Problém s tchyní kvůli hlídání dítěte. Jsem oprávněně naštvaná?
Bože já jsem tak naštvaná..
Studuji dálkově vysokou školu a Příští týden mám ve škole důležitou zk. Mám malé dítě a tak to skloubit je docela oříšek. Zatím to ale dávám.. až na svojí tchýni. V pondělí mi slíbila, že kluka (2,5let) pohlídá.. že si ho vezme v út a Čt na 2h a v pátek že si ho vezme po práci a na spaní k sobě. Ok byla jsem nadšená, že bude prostor na učení. V úterý si ho půjčila a vrátila přesně do minuty po dvou hodinách hlídání. Z toho půl hodiny seděla u nás protože nevěděla zda pojedou k ní nebo půjdou ven. Takže tak hodina učení super 🤣. Dneska jsem jí volala zda to platí. A víte co mi řekla... Jak jako beru, však si ho beru v pátek. Říkám byly jsme dohodnutý i dneska. O tom nevím. Mimochodem manžel byl u toho... Ale raději drží hubu, přece maminka. Sice mi to odsouhlasí ale neřekne nic. Je to můj problém. Ok tak teda jí píšu v kolik jí mám prcka v pátek hodit. Po práci si ho bere vždy tak 13/14h. Tak jsem jí to navrhla. Relace : to nee přivez ho až tak v 19h. Jako super, moc děkuju za pomoc 🤣to už mi ruply nervy a řekla jsem jí, že nechápu co má za problém. Že nejdřív v plánu i ČT a v pátek po práci. Najednou úplně jinak. Tak se osočila ať jdu do prdele a že neumím ocenit pomoc a položila mi telefon. Tak... A já teď nevím co si myslet. Babičce je 60, akční, zdravá... Volný čas paří hraním her na PlayStation atd.
No ale k věci... Kdyby to sama nenavrhla neřeknu ani slovo ale takhle 😶😶😶. Úplně otočit. Žádná slušnost něco napsat, zavolat. Chápu že není povinná hlídat. Ale když se sama nabídne tak mi to přijde jako vrchol. Nikdo jí do ničeho nenutil. Já samozřejmě mohla během toho jet k našim a učit se tam, udělat to jinak a ne čekat jak kráva tady co bude. Nejhorší je, že mi to už udělala asi 7x.. a vždycky před zkouškami 🤔🤔🤔 vždycky když mi to slíbí úplně trnu co bude.
Manžel chce abych se jí omluvila aby byl klid. Nechci aby si někdo myslel, že je její poskok či Mamanek. Ono je to naopak. Furt se s ní hádá, nemá jí moc v lásce protože ona je taková divná, drsná, generál. Takže on když nemusí neřeší jí, když nemusí nešel by k ní ani na kafe atd atd. Prostě jí nechce řešit. Takže tohle je samozřejmě můj boj, můj problém a já si to mám uklidit 😶. Myslíte že moje reakce byla přehnaná či oprávněná?? Protože já už fakt nevím 😡. Kdyby to byla stará, nemocná ženská co nezvládá, neřeknu nic. Ale když mi slíbí pomoc a pak dělá tichého brouka jen pro aby mohla pařit na televizi nějakou střílečku 😡to už mě fakt sere.
@veruuu_kubesovic 2,5 leté dítě se především samo nezabaví. A pokud ano, je to nějaký průser. To víme všechny. O to tu hlavně jde. Pokud máš děti 5, 6+ tak jim v krajní nouzi dáš tablet, zapneš pohádku a čau. To takového mrněte neuděláš. Tedy... můžeš, ale... No, uvidíš sama, jaká byla maturita a jaká bude vysoká 😉
Všechny tu píšete, že má zapojit i otce. To se jistě děje, ale jsou i rodiny, kdy otec nepřijde domů ve tři a padla. Já jsem dodělávala školu s odrostlejším (a sakra nespavým!) miminem. A manžel chodil domů v půl sedmé, takže mi jeho pomoc byla už dost prd platná, protože tou dobou jsem už padala na hubu. Syn spal 20 min ráno, 20 odpoledne a v noci byl klidně 10x vzhůru. V tomhle tchýně opravdu pomohla, byť na ty 3 hodiny, protože jsem kojila. A příprava na státnice a psaní diplomky to byla vůbec kapitola sama pro sebe.
A teď je situace taková, že tchýně nehlídá, spíš jen slibuje, že si syna vždycky vezme a nic. Už to neřeším. Teď si ho vyžádala na jednu noc, po 5 měsících a on začal kašlat. Ona nemocné děti nehlídá (chápu), tak máme asi zase na půl roku vystaráno 😀 😀 ☹
Tchyně je nespolehlivá,te je bez debat,ale já osobně bych se s ni nehadala,jsem nekonfliktní typ,bylo by to podle ní a priste bych se zařídila jinak..
To že jsi byla schopná ji naletet 8x je mazec. Už na podruhý bych se pojistila u rodičů. Rozhodně bych se neomlouvala, sice není povinnost hlídat, ale jde o princip, když to slíbim tak splnim, ne že pak ještě pošlu do pr*ele
Já si bohužel nezájdu ani k zubaři ani na gyndu... tchyně 50 let žádná práce pořád sedí doma ale pohlídat vnouče jednou za měsíc na hodinu to nee... takže plně tě chápu
Tyhle pribehy, to je jak pres kopirak. Dalsi noumovatej manzel, kterej jen kouka a necha zenskou, at se domluvi s JEHO rodicema. Nechci te, zakladatelko, urazit, ale sakrys, zlaty pravidlo zni; ty se domlouvej se svymi rodici, chlap at se domlouva s jeho rodici. Je to taky jeho dite, ne? Tak by nemel mit problem se domluvit na hlidani SVEHO ditete se SVYMI rodici. Vsechno ostatni dela zlou krev.
Jo a prosim te, jakou vysokou skolu studujes? V uvodnim prispevku mas spoustu hrubek, neda se to cist. Dneska, koukam, muze VS studovat asi fakt kazdej, bez urazky.
Nezadala bych ji uz nikdy. A to mluvim z vlastni zkusenosti.
@zanett ano, kazdy at si kroti svou cast rodiny! Praktikuji a jsem nejspokojenejsi. Ale tady by ji nektere vynadaly, ze ona neco chce, tak ma zadat tchyni ona sama 🙄
Miluju internetová fóra. Dotaz: byla jsem hnusná na sou tchýni? Odpověď: máš neschopného manžela:D :D :D
Upřímně myslím, že ti bez jejího hlídání bude lépe. A ne, neomlouvala bych se.
Pokud ten popis události není subjektivně zkreslený a opravdu se stal tak, jak je popsáno, tak bych se neomluvila, protože v takovém případě se ta otázka, co má za problém, nabízela a tchyně měla možnost si vyříkat, co jí trápí. Avšak více bych to neřešila a do budoucna si zajišťovala hlídání manželem, tvými rodiči, pokud jim to nevadí, popř. chůvou. Nelze přenášet na sílu péči o vlastní dítě na prarodiče, oni už mají svou péči o děti splněnou a mají nárok si volný čas řídit sami, i kdyby hráli hry od rána do večera. A pokud už to dokázala tchyně takto zrušit 8x, pak ti dítě prostě hlídat kvůli učení nechce. To rozhodnutí studovat VŠ při dětech bylo tvé a ty se s tím musíš za pomoci manžela popasovat. Já dodělávala VŠ při 9měsíčním dítku a byli jsme na to s manželem sami dva. Když jsem se musela učit na státnice, musela jsem to stíhat o víkendech, kdy byl manžel doma a hlídal, těsně před zkouškami si pak bral manžel dovolenou, aby mohl hlídat i ve všední dny. Dcera se mnou a s manželem jela i na obhajobu a lezla tam po čtyřech na chodbě a bavila tím kolemjdoucí, protože zkrátka nebylo možné požadovat po někom z rodiny, aby si vzal dovolenou a hlídal nám dítě...

To, ze tychne je nespolehliva, uz jsi mohla zistit davno. 🤷🏼♀️ Mam pocit, ze si tu uz raz nejaky prispevok aj pisala, ze ti nechce strazit dieta cez noc.
Ja by som sa vyprdla aj o taku pomoc prosit. Proste sa zariad inak. Mas manzela, existuju chuvy, detske skupinky atd.
Btw vrieskat po sebe do telefonu o tom kto bude kedy strazit dieta je tiez uroven. Po tom co by mi toto povedala by som jej podakovala, polozila a nazdar. Ci myslis, ze ked na nu nahukas bude robit co chces ty? 🤣🤣