icon

Rok po narození dcery se nám vztah rozpadl

molea
5. pro 2016

Ahoj maminky,asi uz takovych diskuzi je tu spoustu,ale potrebuji se vykecat a nemam kemu.S pritelem sme spolu 8apul roku.mame 2a pul rocni dceru.rok a pul po narozeni dcery se nas vztah zacal totalne hroutit.ted je malej 2a pul a bylo mi oznameno ze si mam zacat hledat bydleni,ze se semnou rozchazi.je mi furt doma vsechno vycitano.at uz udelam neco dobre nebo spatne.malou si furt privlastnuje k sobe a pak mi nadava zese nestaram ze mu mam dat pulku rodicakuva pod.
Zacala sem tedy hledat byt,ikdyz to neni vubec lehke.mam sileny strach cobude dal.rikal te budem mit malou ve stridave peci,ale ja si bez ni nedovedu predstavit byt den natoz tak tyden.vubec nevim co delat.vztah uz nezachranim a ani uz asi nechci.je teho na me moc tech vycitek,nadavek a vyhruzek.boji sem aby si mala neco neudelala jinak bych to zchytala asi aj ja.je na malou strasne az moc fixovany.muzete mi najak poradit co dal?mame to taky tak nektera?dekuji

lucinkaxxx
5. pro 2016

Zkus zajit na mesto nebo obec a zeptat se na mestsky byt. Vetsinou se u nich neplati kauce. Prvni najem budes muset zaplatit sama ale pokud budes mit v byte trvale bydliste s malou,tak bys mela mit narok na prispevek na bydleni a pripadne jeste diplatek na bydleni. Dale bys mela mit narok na pridavky na dceru. S tou stridavkou nevim,je jeste docela mala,ale dost se ted na to tlaci,takze stat se muze ze vam soud urci stridavku. Pokud neni s chlapem mozne se dohodnout na tom aby byla v tve peci a on si ji bral a se stridavkou nesouhlasis,tak si zajdi na OSPOD u vas ve meste a zazadej si o svereni dcery do tve pece a o urceni vyzivneho na dceru. Nevim jak je to v prioade ze nejste manzele,jestli mas narok na nejake vyplaceni z bytu od expartnera,to ti poradi holky co budou vedet vic. Hlavne pokud je to uz definitivni ten rozchod tal bez na ospod co nejdrive a necekej az si ex zazada o stridavou peci o dceru. Drzim palce. Bude to narocne ale ver mi ze az to budes mit za sebou vsechno,tal se ti ulevi. Drz se!

verusky
5. pro 2016

@molea devce, nevim, jestli uz neni pozde... ja mam syna 11 mesicu, dcera dva roky a ctvrt. od chlapa jsem odesla, kdyz mela mala rok a pul. hned se zacal soudit, ze chce deti do stridave pece, pak zmenil, ze syna chce do me a dceru do sve pece. na soude to zatim stoji, jen se predbeznym opatrenim osetril styk, kdy mi nastesti dali za pravdu a otec jezdi jen jedenkrat za 14 dni. ten chlap s Tebou ocividne manipuluje. chce si privlastnit dceru. ja utekla prave v dobe, kdy jsem tohle zacala vyrazne citit... ochranuji zdravi deti!!! drzim palce, at mas dost sily... meli jste byt davno v manzelske poradne...

mysicka_lb
5. pro 2016

Ahojky, píšeš, že je na malou strašně fixovaný a zároveň popisuješ, jak si bez malé neumíš představit ani den.... Je potřeba si uvědomit, že on to cítí třeba úplně stejně a že nechce střídavou péči z důvodu, aby Ti dělal naschvály a problémy, ale protože ji má rád a chce být s ní. Myslím si, že když se dva lidi, co spolu mají dítě, rozejdou, nikdy nesmí to dítě používat jako zbraň, ať si udělali cokoli. Jednou je to otec, a pokud jeví o dceru zájem a není to žádný extrémní případ (alkoholik, násilník, deviant apod.), neupírala bych mu jeho otcovská práva. Ve finále se pak takové jednání může obrátit i proti Tobě a celý konflikt se nesmyslně vyhrotit. Ohledně toho dalšího bohužel neporadím, nebyla jsem v té situaci, jen mám ve svém okolí podobně rozejitý pár a je opravdu smutné přihlížet, kam až jejich věčné "kdo z koho" došlo.

verusky
6. pro 2016

@mysicka_lb no jenze je treba podivat se na stridavou peci v utlem veku (do tri let), jaky ma psychicky dopad na dite. ono se to totiz projevi az po par letech. ja mluvila s nekolika odborniky. v tomto veku je stridavka devastujici (nebo aspon v nasem pripade, kdy otec nerespektuje potreby ditete a jde uplne jinou cestou nez ja), dite ve trech letech pak spatne zvlada nastup do skolky (treti "domaci" prostredi) a v sesti ve skole se zacnou plne projevovat pocity, ktere do teto doby vznikaly v psychice. dite (clovek) je do sesti let staveno na oporu v jednom domove, v jedne primarni osobe. takze navstevy otce, otec muze jit s ditetem do sveho prostredi, ale ne stridava pece. je potreba brat v ohledy kazdy pripad zvlast, ale je treba poctive prostudovat, jak se veci maji... ovsem musi byt muz chytry. zena ochotna slevit (pak uz jde take o penize).