Prosím, poraďte mi, co dělat.

teraa567
16. lis 2020

Ahoj holky. Vkládám za sestru ☺️ Před cca ctyrmi lety jsem žila s nyní už bývalým partnerem. Nebyli jsme sezdaní. A ani spolecne děti nemáme. Já mám dvě z minulého vztahu. Vztah nám vydržel dva roky ,rozpadl se kvůli tomu ,že se choval jako pitomec,byl na nás zlý,rozbořil mi půlku bytu,peníze mi prohrál na automatech,nepřispíval na nic,v konečném důsledku se z něho stal feťák. A teď k věci . Je to tak rok co jsem ho kontaktovaa skrz peníze,co mi ukradl,že je chci nazpět. Občas mi něco přivezl. Dal mi peníze do ruky. KdZ jsme spolu byli,platila jsem za něj dluhy. Proto jsem chtěla své peníze nazpět. Když opomenu to,že mi neustále psal,nejdřív jak mě miluje,pak že mě zabije,tak jsem se snažila ho ignorovat.po te jsem mu napsala ,že žádné peníze již nechci. Dnes mi přišla sms ka z jiného čísla,podotýkám,že kontaktuje i mě známé,že chce po ke papiry,z dluhu které jsem platila. A kdZ mi volal,řekl že jestli mu je nedodm,půjde na policií ke udat s tím,že peníze co mi dával na splátku jeho dluhu u mě,byli původně na jeho dluhy,že jsem mu je z těch peněz měla platit. Doufám,že je to srozumitelné. Žádné dluhy jsem mu už po rozchodu neplatila. Nema na mě nic. Pracuje na černo,peníze mi dal do ruky. Já jsem nic neudělala. Jen jsem chtěla své peníze nazpět.zadluzila jsem se kvůli němu tenkrát. Jenže co teď. Když půjde na policií tak mě peníze dal,sice pro mě,ale já nemám jak dokázat ,ze mi dlužil a on vyhrožuje,že mě uda,že jsem mu bza ty peníze neplatila dluhy. Nemáme a neměli jsme žádnou smlouvu mezi sebou, jen mi je dál do ruky a jel...prosím poraďte mi co dělat. Chce mi znepříjemnit život co to jde a já už nevím co dělat. Děkuji .
mi

zelenaesmolda
16. lis 2020

@teraa567 skovo proti slovu,klidne muzes poprit zexti nejake penize dal.
@meronym by mohla poradit

teraa567
autor
16. lis 2020

@zelenaesmolda
@zelenaesmolda dobrý večer, píši za sestru, nemá tu profil. sestra se ho bojí jak čert kříže. Ukazovala mi ,co jí píše,to je síla. Psychicky ji vydírá, vyhrožuje,že ji udělá zlé v rodině.coz ani nemůže,stojíme za ní. Jen už prostě nevíme a ani ji neumím poradit co dál.

zelenaesmolda
16. lis 2020

@teraa567 co jit na polucii a udat ho za stalking a vyhrozovani?Zablokovat cislo?

teraa567
autor
16. lis 2020

@zelenaesmolda zablokovaného ho má. Volá z jiných čísel i píše atd. .. na polici nemáme dost důkazů ... Měnila telefon,starý se jí rozbil a v něm byly i smsky.

zelenaesmolda
16. lis 2020

@teraa567 smsky se daji z mobilu vytahnout,to zase neni takovy problem.Nezvedat neznama cisla,kdyz napise ignorovat,neodepisovat.Nereagovat.
Udelat printscreen a cislo zablokovat.Kdyz nedostane reakcictak ho to brzo prestane bavit.A peprak do kabelky.

teraa567
autor
16. lis 2020

@zelenaesmolda to jsem ji také říkala..strašně se ho bojí,bývalou přítelkyní psychicky i fyzicky týral.a bojí se Toho udáni,jak ji dával ty dlužné peníze. Říkala jsem ji,že to nemá jak doložit,pracuje na černo,nebyli sezdaní nic. Peníze ji dával do ruky.Není její povinnost platit mu dluhy. Kornkdyz ty peníze,co jí dal,patřily ji .

zelenaesmolda
16. lis 2020

@teraa567 co kontaktovat jeho ex at jde taky proti nemu svedcit?

teraa567
autor
16. lis 2020

@zelenaesmolda nevime o ní nic. Jednou se s ní sestra potkala a rekla ji to. Nic víc nevíme. Bohužel.

zelenaesmolda
16. lis 2020

@teraa567 jestli znacjeji jmeno muze ji zkusit najit pres FB

teraa567
autor
16. lis 2020

@zelenaesmolda dobrý nápad. Pokusím se o to. Každopádně mám pravdu v tom ,že sestře nic nehrozí. Je úplně v háji s nervama.

zelenaesmolda
16. lis 2020

@teraa567 nejsem pravnik ale pochybuju,ze by ji neco heozilo.

meronym
16. lis 2020

@teraa567 Kecy v kleci. Jako pravnik pisu, ze sestre nic nehrozi. Pokud by ji chtel popotahovat za to, ze mela udajne platil jeho dluhy, tak musi mit DUKAZY, ze ji nejake penize vubec dal a ze ucelem techto plateb melo byt placeni jeho dluhu vuci tretim osobam. Predpokladam, ze zadne dukazy nema, takze sestru jenom vydira a manipuluje nesmysly.

zelenaesmolda
17. lis 2020

@meronym
Muze ho sestra naopak udat za vydirani a stalking?

kridav
17. lis 2020

A jak platila ty jeho dluhy, přes svůj účet?

teraa567
autor
17. lis 2020

@kridav ano tenkrát to posílala přes svůj účet .

teraa567
autor
17. lis 2020

@meronym dával ji peníze do ruky. A ty peníze nebyly na jeho dluhy.to si teď vymyslel.. no je to šílený..ani nepracuje, dělá na černo,nemá ani dokázat,kde ty peníze sebral...je to hrozný.. dám to přečíst Segre a snad se už uklidní.. děkujeme moc.

barulina
17. lis 2020

On musi dokazat. Ne vy. Budte v klidu

mourovatakocka
17. lis 2020

@teraa567 Normálně bych se být na nezáviděníhodném místě tvé sestry obrátila na policajty. Má z něj strach a má k tomu důvod spíš než ohledně těch peněz, tak spíš kvůli tomu, že je chlapec agresivní hajzlík.

teraa567
autor
17. lis 2020

@barulina to pravé nemá jak dokázat. .. děkuji vyřídím ji to

teraa567
autor
17. lis 2020

@mourovatakocka nejspíš to k tomu dospěje. Začíná být vydeptana a to je špatně... Už začal psát i mě a shánět se po ní,tak tam skočíme.a aby mi psal,že pokud mu nedám adresu a číslo sestry ,bude dál obtěžovat rodinu,tak to se chlapec spletl.

kridav
17. lis 2020

@teraa567 tak to má ona důkaz, že za něj ty dluhy platila, jestli teda peníze neposílala jemu, ale přímo těm co on dlužil. Ale i tak i kdyby to posílala jemu, tak ve výpisu to vše může dohledat kolik za něj zaplatila.
Ať se ona ničeho nebojí, chce ji jen zastrašit a vytáhnout z ní další peníze.

teraa567
autor
17. lis 2020

@kridav peníze asi ani ne. Ale chlapec nemůže zkounout,že ho poslala k šípku. Je to už strašně dlouho a pořád otravuje. Sms typu jako jak to že máš instagram..dělej si co chces,je mi líto tvých děti apod. .. je to ubožák. Chce ji jen znepříjemnit život. Ona je na nervy, on buď volá z jiného čísla a nadává ji a křičí a nebo posílá smsky jak ji miluje,pak že ji nenávidí.. padl do fetu a je to tedy síla.

zelenaesmolda
17. lis 2020

@teraa567 proc vubec ty cizi cisla zveda?

teraa567
autor
17. lis 2020

@zelenaesmolda objednávala si co vím tak nějaké věci tak jestli to není kurýr nebo tak.. je to těžký uhodnout zda to není důležitý no

fandysek_1
17. lis 2020

@teraa567 šla bych na policii a podala na něj trestní oznámení za obtěžování.

zelenaesmolda
17. lis 2020

@teraa567 kdyz jecto dulezite tak ten dotycny necha vzkaz bud sms nebo hlasovku

teraa567
autor
17. lis 2020

@zelenaesmolda to je pravda.

teraa567
autor
17. lis 2020

@fandysek_1 vypadá to,že nemáme na výběr.

fandysek_1
17. lis 2020

@teraa567 dle mého to jinak nepřestane. A k té finanční otázce. Pokud šlo vše přes účet dá se to dohledat. Snad i existuje nějaká pravnicka bezplatná pomoc. Takže i tam by mohli poradit.

teraa567
autor
17. lis 2020

@fandysek_1 tenkrát to platila za něj přes účet. Pak on ji dával peníze do ruky bez na dluh ,kter u ní měl ,pak se choval jako idiot tak ho sestra blokla anon teď přišel s tim,že půjde na policií s tím ,že ty peníze co jí dal byli na jeho dluhy a ona je neplatila a nechala si je. Nic mu nepodepisovala. Je to od něj hnus ..a o vyhrožování a Nadavkach ani nemluvím