icon

Problémy s tchýní a švagrem

piopiu
6. črc 2015

Ahojky, potrebuji pomoct. Mam takovy problem, se kterym asi vim jak nalozim a co udelam, ale rada bych vedela treba zkusenejsi maminy, co na tohle reknou a jak by se zachovali...
Takze jsme s manzelem spolu 5 let, mame uzasnyho synka - osud ale chtel aby byl vyjimecny - lehka forma autizmu. Je uzasnej, sice jeste nemluvi a bude mu 4 roky. Ma rad lidi, neboji se jich. Nove prosredi celkej prekvapive dobre zvlada. A tady nastaly dve udalosti, se kterymi se chci sverit. Takze prvni: Manzeluv bracha nas nepozval na svatbu, pry proto: "vime, ze se s malym neda, tak kdyz tak, pak zajdeme nekdy na obed"........ byli jsme v soku - rikal, ze totiz zve jen nejblizsi rodinu a von je dokonce krstnej malymu. Nejak jsme to predychali, protoze co pak jinyho se da delat, ze jo?
Druha vec - kdyz mi tchyne rekla, ze nas mm segra by pozvala na promoci, ale chape, ze je to tezky s malym, tak nemusime........ Mela jsem toho plny zuby. Pet let jsem se drzela zpatky a nemela jsem vlastni nazor, jen jsem kejvala, jako krava... Tchyne totiz bydli 60 km daleko, a to byloooooooooooo kecu, jak bude chodit a pomahat mi. MM totiz kazdej mesic je pryc 23 dni... Vlastne jsem na barak a synka sama. Nestezuji si, proplakala jsem toho uz mooooooooooc a nechce se mi s tim dal prat. Ja syna a MM miluji a je mi jedno, co si kdo mysli.
Takze jsem ji uz do oci rekla, ze to neni mozny, aby nikdo to ani len nezkusil a ze jsme z rodiny vylouceni jako kdybychom meli lepru nebo ja nevim co strasnyho... :(
Bylo mi to hroznee lito, protoze jsem fakt tezka povaha, ale nevydrzela jsem a rekla ji to. A par veci k tomu... Pak byl klid, zacala vic volat a tak.. Byla s nama v Zoo, podotykam, to bylo za 4 roky prvne, co jsi vnoucka vzala na vylet... To bylo porad jen slibu a skutek utek...
To ze mela porad poznamky, jak ona cte na nete o autismu a podobne..
No a vcera volala MM ze pry k nam chodit nebude, kdyz on nebude doma, protoze jsi ji nevazim a nemam ji rada.........
:((((
MM ma taky nahravani hovoru a poslal mi je - tak to vam reknu, cekala jsem vsechno, ale ona porad rikala, ze ja ji nesnasim i celou jeji rodinu a porad dokola, ze ji nemam rada....
Ja uz nevim co s tim. Mam s ni mluvit nebo ne?
Na druhe strane si rikam, ze uz tu dlouho nemusi byt, stejne jako mozna i ja a nechci zit s hnevem.
Knez mi radil, abych zkusila odpustit a pokud ona nebude chtit, tak ze pry je to uz jeji hrich, ze zije ve zlosti a hrichu...
Mam pocit, ze ona neprekousla , ze ji synacek neni uz pri ni... V posledni dobe mela jen hnusny poznamky, ze : Prinesla jsem kolac, vim, ze ho ty Martine mas rad... .... a podobne... :( Je mi z toho fakt zle a jsem nestastna, hlavne kvuli synovi..
Co k tomu dodat? Clovek se snazi a porad je jen nejhorsi...
Tak radte baby, co ted? Jak by jste se chovali vy, co se tice brata a i tchyne?
Diky za precteni a popripadne rady...
PS - odpustte mi tu cestinu, ak nieje dokonala 🙂 😎

Strana
z5
wendy_
12. črc 2015

@piopiu Ono taky zalezi jak moc casto se s tchyni navstevujete. Ta moje je 700 km daleko takze se vidime parkrat do roka. Vidat se casteji, napriklad kdyby bydlela ve stejnem meste jak ja, tak bych se to mozna vice snazila vyresit.

piopiu
autor
12. črc 2015

@kacca11 jenze ja psala uz vyse, ze deti na te svatbe byli!

michaela_2
12. črc 2015

@somalicats Promiň, ale pokud by sis přečetla můj příspěvek pozorně, najdeš v něm, že i já si od našich dětí s radostí odpočinu a vyrazím někam bez nich 😉
Na svatby ale chodíme všichni - jako rodina.
Pokud někdo pozve na svatbu pouze mne a manžela, pozvání přijmeme, děti dáme k babičkám - ale zdá se mi to prostě divné, u svateb,
Snobská svatba...........ono to není o tom, kolik peněz je do ní investováno, naše svatba rozhodně nepatřila mezi ty nejlevnější, takže ani závist, ze mě nemluví 🙂. Jde spíš o ten postoj. Já jsem na naší svatbě nesledovala, co které dítě polije nebo ušmudlá a podobně. Strach o poničení výzdoby, může být jediný racionální důvod, pokud někdo nezve děti a odvolává se na nevhodnost místa.
A jak už jsem psala výše, naše děti chodí okolo 20h spát - i na svatbách, takže to co se tam děje potom, je už bez jejich přítomnosti 🙂.

Je to věc názoru. Víc už psát nebudu 🙂

somalicats
12. črc 2015

@michaela_2 Já to četla, neboj. Stejně jako kdybys Ty četla pozorně můj příspěvek, tak to není o poničení výzdoby, ale o tom, že pro děti tam není připravena zábava, a chci vidět, jak udržíš celé odpoledne třeba dvou- či tříleté dítě na fleku. Možná máš natolik klidné děti, já bohužel ne. I kdybychom byli na něčí svabu pozváni všichni i s dětmi a já zjistila, že tam žádné další děti nebudou, tak prostě pojedu bez nich. V opačném případě bych dopadla tak, že bych celý den vymýšlela zábavu pro děcka a ostatní by se bavili - to můžu dělat i doma a nemusím na to nikam jezdit.

@piopiu Moje tchýně je od nás necelých 15 km, moje mamka 150 km. Mamka vídá děcka častěji. Tchýně nakoupí čas od času nějaké hračky nebo oblečení, ale nepřijde se podívat, vzít malou na hřiště či něco takového. Já ji rozhodně nutit k návštěvám nehodlám, když se s vnučkou stýkat nechce, je to její problém. Sama přijde na to, že udělala chybu, ale to už bude pozdě tvořit si k dítku vztah.

michaela_2
12. črc 2015

@somalicats No vidíš a já mohu s klidem říct, že si dovedu užít nějakou akci i s malýma dětma 🙂. A ráda s nimi někam vyrazím, než sedět pořád doma 🙂. .............Syn tedy není žádný drahoušek, v roce a půl už měl nohu v sádře, pořád někam leze a šplhá, ale i tak ho na svatby bereme 😉
Zrovna tak na dovolené. Odreagování od nich je super, to přiznávám 😀 ale abych je z vlastní pohodlnosti odkládala při první příležitosti, to ne 🙂.
A pokud se jim člověk věnuje, rozhodně nikoho neobtěžují, ano vymýšlím jim tam zábavu, tak už to s malými dětmi prostě je 🙂

somalicats
12. črc 2015

@michaela_2 A na takovou zábavu s nimi radši vyrazím někam třeba do přírody, a ne na svatbu, kde nebudou mít žádné plus mínus vrstevníky k zábavě. Včera jsem se zrovna vrátila s dětmi z Rakouska z hor - rozhodně lepší povyražení, než jim vymýšlet ptákoviny na něčí svatbě, kde žádné další děti nejsou a probíhá tam jen nudná zábava dospělých. 🙂

michaela_2
12. črc 2015

@somalicats Dívala jsem se, že ty máš mezi dětmi 11 let rozdílu. My máme děti od sebe 22 měsíců 🙂. Což znamená, že pokud bych odmítala akce typu svatba a nejela tam z důvodu malého dítěte, tak si je musím odpustit na pár let.
Do přírody s nimi samozřejmě vyrážím nejraději a to téměř denně. Ale s dětma brzy po sobě, člověk asi uvažuje maličko jinak. Pokud nechce být od podobných věcí izolován na dlouhou dobu 🙂.

piopiu
autor
12. črc 2015

@somalicats to jo.. mne na tom celem nejvice asi mrzi, ze JI TO NEMRZI.... opravdu to neni tak, jak porad slibovala a rikala... mam na ni hroznej vztek a je mi z ni do breku..
kuprikladu ted ma malej nestovice, ja mam teploty 39 a ji to nezajima... ma to v pazi... no hold, jsem sama a taky je uz muj udel...
odpocinu asi az v hrobe

shine2015
12. črc 2015

@piopiu a proč nepomohou tvoji rodiče??? Na nevím,nám nikdy nikdo nehlidal a nemyslím si, že je to povinnost babičky hlídat pomáhat atd.....i když je to pěkně, povinnost máte pouze vy jako rodiče....navíc rodiče si "užili" nemoci atd s vámi jako svými dětmi....a dítě když je nemocné stejně potřebuje nejvíc mámu.....

kacca11
12. črc 2015

@michaela_2 pokud vidis jako jediny problem na svatbe to, ze dite ponici vyzdobu, tak asi chapu, proc nechapes, ze je tam nekdo nechce. Ja teda zrovna tohle nepovazuji za problem a presto si myslim, ze svatba nemusi byt idealnim mistem pro zabavu ditete.

michaela_2
12. črc 2015

@kacca11 vytáhla sis ze všech příspěvků jenom jedno 😉 Nebudu se opakovat. Shrnula jsem celkově, proč si myslím, že svatba je na rozdíl od promoce rodinná akce, kam podle mne, děti patří. Rodičům malých dětí sice dá práci se tam o ně postarat tak, aby děti nikoho nerušily, ale z vlastních zkušeností maminky 3letého a ročního dítěte vím, že se tak učinit dá. To, že někteří rodiče tato pravidla nemají a nechají tam děti napospas pobíhat, je věc druhá 🙂

michaela_2
12. črc 2015

@piopiu omlouvám se, že se naší vinou diskuze vrhla trochu jiným směrem od tématu. Já už v ní nadále pokračovat nebudu. Ať je malému i tobě co nejdříve lépe! Nejhorší kombinace - když jste nemocní oba. Tak hodně síly 🙂

somalicats
13. črc 2015

@michaela_2 Ale to já taky nejsem od ničeho izolovaná, starší dcera byla jako malá poměrně solidní hyperaktivka, mladší je taky poměrně akční, takže tam, kde nejsou další děti, jsem starší prostě nebrala a radši si zařídila hlídání. Kolektiv zvládala starší a zvládá ho i mladší výborně, takže nebyl a není důvod nikam nejet, pokud tam jsou i další děti. Snad jsem to napsala dost srozumitelně.
Jde prostě o to, že uvažuju dopředu a beru děcka tam, kde vyžití mít budou. Zejména starší dokázala ve společnosti, kde se nudila, nadělat sakra paseku, takže pokud jsem s ní v takové společnosti byla, tak to pro mě znamenalo, že si tu danou společnost neužiju vůbec, protože musím zabavit dítě na 100% (a věř tomu, ale nebyla šance si ani popovídat s ostatními, dát si aspoň v klidu čaj či něco na zub). Teď je to zase trochu jiné, když jedou obě, tak starší dohlídne na mladší a já mám chvilku oddech 😀.

somalicats
13. črc 2015

@piopiu Tohle nemá smysl řešit. Mrzet to ty prarodiče většinou začne až ve chvíli, kdy jsou ty děti větší a oni starší, najednou zjistí, že by s nimi chtěli trávit čas a vnoučata je mají na háku. Stejně s tím nic nenaděláš, takže nemá smysl se tím užírat.

piopiu
autor
14. črc 2015

@somalicats asi tak...

piopiu
autor
15. črc 2015

@shine2015 zas to beres prilis do hlbky.. tu jde o to, moji rodice pomahaji nonstop. momentalne jsme vsichni nemocni a hlavne resim, ze tchyne chodi hlidat cizi deti - to jest ne z rodiny - a u nas ma jen plno kecu, jak to udela a co bude delat a porad nic... takze bych to nehrotila takhle... a je mi lito tebe, ze ti nikdo nestrazi deti, ale uznej, muj syn potrebuje specifickou vychovu a taky bych si rada nekdy dala dve hodiny prochazky, nebo neco... nebo i to by ti vadilo...

shine2015
15. črc 2015

@piopiu mě hlídat vlastní děti nevadí.....i s tím jsme šli do třetího, nemusís mě litovat....

A pokud vasi pomáhají nonstop, tak nevím, co se ti nelíbí???? Jako nikdo nemůže za to že máte dítě jaké máte, vy jako rodiče ho milujete.... A pokud tvoji rodiče nonstop pomáhají, tak sorry,ale nepřijde ti to hloupé???

shine2015
15. črc 2015

A tchýní neres, nechce tak nechce.....nebo by jsi zaměstnala vaše a ještě tchýní??? Nechci být ale zla,promin. Prostě se na ní vyser no 🙂)) buď rada za mamku, spousta lidí nemá ani to co ty 😉

piopiu
autor
16. črc 2015

Zase si to prevedla uplne zle... Ty ctes to, co chces cist. Myslim, ze vic tvoje nazory nepotrebuji...
Absolutne si to nepochopila....
🙂
Hezky den ti preji

shine2015
16. črc 2015

@piopiu no jo,když to je těžké....tobě jak někdo nepochlebuje a nerika\nepise,že ty jediná mas pravdu a tchyne stoji za houby a manzelova rodina taky, tak to je vše špatně. Možná by neuskodilo vidět to i z jineho pohledu.....

Ono sedět a brecet a diskutovat po diskuzích jak oni jsou vlastně špatní .....jsi nemocná,ale čas na internet mas a to neber nijak ve zlem.....tak buď ti je opravdu tak zlé že nemůžeš nic a nebo to není tak zlé.....

Taky se měj pěkně a přestaň se trápit něčím, co prostě neovlivnís...mas něco dítě, sice potřebuje více péče,ale mas rodinu - manžela,rodiče atd....tak nebrec,není t tak zlé.....stejně nikoho nedonutis aby tebe nebo vaše dite měli radi

Drz se a ať se ti daří.

piopiu
autor
16. črc 2015

@shine2015 ja se snazila videt to vzdy i z pohledu druhych. 5 let jsem byla zticha a nic neresila.. kdyz mela nejaky poznamky, ani mm jsem nic nerikala.. ale uz me to dopalilo.. neni to jen o tom, ze se lituji, nebo to potrebuji slyset od vas na mk, nebo tak... chtela jsem to proste ze sebe dostat ven...
a s tebou konkretne se ta moje otazka dostala nekam uplne jinam...
zkus jeste jednou dat chvilku a procti zakladni a uplne prvni otazku moji. dekuji...
a nezlobim se, jen mi to pride divne, ze to az takhle resis...
a konecne dnes nemam teplotu, takze diky, je to lepsi...
kasel sice hroznej, ale uz nejsem v pyzamu 😨

shine2015
16. črc 2015

@piopiu my si se nerozumíme.....tady jde o to,že je nezměnis....i kdyby sesna hlavu stavěla. Nejde o to být ticho aa držet pusu a krok, ale budes takovým lidem svěrovat svoje dítě??? Navíc budeš se jich prosit? Zpětně bych už asi nic neresila, ale když něco udělá před tebou, rovnou v klidu se jich zeptej....ale nehrot to,nemá to smysl, oni se nezmění, chovat se lip nebudou a ty se tím akorát trapis.....těžko budeš někoho učit slusnemu chování kdy to desítky let neumí....buď na to přijde člověk sám a nebo ne, ale nema smysl to hrotit. Řešit že přijde a řekne upekla jsem ti koláč jak to mas rad je nesmysl...sice to může být postranní nepřímé rypnuti do tebe ale taky nemusí a i kdyby bylo,je to blbost. Tak mati upekl koláč synackovi jak ho ma rad a co jako??? Budeme to řešit??? S manželem se vidíš krátce spíš bych zapracovala aby byl doma častěji a aby vám to fungovalo, ne aby jde v krátké chvíli co se v měsíci čistě řešili tchýní a jeho rodinu....a navíc když mas mamku která ti nonstop pomáhá....jo jasne zamrzi to,ale co...život není o tom,aby manžel přijel domů a vy jste řešili v podstatě neřešitelné....on stojí při tobě, tak co...ať si bába na tebe nadává....

Nenic si život a netrap se něčím, co neovlivnís.....když si to vrikate, pohadate se apod, co se změní? Buetebe i vašeho syna mít že dne na den rada??? Si nmyslim.....

japona
16. črc 2015

@piopiu Souhlas se shine. Neres, co nezmenis. Bud rada, že pomáhá aspoň tva maminka. Moje rodice pohlídaji max. na dvě hodiny jednou za týden az dva. Na výlet na cely den ci na noc si dítě nevzali za tři roky nikdy. A to bydli 5min od nás. Ale co nadělám, jim to takhle vyhovuje. Tchyni nemam (a vím, že kdyby ještě byla, angažovala by se mnohem vic. Ale bohužel☹).. Ale je naše volba, že jsme si pořídili dítě. Nemůžu někomu mit za zle, že se nám o něj nestará! Když se ho budu chtít "zbavit", da se to řešit placenou službou🙂

shine2015
16. črc 2015

@japona přesně SOuhlasim. My čekáme třetí a nehlidal nám nikdy nikdo.....a nemám to nikomu za zlé.

piopiu
autor
16. črc 2015

@japona
@shine2015 ja chapem, a je to pravda... ale ja nemuzu manzela nechat pracovat za mene penez. tydne davam 75 euro jenom na kremy, co syn potrebuje a materskou mam 209 eur...a dal nebudu vypisovat. premyslime nad odchodem do usa, kdyz by to vyslo...
a nerikam, ze to resim porad.. jen v ten den to vypuklo s tou nahravkou a bylo mi z toho pekne na hovno, tak jsem to chtela napsat a vedet nazor jinych.
a zase nemejte predstavu, ze moji rodice maji syna kazdy den 🙂 je to taky tak 2x za tyden na hodku...
takze u me tohle znamena meritko - vzdycky nonstop 🙂)
Ale jsem rada, ze je mam, syna miluji takovyho , jaky je ....
a tchyni jsem resila hlavne kvuli tomu, ze naslibovala a nic se nedeje. ja to nemam rada, pro me je to krivacky..
naslibovat a nic nedelat je takove slovenske, no jo...

shine2015
16. črc 2015

@piopiu to ale není tchynin problém -finance....tak pokud máte možnost jít do USA tak bezte,častokrát se vztahy vylepší když jsou děti tak hodně daleko.....a že něco naslibuje, tak ji neres, prostě taková je a jiná nebude 😉
Hlavně si hlídej ať jste s muztem v pohodě a to je nejdůležitější.. 😉 a zasemáte pouze jedno dítě, ne 4 😉 i když s ním je více práce, když usne můžeš jít spát s ním, úklid neprehanej, neres a co....ono se to nezblazni 😉

piopiu
autor
17. črc 2015

@shine2015 jasne, ted uz to po tych dnech beru uplne jinak...
nutit nikoho o lasku nemuzu...
kdyz nechce, jeji smula a jeji hrich 😔

shine2015
17. črc 2015

@piopiu její smůla beru,ale hřích.....prosím te, do jejich hříchů ti nic není a doporučují ti o jeji hrichy se nezajímat a nesoudit 😉 nikdo njsme dokonaly

piopiu
autor
17. črc 2015

@shine2015 jsi verici? vis jak konci nekoho blizky, kdyz rodic zije s hrichem a umre s neodpustenim? vira neni jenom o modlitbe... do toho se mi radsi nepoustej, malokdo chape, co mam na mysli. nejsme dokonaly, ale kdyz ja ji mam brat takovou jaka je, proc ona me nebere takovou jaka jsem a ani ne tak me, ale sveho vnoucka? co ji udelal?

vic asi o tom nediskutujme, je to zbytecne, ja jsem si to v sobe uz vyresila 🙂

shine2015
17. črc 2015

@piopiu ano jsem věřící. A vím,že komu odpustime hříchy tomu odpuštěny budou .....a taky vím,že nemáme soudit druh, kdo soudí,bude sám souzen..... 😉
Mě přijde,že jsi na ní úplně vysazena, že ji nenávidís a to není správně ani pro tebe.....pořad resis co ona ona ona ona....na se špatně chová,ale chyba je vždy na obou stranách......ano s některými lidmi je těžké vyjít a nehnes s nimi,ale když tady ctu tvoje příspěvky, tak nejsou taky uplne v pohodě 😉 a to neber ve zlem.....pořad resis jak ona je špatná a dělá kde co atd....resis to i s knězem a predhazujes její špatnosti aniž by jsi viděla,že tím si pridelavas špatnosti taky.....promin, ale do jejich hříchů ti opravdu není a mluvit do toho nemůžeš.....

Já si i myslím,že komu odpustime myslím opravdu odustime, tomu budou hříchy odpuštěny a Bůh to tak vidí rad, že dokážeme odpustit protože i ví,že to není snadné.....a myslim si,že poukazování na to,na ten druhy je nesnesitelný,špatný atd....nevím....navic taky si myslím,že někdy to hrotis i ty,což ano nedá se to,když v tom zijes,je to náročné, ale tchyně nemůže úplně z vše potažmo za to,že tvuj muž je často pryč a ty jsi na dítě sama....po většinu času. Babičky nemají povinnost pomáhat....když naučné peníze hned to vidíš jako útok na tebe a vás,že syn nma pekny pokojik atd....přitom peníze dat chtěla tak dala...nemá smysl hned v tom vidět vše zlé..... 😉

Strana
z5