Samoživitelky - kolik Vám zbyde na měsíc?

anatanka
9. lis 2017

Když odečtete všechny povinné platby (nájem, elektřina, plyn, telefon...), kolik Vám průměrně měsíčně zbyde na jídlo a věci kolem sebe a dětí?

andelka
9. lis 2017

Asi 13 tis. Já a dvě děti. Ale půlku šetřím,protože ne vždy je dobrý měsíc ( stačí mít týden OCR nebo nemocenskou a je problém), a když jsem byla po RD bez práce,tak jsem dost z úspor ukrojila. Rozhodně si nemůžu dovolit všechno utratit.

anatanka
autor
9. lis 2017

@andelka Tak to jsi husta! To je uz docela castka, se kterou se da v Ostrave zit...

andelka
9. lis 2017

@anatanka no,stačilo by aby otec neposílal výživné a byla bych nahraná.
Jde to,ale ani v Ostravě není levno. A právě jako samoživitelka musím myslet na úspory,a donedávna nebylo z čeho je tvořit.
Takže je to dost relativní,i když to vypadá dost.

anatanka
autor
9. lis 2017

@andelka No jo vlastne, vyzivne...Ja jak ho nedostavam, tak na nej nejak vzdycky zapomenu...Pravda, ze Ostrava je prece jen velkomesto, tak to neni taky nejlevnejsi, vim, zila jsem tam nejakou dobu.

andelka
9. lis 2017

@anatanka taky jsou tu dost nízké platy.
Bez alimentů by mi zbývalo tak 7 tis plus stravenky.

kackacka37
9. lis 2017

Kdyz jsem byla sama s malym, po.odecteni vseho jsem.zbytek rozdelila na 4 hromadky jako 4 tydny a idealni bylo kdyz jsem.mela aspon 2000 na tyden, zbytek.jsem.davala.do uspor. Aby z toho byl clovek schopny pokryt vse mozne vcetne vyletu, nasetrit na dovcu ale darilo se mi docela.🙂

andiienka
9. lis 2017

Mě to čeká teď. Končí mi RD, jsem s malým sama... Vycházela jsem doteď s nějakými 10 000 Kč, ale neplatila jsem bydlení. Od ledna bych ráda nastoupila do práce, ale sehnat něco, abych to sama všechno utáhla, a zároveň zvládala školku je dost nadlidský úkol. Jak to děláte s prací vy co jste s dětmi samy???

karakalka
9. lis 2017

Já teda už nejsem samoživitelka,ale když jsem před nějakými 3-4 lety byla tak jsem byla na tom docela blbě. Po zaplacení nezbytných výdajů - bydlení, školka - mi zbývalo pro mě a dvě děti(tehdy 5let a 1 rok) cca 3.tisíce na celý měsíc. A to jsem jednou za 14 dní dostala nějakou malou výslužku od rodičů. Tehdy jsem ještě nedostávala výživné, protože nebylo určeno soudně, ale pak jak už bylo to bylo přeci jen o něco veselejší. Ale na žádné rezervy a utrácení to fakt nebylo.

kackacka37
9. lis 2017

@andiienka musis mit 8 hod pracovni dobu po-pa , skolku tak abys tam zvladla dat dite a po praci vyzvednout ja davala po sesty malyho do skolky a v pul pate vyzvedavala , chudak tam byl mezi prvnima a poslednima vzdy no jo no ale da se.😉

jitka0a
10. lis 2017

@andiienka Pokud nemáš možnost, že by ti někdo malé do školky odvedl nebo vyzvedl, tak musíš mít práci, která bude mít pracovní dobu jako školka a přes víkendy volno, prázdniny musíš taky nějak pokrýt, není to někdy žádná sranda.