nevzal za nevěstu. syn se ptá i jestli si mě ještě chce vzít, že když to neudělá, tak si mě vezme sám 😀 občas se zeptá i někdo jiný, jak jsme na tom. tak je odkazuju na chlapa, že to se musí ptát jinde proč si mě nevzal nebo jestli to má v plánu. i když já ty důvody vím. ať si to řeší sám. on to pokaždé "vtipně" odbyde slovy, že se znovu neoženil, protože jsem ho zatím nepožádala o ruku.
a ty dluhy jsou pro něj důvod proč? on jako nějaké má a chce tě jich ušetřit? nebo kdyby se v budoucnu nějaké byly, ať to ten druhý neschytá? no jako jo, občanský zákoník a exekuční řád nejsou zrovna přáteli manželství, ale tak pokud mám někoho rád, mám s ním dítě, tak mu snad i nějak důvěřuju. nebo jako on má v plánu ty dluhy dělat? nebo tobě natolik nevěří, že si nebudeš půjčovat na kraviny nebo kde je ten pravej důvod?
já nevím, jak to mají jiné rodiny. ale já ač mám příjmení dětí po sobě, tak nemám pocit, že by s námi přítel do budoucna nepočítal. stejně tak, on má hypotéku na náš budoucí dům jen na sebe a taky se chová tak, že počítá s tím, že to staví pro rodinu. že tam budu paní domu já. prostě zatím máme tak nějak rozdělený i majetek i děti, ale pořád počítáme se změnami a se společnou budoucností. a to máme po dobu stavby opravdu hodně krizový rok a o idylce se mluvit nedá. vztah je docela v háji. i tak mám pocit, že vidím na konci tunelu více světla než ty. ty už pozitivní energii necítíš? ani občas?

pincola
30. čer 2017

Holky, říká se že dnes svatba není důležitá, ale podle mne je svatba dleko ožehavější téma, než kdy dřív. Dřív se to prostě tak dělalo. Dnes se nemusí, ale emoce to furt vzbuzuje, možná o to víc. Chlapi se podle mne bojí o majetek. Držím palce holky.

verusky
30. čer 2017

@blahova_andrea dekuju moc 🙂 a Tobe ten zaver preju taky krasny a brzy 🙂

blahova_andrea
30. čer 2017

@verusky díky, ale brzy to být fakt nemusí. teď to nějak není aktuální. nejsou na to myšlenky ani čas ani peníze 😀

verusky
30. čer 2017

@blahova_andrea nevadi, treba jen ve ctyrech se svedkama... jako prekvapeni... treba za rok, az uz bude za Vami ten nejvetsi srumec, dum mate krasny, at se Vam tam hezky bydli 🙂

blahova_andrea
30. čer 2017

@verusky díky. bydlet se bude samo. budeme konečně doma 🙂 zatím krásný není, ale snad jednou bude 🙂 a proti malé utajené svatbě vlastně nic nemáme 😀

koordinatorka_odboje
30. čer 2017

U nas je svateb a svateb, rok od roku vic. Asi to pro ty lidi osobne dulezite bude, kdyz do toho jdou. Ono byt v nesezdanem vztahu je celkem neco jineho, ne v manzelstvi. Kdyz se rekne "pritelkyne" evokuje to docasnost, nebo jeste lepe "soucasna pritelkyne pana X" 😃 jasne naznacuje, ze takovych bylo pred a bude po ni. Ale radeji uz mlcim, vim, ze to tady nektere pekne popudi.

Strana
z5