icon

Šance na zlepšení vztahů s ex partnera a dětmi?

18. říj 2024

Zdravím holky,
Je nějaká šance, že se zlepší vztahy s ex od partnera? S partnerem jsem přes půl roku, momentálně jsme se sestěhovali. No a ex dělá naschvály ve stylu, že nepředá děti když ví že budu celý víkend doma. Zakazuje je brát na společné výlety, kde jsem i já. Samozřejmě, že se náš svět netočí okolí ní, ale dost to zamrzí, děti mě mají rady. Jsou nadšene a veselé když někam jdeme společně. A není to tak že bych s nima byla 100% času. Partner je bere i sám na výlety. Teď byli na prodlouženém víkendu jen spolu. Ex furt tvrdí, že by na výlety měli jezdit oni jako rodina a já čekat doma. Nezasahuju do výchovy (chápu jak to mají nastavené například co se týče školy, televize atd a respektuji jejich nastavení).

Strana
z2
taniik
24. říj 2024

Nezmění, manželovi ex dělá naschvál pořád, jsou od sebe 8 let, my jsme spolu 7let, jak zjistila že někoho má, okamžitě žadala soud o zvýšení alimentů, u soudu lhala, a peklo dělá do teď. První dovolenou v cizině dokonce hlásila že jsme ji unesli, jenže já den před odjezdem hlasila na OSPOD že dceru bereme k moři.

prostejina
24. říj 2024

https://www.nevychova.cz/blog/laska-az-na-druhy...
Přečti si tenhle článek, myslím, ze by ti mohl pomoc při pohledu z jejího úhlu.
Když se zamyslim nad tím, ze od sebe s manželem odejdeme, a on si po čase najde fajn holku, kterou moje děti mají rádi, tak i když už k manželovi nic necítím, tak prostě by mě drasalo, ze je na světě ještě jedna "maminka" pro moje děti. A žárlila bych. A kdo ne, tak kecá :D a chápu i tebe, ze chceš být fajn kámoška pro děti partnera, ze nechceš přebrat místo jejich mámy. A potěšilo mě, ze píšeš, jak se přítel za tebe rve. To se moc často nevyskytuje 🙄

autor
Autor odpověď smazal
autor
24. říj 2024

@taniik tak to je masakr 🙄 jako já jsem ochotná dělat ústupky, ale rozhodně se sebou nenechám zametat.

taniik
24. říj 2024

Ja už ústupky nehodlám dělat. Dva roky zpět dělala takové dusno, že jsme dceru na dovolenou nevzali. Teď dala dceru na střední a schválně daleko aby byla na intru a otec jen caloval, otec sice alimenty zvýšil ale dle svého uvážení, nesouhlasil s touhle střední, ani mu to nebyly schopné říct. Čekáme že přijde žádost o zvýšení alimentů, ale máme doma tříměsíční mimčo, můj příjem klesne o 80%, takže doufám že soud bude trochu rozumný a nemyslím si že alimenty 9tis měsíčně jsou nějaké malé. Spousta ženských takové alimenty nemá ani dvě děti.
Navíc dceru štve proti otci, neustále ji tvrdí že otec má novou rodinu a ji nechce, že na ní neplatí, atd.
Vztah dcery k otci se za poslední roky rapidně zhrošil, jedine co po otci je jsou prachy, jinak si nevzpomene

andelka
24. říj 2024

@taniik Neboj, je šance,že se to zlepší. Nám hodně uškodil covid. Bylo jí necelých 15. Do té doby jezdila pravidelně, víkendy, svátky, prázdniny.. A potom samé výmluvy,proč to nejde. Musela hlavne hlídat bráchu, byly zavřené školky atd. A už se to zpátky nikdy nevrátilo. SŠ taky intr, byly velké debaty, nesouhlasili jsme, ale nedaly se přesvědčit. Nedá se nic dělat. Manžel se stáhl, nabízeli jsme, ozývali se, někdy se zadařilo někdy ne, netlačili jsme, jen dávali najevo,že tu pořád jsme ( taky máme dítko spolu). A musím říct,že tak od 18 je to sice volnější, ale přístup úplně ok, sama se ozve, udělá si čas, mluvíme spolu. Tu školu už má hotovou a jde dál ( tak jak jsme doufali na začátku). Alimenty se posílají přímo jí,takže ví moc dobře jak to finančně je, všechno domlouváme přímo s ní, s ex už několik let není vůbec třeba.

Strana
z2