Rodinný život po nevěře
Zdravím,
podělil bych se také o své problém, které mám. Třeba je někdo v podobné situaci případně podobnou situací prošel, ale i za každý Váš názor z pohledu nezaujatých čtenářů jsem vděčný.
Je to cca 6 měsíců co jsem přišel na nevěru manželky. Jsme spolu 11 let máme Dvě děti ( 5 a 10 let ). S milencem se manželka zná cca 1 rok z toho cca 6 měsíců udržovali mimomanželský vztah. Nechci se moc rozpitvávat co jí k tomu vedlo, to by musela manželka sama a i já sám teď vím, že za spoustu věcí mohu já. Po tom co to prasklo, pro mě nastalo hrozné období, nicméně určitě i pro ni. Nešlo jen o zálet, ale padla do toho ze vším všudy, takže se dá hovořit o velké lásce. Je to její kolega z práce, s kterým jak už to tak bývá byl ve správný čas na správném místě, rešil svůj rozvod a manželka taky podle jejich slov řešila situaci co doma, protože jí spoustu věcí nevyhovovalo a brala nás společný život spíše jako rutinu nebo jak říkala, život bratra a sestry. Nepopírám a po tom co jsem si vyslechnul přiznávám i svou vinu, nicméně mi to jaksi zapomněla říci a já prostě nic nepoznal, bral jsem to jako normální součást života. Tím že to nechtěla řešit, i když jsem se jí ptal jestli je problém, více méně nechala věc volně plynout.
Bohužel po tom co to prasklo, měla vše vyřešené a více méně byla rozhodnuta náš vztah ukončit. Co čert ale nechtěl a jsem ya to najednu stranu hrozně rád, po tom co to prasklo se situace změnila, řekli jsme si spoustu věcí v dobrém ( neproběhla nějaká velká afera nebo rozkol ). Nicméně jsem chtěl vztah zachovat a napravit a v tom stavu jsem pořád, neb si myslím že jsou věci, které se dají řešit. Manželku upřímně miluji a v neposlední řadě si myslím, že když už je to venku a dokázali jsme si říci co jsme nikdy neuměli může být spíše přínosem než to vtah položit.
zprvu si nechala čas 3 měsíce na rozmylšení. Nakonec se přiklonila k tomu zůstat. Nicméně kontakt z milencem i kvůli práci chce jednoznačně zachovat. Prý mu řekla, že udělá vše pro záchranu rodinu, načeš jí řekl že tomu rozumí a že si počká.
Tady je pro mě první kámen úrazu. Očekával bych že bude jednoznačně proti a že pokud se rozhodla jednoznačně dá najevo co chce a kterým směrem chce jít. Ano prý sem to já,ale jeho chce zachovat jako přítele a kamaráda. Nevím jestli to lze, bolí to, ale budiž je to věc s kterou se budu muset smířit pokud chci rodinu zachovat. Otázkou je jestli to lze a jestli není právě toto takové polovičaté řešení, které nám teď brání udělat další krok. Nicméně je asi lepší to vedět než, aby to tajila.
První 3 měsíce bych asi nerozebíral, nedalo se říci že bychom nějak žili spíš jsme oba přežívali. Po tom nastal pro mě docela zásádní obrat, kdy vše jakžt takž fungovalo, samozřejmě s nějakým odérem toho co se stalo. Nicméně po 2 měsících přišel nějaký pro mě zatím nevysvětlitelný stav, kdy se vše zastavilo a nyní to má spíše sestupující tendenci.
Snažím se manželce říci, že mi chybí intimní kontakt ( nemyšleno sex, ten po 3 měsicích občas funguje, někdy lépe někdy hůře ), nechci ji do toho tlačit,ale stýská se mi. Na její obranu musímříci, že jsem ho v minulosti tolik nevyhledával a byl to jed nz problémů na který upozornila. Nicméně teď to tak nemá snaží se situaci nějak zklidnit a toto prý teď dát nemůže, neumí.
což mě nenechává úplně v klidu, vzhledem k tomu, že jeden druhého dost pozorujeme a snažíme se jak se dá, vidí že nejsem úplně ve své kůži, dává si to za vinu a mluví tak, že vlastně to že mi je blbě je její vina a jestli by nebyl lepší snahu vzdát. Upřímně jsme oba totálně vysíleni, já o boj o rodinu, mám je stále velice rád, ona kdo ví ? 🙂 určitě bojem, určitě ale i tím, že zamilovanost se nedá jen tak opustit kor když vedle sebe má pořád bývalého milence, který jak řekla čeká.
Tak nevím, sama říká že potřebuje čas, já ji ho chci dát, nicméně jsou věci které mi chybí a obáváme se oba, že i toto může vést k takové flustraci, že nakonec vše skončí ve špatném, čehož bychom se oba chtěli vyvarovat.
Takže jsme v patové situaci. Oba chceme, každý nějakým svým způsobem, každému něco chybí, já se to snažím říci, ona nemá vlastně moc představu co jí chybí ( pominuli milence ). Je dobré se o tom bavit ? pokud stejně nemá informace které by chtěla dát, má cenu pokračovat ? byl někdo v podobné situaci ?
@klaraslavickova @dyslovka Ono je to s tím ukončením vztahu trochu složitější. Souhlasím na 100%, že by bylo ideální, kdyby on zmizel z jejího života, ale to zatím nejde. Mají spolu "pracovní" vztah, který jí v tuto chvíli přináší spoustu pozitiv (teď myslím těch pracovních). Ona sama již několikrát nabídla, že to ukončí, ale já ji zatím od toho odrazoval. Z jejího chování tuším, že ten vztah má skutečně již uzavřený. Ano, nic není 100%. Problém je ale on, který do ní "stále dělá".
Souhlasím ale s tím, že bych od ní očekával trochu více "popela na hlavu" a pokání. To se bohužel zatím nestalo a myslím si, že dokud si to ona sama neuvědomí plně, tak začít pracovat na vzájemné důvěře půjde hodně těžko.
Pokud jsou v tom deti za každou cenu bch to neukoncovala... ideální je konec s tím jakoze milencem ovšem já si myslím ze pokud teď vydrzite ze časem se to uklidni... a třeba jednou se situace ještě otočí... hlavně to chce čas - odejít lze vždy...a pokud se to srovna potrva to roky tipuji 5-8let....
Držte se já vám fandim - jste inteligentní.... a přesně nemá smysl se ponizovat a dolejzat...snaha fungovat doma je na místě

Nicméně chápu i Vás kteří říkáte že nemám sebeúctu nebo že se mnou manželka "mává". Číst jen to co se tu objeví asi bych reagoval podobně. Ono na pár řádků se nedá moc popsat co se děje a co se za tu dobu stalo. Ano možná jsem naivní, možná si přeji něco co z Vašeho pohledu není reálné, ale zatím to snad funguje, což je pro mě znamení, že se jdeme správným směrem, někdy jsou to spíše krůčky než kroky, ale pohybujeme se. Nemyslete si taky jsem často myslel na to, kde je vlastně ta pomyslná hranice, kdy vzdát to co jsem dlouho budoval, kdy a zejména jak říci dětem, odcházím ne protože chci, ale protože musím, a další a další věci je toho opravdu hodně co musí člověk zpracovat. Neříkám, že budeme na spolu dokud nás smrt nerozdělí, ale žiju tak, jak je myslím správné a nepřemýšlím nad tím co by mohlo být lepší kdyby.... protože stejně tak bych musel přemýšlet o tom co bude horší kdyby...
@rapon64 pokud chceš klidně napiš SZ, tam se asi dá rozepsat více.