Rozchod v těhotenství

lucie58252
26. čer 2019

Ahoj holky, trapi me rozchod s partnerem, jsem v 5.mesici a predevcirem odemne pritel odesel a ja se s tim nejak nedokazu srovnat. Miminko jsme chteli, planovali, ted je to 2 roky co jsme se poznali, je nam obema 30let. Co jsem otehotnela, zacali jsme se hodne hadat, mam pocit, ze pritel se nedokazal szit s novou roli nastavejiciho otce, myslim si, ze ma pocit, ze je zahnany do kouta a tak zacal byt agresivni a hledat chyby jen na me. O vikendu jsme meli velkou hadku pri ktere jsme se vzajemne napadli, on me prastil, ja pak prastila i jeho, bylo to sileny. Nikdy predtim jsme se takto k sobe nechovali, on byl opili, ja vycerpana ,stalo se to v noci. Ja ho druhy den kdyz jsme si o tom povidali vyhodila, peotoze on vubec nevidel chybu i na sve strane, ze vseho vinil jen me. Ted sedim doma, nejsem schopna jit do prace, zacit normalne fungovat. Vyhledala jsem pomoc psyvhologa, ale pak sedim sama doma a nad vsim premyslim a rozmitam, jestli jsem mohla udelat neconjinak, zvazuju, jestli jsem udelala spravne. Prosim o vase nazory. Moc dekuji! Nebo vase rady jak se s tim vyrovnat, jak zacit zase zit, kde najit tu nadeji, ze to zbladnu, ze bude zase dobre, ze mi bez nej bude lip.

katherine177
26. čer 2019

Rozhodně nedávejte vinu sobě, a chlap ,který vztáhne ruku na ženu je ubožák ,ještě když je těhotná. Udělala jste dobře ,že jste ho vyhodila ,nezaslouží si ani vás ani to malé. Prošla jsem si něčím podobným, jsem ve 27tt.a jsem měsíc rozvedená, máme spolu 2letou dceru a když jsem otehotněla podruhé tak mi řekl, ať si koupím na netu potratovou pilulku a zabiju to dítě, že prý další nepotřebuje...požádala jsem o rozvod ,já zase nepotřebuji k životu takového chlapa ,který nedokáže být oporou a postavit se věcem čelem, navíc se odstěhoval a přestal mi dávat peníze, takže všechno táhnu celou dobu sama.

elviegirl
26. čer 2019

@lucie58252 Mas se o koho opřít, např v rodině? Chlap nesmí na ženu, zvlášť těhotnou sáhnout za žádných okolnosti! Je možné, ze na roli otce není připraveny, ze se zalekl povinnosti. Ale takhle se chovat nesmí! Je ochotný zajít s tebou do psych.poradny?

lajla
26. čer 2019

@lucie58252 buďte ráda že se to vyřešilo..teď a takto..ten chlap si nezaslouží vás ani dítě, vztáhnout ruku na těhotnou je projevem naprostého selhání, najdete si nového partnera, já bych někoho takového nezapsala ani do RL

markosky7
26. čer 2019

Najděte si někoho nového a zkuste si najít co nejvíc koníčků, aby ses maximálně odreagovala.. držím pěsti, je mi jasné, že je to těžká životní situace..:( buďte silná

lucie58252
autor
26. čer 2019

Moc dekuji za odpovedi, nekde v sobe vim, ze jsem udelala spravne, ale lituji, ze jsem mohla udelat veci jinak, aby k tomu nedoslo. Rodina me podporuje maximalne. Ja spis bojuju s pocitem, ze jsem svemu diteti sebrala otce... jeho rodina je take skvela, verim, ze i oni me ve stychu nenechaji, jen jejich syn se jim nevyvedl... samozrejme nepujdou proti nemu, to ani nechci. Spis jsem blazen kdyz si preju, aby si uvedomil, co ve me (nas) ma a aby uznal svou chybu a vratil se zpet?

lucie58252
autor
26. čer 2019

Mam pocit, ze vinu v sobe hledam jenom ja, netusim, co se ted odehrava v nem, moc me ranilo, kdyz on vubec neuznal, ze vztahnout ruku na me kdyz jsem tehotna, tak je spatne... ze vseho vini jen me, ze se pry chovam jako blazen a mam se jit lecit... jeste ve ct min tyden jsme byli na ultrazvuku, uplne dojati, tesili se spolecne na miminko a najednou toto...

bayt
26. čer 2019

@lucie58252 Popravdě si z toho popisu nemyslím, že je to dobrý chlap pro život. Uhodit ženu, opilost, nedokáže ve třiceti přijmout plánované dítě....

sudylichozrout
26. čer 2019

@lucie58252 hm, myslim, ze jsi udelala maximalne dobre. To nrni chlap pro zivot, ale nedospely, nevyrovnany chudak se sklony k agresi. Nelituj toho, ze jste od sebe. Mas fajn rodinu, ta ti pomuze se z toho dostat.

malenka3
26. čer 2019

Upřímně? Stačilo by mi jedno jediné - že tě praštil a ještě těhotnou. Pro to nemám žádnou omluvu, pokud tohle v sobě má, je jen otázkou času, než se to rozjede do takový roviny, že už to nezastavíš. Jsi v blbé situaci, není co závidět, ale jediná jasná věc je, že s takovým člověkem nemáš být. Bez ohledu na všechno ostatní.

sudylichozrout
26. čer 2019

@malenka3 Tak tak...

lucie58252
autor
26. čer 2019

Holky, ja jsem fakt asi blazen, zacinam ze vseho vinit sebe ☹ je to strasne tezky, meli jsme jinak moc hezky vztah, miminko bylo chtene, planovane, rikam, ze bychom pro nej meli bojovat. tezko se to zahazuje po jedinem takovem incidentu, ale pokud on neprijde, coz ani nepredpokladam, jeho ego mu to nedovoli, zpet ho urcite nevezmu, ja nebudu ta, kdo by prilezl. Ale kdyby se stal zazrak a on si to uvedomil a prisel, obavam se, ze za urcitych podminek jsem schopna ho vzit zpet...

makronka222
26. čer 2019

Zavolej kamoskam, vykecej se. Udelala jsi tu nejlepsi vec, co jsi mohla. Obdivuju te! Me to trvalo 2 roky nez jsem odesla

malenka3
26. čer 2019

@lucie58252 každý násilník začíná ve vztahu hezky, trvá to, než se vybarví. Pokud přítel ztratil zábrany a veškerou soudnost, navíc ve stavu, kdy jsi těhotná, znamená to, že tu nekontrolovatelnou agresi má prostě v sobě. A v takovém případě ho nezastaví nic. A bude to jenom horší. Až přijdou horší chvíle, až budete nevyspalý, řvoucí dítě, nedostatek sexu, co já vím, takovým už pak stačí málo, i to, že mu uděláš brambory místo těstovin. On tu hranici už otevřel, teď ji bude už jen posouvat. Pro tvé dobro, zdraví a štěstí tvého dítěte, nedovol, aby ty hranice testoval na vás dvou. Až přijde druhá rána, na kterou můžeš čekat třeba rok, nebo i dýl, už se ti bude utíkat daleko hůř a třeba taky nikdy nenajdeš odvahu, kterou si teď posbírala.
Všechno bych dokázala nějak vysvětlit, přimhouřit oči, zkusit dát šanci. Ale to, že na tebe sáhnul, to jediné ne. A alkohol není omluvou, ten byl jenom katalyzátorem jeho pravého já, jednou to zvládne bez alkoholu, to mi věř.

bayt
26. čer 2019

@lucie58252 Promin, ale ted uz musis myslet predevsim na dite a to si fakt nezaslouzi nezralyho nasilnika. Jsou i jednorazove incidenty, ktere se neodpousti. Nehlede na to, ze sama rikas, ze se ani o vas snazit nebude.

alemari
26. čer 2019

@lucie58252 jestli je nebo není zlý víš jen ty . Hormony, alkohol... sama zvaž co chceš zít a mít...

fanxy
26. čer 2019

Pochopit těhotnou źenu je těžké,( fakt nám často hrabe, to jako určitě, nicméné za to nemůžeme- hormony), zvlášť když se smiřuje sám se svojí novou rolí.... chlapi jsou hold měkkoty. Řeší jen sebe. Nedokážou si tu naši stranu mince představit, ani se nesnaží. Pokud jste měli hezký vztah a miminko je chtěné, nenech nepochopení a nedorozumění aby bśe zničilo. Určitě spolu mluvte. Moderovaný rozhovor u psychologa je skvělá volba. Byla by škoda kvůli pýše přijít o vše. Nadruhou stranu, jeli to nevyrovnaný člověk, co ťe nepodpoří, naopak bude přilévat olej ohně, mít ho u sebe v šestineďelí a u výchovy (nechci malovat čerty) plačícího díťete, není úplně nejlepší volba. Ale ani tak bych komunikaci nevzdávala, přeci jen je otec, třeba potřebuje jen ćas.

lucie58252
autor
26. čer 2019

Moc vsem dekuji za mila slova i podporu, musim tomu dat cas, ten snad ukaze, jak mam pokracovat dal. Zahodit to kvuli jednomu incidentu nechci, pokud by prisel, sanci asi dostane, ale jednou na mne sahne a pujdu, zazemi sve rodiny budu mit vzdy. Byt je muj, takze kde byt mam. Ja jsem v jadru takovy blbec, davam dalsi sance... casto na to dojizdim, ale kez by tohle nebyl ten pripad. Neverim, ze prijde, ale pokud by to dokazal, bude to pro me jasny signal, ze mu neco doslo a budu chtit do partnerske poradny, aby nam pomohli nastavit si nove pravidla, ktera by nam pomohla to zvladnout a opet hezky fungovat.

malenka3
26. čer 2019

@lucie58252 pokud se rozhodneš tu šanci dát, buď pevná ve svých zásadách a buď dobře připravená, když zklame podruhé, na rychlý konec. Neustup z nich ani o píď, není na místě mu to ještě zlehčovat. Držím palce, ať se pletu a žijete nakonec krásný život.

priefi
27. čer 2019

@lucie58252 bude Ti bez nej lip, Tobe i diteti. Uhodil jednou, uhodil by znovu a hur. Tohle by nebylo dobre.

bayt
27. čer 2019

@fanxy Chlapi nedokážou pochopit? Jsou mekkoty? Potrebuji cas (u planovaneho ditete)? To jako vazne? Popisujes chlapy jak nejaky cizokrajny zivocisny druh, ktery se muze chovat jako idiot, tomu to prece odpustime. Vzdyt je to chlap, ten ma narok.

lajla
27. čer 2019

@fanxy ty jooo..Vy musíte mít smutný život.. oběť?

priefi
27. čer 2019

@fanxy jako promiň, ale byl opilý (v polovině týdne být opilý jen tak?, co to je za existence???), nejspíš se jedná o alkoholika a udeřil ji, to Ti jako přijde normální? Mi to teda nepřijde normální ani náhodou uhodit netěhotnou, natož těhotnou. A to, že ji udeřil pod vlivem, není polehčující okolnost... spíš bych řekla, že to je další problém z řady problémů

priefi
27. čer 2019

@lucie58252 no... upřímně, aby ta druhá šance nedopadla kopancem do břícha a nechci ani domyslet, co by bylo s miminkem

lucie58252
autor
27. čer 2019

Holky dekuji, ono mozna na tu druhou sanci ani nedojde, musel by si uvedomit co udelal a uznat svou chybu a tohle on neumi. Uz to by pro me byl ohromny krok z jeho strany. On je jinak hodny a skvely clovek a vim, ze me miloval ( mozna stale miluje, nevim). Jen je hrozne tvrdohlavy. Ale ja v nem vidim to dobre. Ten incident se stal v noci ze soboty na nedeli, nikoli v tydnu, mel dokopnou, kde se opil. Pije kdyz, tak jen o vikendu, v tydnu funguje normalne.

lucie58252
autor
27. čer 2019

Uhodit zenu urcite neni v poradku, to beru, proto jsme ted tam kde jsme, ja jen doufam, ze si to uvedomi a pouci se z toho do budoucna...

ivular
27. čer 2019

@lucie58252 Pořád opakuješ, že by si "musel uvedomit co udelal a uznat svou chybu". Omlovám se za upřímnost, ale co si od toho případného uvědomění slibuješ? Značná část násliníků tě jeden den zmlátí (klidně i jako těhotnou) a druhý den ti klečí u nohou s pugétem růží a se slzami v očích ti přísahá, že bez tebe by nemohl žít. A víš co následuje třetí den? Znovu tě málem přizabije. A pořád dokola - tak dlouho, dokud to ta žena vydrží (nebo ji opravdu nezabije).
Abych to zkrátila, jedno je jisté: tenhle chlap je v principu schopen vztáhnout ruku na ženu. Teď už jde jen o to, co všechno bude považovat za "oprávněný důvod". A věř, že pokud se daný člověk neléčí, pak se ta hranice hodně rychle posouvá a za chvíli tím důvodem budou opravdu ty brambory namísto těstovin k večeři - jak tu někdo zmiňoval.

whocares
27. čer 2019

@lucie58252 já nejsem pro rozchody za každou prkotinu, ale aby tě udeřil, navíc těhotnou a ještě si ani neuvědomil, že je to naprosto nemístné chování... to nebude zas tak skvělej člověk, jak si myslíš. Pokud spolu nezůstanete, dala bych si pozor i na to, zda ho uvedeš jako otce. Mohl by vám s mimčem nadělat hodně nepříjemností, zvlášť jestli si najdeš jiného (a to asi jako třicetiletá kočka jistě najdeš🙂)

priefi
27. čer 2019

@lucie58252 a o vikendech chodi ozraly bezne? To mi taky nejprijde normalni

lucie58252
autor
27. čer 2019

@priefi bezne ne, prilezitostne se opijou s klukama, tentokrat mel dokopnou, kde par panaku padlo...

priefi
27. čer 2019

@lucie58252 a co vlastne vyprovokovalo tu hadku, kdy Te uhodil?