Rozchod ze dne na den :-\

danniellaaa
30. led 2017

Ahoj 🙂 :-\ Muj pritel/nas tatinek dcer 3roky a 10.mesicu se ze dne na den rozhodl, ze uz semnou dal ve vztahu byt nechce.
Ano meli jsme problemy delsi dobu, ale celou dobu jsem myslela, ze to je jen nejake obdobi :-\ rikam si ano pokud chces odejit, tak jdi. Jenze problem je v tom, ze oddjit musim ja s detmi. Zijeme totiz ve spolecnem baraku s jeho maminkou.
Spis by me zajimalo kam by jste se obratili pro pomoc. Nemam kam jit, nemam ani penize :-\ a bydlet tu rozhodne dal nemuzu, i kdyz me nevyhazuje.
Dekuji

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
asadek
30. led 2017

situace těžká.... bývalý partner samozřejmě musí platit alimenty na děti a má tuším, až do dvou let věku dítěte, vyživovací povinnost i k matce dětí - ale budete muset nějak vyřešit svěření do péče

terry1512
30. led 2017

Určitě zajít na OSPOD kvůli dětem. A na sociálku na co budeš mít nárok. Jaký příspěvky atd... A pokud tam máš trvalé bydliště ani tě jen tak vyhodit nesmí. Musel by ti najít odpovídají bydlení.

soyevita
30. led 2017

@danniellaaa Vůbec nevím,co na to říct...Máte dvě malé děti,tak by jste měli hledat způsob,jak spolu fungovat jako rodiče a jako pár.To jsou vaše problémy tak vážné?Děti jsou na svůj domov zvyklé a kam by jsi s nimi chtěla jít,když nemáš prostředky?
Obrátila bych se na nějakou sociální pracovnici,ať Ti poradí,jaké jsou možnosti.
Zažádáš si o výživné pro Tebe +pro dcerky,přídavky na děti,pak existuje jednorázový příspěvek hmotné nouze.Příspěvek na bydlení atd.atd.
Být Tebou nikam neodejdu,pokud můžeš zůstat

j.a.n.i
30. led 2017

@terry1512 Trvalé bydliště nehraje roli, to žádné právo nezakládá... kdyby byly manželé, tak ji musí najít odpovídající bydlení, ale jako přítel spíše ne.

ivular
30. led 2017

@terry1512 Trvalé bydliště nezakládá právní nárok na bydlení - na to pozor.
@danniellaaa Ocitla jsem se ve stejné situaci - s tím, že ex mě ovšem opravdu vyhazoval. Na OSPOD mi dali seznam azylových domů - nicméně sami dodávali, že je problém se tam dostat, jelikož kapacitně jsou stabilně nadoraz. Nakonec jsem se se synem odstěhovala do penzionu a po pár měsících se mi podařilo sehnat vlastní bydlení.
Bylo to hodně těžké, ale zpětně můžu říct, že mi to dodalo sebevědomí, protože bych si nikdy nemyslela, že i takto šílenou situaci dokážu vlastně velice dobře ustát🙂

terry1512
30. led 2017

@j.a.n.i aha. Tak to bylo asi dřív jinak.Protože to tak bylo u nás. Mamka měla trvale bydliště u svých rodičů a když ji babka tenkrát vyhodila musela nám najít náhradní bydlení. Tak se omlouvám za špatné info.

kika266
30. led 2017

zajdi si na ospod ohledne svereni deti do pece, pak musi tatinek platit alimenty na obe ditka a do dvou let veku ditete ma vyzivovaci povinost na matku. pokud muzes jit k rodicum, nez si neco najdes nebo jedine podnajem a pak zadat prispevek na bydleni. pokud nemas nejaky sileny movity majetek, tak si muzes zazadat i o hmotnou nouzi. taky bych tam nechtela zustavat. tak at dobre poridis a vse dobre dopadne 🙂

verusky
30. led 2017

hruza... drz se. jen chci podporit, take jsem sama na deti, maly rok, mala za chvili dva a pul. finance take resim, otec se navic o deti soudi a nechce mi podepsat papir, diky kteremu dostanu pridavky na deti... tak se drz, holka. ja bych se take nestehovala. zatni zuby a zacni prve obchazet ospod atpod...

magicaetezzz
30. led 2017

Ja bych si nejdrive vse obehala, od chlapa si vse nechala podepsat, vytesila alimenty (a doufala, ze bude platit). A pak se odstehovala. Samozivitelce a polud nepresahnes 2,6 nasobek minima, tak mas narok na prispevek na bydleni a ten je slusny.
Musis si to spocitat, co ti socialka vymeri + aliky + rodicak.
Drz se. Nekdy je lepsi odejit a byt stastna s detma, nez se pretvarovat a hrat si na stastnou rodinu - temer vzdy se to vraci ve zlem postupem casu 👍

nikody
30. led 2017

Děti mu tam asi nechat nechceš viď?! (Na oko) Možná by si ten rozchod ze dne na den rozmyslel

nikody
30. led 2017

A ty bys měla možnost si všechno připravit.

bledulka84
30. led 2017

@nikody a nebo by se ji tohle chovani pozdeji u soudu mohlo hrube nevyplatit pri rozhovani o svereni deti do pece. Nehlede na to, ze to miminko je v 10ti mesicich na maminku urcite fixovane. Tahle rada mi pripomina porad vymena manzelek, kdyz jsou tam mimina, bych ty zensky, co opusti takhle maly deti profackovala, pro ty mimina to musi byt hrozny šok ☹

netopejr
31. led 2017

Navíc se nechová jako úplnej h., nevyhazuje ji a vlastni děti na ulici, asi i počítá,ze ženská s 2 dětma nevypadne za 2 hodiny,a bude to chvili trvat, takže klidná efektivní rozumná domluva by mela byt lepsi nez zahrát betla, a on pak začne dělat naschvály.
@nikody Co by tim získala? Když s nima chlap byt nechce, tak by to byl jen odklad, a v nepriznive atmosféře.

@danniellaaa Ja bych se s nim zkusila domluvit,ze to resim, je to pro me sok, potrebubu trochu vasu, nez se dají beci do pohybu... A ja bych se ho klidne zeptala, jestli by nam dal nejaly finance do začátku - jsou to i jeho děti - a vypadly bychom díky tomu dřív. Rozloučit se s matkou svých deti a vlastníka dětma jen tak.... Aby detk bydleli rozumne, aby deti mely normální jídlo....
Peníze nemáš,protože ses doma kvůli jeho dětem, s jeho dětma....
Někdo slysi vic na ty deti, někdo na dřívější odstěhováni. Za zeptani nic nedáš.
V klidu, jemne a ve vhodnou dobu.

nikody
31. led 2017

@netopejr
@bledulka84
No teď evidentně nemá kam jít, tak tam stejně zůstane...
Chtěla jsem tím jen říct, že bych nedělala závěry s horkou hlavou a všechno si připravila k odchodu... děti tím budou trpět i tak...

netopejr
31. led 2017

@nikody Dík za vysvetlivku. Mne to znělo, ze to ma pokud možno slepit dohromady. Zedetam chvili zůstane, to je fajn,ze ji nevyhazuje, ale mela by tp hned zavit resit a hledat, protože to se muze změnit a je lepsi si v klidu vybrat/zaridit bydlení během několika malo malo tydnu nez pak muset odejit během chvíle.
S chladnou hlavou a komunikaci souhlasím, on si tp nejspíš promyslel, postavil ji pred hotovou věc, tal ted musí autorka popřemýšlet, co a jak. Přičemž některý veci jsou celkem jasny a mela by ke udělat hned (OSPOD, hledani bydleni, bydleni, vyrizeni příspěvku a všeho,co je k tomu potřeba), možná pobalit sve cennosti a dokumenty a dat je raději co nejdřív k rodičům...???

nikinnna
31. led 2017

Jsi na mateřské s jeho dětmi. Musí vědět kolik je mateřská. Takže pokud se chce rozejít,měl by ti pomoct najít bydlení a následně na něj přispět. To on se chce rozejít a vystěhovat tak nejen tebe, ale i svoje dvě děti. Vysvětlila bych mu, že příspěvky na bydlení se vyplácí zpětně a že bez jeho pomoci můžeš vzít děti max pod most. Pokud to není nějaký hajzlík, měl by to pochopit...

danniellaaa
autor
31. led 2017

Dekuji za vase nazory.
Budu to muset resit, ale hlavne nechci nic uspechat. S otcem deti jsme se domluvili, ze tu muzeme zustat do te doby nez se neco najde. Byt nam hleda i on. Ted mu jeste vysvetlit, ze prispevky nedostanu hned jak si predstavuje a ze by nam mel min.ty tri mesice jeste pomahat.
Samozrejme, ze ja bych nejradeji odesla hned :-\ i kdyz spolu "vychazime" nedela mi dobre byt vedle nej a delat jakoby nic.
Dnes jsem byla na socialce a celkem mazec. Rodicak mam vypocitany z jeho penez, pokud to pujde pres soud, vezmou mi ho a hlavne prominte mi ale asi jsem tak blba, ale ja ani nechci nic resit pres soud, kdyz se dokazeme domluvit. Pokud to pres soud pujde budu mit rodicak na ctyri roky a mozna i prispevky na deti a treba i nejakou tu pomoc v nouzi, ale asi mi to neudela tolik kolik ten rodicak. Plus ty alimenty na kterych by jsme se take chteli domluvit jen spolu.
Pro me je to tezka situace mit klidnou hlavu a na necem se domlouvat, ale ja blbec ho mam rada porad a deti milujeme oba a tak to chci hlavne slusne kvuli nim !!!
Bohuzel vsak pokus o zachranu vztahu byl z otcove strany zamitnut ☹

verusky
31. led 2017

ok, kdyz se domluvite, neni problem, jen to urcite dejte na papir. chci jen napsat, ze se chova nevyzrale a ze neni vsem dnum konec. kdyz ho milujes, ted to boli. ale mej svou hrdost a nakonec on treba vyzraje a zjisti, ze pochybil. ale ted ne... ted se v tom musi vymachat sam. a Ty naopak musis zocelit a vydrzet to. preju moc sily, fyzicke i psychicke!

danniellaaa
autor
31. led 2017

@verusky Ano boli to, ale i ja mam svou hrdost! Proto jsem s rozchodem "souhlasila" a chci se na vsem domluvit v klidu a jako lidi.
Jen proste do te doby nez se od nej odpoutam uplne a najdu bydleni, tak je to jeste vic na palici :-\
Tim dejte to na papir znamena napsat mezi sebou nejakou dohodu, kde bude napsano kolik penez mi bude davat, kdy bude deti vidat apod.?

verusky
31. led 2017

@danniellaaa ano. mimosoudni dohoda o styku a vyzivnem 🙂 drzim palce... taky mi ten muj rekl po sestindeli, ze me nechce, ze chce klidnou zenu... akorat pridal, ze chce deti do stridave pece a bylo jasne, ze tam uz nemam co delat 🙂

trdelnik234
31. led 2017

@nikody

To nech ju ani nenapadne, ich tam nechavat. Nakoniec sa to bude brat tak, ze ich opustila. A vies si ty predstavit, odist od takych malych deti? Ako "naoko"? To ako tym detom vysvetlis?
A navyse s nim to ni nepohne, da ich na krk svojej matke a bude vybavene.
Nefunguje to takto.

trdelnik234
31. led 2017

@bledulka84
S tymto nazorom uplne suhlasim.
A k tej vymene este. Sa normalne divim, ze to este vysielaju a ze to niekto pozera.
Za 50 000 nechat na starost dva tyzdne cudzej zenskej vlastne deti a ist k cudzim, akoze zbohom. Matky roka.

danniellaaa
autor
31. led 2017

Holek bych se nevzdala ani na "oko"
Krom toho stejne by se nestaral sam, ale urcite by mu pomohla i tchyne 🙂
A hlavne malou 10.mesicu porad kojim a i kdybych nekojila neudelala bych to..
A k vymene manzelek mam take stejny nazor jako vy :-\

trdelnik234
31. led 2017

@danniellaaa

Mas nadherne deti.
Zvysok sa utrasie a poriesi.
Drzim palce.

kika_21
31. led 2017

@danniellaaa Pokud jsou příčinou neshody, nepovažovala bych rozchod za definitivní. Ono se to může pánovi rozležet v hlavě. Tak bych s ním vycházela slušně dál. Uvidíš, co čas přinese.Třeba byl zvyklý na klid-rodiče se třeba nikdy nehádali...🙂

mlynkova85
31. led 2017

Akorát bych asi poradila když si dáte všechno na papír aby pak nebyl nějaký problém. Přítel najednou řekne že to podepsal pod nátlakem a je vymalováno. Někdo mi radil nechat to podepsat u právníka asi to něco stojí,ale jistota je jistota. Možná stačí i nějaký svědek ale tím si nejsem až tak jistá.

danniellaaa
autor
31. led 2017

@mlynkova85 no prave, ze mam taky tak trochu strach, ale zase po soudech to tahat nechci. Mozna, ze by to bylo odveci nechat podepsat u pravnika a preci je to zase o neco navrch nebo ze by ten svedek? Nevim kde bych se s timto mela radit.

danniellaaa
autor
31. led 2017

@trdelnik234 dekuji. Moje holcicky jsou pro me vse! A hlavne jsou zdrave a to je nejdulezitejsi. Zbytek zvladnu. MUSIM 🙂

mlynkova85
31. led 2017

@danniellaaa soud je něco jiného než právník, z toho bych strach neměla. Už si přesně nepamatuju jak to bylo my jsme totiž měli s manželem podobný problém naštěstí se to snad urovnalo,ale pak mi sestra řekla že vlastně kus papíru,který není nijak ověřený je k ničemu dá se všelijak napadnout,ale papír sepsaný u právníka je něco jiného. Zkuste se zeptat na sociálce v každém městě už snad dneska funguje právní poradna,která je zdarma. U nás je například v charitě.