Dali byste darek nekomu, kdo o vas ani nezakopne cely rok? Ziji v cizine, vidame se s rodinou sporadicky, to ale neznamena, ze si nemuzeme zavolat, napsat. Ja leta psala k svatku, narozeninam, k Vanocum, posilala pohledy, mela jsem radost delat radost. Ale kdyz jsem mela svatek nebo narozky ja, tak nikdo nic. Krome mamy. Mluvim o bratru, otci, babicce. Nikdo se mi sam od sebe neozve celej rok (krome mamky).
Letos jsem se rozhodla nikomu nenapsat, nic neposilat, darek nedat. Rodicum ano, ale tim to hasne.
Co byste delali vy? To co ja nebo prece alespon ten pohled?
@kolibricek36 mam kolegyne jejichz dcery odjizdeli "za lepsim" nekde do Evropy a vetsinou uklizi, nebo v tovarne s Cernochem apod. Moje sestrenkce treba zije v Norsku s Cechem a majictam deti, nejak nevim, co tim vlastne sleduji.... V lepsich pripadech jedou vysokoskolaci za karierou, ale pak se vrati a usadi.....kazdopadne pro ty me kolegyne je to velky smutek, kdyz sve dite nemaji na blizku a pak treba vnoucata, Po letech se smutek zmeni v nezajem...Nevim co autorka ceka, i v sebevetsi vuli ty vztahy jdou do kytek....
@vendulis já to znám, ale máme normální vztah. Prostě někdo žije tam, někdo tam, ale to neznamená, že na sebe budeme zapomínat, nebo odsuzovat. V rodině manžela - jedni bydlí v Německu, druzí za humny - a hádej kdo je u tchánovců více - no ten kdo žije v Německu. a když oni ne, tak tam jedou tchánovci. Ostatně jak pokaždé - jaké si to kdo udělá - také to má. V moji rodině by segra taky mohla nadávat, že se jí dcera odstěhovala za manželem. já taky žiju od svatby jinde. A co jako. já se sestrou jsem o 20 let - prostě ty vztahy byly, ano, vím o tobě, rodiče už nežijí, před 2 lety to vygradovalo - že mě odstřihla uplně, naštěstí její dcery ne - protože jsou v mém věku, ale nejsou už přímá rodina.
@vendulis ty blaho, kdyz jsem cetla tve posty, cekala jsem nejakou starou babu a ne nekoho, komu je teprve pres 30. To jsou nazory, ze se mi chce blejt. Jako to kazde dite musi zustat povinne privazene u mamy za nohu? Ja mam pocit, ze s timhle myslenkovym nastavenim by ti vadilo, i kdyby se dite odstehovalo od mamy z Brna do Ase... Kde je doprkynka nejaka radost te mamy ze jeji dite si treba plni sny, poznava neco noveho, treba se v te cizine ma i lip, nez doma? Jako fakt tuhle zapsklost a neprejicnost nechapu a u vlastnich rodicu tuplem...
@vendulis promiň, ale máš dost omezené názory. Máme v zahraničí rodinu a nikdo se nikomu neodcizil. A vedou si tam skvěle. Jak bratranec, tak i švagr. A všichni jim to přejeme. Ano, občas si povzdechneme, že se vídáme méně, ale přejeme jim to. A máme facetime, whatsapp apod...
Narizovat někomu, aby se vrátil, může snad akorát zavistivec, který na "odstrizeni pupeční šňůry od rodiny" nemá odvahu...
@kolibricek36 no jo, je to o te lasce, moje sestra je sobec, uprednustnuje sebe a svuj prospech, i zivotem v zahranici pred rodinou, pratelstvim, detmi apod. tak je treba jasne, ze z rodiny (tradicne krome mamy) nema nikdo zajem ani zacolat.....
@vendulis myslím že by sis měla zamést před svým prahem - závist a sobeckost je vidět s tvéhho psaní
@ai30 ta by nebyla vůbec schopná ty paty z toho svého důlku vytáhnout.
@kolibricek36 tohle není první diskuse s touto osobou, ta je tak povýšená nad všechny, kdo nesouzní s jejím viděním světa, že ta diskuse ani nemá smysl. Za její zpackanej život můžou všichni okolo.
A ty se jim ozýváš? Voláš občas, nebo napíšeš? Mohou to totiž chápat stejně, jako ty...
@oveckaluky Já zavolám, nápíšu. Když mají narozeniny, volám a poblahopřeji. Mě nikdy. Kromě mámy.
no, mě ted napadlo, nemím přes co si píšete a voláte, ale normální hovor do zahraničí stojí více než místní. my tedy používáme messenger, whastapp, dříve bylo skype a ještě dříve icq-nebo tak nějak
Vy tři tady spamujete a plácáte po zádech na všech diskuzích, nepsala jsem vám a ani si s vámi psát nechci. Běžte spolu na kafe a mě neotravujte.
@vendulis já bych takhle ultimátně nesoudila, protože ve vztahu musí chtít oba, ne jen jedna strana. já taky bych mohla vyprávět - co se načekám a nikdo nezavolá, nenapíše - jelikož já píšu vždy první, často se mi zdá, že se vnucuji, svět není jen růžový, ale i šedý, i černý...