Prosím o pomoc. Žiju s tyranem. Kdo by mi mohl pomoci?

11. lis 2020

Ahoj mamky,

prosím neodsuzujte mě, nevycitejte, jen potřebuju radu.

8 let ziju s přítelem a mám s ním 2 malé děti. Na začátku bylo vše krásné, on byl pozorný a i když jsme výjimečně měli pár neshody, bylo vše super. Asi po 2 letech začínal být víc žárlivy. Opět zezacatku to byla zdravá žárlivost, ale postupně to začalo nabirat na gradaci. Už jsem se nevidala s kamarádkáma, začínala mu pomalu vidět má rodina...... Když jsem byla těhotná tak se nic nezlepšilo, skoro celé těhotenství mi vyčítal, že dítě jsem si udělala s někým jiným a po zjištění, že pohlaví dítěte není podle jeho představ mi začal vyčítat i to. Dítě se narodilo akutně císařem, dusilo se. Dodnes mi vyčítá, že jsem dítě neporodila a že jsem ho málem zabila. Jeho chování se čím dál tím víc zhorsovalo. Když bylo krátce před 2.narozeninami dítěte, zažila jsem na "dovolené" teror. Denně pil a nestitil se mě i bít. Poté, co nás kvůli jeho chování vyhodili se mi rozbrecel, že to pos.... a že ho to mrzí. Začal nám nový život, opět jsme žili jak v ráji. Ale nevydržel to, opět se to začalo stupňovat. Podeziral mě z nevěry a tak jsem s ním spala vždy když si řekl, protože jinak přišla zárlivá scéna která neměla konec. Z toho se narodilo druhé dítě. Nemá ani rok a jeho hysterické scény pokračují. Chová se jako pravý tyran. Ponizuje mě, že jsem tlustá (což teda jsem), hnusná, neumím vařit, neuklizim, podezira mě z nevěry, k tomu všechny sprosté nadávky, které všichni znají, no a bohužel mě i mlátí. Nestitil se mě mlátit do hlavy (ale ne do obličeje aby to nebylo vidět) do zad. Facky, pěsti.... No jak se mu to líbí. Vyhrožuje mi, že mě a moji mámu zabije, že mi sebere děti.....

Chci od něj odejít, ale nevím jak to udělat. Bydlíme v domě mých rodičů. Bydlí tu s nama moje máma. Když ho vyhazuju, skončí to pěstmi a vyhruzkama. Jeho rodiče mi nepomůžou, mají z něj spíš respekt. Na policii jít nechci, jeho rodiče by to zabilo a mě se to zatím příčí tam jít. Chtěla bych, aby poslechl a odešel od nás, ale on je jak štěnice. Já nemůžu odejít, ublížil by moji mámě a kdyby zavolal poldy že jsem ukradla děti, tak bude malér a nebo kdyby si mě našel sám tak asi skončím špatně. Držím se kvůli dětem, ale už to nezvládám. Vím že by to nedopadlo dobře, vždycky kolem sebe něco rozmlatí.

Omlouvám se za sloh, asi se z toho trochu potřebuju vypsat a hlavně volám o pomoc. Nevíte kdo by mi mohl v této situaci pomoci kromě policie? Jsem už zoufalá, už nevím jak dál, všichni se ho bojíme. Chci ať mi nadobro zmizí že života, chci svobodu, chci žít 😭

gradaci.

mimi1004
11. lis 2020

Je mi líto, co prožíváš, ale kdo jiný ti pomůže se ho zbavit než policie? Bereš ohledy na jeho rodiče místo abys bránila sebe, své děti a mámu. Jiný legální způsob není.

jana_zofie
11. lis 2020

Chapu, ze je tezke jit na PCR, ale uvedom si, jake to bude pro ty deti. I kdyby je nejakym zazrakem casem nemlatil taky, budou v tom vyrustat. Zkus se poradit treba s nejakou organizaci, napr. Bily kruh bezpeci https://www.bkb.cz/ . Tyto pocity, bezradnost, bezmoc urcite nejsou v pripadech, jako je ten tvuj, nic neobvykleho, verim, ze ti poradi, reknou jake mas moznosti.

alla007
12. lis 2020

Podívej se na děti a představ si, jak to všechno dopadne, až se chlap jednou neudrží...
Okamžitě k lékaři pro záznam, na policii, sociálku pro předběžné opatření, vyměnit zámek a volat PČR. Volat, volat, VOLAT!

tez83
12. lis 2020

Najdi ve svém okolí Zařízení sociální intervence pro pomoc obětem domácího násilí.
Nebo pak,až na tebe opět vztáhne ruku,zavolat PČR,nechat ho vykázat,mezitím podat k soudu predbezko na svěření děti do své péče....Ale to už ti všechno pořadí v tom ZSI.

fandysek_1
12. lis 2020

Až tě zabije tvoje děti budou žít s tyranem než budou dospělé. To chceš? Celý život si tohle trauma ponesou. Takže při dalším útoku zavolat policii. Jeho rodiče ti můžou být úplně u zadku. Je to jen ubožák nic jiného. Bílý kruh bezpečí by mohl poradit. Koho tím, že nezavoláš policii chráníš? Pouze jeho. Sebe, tvoji mámu a děti vystavuješ zbytečnému teroru. Možná napsané drsně, ale moje ségra žila s tyranem a vím, že vymanit se je složité, ale kvůli dětem bych neváhala ani minutu.

terezz29
12. lis 2020

Chápu, že je to těžké, ale nechápu, na co čekáš? Prostě se seber a jdi na policii a neber na nikoho ohled, jen sama na sebe a své děti.

gramar
12. lis 2020

Vyhledej pomoc u nějaké organizace na pomoc obětem domácího násilí, např. zmiňovaný kruh bezpečí, zajdi na ospod a soud s návrhem na předběžné svěření děti do péče, po každém napadení si nech vystavit zprávu od doktora a s tím jdi na policii, nebo volej rovnou policii (státní, ne městskou, ta nemá mnoho kompetencí - rada přímo od PČR), nech ho vykazat a zadej o zákaz přiblížení, také s ohledem na jeho chování lze docílit toho, aby případný kontakt s dětmi měl pouze pod dohledem úřadu, pokud bys měla strach že je unese...
No a dobrá rada pro tebe nečekejte, tohle se nelepší, spíše to nabírá na obrátkách a ne zřídka to končí opravdovou katastrofou. Ublizujes sobě a i dětem které, ač si myslíme že je držíme dál, vše vnímají... Je to těžké, ale je potřeba zatnout zuby a vyřešit to, dokud to jde...

amazonkajanik
12. lis 2020

Vyhrožovat může, ale tady opravdu není jiné řešení,než volat PČR. Oznam jim i ty výhrůžky zabitím,měli by ti dát předběžné opatření,klidně i hlídku před barák. Držím palce

kmarie81
12. lis 2020

Chápu, že ve chvíli kdy se u vás něco děje, těžko můžeš říct - jdu volat policii - to by ho ještě rozzuřilo víc, ale sama píšeš, že s vámi žije tvá matka, smluvte si spolu nějaký signál - třebas kopnutí do radiátoru nebo že za ní s nějakou záminkou pošleš starší dítě (pro sůl třeba) jakmile se bude schylovat u vás k někýmu kongu z jeho strany. Tvá matka at ihned zavolá na policii, že vás tvůj přítel ohrožuje a už v minulosti napadl - oni přijedou - chytnou ho při činu - všechno sepíší (mít zápis hlavně pro soud) a vykážou ho jako agresora na 10 dní z domu a zakážou mu po tu dobu kontakt s tebou, matkou, dětmi (hlavně neřeš kam chudáček půjde - je to zmrd, co bije svojí ženu - at si třebas chrápe v parku na lavičce, v aziláku nebo at jde ke s vým rodičům - oni ti nepomohli i když ví co se u vás děje, tak at si synáčka užijou) - kdyby porušil vykázání ihned znovu volat PČR - za to už by mu mohli vážně pohrozit kriminálem a on si to pak už rozmyslí. No a v tich 10 dnech vyřídit ospod, předběžné opatření pro soud a tvá matka coby majitelka domu - at mu odhlásí trvalý pobyt a přihlásí ho na městký úřad. Čím větší problémy v tich 10 dnech bude dělat, tím větší argument u soudu. Neboj děti mu nikdo nesvěří - soud je nesvěří lepším otcům, natož těm se záznamem u policie! A hlavně na nic nečekej - uvědom si jedno, čím dýl v tom děti budou vyrustat, tím větší riziko, že jednou budou žít stejný život! Jesti máš holky - pravděpodobně si najdou stejného magora, co je bude mlátit a týrat, pokud jsou to kluci může se lehce stát, že se jednou budou chovat jako otec.

mamio
12. lis 2020

Samozřejmě že možnost je.... Kontaktuj organizací NA POČÁTKU. Tam můžeš jít i v noci, budeš na skryté adrese, jsou tam socialni pracovnice,psycholog, právník a spolupracují s OSPOD a budou s tebou řešit další vývoj. Tam se nemas čeho bát a nikdo tě tam nenajde.Takových jako ty tam je...

kmarie81
12. lis 2020

@mamio to je fakt, ale proč by ona odcházela ze svýho domova (dum jejích rodiču) a jeho tam nechávala - at zavolá policii matka, co by majitelka objektu , která se jím taky cítí ohrožená - nechá ho s jejich asistencí vykázat z domu a hlavně at mu odhlásí ten trvalý pobyt a přihlásí ho na uřad!

mamio
Autor odpověď smazal
Zobraz
mamio
12. lis 2020

@kmarie81 neboť ho výkazou jen na určitou dobu a on se zas vrátí. Tam na te adrese bude mít klid, nez vyřeší všechny potřebný věci jako například zákaz přiblížení. A o tom to tam je, prvorade ochránit matku s dětmi než se vše vyřeší.

kmarie81
12. lis 2020

@mamio já to nezpochybnuju, ale jí v domě zůstane její maminka sama s tím magorem a hlavně měli by hlavně dostat ze svého domu jeho a ne naopak . Samozřejmě praxe je pak častokrát jiná a nic jinýho než utéct někam do ukrytu jim stejně nezbyde, ale hlavně bych mu dala jako majitelka domu (její matka najevo, že už ho ve smém domě nechci, třebas i pomocí policie, jestli se ho bojí)

mamio
12. lis 2020

@kmarie81 to máš pravdu, ale do teď se tak nestalo, jinak by se ho už dávno zbavili.A s největší pravděpodobností ani nestane,pokud se neudělají razny kroky. Oni se ho zbaví, ale je u toho potřeba, aby nikdo nepřišel k úrazu. Hlavně teda ona a její děti.

mamio
12. lis 2020

@kmarie81 jak říkám, vykazani je jen na pár dní někdy ani to ne, a než se vše vyřeší budou mít doma peklo, já bych navrhovala, matku k někomu poslat a ona s dětma se skrýt a udělat razny soudni kroky. Tady už se obávám, že nic jinyho jim nezbývá, neboť dosud s ním nic nezmohli. Možnosti tedy má. Jen otázka jak je využije či nikoliv.

guliii
12. lis 2020

Už to že sem píšeš je krok dopředu. Nejlepší je to co holky řadí, kontaktovat nějakou organizaci. A zkus si zajistit co nejvíc důkazů, zprávy od lékaře, nahrávání výhrůžek na mobil, jestli ti psal výhrůžné sms nebo cokoli co proti němu budeš moc použít. Ale dělej to nenápadně, aby ti neublížil. A pak policie. Když se ho jeho rodiče bojí, měli by taky zavolat policii. Vždyť budou mít alespoň tebe a děti ne? Nemá cenu se s ním trápit.

kmarie81
12. lis 2020

@mamio no tak doted si to hlavně nechali líbit a mlčeli, měli by to brát přes tu policii a nenechat se odradit tím že to nechtějí řešit, prostě trvat na sepsání protokolu. Když ho nechaj samotnýho ve smým domě, tak jim z toho taky může udělat kůlničku na dříví a oni se nebudou mít kam vrátit.

mamio
12. lis 2020

@kmarie81 jenže po zapsání protokolu policajti odejdou a udělá kulnicku na dříví z nich samotných... Pokud by jim poškodil majetek v domě, dá se to dal soudně vymahat, jeho problém. Ale pořád důležitější jsou oni samotní oproti majetku.

any2any
12. lis 2020

Ideálně zavolat o pomoc na nějako linku důvěry, kde mají odborníky a pomůžou najít nejlepší postup řešení. Např. Bílý kruh bezpečí a další...

kmarie81
12. lis 2020

@mamio tenhle zmrd se dle mího stáhne a začne zase bulit a škemrat o odpuštění hned jakmile uvidí policejní čepici - je hlavně na pisatelce nenechat se znovu přesvětšit, že tentokrát bude jinej a už jí nikdy neublíží. A taky její matka by si měla trvat na svým, že ho doma nechce - at se odstěhuje...

priefi
12. lis 2020

Dřív nebo později to přežene a pak už bude na vše pozdě 😔

sudylichozrout
12. lis 2020

Chlapa vyhodit a nahlasit na PCR. Nebrat uz nikdy zpet, vyhruzky si nahravat a stale predkladat PCR jako aktualizaci trestniho oznameni. Nebrat ohledy na jeho rodice, ti z nej pravdepodobne vychovali takoveho kretena. Deti ti nesebere, neboj. Kazdy takovy mamrd to zkousi, protoze vi, ze zenska se boji nejvic o deti. A zdeptana zenska tomu uveri. Takze ne, neboj, tomu by nikdo nesveril ani dreveneho kacera na provazku, natoz dite. Kontaktuj nejakou organizaci, ktera ti pomuze se z toho vyhrabat po psychicke strance.
Kazdopadne konej a konej rychle. Cim dele v tom odpornem vztahu budes, tim vetsi pravdepodobnost, ze tve deti to poznamena. Kluk se stane stejnym curakem, holka utapnutou chuderkou, ktera si zas jen najde nasilnika. Tvou povinnosti je deti chranit, takze konej.

shaun40
12. lis 2020

Žila jsem z tyranem.Okamžite ukonči vztah.Nahlaš to na policii.Já jsem svého ex nahlásila na policii a nesmel se ke me přiblížit jinak by šel do vezení.Utekla jsem do azylového domu .Pomohli mi v bílem kruhu bezpečí zavolej si tam.Je mi te hrozne líto❤.Prosím kvúli detem s nim nezustávej.Múj syn byl svedkem mého týráni je mu 13 let a pamatuje si to dodnes.

shaun40
12. lis 2020

Trpela jsem takhle nekolik let a bylo to horší a horší.

magdanaty
13. lis 2020

Policie a nechat vykázat z domu! to je jediné možné řešení.. nebo chceš, aby se děti divaly na to, jak ti ubližuje a převzaly to jako normální vzorec? chápu, že je to těžké...zkus kontaktovat např. Bílý kruh nebo Rosu, poradí ti, zjistí tě v tom, že toto je správně řešení, nebudeš na to sama. Taky jsem od tyrana odešla..

burnette
13. lis 2020

Já tohle vůbec neznám, ani si to nedokážu představit. Zkuste se obrátit na https://www.rosacentrum.cz/ snad tam najdete pomoc a oporuu, držím palce jak tu píšou holky musíte odejít. Může to dopadne tragicky