icon

Rozvod na spadnutí a dcerka mě odmítá

werry
24. led 2016

ahoj holky, s manželem máme problémy už delší dobu, možná pár let, nespíme spolu, já někoho měla (to on neví), on někoho měl...všechno je v háji, nerozumíme si, nehádáme, prostě spolu komunikujeme jen v praktických věcech a ohledně malý. Psychicky už to nezvládám, dcerka je trošku vzteklejší a nejhorší že jen když je se mnou, tatínek s ní problém nemá, to se v klidu obleče, ale když jdem spolu ráno do školky, dělá mi hysterický scény a naschvály, samozřejmě na ní řvu a dám i na zadek....poslední dobou chce jen tatínka, mě úplně ignoruje, zabavila sem ji hračky, on jí dá a ještě neco koupí v obchodě, prostě naschvály....Teď si jí vzal na fotbal a já mám pocit že ji ztrácim, je jí 5 let a vůbec nevim co mám dělat...když se rozvedeme, bude to asi ještě horší když ho neuvidí a naschvály se budou stupňovat....připadám si jak ve vězení, kde bojujem o přízeň dcerky a jeden druhýho se vyhýbáme, spíme odděleně...prostě je to v háji, nevím co dělat, neumíme spolu o ničem mluvit a možná ani nechceme...neumím si představit rozvod a neumím si představit takhle dál žít... 😢 😢 😢

Strana
z3
shine2015
24. led 2016

Zpatky ale po rozvodu se jde hur....navic nahraje milence....a jak jsem psala vys....

lajla
24. led 2016

@shine2015 tam kde je nevěra...nemůže být důvěra a kde není důvěra, tam to prostě fungovat nemůže, tak to máme nastavené my...
Vím a znám ženy které nevěru trpí, protože se boji a jsou závislé na manželovi...ale to snad pisatelka není!
Začala bych si konečně víc všímat dcery a věnovat se ji, to by byla pro mě priorita číslo jedna,něco ne tam špatně a je potřeba to napravit
Milence bych takového chlapa nechala zfleku, ať má radost🙂

lajla
24. led 2016

@shine2015 ono si stačí přečíst první větu co zakladatelka napsala...a mělo by to být jasné...

malaveverka
24. led 2016

@lajla tak v ramci nevery si nemaji co vycitat oba...

werry
autor
24. led 2016

A tatinek odmitl obed co sem mu nandala na stul...ma cenu se vubec snazit?

lajla
24. led 2016

@malaveverka ale ja přece nic takového nenapsala... Prosím číst a ne dedukovat, vždy jsou za vztah zodpovědní oba dva

shine2015
24. led 2016

@werry nekomentuj to. Prejdi to. Nechce nechce....hlavne s nim nic netes ted.

andrejka3741
24. led 2016

tady je to poradna hadr..fakt 😀

shine2015
24. led 2016

@andrejka3741 😃😃😃

malaveverka
24. led 2016

@lajla tak ja reagovala na to o duvere atd a ze nektere zeny neveru partnera trpi. Tady to takhle neni. Takze asi taky dedukujes...

evulina77
24. led 2016

@werry hele, nep§jde to hned. Ale ty se musíš dát dokupy, než budeš řešit rozvod a podobné věci, musíš být vyrovnaná a připravená. Osobně bych dělala věci pro něj, na kterých se předem domluvíte. Musíte komunikovat. Budu vařit to a to, budeš jíst s námi? Pokud chceš vyprat prádlo, dej ho tam a tam. Bude nutné se domluvit na věcech kolem dcery a na vašem chování k sobě navzájem a k dceři před dcerou. Není dobré aby tě manžel odmítal tímto způsobem před dcerou. Jak to máte s financemi?

orchidis
24. led 2016

@evulina77 Napadlo mě to samé - dcera jen napodobuje tatínka... 😝

minima2
24. led 2016

@werry Tak v tom případě bych si s ním večer, až malá usne, sedla a probrala to. Teď nedělat žádné scény. Ale večer se ho zeptej, jak si to představuje... Že už takhle dál žít nechceš. Buď půjdete od sebe nebo se začne snažit. Řekni, že pro malou to není dobrý a že potřebuje vidět fungující rodinu. Ne tatínka, který dělá naschvály a odmítá uvařený oběd jako malé dítě. Řekni mu, že máte teď horší období a mrzí tě to. Chceš, ať má malá hezké dětství, že potřebuje oba rodiče, ale v tom ti musí manžel pomoct, podržet tě a neshazovat před ní. Ať už mezi sebou máte jakékoliv problémy. Pokud je normální, pochopí to a bude se snažit, pokud ne, je načase odejít, protože takhle to bude jen horší.

lajla
24. led 2016

Mi to tady připadá jak vlezdoprdelky s prominutím... Zakladatele moc preju ať to dopadne dle jejich představ...
Ale po takových problémech trvajících par let není možná něco takového slepit to je realita

@malaveverka psala jsem že to není asi případ pisatelky ..blik🙂

evulina77
24. led 2016

@werry ale zatím bych věci spíš přehlížela a snažila se hlavně uklidnit. Začala bych to s manželem řešit, až bych byla v pohodě a zvládla komunikovat bez pocitu ublížení a bez brečení. Je důležité, aby si našla ztracenou sebedůvěru a aby jsi se měla zase ráda. S tím pomůže psycholog, ale hlavní díl práce musíš udělat sama. Začni žít svůj život a vem ho pevně do ruky. Pak půjde všechno. Zaměř se na sebe a taky na dceru. Ostatní věci nech zatím ať plynou, pak se uvidí...

orchidis
24. led 2016

@minima2 No, připadá mi to velice naivní, co píšeš... ale kéž by nebylo...🙂

malaveverka
24. led 2016

@lajla 🙂))

shine2015
24. led 2016

@minima2 podle me je on ve fazi ze je na koni....tohle situaci podle meho nazoru nezlepsi....

minima2
24. led 2016

@orchidis Proč naivní? Pokud nebude chtít spolupracovat, tak se sebrat a jít pryč. Ale v této situaci si nechat manžela, ať trapně odmítá naservírovaný oběd před holkou, která už teď má z mamky páté kolo u vozu... Možná mu to jen nedochází, že svým chováním malou ovlivňuje. Pokud ne, tak bych ho poslala někam. Co navrhuješ ty?

andrejka3741
24. led 2016

@minima2 A co vy víte proč odmítl oběd? Zakladatelka napsala jen že odmítl. Nevíme proč. Třeba jen prostě nemá chut, nebo se najedl venku 🙂

minima2
24. led 2016

@shine2015 Proto bych to chtěla otevřeně řešit. Ať se konečně pohnou z místa. Pokud on využívá toho, že je na koni za cenu shazování matky a nehodlá toto chování změnit, tak nevidím důvod spolu zůstat. Dál se tvářit, že se nic neděje?

lajla
24. led 2016

@minima2 mě by docela překvapilo kdyby tazatelka to těch pár let nechala jít bez povšimnutí...a pak to začala řešit až na konikovi, věřím že se o nápravu již pokoušela..
Můj manžel taky kolikrát večeři nesni, nemá hlad, jedl jinde, má chu na něco jiného...to se stává🙂

andrejka3741
24. led 2016

A pokud zakladatelka píše, že v tomhle stavu už s manželem žijí několik let, tak rady z Modrého koníka je nezachrání. Jak jsem psala už výše, tady je to na odbornou pomoc a z vlastní zkušenosti vím, že takovéto rady v poradnách opravdu nedávají. Zakladatelce držím palce a ostatní se mějte 🙂

minima2
24. led 2016

@andrejka3741 Ano, uznávám, nevíme. Ale pokud by to bylo z těchto důvodů, tak bych to být zakladatelkou vůbec neřešila a nepsala sem, že odmítl, asi to nemá cenu se snažit... Ale možná v tom vidím víc, takhle jsem to prostě pochopila. Uvidíme, jestli k tomu zakladatelka napíše víc.

kulatakosticka
24. led 2016

@werry mě ještě napadlo k dcerce, je možné, že odmítá aktivity ve třech, protože tuší, že se pohádáte nebo bude dusno... Tohle děti nerady sledují.

shine2015
24. led 2016

@minima2 jenze ona musi byt pripravena na variantu ze ji posle dopr....a ona bude muset odejit,tudiz by se nejprve mela pojistit - mit kam jit atd atd a byt pripravena na variantu ze on bude delat naschvaly....jako tvoje rada je dobra,ale nehodi se podle me ted...kdyz je doma dusno,nemaji spolu posledni dobou nic pekneho,nesmeji se spolu,ona nema na cem stavet....myslis ze chlapovi bude chybet dusne prostredi??? Ona kdyz odejde on si privede milenku a jede dal....takhle kdyz ona bude v klidu doma nastane mir alespon relativni a na nejaky cas,je sance ze se udobri.....po nejake dobe si muze dupnout ale ne ted. A kdyby mela dost sily ted odejit,tak pred nim nebreci.....

minima2
24. led 2016

@lajla @andrejka3741 Nevím, jestli se úplně dobře chápeme. Můj názor je, prostě si sami sednout. Říct si, že jejich vztah má špatný vliv na dceru. Proto, že to zakladatelka neřeší a léta žijou, jak žijou, jsem napsala, ať se muž změní aspoň v tomto (možná si důsledky chování neuvědomuje) a snaží se před dcerou k ní chovat s úctou. Pokud ne, je asi na čase jít od sebe. To je můj názor, vy můžete mít jiný 🙂 Jinak, můj manžel taky nechce občas večeři, ale jde o to, proč to sem psala. Kdyby jen proto, že si dal oběd jinde, tak to snad není důvod vůbec řešit. Já to pochopila, že to odmítl z principu.

andrejka3741
24. led 2016

Rozumím 🙂 Jenže to je právě to, co jsem tu psala. Známe celou tu situaci jen od zakladatelky. Věřím, že i manžel má své vyjádření. A jestli chce napravit vztah i on, to ví jen on sám.
Myslím, že radit zakladatelce jdi, nastol atmosféru, jdi, udělej to a tamhleto... to se prostě nedá, když neznáme verzi i manžela. A po letech takového chování a atmosféry kterou paní popisovala, to sami nezvládnou, nevěřím tomu. V poradnách se vztah staví na jiných věcech, tam jim nikdo neřekne ted běžte a udělejte tohle..🙂 a to je právě ta odborná pomoc.
Samozřejmě to máme každá jinak, každá jsme jiná.

minima2
24. led 2016

@shine2015 Dusné prostředí mu určitě chybět nebude. Jenže tady musí mít chuť řešit i chlap. Ne že ona se bude namáhat, snažit se vztah slepit, když on už nechce. Proto by si na rovinu měli říct, jestli chtějí nebo ne. Ano, možná si řeknou, že nechtějí, ale bude to horší než teď? Možná se jim právě uleví a začnou líp fungovat. Třeba do doby, než si něco jeden z nich najde... Ale já bych měla v této situaci kam jít, tak to možná vidím moc jednoduše. Jen mi přijde, že snažit se, když třeba muž nechce, je zbytečná ztráta času. A ze zkušeností vím, že nevyřčené věci situaci hrozně vyhrocují.

shine2015
24. led 2016

@minima2 souhlasim....urcite musi jednat narovinu. Problem nyni je ze jemu se nebude nic chtit zachranovat pokud ma milenku a ta je v pohode. a zena doma vysira.... Jak jsem psala nelezla bych mu do zadku ale srejne se snszila navodit doma klid a az pak rekla heled takhle to nejde. A samozrrejme musi mit kam jit ....aby to dnes vecer nevyhrotila a pak ho jeste neprosila nebo nebrecela ze chce zustat nebo ze zustane,protoze pak by byla v jeste horsi situaci nez je ted...

Strana
z3