Problémy ve vztahu: Mám zrušit nadcházející svatbu?
Dobrý deň,
rád by som si vypočul názor žien a ich vnímania našej situácie, ktorá vznikla počas víkendu.
Aby som sa dostal na začiatok. Presťahoval som sa po 10tich rokoch z Ostravy do Zlína. Obetoval som všetko pre vzťah a zároveň som pred sťahovaním požiadal priateľku o ruku.
Myslím si, že mám dobrú prácu, vyriešil som si prácu tak, aby som mohol pracovať z domu.
Nasťahovali sme sa do bytu, ktorý vlastní mama od mojej snúbenice. Platíme iba energie, ale vybavili sme kompletne byt na polovicu s tým, že počítame, že to tu zostane a my sa časom presťahujeme do vlastného.
Úprimne, cítim sa často sám. Tým, že tu nemám priateľov a zároveň do kancelárie nechodím, takže ani kolegov. Sociálny život nemám takmer žiadny.
Teraz sa pokusím opísať problém.
Raz za 4-5 mesiacov si zorganizujem chlapský víkend. Jedná sa o to, že si skočím do Ostravy za kamarátom a ideme na pivo v piatok, v sobotu si ráno sadneme na pivo a kecáme celý deň, rozoberáme život, spomíname na to, čo sme zažili atď. Nechodíme nikam za babami, nikdy nás to ani nenapadlo. V nedeľu naspäť.
S mojou sa poznáme 3 roky a vždy jej tento môj alko víkend vadil. Najskôr to bolo tak, že som jej nevedel dať správu, že uz sme dorazili domov a ideme spať. To som pomerne rýchlo zmenil, nebol som zvyknutý,že sa o mňa niekto zaujíma a celý život som nemusel nikomu písať, že som ok, ale prispôsobil som sa a začal som na tom pracovať.
Pred 3,5 mesiaca sme mali s chlapcami víkend, ukončenie sezóny. Povedal som jej, že kľudne nech dorazí v sobotu za nami. Najprv sa pýtala, čo tam bude robiť s chlapcami ako sama baba, vravel som, že sa zabávať. Nakoniec prišla a užili sme si sobotný večer plný hudby, kecania atď.
TENTO VÍKEND.
Tento víkend som sa dohodol s kamarátom, že dorazí pre zmenu on k nám. Pýtal som sa svojej, či by nešla k svojej mame, povedala, že nemá dôvod, veď jej nevadí ten môj kamarát.
Takže všetko vyzeralo v poriadku. Upozornil som ju na priebeh víkend.
V piatok teda došiel kamarát a šli sme na obed a pivo. O tretej mi volala, že či jej nemôžem dať vyprať športové veci pretože večer ide cvičiť. Vravel som, že sedíme v hospode, ale pôjdeme domov, dám ich vyprať a vysušiť. O piatej dorazila a my sme boli s kamarátom na balkóne, popíjali sme pivo a kecali. Veci boli už v sušičke a všetko mala takmer pripravené.
Kamarát sa spýtal tichým hlasom mňa, či je nahnevaná pretože jej zobrať šľapky na balkón. Ja som povedal, že neviem prečo je nahnevaná, ona to počula. Začala veľká scéna, či nám príde normálne byť opitý o piatej. Začala vravieť kamarátovi, že kvôli nemu ide k mame pretože som jej nepovedal dokedy tam bude atď. Nepovedal, veď mi vravela, že jej ten človek nevadí.
V nedeľu sa vrátila, ale iba si zobrať veci. Vravela mi, že ak chcem toto robiť, tak tú našu svadbu môžeme zrušiť. Spýtal som sa kľudne, čo konkrétne jej vadilo. Odpoveď som dostal takú, že som piatok-sobotu ožratý.
Vravím, že áno, máš pravdu, ale je to raz za 5 mesiacov, ale podľa mňa ti vadí to, že toho niesi súčasťou. V tomto momente všetky pobalené veci začala hádzať po byte a hysterický kričať.
Nikdy som ju takto nevidel a od tej chvíle premýšľam nad tým, čo sa vlastne stalo.
Viem, že niesom ideálny v tom čo robím. Nemám ale sklony k alkoholizmu, som zodpovedný, snažím sa zabezpečiť všetko tak, aby sme o nič nemali núdzu.
Som ochotný obetovať aj tie víkendy, ale ja neviem či potom nepríde s niečím iným čo jej vadí.
Jej záchvat v nedeľu ma donútil silno premýšľať o tom, či to bude v budúcnosti v poriadku. Premýšľam čo robiť. Nechcem peniaze za nič, chcem iba kľudný život a tak aj keby sme zrušili svadbu, zaplatené zálohy a aj čásť bytu by šla za mnou a nepotrebujem náhradu.
Čo si prosím o tom myslíte? Budem rád ak mi poviete svoj názor, ja mam 30 rokov a verím, že sa ešte mám čo učiť.
Ďakujem.
@pampelina18 Hlavně se s nim rozvede kvůli každý blbosti, kdy nebude po jejím. Třeba že přišel o pul hodiny dyl z práce.
Jaky si to udelas takovy to mas. Pokud je hysterka pred svatbou, tak bude i po🤷♀️ Ja fakt nektery chlapy lituju jaky maji doma kravy🙄 Ja se ridim heslem... Co nechces, aby ti delali jini, nedelej sama. Patecni pivko s kamosama je ok, vikend s kamosama je ok, nevidim v tom problem. A ze je v tom alkohol je jasna vec😁 vztah je o toleranci. S manzelem jsem 21 a bez tolerance to fakt nejde...
Me by zajimala realita...skutecna realita...chlastat celej vikend ve 30 mi neprijde uz cajk pro budouci tatu od rodiny. To, ze alkoholismus je v CR proste vsema uznavanej, tak ok, ale nevidim duvod si neuzivat s kamosema, ale co treba pres den sport, neco si uzit/zazit a vecer popit, nikdy sem nepochopila nutnost chlastu od rana do rana v kuse...celej vikend v haji a pul tydne tez, protoze je cloveku zle..a je unavenej. A s miminem to jiny neni, to se neda jen tak odreknout..proc to trochu nezmenit uz ted? clovek dela z domova, ale co chodit sportovat nebo se zamerit na neco jineho, aby kamarada clovek mel i mimo kancelar? Pokud ma otce alkoholika, tak ji velmi dobre chapu a pro me to hysterka neni. Ono clovek pak uz nepozna, zda ma dotycny v sobe dve lahve vodky...nektery jsou prijemny, to jo, ale ozraly jak dobytek. Muj chlap chodi jednou rocne na Vanoce s chlapama z prace. Kdyz byl poprve a vim, jak se chova kdyz je napitej, a neozyval se az do 7do rana, nespala sem celou noc a myslela sem, ze je mrtvej. Proste bych se nedivila, kdyby nekam spadl, nekdo ho nekde utloukl, nebo se udusil zvratkama. Proste uz jsou deti a clovek ma strach. Pokud by pil s mirou, tak ne, ale u nej strach mam. Maji to taky v rodine a vim nasledky. Takze logicky hystericka jsem. Svagr chodi ob vikend a cely vikend je pak nepouzitelny, To je neco silenyho. Chlastat jo, ale proste nejak s rozumem, jenze to skoro nikdo neumi. Za mne je reseni si najit i jinou spolecnou rec s kamarady nez chlast a promluvit si s zenskou. A hlavne proste dodrzovat to, na cem se domluvite. To je asi jediny a podstatny.
@dixi86, kdyby to byly všechny víkendy v měsíci pochopím. Ale proboha, je to 2-3x do roka.
S někým prostě pivo nedělá takové divy, ze pak nefungují celý týden. Od mamky pritel chodí vždy po práci na pivo. Každý, každičký den. Nekdy s nim jde i mamka.
Dá si svých 7 kousků a odchází. Nemota se nic. O 4 ráno vstává do práce, pro jistotu si dýchne (může jít i později) a celý den funguje..
Někteří chlapi, se zvládnout opít, ale druhý den by to na nich člověk nepoznal ;).
Mu přijel kamarad, on kolem ní ještě skákal, dal ji vyprat, usušit.. mě by snad nikdy nenapadlo, chtít po chlapovi něco, když tu má kamaráda. Zvlášť pokud je to jednou za čas..a ještě mu dělá naprosto zbytecne ostudu před kamarádem.
Ja jsem žila v rodině alkoholiku, proto jsem abstinent. Ale nikdy v životě jsem nikomu nevycetla, ze pije nebo tak.
A to teda jsme imrvére neměli doma co jist, protože naši peníze prochlastali a další.
Takže vím jaké to je..
I kdyby jste se opili hodně, je to jednou za půl roku. Máš nárok na svoje kamarády, na upuštění páry. Dopředu jsi jí všechno vysvětlil, dokonce jsi jí navrhnul, ať radši spí jinde. Nechtěla. Takže její problém, že to pak nezvládla. Podle mě s tebou dost manipuluje.
Vcelku koukám, kolik tu je svatých... taky si 4x-5x do roka dám, umím se bavit i bez alkoholu a to vesměs pořád, ale prostě někdy je oslava, akce s přáteli, dáme pár panáků, jsme veselí a alkoholika ze sebe vážně nedělám.
Podle mě tohle byla zbytečně vyhrocená situace. kamarád přijde, navíc jste doma, chápu nervy třeba ze stripklubu atd. Ex jezdil x krát za rok na víkend na hory...měla jít k mamce a dát ti prostor a ne vyhrožovat zrušením svatby atd...
Kolik roků je přítelkyni? Přijde mi, že je trošku nevyzrálá. Otázka, jestli někdy dozraje :D Kvůli víkendu s kamarádem hned rušit svatbu mi přijde celkem dětinské, takové uražené ego mi přijde. Možná si myslí, že po svatbě budeš alkoholik. Kdoví. A ty si myslíš, že bude hysterka? Je na každém, jestli se opravdu po svatbě tak zhorší. Podle mě ve skutečnosti svatba až tak velkou roli nehraje. Spíš už teď nejste zamilovaní. Říká se, že u spousty párů přichází první krize po 3-4 letech vztahu, když spadnou růžové brýle, které má člověk první rok či dva.
Jinak nikdo není dokonalý. Omluvila se přítelkyně za scénu nebo pořád trvá na zrušení svatby? Diskusi si za chvíli přečtu...
Jinak taky jsem vyrůstala s alkoholikem, který už je po smrti (zničené zdraví). Takže vím, že člověk může mít třeba záchvat paniky, když partner začne víc pít. Ale jde o to uvědomit si, že tato reakce patří částečně do minulosti - že třeba úplně neodpovídá tomu, co se děje v přítomnosti. Alkoholismus je hodně plíživý. To je známá věc. Ovšem na druhou stranu bez rozmyslu vyhrožovat rozchodem je dost zvláštní. Čekala bych, že přítelkyni s odstupem dojde, že by si měla spíš rozumně promluvit - pokud má v sobě aspoň trochu rozumu a vyzrálosti.
Jsi malo chlap. Sbalili bych si věci, odjela ns týden pryč. Řekla ji ze si to všechno musím rozmyslet.
Podle me bud někoho má, nebo je padla na hlavu...
Myslíš si že s tebou může zamet a podle me rozumná diskuze s ni nebude...
@mabs Však já si ani nemyslím, že 2x v roce se opít je hned alkoholismus. Ale kdo zná nějaké alkoholiky delší dobu, tak si třeba všimnul, že dotyčný před x lety nechlastal každý den, že fungoval dlouho celkem normálně, chodil do práce, řídil auto... Člověk s alkoholismem v rodině může mít z takových věcí fobii a malovat čerty na zeď. Zas je to ale o tom mít nějaký zdravý náhled na situaci a hned naházet všechny do jednoho pytle (což nevíme, jestli umí paní, co chce zrušit svatbu). Můj chlap si taky rád dá po práci vychlazené pivečko a nevidím v něm alkoholika i přes některé své špatné zkušenosti. Protože vím, že nemá rád stav opilosti, vždycky je mu blbě i druhý den, prostě zná svoji míru.
Klíčové je, zda jí vadí čistě alkohol, nebo to, že se bavíš bez ní. Podle toho, jak to TY popisuješ, to vypadá spíše na druhou možnost a alkohol se jeví spíš jako zástupný důvod. Za mě toto je varovné a osobně bych do manželství s takovým člověkem nevstupovala. Ale tak to mám já, osobní svoboda je pro mě ve vztahu důležitá...my si sólo aktivity jednou za čas vzájemně dopřejeme (včetně víkendu) a řekla bych, že to našemu vztahu jen prospívá.
Nečetla jsem diskuzi, moc hodin, takže nevím, jestli to tu nepadlo, ale není třeba přítelkyně těhotná? Jakože díky tomu může mít nervy na pochodu 🙂
Nemusí to třeba ani sama vědět.
Co se týče situace, tak dle úvodního příspěvku se za mě jedná o přehnanou reakci, když jste se domlouvali, kamaráda zná a tak.
Ale i ten výše zmíněný faktor v tom může být.
Měli jsme takhle učitelku, co normálně byla v pohodě, ale když začala být těhotná, tak byla fakt nervní...
Já zkušenost nemám, já zůstala na nemocenský, ale třeba stačí jen blbá únava.
A jinak to mám podobně, přistěhovala jsem se za manželem a čas od času jedu do rodného města za našima, ale i za kamarády a jsem jedině ráda, že můj muž je s tímhle naprosto v pohodě.

Hysterická ženská, nechodíš každý víkend, ale jen jednou za pár měsíců či týdnů. Ona je hysterka, ona navrhla zrušení svatby. Být na tvém místě a říct mi chlap kvůli tomu, že mu ruply koule, že se svatba zruší, tak bych ji zrušila. Ona sama ti v podstatě řekla, že pokud budeš chodit za kamarády tak se může svatba zrušit. Teď jí vadí toto, příště bude zase něco jiného a nakonec budeš chlap doma co lítá s koštětem a mopem, zatímco ona bude u kamarádek na kafíčku....