Přítel tráví spoustu času u počítače a mě si nevšímá
Ahoj, asi spousta z vás mi řekne že to nikam nevede :/ což s tím počítam dopředu. Jde o to že přítel tráví spoutu času u počítače a mě si skoro nevšímá,kolikrát jsem se ho snažila nějak od něho dostat,ale to bere že ho otravuju. A když jsem dnes chtěla aby mi něco přinesl řekl at si jdu sama že je utahanej z práce, ale na to aby hrál hry má energii. (mimochodem momentálně nemám praci tak všechno dělám já, ale to mi tak nevadí, aspon se nenudím, ale co mi vadí že když něco chci tak to neudělá, a když chce něco on a já mu řeknu že ne tak odpoví tak že to zní že dělá vše). Nejvíc smutný mě příjde že i ta kočka která prospí cely den si mě všimne víc (příjde se pomazlit ) Ale fáákt když něco chci tak děsný problém. No jednou sme si chtěly přemístit nábytek v pokoji, ale nějak se k tomu neměl a v den kdy se to mělo dělat odjel, tak jsem sama začla stěhovat, ale že by pochváli, nebo vynadal za to že bych si mohla udělat kílu nebo že by na mě něco spadlo?? Ne, nic neřekl... A v létě jsem to chtěla vzdát, jsem k němu přijela samozřejmě byl na počítači, sotva pozdravil, pusu nedal ani se snad na mě nepodíval tak jsem si sedla no čekala, pak jsem se pochopitelně naštvala nevěděl proč, pak jsem mu řekla proč urazil se, ale nakonec se to zlepšilo aby se to ted zhoršilo ještě víc ☹ A někdy mu někdo zavolá z rodiny například že něco potřebuje a hned se koná, já potřebuji něco nezájem. Neříkám že by to tak bylo vždy, ale hodně často. Taky letošní dárky (žádné nedal já ano) tak popořadě: valentýn zustala jsem sním (měla jsem být na oslavě narozek), s doměním že třeba nějaká menší večeře ale nic, no to tak neřeším, narozeniny ten den měl směnu do noci( tak fajn třeba něco zítra měl práci nebudu se zlobit) ani dva dny potom ani si nevzpoměl že zapoměl, výročí trochu jsem počítala že ani tentokrát asi nic nebude.. nebylo, svátek no to samé. Vím jak jde tenhle vztah do háje, jen jsem se chtěly vypsat z toho, jestli tu je někdo s podobnou zkušeností tak napište děkuji 🙂
@jokerka tak ho nechej, domluvte se, at neco delá, ale nenut ho a nekontroluj....žijete spolu, ty i on jste oba svéprávní...a i když Ti rozumím, nezapmen, že ty jsi celý den doma 😉 nemyšleno ve zlem...ale kdybys přišla domu, padla na postel, nenapadne tě řešit, že nevynesl koš 😉 nehrot to, chovej se jako partnerka....ne jako matka....
až si najdeš práci, určitě to uvidíš jinak, věř mi...a i on pomůže 😉 jako pomáhal dřív...
@tarra27 no právě se bojím co bude zas pak, (ani byt nehledá stačí malý který by zvládal sám než bych měla práci a mohla jít za ním) třeba to bude to samý, to bych řešila hned, když by toho nenechal šla bych pryč. Nemohla bych koukat jak hraje hry do večera, ja bych přišla z práce pozdě všude bordel a abych to já druhy den zas před prací uklízela
Měli jsme doma podobný problém.
Manžel kdysi dávno neustále seděl u počítače a prakticky nic nedělal. Zíral do internetu, četl různé články a vlastně neměl žádnou kloudnou činnost na tom počítači. Děti i mě od sebe odháněl.
Štvalo mě to opravdu velmi dlouho. Nakonec jsem si s ním o tom promluvila, on uznal, že mám pravdu. A začala jsem počítač vypínat. Počítač byl celý den vypnutý anebo jsem ho vypla těsně před příjezdem manžela, zapnul se akorát dětem na pohádku.
Ted se ten problém trošku, vrací zpátky. Jakmile je zapnutý počítač, manžel už u něho sedí a čumí do něho. A vůbec neřeší, že já tady lítám jak hadr na koštěti a ještě do toho řeším děti. Takže ten počítač zase vypínám. No místo počítače sedí manžel u časopisu (klidně i u Sluníčka) a čumí tupě do toho. 😅
Já bych asi začala tím, že si o tom s přítelem promluvím.
@jokerka tak až přijde z práce, přivítej ho s večeří, nech ho chvíli na pc, jako že to hřeješ, pak pojd, dej si se mnou vínko, těšila jsem se až přijdeš dom...vyber nejakou komedii, puste si film...zkus nejprve doma naladit příjemnou atmosferu....třeba dva tři pět dnů a pak za ním po dobrém a bez výčitek běž a zkus se domluvit....nebo uklízej a až bude chtít sex, nestíháš...ještě musíš setřít atd....atd...a teba se sám nabídne .-)
@jokerka holka ty se řítíš do pekel.....pro chlapa povídat si rovná se neco řešit a věř mi, že je tto to posldení co on chce....
a že od tebe utíká, honem rychle se zabav - cvičení, kámošky, k mamce na kafe....musí k tobě jít sám...ne na zavolanou....
podle me je pruser to, že jsi doma a nikam bez neho nejdeš, když přijde domu, má te za zadkem...a ještě mu vyčteš koš, plus si chceš povídat atd....já ti rozumím, kdysi jsem byla stejna. ale to je cesta do pekel....
on p tobě musí toužit a musí on sám chtít a vyhledávat tebe...a ne ty že mu budeš vytýkat, že si te nevšimne...podejd by si všiml, když tě má denně doma....a pořád stejný stereotyp....navíc on hotový, unavený, celý den neco řeší....a přijde domu a řeknu ti co chce - klid....a podle mě i k tomu pc utíká....aby tzv vypnul
@milmic Já jsem si sním chtěla promluvit, několikrát už jsem naznačila že tam je furt, a že není semnou na to řekl a co bych měl jako dělat? Všechno ostatní je prej ztráta času, a jako tohle ne? Jo to asi netuší že tím ztrací náš vztah pokud se to dá vubec tak nazvat, myslim že snad ani nepusobíme jako pár. Za ruku mě neveme, skoro furt jde o krok na před a furt že jdu pomalu, několikrát jsem mu říkala že to co on má jako krok já mam dva. Prostě ani nebere ohled na mě. Fakt by mě zajimalo co by dělal kdybych to dělala já. Myslim že by odešel hned ten den. Ani nějaké miluji tě neproběhlo ( jsem proto aby chlap se vyjádřil jako první) prostě žádné vyjadření.
@jokerka já s myslím, že od tebe utíká....přestože rozumím tvemu chování a jak jsem psala, dřív jsem nebyla jiná, jednu dobu jsem to mela sama podobne...
Ty si musíš říci, chci pokračovat a nebo ne...pokud ano, potrvá to než se to zlepší...ale nesmíš mu vyhrávat, sama se musíš zabavit, abys byla 2x v týdnu pryč...doma ho nevítala a už nebyla naštvaná....
chlap v tobě musí videt nejlepší ženskou....to že má problem, zavolá TOBĚ...DOMOV je tak, že přijdu domu, vydechnu...hurá jsem doma...když přijde, nech ho na pc....nedoprošuj se, aby šel k tobě.....nedelej mu naschvály, mluv s nim anrovinu, jasne, s´tručně bez výčitek a malicherností.... 😉
ale hlavne ty musíš z domu....
@jokerka já s myslím, že od tebe utíká....přestože rozumím tvemu chování a jak jsem psala, dřív jsem nebyla jiná, jednu dobu jsem to mela sama podobne...
Ty si musíš říci, chci pokračovat a nebo ne...pokud ano, potrvá to než se to zlepší...ale nesmíš mu vyhrávat, sama se musíš zabavit, abys byla 2x v týdnu pryč...doma ho nevítala a už nebyla naštvaná....
chlap v tobě musí videt nejlepší ženskou....to že má problem, zavolá TOBĚ...DOMOV je tak, že přijdu domu, vydechnu...hurá jsem doma...když přijde, nech ho na pc....nedoprošuj se, aby šel k tobě.....nedelej mu naschvály, mluv s nim anrovinu, jasne, s´tručně bez výčitek a malicherností.... 😉
ale hlavne ty musíš z domu....a dma navolit příjemnou atmosferu....o to bych se snažia já....a když to nepujde, tak se rozejit mužeš vždy
@tarra27 js jsem mu furt říkala at jdem něco dělat, zapla jsem film že se pujdem koukat, za chvíly šel na počítač, večeři má každý den přopravemou, snažila jsem se nějak navodit na krásny večer, ale když hned po večeři sedne k počítaci? Tak snad by se měl taky snažit ne? Jednou jsem dala svíčky na stul, že by se mohly zapálit, a on proč tam dávam ty nesmysly a dal je pryč.On si ale předtím rád povídal o všem možném jsme se bavily dlouho do noci,
@jokerka vyraz s kámoškama v týdnu 2x do bazenu nebo cvičit....občas si s nima vyjdi i o víkendu a doma nedelej dusno, nevyčítej ani uklid ani nic...zkus ted udelat do konce roku to, že mu neřekneš ani jednu výčitku....nesnaž se přespříliš, ale zkus být milá a jak jsem psala, bez mimo domov.....nedelej naschvály....
a tolik doma nemluv.... 🙂 a bav se normálne.....a uvidíš....podle me, pokud takový byl dřív - normální, tak si myslím - promin za upřímnst, že tě má dost....pořád po nem neco chceš...a doma se nedá dýchat...tak to vidí on...sám si nemuže určitě, co delá a nedelá ve volném čase...myslím si, že se začíná dusit......povol....vyvetrej doma....nevyčítej, vyrážej sama a nech ho, at si v byte delá co chce....a kdy chce...žádné urážky, výčitky....až přijde a najíte se, on pujde k pc, vezmi knížku a šup s ní jinam do mísnosti a čti si 🙂 k tomu zajdi plavat....nechej ho chvíli osamote....on je v práci a nemá šanci po tobě toužit.....v práci je hotový a dma má pocit dusna....a toho, že musí to a to a musí to...a zákonite se mu do toho nechce......
@jokerka a pokud to nepujde, i po ttom, co budeš mít doma pohodu, fakt pohodu...tak přijde nekdo jiný....zase taky nejsi hej nebo počkej, abbyn jsi delala služku....ale nehádej se, neponižuj...vždy si řekni, že jsi na urovni a nejsi ženká nekde od krámu....jasne sručně výstižně a bez dalších výčitek .)
@jokerka nedeej mu naschvály, nevyhrávej, zkus se snažit, aby byl doma klid....to že ty si budeš v ložnici číst a on v obývku na pc není přece blbě....ani to neznamená, že te nemá rád....
a vždy si to otoč...když ty by jsi přišla z práce, sedla si, dala kafe a pustila serial a on by přišel, že není umytá nádobí...
hlavne závěr, ty musíš mít pocit, že ses snažila dlouhodobě aby byl doma klid....a pokud on se bude chovat i po tom všem jako buran - když ho necháš dýchat atd....a nebudeš vyčítat atd....tak ho vykopneš 😉
@tarra27 ale ja po něm skoro vubec nic nechci, jen fakt zřídka, já jenom píšu co by mohl ale neřeknu mu to, čekam že by ho to třeba samotného trklo že občas potřebuju pomoct s něčím. Jinak já si ráda všechno dělam podle sebe, nerada aby mi někdo musel pomáhat, ale někdy to je potřeba
@jokerka to jo, ale psala jsi, že jsi častokrát načla nebo chtěla neco řešit a on nechtel nic řešit....má dojem, že ty pořád neco řešíš a vyčítáš....si myslím já.....
protože pokud to na zčátku fungovalo, proč najednou ne??? nekde je chyba?? a co se zmenilo? ty jsi doma, přestala jsi chodit do práce....a navíc začala vyhrávat ohledne pc a koše atd....protože on to tak bere....
dřív si s tebou povídal.....a pozdeji se to zmenilo.....a proč? ty ses zmenila...na začátku jsi mu taky vyčítala pc? mluvila jsi s ním po celou dobu stejne - ted včera jako před půl rokem, rokem a rokem a půl? já si myslím že ne....
nevím, sama za sebe jsem ti napsala muj subbjektivní dojem, pohled.....a to co si myslím, že může pmoct. Ostatní je na Tobě..... 😉 a pokud je opravdu hulvát nebo se chová hrozne a je mu vše jedno, tak řešení je na svete hned....
jen pamatuj, že zákazy, příkazy, vyčítání a vynucování ci čehokoliv nikdy nikam nevede.... 😉
hodne štěstí a at jsi brzy spokojená 🙂
@jokerka Hele, a dáš vůbec dohromady pár důvodů proč s takovym chlapem trávíš svůj čas, svůj život? Na to jak jste spolu krátce... třebas zapomenout na narozeniny, nedat pusu na uvítanou/rozloučení... to nechápu proč s ním jsi 😕
@jokerka nemáš zač...ještě me napado, proč nechodí nekam mezi lidi sám? třeba ve středu s klukama na fotbálek? nebo nekam bud za sportem a nebo dve pivka...?
Možná by nebylo na skodu, kdyby si vyrazil....bud s kámošema a nebo bratranec nebo brácha at ho vytáhnou....nebo kamošky manžel..... 😉
vyvetrá si hlavu.....mě když chlap chce kamkoliv jít, posílám ho...jednak se vrátí a má pocit, že se nám má věnovat a jednak - si odpočine psyhicky.... 😉

@tarra27 no prozatím jsme bydlely sami dva měsíce, já zrovna nastoupila do první práce a uplně mrtvá jsem chodila domu tak jsem domacnost až zas tak nezvládala, ja spíš uklízela a on vařil. Ted jsme u mých rodiču musely jsme pryč a práci taky nemám tak mě to nevadí zas tak všechno dělat aspon se nenudím, ale fakt aspon něco by mohl udělat on. stačilo by třeba aspon jedno z toho setřít prach, ustlat, vysát.