icon

Seznámení s dětmi po dvou letech vztahu mezi rozvedenými?

poradmi12
13. pro 2021

Ahoj! Chci se zeptat, zda je tady taky taková žena, která čekala dva roky i déle na to, až jí její přítel seznámí s jeho dětmi a on se seznámí s jejími?? A potom, mělo to úspěch?? Vyplatí se ve vztahu, kdy jsou oba dva dospělí po rozvodu, a mají děti čekat anebo je to spíš katastrofa?? Děkuji.

fouskovi
13. pro 2021

@poradmi12 jakože to trvá 2 roky a proč seznámení oddalujete

pampeliska1313
13. pro 2021

Nebylo to tu nedávno?

petradt1986
13. pro 2021

@poradmi12 necekala bych dva roky. Pak si nesednete oboustranně s dětmi a jsou v háji dva roky. My od začátku proste chodili ven, prochazky, vylety, obcas kafe a pak si to sedlo a jsme spolu doteď.

krisstina93
13. pro 2021

Tak dlouho bych nečekala. Já syna s novým partnerem seznámila brzo, protože bylo důležité, aby sedl i synovi a měl z něj dobrý pocit. Co pak se vztahem po 2 letech, když bude některé dítě nešťastné?

jjasmina
13. pro 2021
camelinka
13. pro 2021

@poradmi12 Co chces slyset jineho, nez u minule diskuze?

gracinka7
13. pro 2021

@poradmi12 posledně jsi psala, že on se s nimi seznamovat nechce. Už si to rozmyslel?

andelka
13. pro 2021

Ja jsem seznámila asi po třičtvrtě roce,ale děti byly malé a ještě nechápaly důležitost, netlačila jsem jim ,že je to můj nový partner, že bude člen rodiny..viděli se za dva roky párkrát. Až po těch dvou letech jsme se začali víc vídat i s dětmi, jezdit k němu,i přespávat atd. Jinak jen výlety, návštěvy. Sestěhovali jsme se po 4 letech. První dva roky jsem do vztahu děti netahala, užívali jsme si sebe ( po rozvodu jsem to potřebovala,ne hned tvořit novou rodinu)

brnohrot
13. pro 2021

@poradmi12 posledně jsi taky psala, že on své děti žádné nemá a s tvými se seznamovat nechce. Nebo je to zas jinak?

andelka
13. pro 2021

Jako dva roky je už dost. Chtělo by to pohnout se z místa.

antoinet
13. pro 2021

@andelka a přesně v této situaci je partner zakladatelky...čerstvý rozvod, vlastní děti, kterým se ve volném čase chce věnovat naplno...a zakladatelka tlačí na seznamování, podle mě špatný nápad

elvira
13. pro 2021

@poradmi12 kdyby mě 2 roky a více nechtěl seznámit s dětmi, příp. s rodinou, pojala bych podezření, že mě má jen na ukojení tělesné touhy.

poradmi12
autor
13. pro 2021

@brnohrot on právě že své děti má…a když je má o víkendu, chce se věnovat výhradně jim…chybí mu…chce si je užít 😢(( teprve se rozvádí…asi proste nechce zbytečně komplikovat situaci na své straně…

poradmi12
autor
13. pro 2021

@camelinka je to jinak položeny dotaz…neptám se nikoho na názor co si o tom kdo myslí…ale jestli někdo něco takového zažil…

poradmi12
autor
13. pro 2021

@petradt1986 jo, tak to je i moje představa ideálního seznámení 👍 Gratuluji! ☺️

poradmi12
autor
13. pro 2021

@antoinet ahoj! Já nechci tlačit…právě, že ne…už ne…vlastně čím dál tím mám menší chuť se seznámit s jeho dětmi, což nevim, jestli je úplně dobre…možná v tuhle chvíli, ale nevim jestli do budoucna…myslela jsem si, ze jsme dva dospělí, vyzrálí lidi…chtela jsem právě to pozvolné seznamování s dětmi…občasné výlety, kino atd…ale já svůj život měla vyrešenej…on ho v podstatě pořád nemá…😢 a mě nezbývá než čekat 😔😢😏 Ale něco ti řeknu Antoinet…on mi za to stojí…!!!! snad se teda nepletu…a jestli jo, najde se jinej…ale zatím proste nemám s kým měnit 🤷🏼‍♀️ Přála bych si, aby jsme tohle trápení “jednou” pro vždy překonali a nám to vydrželo třeba na věky 😄 Amen 🙏

irmamala
14. pro 2021

@poradmi12 Když ti za to stojí, tak nechápu co řešíš. Čekej a doufej.

andelka
14. pro 2021

@poradmi12
@antoinet tak u nás to bylo přesně tak. On měl už několik let po rozvodu, byl delší dobu sám, všechno vyřešeno,dítě větší ( tehdy asi 9 leté). Já čerstvě řešila rozchod, rozvod, s ex jsme řešili podání všeho k soudu,ještě jsme bydleli spolu, emoce vyhraněné, ex pochroumané ego, děti malé ( tehdy cca obě skolkove), takže já jsem na setkání a seznamování rozhodně netlačila. S partnerem jsme se viděli pouze o víkendech,kdy jsme neměli děti. Tak to bylo cca 2 roky. Až potom jsme se začali vídat občas i s dětmi. Až si hlavně moje zvykly na novou situaci a byli jsme připravení pokročit dál. Já ani nejsem příznivcem tahat děti do vztahu moc brzo, pokud to jde jinak. Ne vždy člověk potká toho pravého hned. A seznamovat děti brzy po rozvodu s x strýčky/ tetami, mi nepřijde ok.
Záleží taky co chcete dál. Vídat se spíše o samotě? Vytvořit novou rodinu? Ty dva roky jsou tak akorát, ale záleží na situaci. Jaká je u něj. U nás se to dlouho táhlo. Od rozchodu k rozvodu to trvalo rok a odstěhoval se až půl roku po rozvodu. Chápu,že někdo chce rychlejší progres vztahu,ale někdy to prostě není možné, vhodné..Jestli ti za to stojí a rozumíte si v tom, co od vztahu dál čekáte, tak počkej.

antoinet
14. pro 2021

@poradmi12 já tě chápu, musí to být trápení, vydrž, jestli máš síly, ale prostě nechtěj něco, na co on ani jeho děti nejsou připravené, to by bylo krutě sobecké.

poradmi12
autor
14. pro 2021

@irmamala co řeším??? trápim se tím…chtěla bych to jinak…hlavně si vyzkoušet jak nám to funguje jako rodičům…vidět ho v situacích, ve kterých ho bez dětí neuvidim…abych tady neztrácela roky doufánim…a pak nezjistila, ze jsem byla úplně vedle…

irmamala
14. pro 2021

@poradmi12 ale jo, to já chápu. Ale ženský ti tady i v té minulé diskuzi psaly, že to nevypadá moc nadějně, ale ty na to vždy napíšeš, že ti ten chlap za to stojí. Tak když jsi přesvědčená, že za to stojí a nechceš se ho vzdát, tak to holt musíš vydržet a uvidíš 🙂 Co jiného chceš dělat? 🙂

andelka
14. pro 2021

@poradmi12 a chceš s ním bydlet a tvořit novou spojenou rodinu? Protože jestli ne ( což je zcela legitimní možnost), tak ti může být jedno,jak vychovává děti ( navíc každé dítě je jiné, každý rodič je v jiné situaci, má jiné zkušenosti..co funguje na tvoje nefunguje na jeho atd ). Ono to nakonec je hodně o tom,jaký je muž člověk,osobnost,povaha, jak je schopný vnímat druhého, dělat kompromisy, být tolerantní..

poradmi12
autor
14. pro 2021

@irmamala slyšet třeba něčí zkušenost…názor je jedna věc, zkušenost Jiná…