Jak dál?

honzik89
13. srp 2020

Mám takovou otázku doufám ze mi pomůžete co dělat . Máme s přítelkyni dítě 1,5 roku už bydlíme ve vlastním bytě před tím jsme bydleli u rodičů . Přítelkyni pomáhám doma s malou s uklizenim s vařením se vším co potřebuje . Poslední dobou se je nás vztah na rozpadu všímá si furt telefonu sociální sítě nepustí telefon z ruky . Našla si kamarádku která ji neustále tahá ven a malou mi nechá doma a ona je venku někdy do noci . Ani nenapíše kde ke apod. Jestli je v pořádku . Třeba nedávno řekla ze jde ke kamosce na kafe a přitom byla někde venku . Přítelkyni je teprve 17 let . Myslíte ze kdyby došlo na nejhorší ze bych mohl dostat malou do pece ?

tasimia
13. srp 2020

@honzik89 a kdo je opatrovníkem? Nebo přítelkyně má soudně přidané roky? 😉

tasimia
13. srp 2020

No jinak tak to dopada, když mají mladosi dítě, nic proti. Nakonec zjisti, že život s dítětem doma není nic pro ně, chtějí se bavit, užívat si tak jako kdyby dítě nebylo. Bohužel.

jjasmina
13. srp 2020

@tasimia přesně

ariadna12
14. srp 2020

@honzik89 soud vzdycky jedna v zajmu ditete, takze sanci bys asi mel, ale vzhledem k tomu, ze je tu malo informaci, nelze rict presne jakou. Mel bys pro dite hlidani a chodil do prace nebo bys byl na rodicovske dovolene? Jsi schopen to financne a casove utahnout? Pokud byste se od partnerky odstehovali, mel bys zajistene pro Vas bydleni vhodne pro dite? Je dite jeste kojene? Pokud Ti o to jde, zapisuj si nekde, kdy a jak se maminka ditete chovala, jak o nej (ne)jevila zajem, cos delal za ni treba ty, kdyz trajdala venku, apod. Tez je dobre poradit se pripadne na ospodu. Vi o tom, jak se partnerka chova, jeji rodice?

honzik89
autor
14. srp 2020

@tasimia opatrovnikem to nevím kdo ale myslím si ze nejspíš já to bych tedko lhal .

honzik89
autor
14. srp 2020

@ariadna no kdybych chodil dal do práce tak moje rodina by mi pomáhala skrz hlídání a všeho o to bych neměl strach . Bydlení máme dobre malá má spoustu hraček všechno co potřebuje . Bydlení utáhnu s přehledem jelikož zaměstnavatel dobře platí . Mála už není kojici takže není problém udělat mléko Když potřebuje . S jejími rodiči jsme to probírali všechno bylo v pohodě ale za dva dny opět šla ven na cigo za kamarádkou kde byla cca 5 hodin a když ji nápisu jestli se nechce vrátit za námi domu tak mi odepise ze si povídá s kamarádkou . Když ji všechno chci normálně vysvětlit tak ještě za všechno jsem špatný já ze jsem na ni hnusny apod. Člověk vše mysli dobře aby vše fungovalo .

tasimia
14. srp 2020

@honzik89 ty ani nevíš kdo je opatrovníkem dítěte, když je matka nezletilá? Tak jste to snad řešily ne? 🙊🙊 To by si měl vědět. Každopádně si tohle zjisti, proboha. Jinak pokud se o malou zvládneš postarat, nevidím důvod proč by si jí nedostal do péče, vždy se upřednostňuje rodina/ nejbližší.

honzik89
autor
14. srp 2020

@tasimia to zjistím .🤦🏻‍♂️ Umím se o ni postarat , vím ze to dá zabrat ale zvládam to teď . Jinak děkuji za vás názor☺️🙏🏼

tasimia
14. srp 2020

@honzik89 tak nikdo neříká, že to nezvládáš. Každopádně bych to zkusila řešit s OSPODEM. Držím palce 😉