icon

Rozvod se třemi malými dětmi

tomikjoejoe
6. zář 2016

Je tu prosím nějaká maminka, která se rozvedla v situaci se třemi malými dětmi a bez výhledu nástupu do zaměstnání po mateřské? Chtěla bych se zeptat na pár věcí, ideálně přes zprávy. Děkuji.

duvi21
6. zář 2016

Ja jsem mela dve na gymplu a praci, ktera mi teda naklady nepokryla. Ale zjistila jsem, ze vzdy se stalo neco, kdyz jsem mela pocit, ze je financne nejhur, co mi pomohlo. Sice to nekdy bylo na psychiku narocne, ale vzdy to dobre dopadlo. Bonus byl, ze jinak nam bylo nesrovnatelne lip, kdyz ubyl ten stres z ziti ve spatnem vztahu. Dnes to hodnotim jako jedno z nejlepsich rozhodnuti meho zivota a jsem na nej pysna. Na sebe. Holky si libovaly, jakou mame doma pohodu a to byvaly nebyl zadny nasilnik, jen nas ignoroval. Financni problemy se vyresi, domaci blba atmosfera je nejhorsi. Cituji: Mami, ted mame malo penez, ale je mi daleko lip, takze to stalo za to. A ty penize nevadi, to neni dulezite. Obe dcery byly cca pubertacky. A neresily vubec, ze jim nekoupim nic noveho na sebe. Bylo pro ne dulezitejsi, ze mame klid a pohodu. To je ma zkusenost 🙂

andelka
6. zář 2016

Já se dvěma, měla jsem rezervu, určitou dobu jsem chodila na brigádu (i teď občas když to jde) hospodařím šetrně a často mi pomůže nějaká situace (vrátky ze služeb apod), nicméně doufám že tahle situace nebude už trvat dlouho, popravdě jsem nepočítala s tím, že to bude až takhle blbé. Ale pořád se snažím, hledám a věřím, že bude brzo líp. Kromě financí je všechno v pohodě a jsem šťastná.

tomikjoejoe
autor
9. zář 2016

Děkuji všem za soukromé zprávy i komentáře, vím vše, co jsem potřebovala.

belleelle
24. zář 2016

Holky, řeším, jestli odejít od manžela, uz proste jeho egocentrismus nesnesu.
Mam 2 deti, 2 roky a 8m. Kromě rodicaku, asi nic nedostanu, ze?
A vůbec nemam představu, kolik stoji rozvod? A kolik asi muzu čekat alimenty? A jak je to se slevou na dani, kterou manzel pobírá?

andelka
25. zář 2016

@belleelle jestli něco dostaneš záleží na tom zda splnis požadavky socialky.
Pak záleží na majetkovém vyrovnání,co patří do SJM a jak se případně dohodnete. Alimenty náleží dětem v tomto věku cca 11-15% z čistého platu otce,a ty máš nárok na výživné na sebe až na tři roky po rozvodu. Kolek na žádost o rozvod stojí 2000, ale muzes požádat o prominutí poplatku. Doporučuji skupinu maminky samozivitelky,najdes už v popisu skupiny spoustu užitečných informací a u holek podporu a pomoc,prosly jsme si tím vsechny.
Slevu na dani pobírá pouze ten kdo s dětmi sdílí domácnost. Výjimkou je soudně schválená společná nebo stridava péče.

kanibalkaaaaa
Autor odpověď smazal