icon

Rozvést se nebo ještě vydržet?

ikaterina
7. črc 2015

Ahoj mamky, potřebuju se vypovídat a poradit. Můj manžel má už přes rok milenku. Doufala jsem, že to nějak překonáme, dáme opět dohromady, ale teď se náš vztah dostal zřejmě do stádia, kdy už to asi není možné, neustálé hádky, nebo tichá domácnost, doma peklo... Máme dvě malé holčičky, já jsem doma na RD ještě do září příštího roku asi tak... Teď řeším, jestli to prostě ukončit a požádat o rozvod nebo to ještě vydržet do příštího roku, až půjdu do práce, až nebudu odkázaná jen na peníze z RD, což je samozřejmě málo... Kdybych od něho odešla, musela bych jít někam do pronájmu, a to bysme snad s holkama ani nezvládly... Navíc on na dětech hrozně visí, jinou rodinu už nemá. Poradíte mi, co vlastně přesně znamená při rozvodu společná péče a jde to, i když by jsme s MM už nebydleli spolu?
Já už nevím, jak dál. Nejhorší je, že on tu svou ženskou tahá za našima dětma anebo děti za ní, díky té starší jsem vlastně přišla na to, kdo ona je...

Strana
z5
pipi02
8. črc 2015

@akankeo moc jich není, ale bohužel čeho moc není to očividně vymetu. A ano právě z toho důvodu jsou dobrá sezení. Pracovat na sobě aby už jsem si nic takového nepřinesla domů.

akankeo
8. črc 2015

@pipi02 to si piste, ze narazite na lepsiho, ale jestli ma nejaky prijem, rozhodne bych bojovala i za nejakou kacku pro sebe at zbytecne nedrete hubu. Ja nevim jake ma prijmy, kamaradka ma od byvaleho 5000 na dite a maji deti 4, plus kupuje drazsi polozky jako mobily a tablety. Prvni dite meli v 18, ona akorat dodelala gympl, vejsku vzdala, protze oba studovat s ditetem nedokazali a tak ho pri studijich podporovala jak mohla, vypracoval se zatimco ona byla doma a soud to zohlednil, on ma vlastni bydleni, takze minimalni naklady na zivobyti a tak vetsi cast prijmu jde na deti. Soud ale taky zohlednil, ze chlap zboril manzelstiv, kdyz na nej prisla krize stredniho veku a ona to nemela jak zvratit, pritom vypada jak dvacitka, stihla, blondata... A kdyz se rvali se soucasnym, to byla tehotna a jemu ruplo v kouli, tak se teda nerozvadeli, ale v prvnim kroku oddelili loznice a pravne rozdelili deti a on ji musel vzhledme k tehotenstvi a diteti platit 10000 vyzivne vramci manzelstvi, protoze byli v predrozvodovem stavu a soud uznal, ze na to ma pravo, rvali se jak kone rok dva... A to s materskou a rodicakem pak nejsou male penize...

pipi02
8. črc 2015

@ikaterina chce to hlavně chladnou hlavu a co nejrychleji si u odborníků nechat poradit jaká jsou práva a jaké jsou možnosti. Ale je možná i dobré, že podnět k rozvodu dal on, stejně jako rozvrat manželství zapříčinil.

pipi02
8. črc 2015

@akankeo to je právě to :D příjem je směšný a už jednou jej vyrazili. Je to lempl a abych měla za 1000 měsíčně problémy s tím, že mrněti v hlavě vytváří bludy a nedodržuje správný denní režim a (živí se bagetami...nezná prostě z dětství nic)nebo nedejbože opravdu dojde ke slibovanému únosu. Ono kdo ví jak se co vyvrbí, i otec si může zažádat soud o zapsání do RL a to pak nemějte strach, že nemám schované veškeré účtenky 🙂

akankeo
8. črc 2015

@pipi02 jen ho uvedte, on zklidni hormon, ale hlavne sbirejte dukazy o vsem co pisete, at to muzete zohlednit u soudu. Takovehle psycho mela prave ta moje kamaradka, ma za druheho manzela chronickeho lhare a manipulatora, ale od te doby co dostal lekci kupodivu seka latinu, nechce prijit ani o rodinu ani o deti. A ze u soudu zkousel leccos a prave take objizdel vsechny jeji zname a domlouval jim, jaky je chudak, jak ona ho opustila a nechce s nim bydlet, jak mu chce vzit deti a kdesi cosi, ale nevyhral a ze zkousel deti ziskat do svoji pece, chtel vyuzit ze ona nema prijmy a udelat z ni blazna. Ona chudak tehotna, pak v sestinedeli procitala vsechny ty blaboly co posilal na soud a hledala v nich nesrovnalosti, aby ho mohla porazit jeho vlastnimi utoky a podarilo se. Seka latinu uz 3 roky, je jako beranek a k zene uz si nedovoli vubec nic, je vdecny, ze ona je vubec ochotna respektovat nektera jeho rozhodnuti a ze vlastni zadost o rozvod nedotahla do konce, vyhrala by deti do pece i slusne alimenty, on se u soudu dokonale znemoznil...

pipi02
8. črc 2015

@akankeo jenže takový otec by byl opravdu kontraproduktivní a zapsáním by bohužel měl zmíněnou možnost práv. Já jsem ráda za to, že svého otce si skoro nepamatuji (vím co je zač osobně jsem následně zažila) a že o mě máma bojovala zuby nehty a následně našla někoho kdo je pro mě dodnes neskutečnou oporou a od výchovy tohoto grázla mě odřízla. Opustil mě již na začátku těhu a po cestě zanechal hodně šrámů.....tudíž ať nese následky toho, že tatínkem nebude. Neberu muži dítě o které pečoval, vychovával a měl s ním citovou vazbu.

andelka
8. črc 2015

@pipi02 a co když bude chtít soudně uznat otcovství,zapsat do RL.. Ale to asi moc nehrozí,že by to dotáhl až k soudu co?

pipi02
8. črc 2015

@andelka Však jsem napsala, že na to má právo....ale já se alespoň vklidu zabydlím s malou a snad rozkojím bez stresu a následně povytahuju všechny účtenky a začně to.... No nehrozí...pokaždé tvdil něco jiného....poslední tvzení bylo, že JÁ jsem rozvrátila rodinu a VYHODILA jej a on chce být otec.....měsíc co měsíc jiné slova...co dodat

andelka
8. črc 2015

@pipi02 snad se to uklidní. Promin, nevsimla jsem si,že jsi to psala,nebo neporozuměla. Děláš dobře,hlavní je být připravena.

pipi02
8. črc 2015

i já doufám...ono nestále se stresovat v těhotenství je nejhorší co můžu dělat, bohužel situace byla taková, že ani to, že dle psychologického posudku jsem vyrovnaný a velmi stabilní člověk (2 posudky během 2 let) ze mě nedělá terminátora a v návalu hormonů mám prostě neustálé verze příběhů v hlavě.

Strana
z5