icon

Řešit nevěru z minulosti v manželství?

11. zář 2023

Ahoj dnes jsem se od jednoho zdroje dozvěděla,že můj manžel měl v našich začátcích sex s jinou.
Máme 2 děti a jsme spolu 11let.
Řešily by jste to nějak?

Strana
z2
autor
11. zář 2023

@bara88 Říkala jsem a nic🤷🏼‍♀️

jana_zofie
11. zář 2023

Neřeš staré zapomenuté možné a jiné pí*oviny a najdi si nějakou tu psychologickou pomoc.

autor
11. zář 2023

@jana_zofie Asi ano. Nikdy jsem se takhle nechovala. Nevím co se stalo. V ničem jsem se nehnipala.

lvl16
11. zář 2023

Stalo se mi něco podobného. Udělala jsem pro formu scénu, půl dne byla tichá domácnost a dál jsme to neřešili.

bara88
11. zář 2023

Tvl tak já nevím, teď si psala že on neví že ty to víš

martt
11. zář 2023

Promiň , ale řešíš věc 11 let starou na víc nijak nepodloženou a pravděpodobně se pravou pravdu už nedozvíš. Spíš mne zaráží to, že věříš cizímu člověku více než svému manželovi. Kdyby to bylo třeba u nás , ale o obráceně hodně by mne ranilo , že můj muž věří cizí osobě než mne. Tady bych spíše viděla , že ty máš v sobě nějaký nevyřešený problém. Možná nízké sebevědomí? Nebo máte s manželem nějaké problémy??

werik153
11. zář 2023

To za tebou jeho bývalý kolega jen tak přišel a řekl ti, že před 11 lety , když už.jste byli spolu, klátil jinou? 🤔

fyii
11. zář 2023

@bara88 tak s chlapem to snad probere taky..

exbordelar
11. zář 2023

Hele mate spolu rodinu, deti, predpokladam i naky spolecny majetek… to si myslim, ze prevazuje nad neuvazenym podvodem (mozna) kdysi na zacatku vztahu. Kdybych byla v tve situaci, tak bych radeji zahodila zhrzene ego (i kdyz mozna pravem zhrzene) nez to, co jsme za 11 let spolu vybudovali 😉
A mozna scenu pro formu bych mozna taky udelala 😂 (@lvl16 😃👍🏼)

autor
11. zář 2023

@bara88 Ano on neví,že to vím.

bara88
11. zář 2023

Tvl ,tak to už je ale na blázinec

atraps
12. zář 2023

Jednoducho se zeptej manžela

autor
12. zář 2023

@atraps Asi ne. Nechám to plavat. Jak psaly výše za to pěkně manželství mi to nestojí. A hlavně vybral si mě takže semnou asi chtěl být. 🤷🏼‍♀️

autor
12. zář 2023

Musím se dát dohromady a neřešit. Jen mi to furt leží v hlavě když se na něj kouknu.🤷🏼‍♀️

mama_mila
12. zář 2023

Mně by to taky vadilo, znám se. Řešila bych to doma s manželem, zeptala bych se ho (snažila bych se) v klidu, co on na to. Kdyby to byla pravda, vysvětlila bych mu, že mi to vadí a co mi na tom vadí, chvíli bych to měla v hlavě, než bych to zpracovala a bylo by to ok.
Nepřijde mi divné, že ti to vadí, i když to bylo dávno. Divné mi přijde, že to neřešíš s ním. Psychologa bych do toho (aspoň zatím) fakt netahala.
Časem to bude ok, uvidíš, ale proberte to, uleví se ti.

jarla
15. zář 2023

Půlka těch, které tady píšou, že by to neřešily, protože jsou nad věcí, protože to bylo přece dávno by se v tom plácala stejně jako ty, promluv si o tom s manželem ať to můžeš uzavřít, jinak tě to bude žrát pořád. Ten kolega ti to řekl proč? Myslel si, že o tom víś nebo v tom bylo něco jiného?

autor
16. zář 2023

@jarla Promluvila jsem si s ním ale hodně okrajově,nechci se s ním pohádat.
Říkal to samé, že se výdali ale sex nebyl.
Vím, že ten kolega o mě měl a má zájem. Ale jde pouze o fyzický kontakt ( sex nic víc).

bara88
16. zář 2023

Bože, ty máš fakt dost🙂

autor
16. zář 2023

@bara88 Proč? Ptala se tak jsem odpověděla.

vladenkamaminka
16. zář 2023

Mě by spíše zajimalo proč s tím ten kolega přišel až teď? V jaké situaci ti to řekl? Nechce se mu jen za něco pomstít a třeba si to jen vymyslel? Nebo nemá zájem o tebe? Mě přijde hodně divné vytahovat něco takového po 11 letech, vidím za tím nějaký účel… už proto bych tomu moc nevěřila… kdyby to jakoze myslel s tebou dobre, řekl by ti to v aktuálním období

nataliere15
19. zář 2023

Ne, bylo to před 11 lety. Pusť to z hlavy. Stalo se, stalo. Zůstal s tebou, mate děti. Tak to kašli.

michalusenka
19. zář 2023

Fuha tolik z vás by to opravdu neřešilo? Chlap byl možná nevěrný a ona má jít k psychologovi? Trošku padly na hlavu mi to teda přijde.... asi bych si promluvila s manželem a pokud řekne že nic nebylo tak bych to uzavřela i když chápu tvoji paranoiu, taky bych se bála - udělal jednou, udělá podruhy

jerrabina
20. zář 2023

Naprosto chápu. A víc než 11 let stará nevěra by mě štvala ta lež - i když taky 11 let stará. Taky bych se bála věřit, i když je to tak dávno. Zaměřila bych se na několik věcí:
-proč to kolega teď najednou řekl (svědomí? Náhodou na to přišla řeč? Chtěl Tvému muži ublížit? Chtěl vám rozbít rodinu? Chtěl naopak pomoct? Ví i něco víc?)
-jak by se k tomu stavěl manžel teď? Řekla bych mu to, zeptala bych se ho na to znovu nejdřív jen tak, pak i s tím že to víš, že to někdo říkal. Jeho reakce taky ledacos napoví. A mluvila bych o důvěře, jak je pro mě důležitá. A jak moc jí může rozbít lež.
-jestli se s ním žije dobře, jak funguje teď

Rodinu bych kvůli tomu určitě nerozbijela, ani nedělala dusno, ale ani bych to nedusila v sobě, to je vlastně taky cesta k rozbití rodiny. Prostě navrhuji promluvit si jako dospělí lidé, držet stranou přehnané emoce které by ovlivnily úsudek. Hlavně ty, které by vedly k obviňování, kriceni a tak (breceni asi povoleno 😄) a spíše tu komunikaci vést jako ke člověku, kterému jde o totéž o co Tobě - o udržení vztahu. Po 11 letech by už mohl být dost dospělý, aby to ustál s grácií.
Velmi pravděpodobně se dozvíš (pokud bude mluvit upřímně) že třeba za ní jezdil a nic, pak jim to ujelo a tak za ní přestal jezdit a Tobě lhal protože se bal že Tě ztratí. Jestli jezdí z práce domů a na další nevěru to nevypadá, a jestli kolega mluvil pravdu, něco takového bych čekala. A nebo že se nemohl rozhodnout ale teď už má jasno. Nebo něco takového. Takže doporučuji si nejdřív alespoň trochu zpracovat v sobě takovéhle varianty a pak teprve se na to zeptat.

jerrabina
20. zář 2023

Ještě mě teď napadá, že jestli za ní jen jezdil a ujeli mu to jen jednou, tak vlastně to co řekl by byla částečně pravda, že za ní jen jezdil. A jestli třeba přímo neřekl že s ní nic neměl, ale jen to tak vyznělo... V Anglii tomu říkají "bílá lež" a pro mě je to mnohem přijatelnější mluvit takhle účelově a něco zatajit, než přímo lhát, říct přímo něco co není pravda. To jen tak na okraj.

autor
20. zář 2023

@jerrabina Řešit to nebudu. V sobě jsem to uzavřela.
Ano žije se mi s ním dobře. Milujem se. Myslím,že jsem vyhrála já a ne ona. Já s ním mám děti a asi to vypadá,že budeme mít třetí. Jsou důležitější věci než toto.

jerrabina
20. zář 2023

Nevšimla jsem si časti konverzace. To budou tedy asi jenom kolegové postranní úmysly. Achjo, no někteří lidi jsou takoví sobci, že by pro svoje potěšení někomu jinému rozbili manželství...

oveckaluky
20. zář 2023

Nabízí se odpověď hláškou z mého oblíbeného filmu - "to je hodně dávno zaschlý sperma"...
Vůbec bych se tím netrapila, neřešila. Pokud vám to klape, necítíš nic, co by upozorňovalo na nevěru teď, nechala bych to spát. Nepomůže to ničemu, naopak to může fungující vztah rozbít.

autor
20. zář 2023

@oveckaluky Plně souhlasím.

Strana
z2