Proč manželství často selhávají po pár letech?
Zajímaly by mě vaše zkušenosti a i názory na to, proč hodně manželství končí už po pár letech? Jak se můžou partneři za tak krátkou dobu tolik změnit, ze už spolu nechtějí žít? Já jsem s manželem 6 let, známe se 8 let a přijde mi, ze jsme teď v nejlepším, dobře se známe, máme se rádi mnohem víc než na začátku a neumím si představit, jak by se musel změnit, abych se s nim chtěla rozvést nebo si hledala někoho jiného. Ale bohužel to často vidím kolem sebe a určitě nechci nikoho odsuzovat, ale někdy si v duchu říkám “tohle jsi na něm/na ni neviděl/a už před svatbou?!” Ušetřili by si tolik trápení..
@exbordelar ok, omlouvam se! Taky jsem mela nespave deti, ale pro nas byla horsi moje tehotenstvi, kdy jsem to "nebyla ja" a cloumaly se mnou hormony, aniz bych si to uvedomovala🙂. A pak obecne malo casu na partnera se 3 detmi. Chce to mit fakt pevne zaklady...
@exbordelar Každý má jiné výzvy. Můj muž je taky dost odolný vůči spánkové deprivaci, nepotřebuje pravidelný režim. Já taky ne. U nás obou jde vyčerpání spíš do zdravotních problémů. U nás zas bylo bolavé téma finance, což se samozřejmě vyostřilo, když jsem nechodila do práce. Každý pár má slabé místo jinde.
My jsme manželé pres 21 let a mohu ric ze je to hodne o toleranci, porozumneni, trpelivosti a vzajemnem hýčkáni vztahu, no duvod k rozchodu by se nasel asi kdykoliv ale to usmirovani je prece tak krasny, a kdyz teda toho špatného je vic nez dobrého tak to potom chápu, ale často jsou rozvody kvuli kravinam, mohu říct ze bylo hodne obdobi kdy jsem si rikala ze to asi uz zabalim ale zvladli jsme to a porad se milujem a je to krásný ❤️ a na druhou stranu zname se uz tak dokonale.... Nechtěla bych si ani uz zvykat na dalsiho😂😂😂a pevně věřím ze to je muz vedle ktereho zestarnu.... No uz jsem i částečně zestarla😂
@veruuu_kubesovic to je krásný, jsem rada, ze takové páry jsou ♥️ A naprostý souhlas - jak chybí komunikace, je to velký problém a začátek konce. A jasný, problémy jsou a budou, nic není zality sluncem, ale důležitá je ta ochota to řešit a taky tam musí byt to, ze toho druhého má člověk fakt pořad rad, i když ho třeba štve.
@jajinka25 to je super, taky si říkám, ze by se mi nechtělo si zvykat na dalšího 😂
@exbordelar Pekne napsaný, to je velká pravda, ze v manželství se odkryje spousta problému, které si člověk donese z dětství/dospivani.
A jinak my děti máme dvě (2 a 4 roky) a třetí na ceste 😅 Ale u nás vnímám jakou velkou výhodu to, ze jsme se našli až v pozdějším věku, brali se ve 30 a už jsme oba byli “vybouřeni”. Teď to rodičovství vnímáme jako určitou etapu, kdy holt není moc prostoru užívat si vztah, ale to se časem změní, až děti trochu odrostou 😊
Asi si nejsou souzeni... já jsem se během jediného roku stihla vdát, porodit dítě a rozvést se, před svatbou jsme spolu byli rok a půl. Je tedy pravda, že do svatby mě tlačil on i oboje rodiče, protože "co by tomu řekli lidi" - před třiadvaceti lety ještě nebylo úplně běžné mít spolu děti bez svatby.
Rok a půl nato jsem potkala partnera, po roce a půl to skončilo
O další rok později jsem potkala současného manžela. Brali jsme se po 14 letech a třech společných dětech, letos jsme oslavili 5 let od svatby a 19 let vztahu. A i když si občas lezeme na nervy, a i když jsme prožili dost zlého (což nás ovšem ještě víc spojilo), a i když situace, hlavně finanční, teď není úplně růžová (nemůžu do práce, už skoro dva a půl roku jedeme z jednoho platu), prostě "to tam je" a funguje to. 🙂
Ja si jeste tohle rikala po deseti letech vztahu.O rok pozdeji uz to tak nebylo a dva roky na to jsem byla rozvedena pro jine priorityp
@billiejean88 tak lidi se neprovádějí jentak pro srandu králíkům. Vždy v tom něco je, milenka, milenec, finance, týrání, hádky... Nikdy nevíš co se děje za zavřenými dveřmi a dost lidí se po svatbě změní. Mysleji si hloupě, že protějšek už mají jistý. Znám dost páru co jim to nefunguje a žijou spolu jen ze zvyku. Naopak, ty co se rozvedou, protože vidí, že to nefunguje jsou rozumný. Nechápu, lidi co žijí ve vztahu, jen kvůli dětem nebo že zvyku
Napiš mi po dvaceti pěti letech,ju? 😘😘😘
Člověk míní, život mění.
Nic ve zlém. Soudit je tak snadné.
S manželem toho máme za sebou hodně, před sebou doufám ještě víc. A víš co beru jako největší výhru. Zatím nemám potřebu měnit 😁.
Co on netuším, ale po jisté stránce fungujeme dobře 😉😉🤣😂.
Každý vztah, manželství je o komunikaci, kompromisech, pochopení. Někdy se změní okolnosti, jindy opravdu vyplavou na povrch povahové vlastnosti, které vysekají právě ty změněné okolnosti, a někdy prostě jen někdo ukáže pravou tvář... Kolem nás se rozpadlo taky hodně vztahů z nejrůznějších důvodů. My jsme spolu 20 let, z toho polovinu jako manželé a můžu říct, že žijeme krásný život❤ Ne bez mráčku, ne bez rozdílných názorů, ne bez situací, které nejsou příjemné. Ale vždycky všechno zvládneme, protože nám na sobě záleží a to ohromné pouto, které bylo na začátku je tam pořád. Znásobeno a vybroušeno třemi dětmi.
@svha já jsem prave psala, ze po 20 letech to chápu, tam už určitě muže dojít k výraznější změně názoru, pohledu na svět..ale po 3 nebo 5 letech po svatbě mi to přijde pořad zvláštní. Pokud to není nevěra samozřejmě..
@billiejean88 já to vidím obráceně, asi že jsem ve vztahu dlouho, po osmi letech u nás třeba bylo vše úplně jinak, než je teď. Jde o to, že jsme všechny změny všeho možného ustáli. Ale každý je jiný. A za mě raději dřív než později opustit nefungující vztah. Takže já ty rozvody a odluky, co mám kolem sebe, ty důvody, proč šli dva svou cestou, vztah ukončili, třeba po roce, dvou, pěti deseti let, chápu asi lépe. Než po dvaceti, třiceti letech.

Neznam ani dlouholete manzelstvi(20 a vice let), kde by nebyly sakra mraky a prakticky pred rozvodem. Ale zamichalo to vetsinou zdravi zucastnenych nebo proste odolnejsi jedinec jednoho z paru, ze vydrzi...Proste dite, urcite stavy behem materstvi, ukoly a fungovani otce, do toho rodiny, tchyne, matky... neni toho malo.