Rozchod s nemocným přítelem

sarka53
2. říj 2017

Dobrý večer, potřebuji poraadit nebo aspon kdo má podobnou zkušenost. S přítelem (je starčí o 13 let ted mu bude 50 a máme 2 malé děti nám to už delší dobu neklape (manipulátor, psychické, ekonomické a občasi fyzické násilí), před rokem už jsme byla rozhodnutá odejít (měla jsme už i pronájem), ale přišla nečekaná nemoc (plicní emabolie) kdy skončil nemocnici po návratu mě prostě citově dostal zase zpátky a já zůstala hlavně kvuli dětem a i kvuli tomu co prodělala, dávval jsem to mu nadeji, šanci že se změní, apod… a po roce jsme zase tam kde jsme byla, ale už mám jiný pohled, vím že se nezmění, nechci aby děti zažívaly chování jeho vůči mně a poslední měsíc už jen sbírám odhvahu konečně odejít, chodím k psychologovi, do porady, ale i on sám už asi ví že to je konečná vztahu, ale ted týden byl pryč a měi jsme oba možnost si vše promylset, je fakt že mně ten týden ani nehcyběl, a němla jsme pořebu mu psát, volat apod.. prostě jsme si konečně doam žila tak jak chci já a byla pohoda ale včera poslal on sám sms o tom co jak bude a hlavně že mu diaognostikovali onkologickou nemoc, ale že prý se z toho dostane říkají doktoři, a že to už stejně není moje starost, protože už není důležitej apod.. a chápete zase mně dostal tam kam nechci, a vůbec nevím co mám dělat jak se rozhodnout, ted v této situaci, stavu, být za sobce, mrchu která ho poustila v době nemoci, nebo opět zůstat a vlastně pokračovat v péči o něj i když vím že vztah jako takový nikam nevede. Jsem uplně bezradná. Díky za rady

pavca1982
2. říj 2017

Šla bych do podnájmu a nabídla mu event.pomoc s tím, že když bude něco nutně potřebovat pomůžeš, ale vztah je u konce a není to o jeho nemoci, ale o tom co nemoci předcházelo...neblázni přece se nenecháš tlačit do kouta.😉

alkuska
2. říj 2017

Mě to přijde jako citové vydírání, co když to ani není uplně pravda s tím onemocněním? Nabídla bych pomoc s konkrétníma věcma, ale vztah bych ukončila. Život je příliš krátký na to ho vyplýtvat s někým, s kým ve vztahu trpíme.

lv
3. říj 2017

Epmaticky bych nabidla pomoc - že s ním chceš jít k lékaři, aby ses o onemocnění dozvěděla vše potřebné, že s ním půjdeš do partnerské poradny, aby jste oba uměli fungovat jako rodiče, komunikovat spolu, zvládnout rozchod, ale že vztah už nechceš.

kristinasaxi
3. říj 2017

Chtěla bych vidět lékařskou zprávu, nebo bych trvala na tom, že s nim pudu do ordinace, abych to měla potvrzené... přijde mi to jako výmysl, aby tě vydíral. ODEJDI

milacicka
3. říj 2017

Kamarádka měla přítele. Měli spolu jedno dítě. Dostali se do krize. Kamarádka chtěla problém řešit už kvůli dítěti. Chlap si vymyslel to ze má nemoc na kterou umírá aby ty problémy nemusel řešit a když s ním chtěla jít přítelkyně k doktorovi tak zjistila že si to všechno vymyslel.

dendasubaristka
3. říj 2017

Taky ta nemoc teď nemusi byt pravda. Jen vas chce udrzet doma. Odesla bych a eventuelne mu pomahala,ale takovy clovek si ji nezaslouzi.

marcicek84
3. říj 2017

má pravdu, tohle už není tvoje starost...navíc proč věříš manipulátorovi? myslím, že se sluší mu vyjádřiv lítost nad jeho stavem, třeba mu nabídnout, že mu budeš půjčovat děti, jak bude schopnem se postarat kvůli léčbě, ale jinak bych se už více citově neangažovala...už delší dobu je rozchod na spadnutí, víte o tom oba, takže neděláš nic, za co by ses měla stydět.

anazuzzuzana
3. říj 2017

já hodně věřím psychosomatice, tomu že nemoc těla je do značné míry nemocí duše...možná to jeho onkologické onemocnění je právě důsledkem jeho nemocné duše...přeci nechcete skončit jako on? Už jste to chtěla ukončit dřív, to že je nemocný podle mě není důvod své rozhodnutí měnit. Můžete mu být oporou, důvěrníkem, pomocníkem, ale nenechte se stáhnout dolu s ním.

kackakastanka
3. říj 2017

spíše jen otázky: jak dlouho spolu jste, proč jste se nevzali?, takto se začal projevovat až teď v poslední době, nějak mi to nejde celé dohromady, popisuješ ho negativně, ale máš s ním dvě malé děti, co se změnilo ve vašem životě, že se on začal chovat tak, že ty zvažuješ odchod? je to otec tvých dětí, kterého sis jako otce svých dětí vybrala...nerozumím tebou popsané situaci...

barulina
26. črc 2019

Nech si tu zpravu a sbal se a odesji ;)

fire85
26. črc 2019

@barulina to je 2 roky stará diskuze