Seznámení s dětmi po dvou letech vztahu mezi rozvedenými?
Ahoj! Chci se zeptat, zda je tady taky taková žena, která čekala dva roky i déle na to, až jí její přítel seznámí s jeho dětmi a on se seznámí s jejími?? A potom, mělo to úspěch?? Vyplatí se ve vztahu, kdy jsou oba dva dospělí po rozvodu, a mají děti čekat anebo je to spíš katastrofa?? Děkuji.
Nebylo to tu nedávno?
@poradmi12 necekala bych dva roky. Pak si nesednete oboustranně s dětmi a jsou v háji dva roky. My od začátku proste chodili ven, prochazky, vylety, obcas kafe a pak si to sedlo a jsme spolu doteď.
Tak dlouho bych nečekala. Já syna s novým partnerem seznámila brzo, protože bylo důležité, aby sedl i synovi a měl z něj dobrý pocit. Co pak se vztahem po 2 letech, když bude některé dítě nešťastné?
@pampeliska1313 bylo
Ja jsem seznámila asi po třičtvrtě roce,ale děti byly malé a ještě nechápaly důležitost, netlačila jsem jim ,že je to můj nový partner, že bude člen rodiny..viděli se za dva roky párkrát. Až po těch dvou letech jsme se začali víc vídat i s dětmi, jezdit k němu,i přespávat atd. Jinak jen výlety, návštěvy. Sestěhovali jsme se po 4 letech. První dva roky jsem do vztahu děti netahala, užívali jsme si sebe ( po rozvodu jsem to potřebovala,ne hned tvořit novou rodinu)
Jako dva roky je už dost. Chtělo by to pohnout se z místa.
@petradt1986 jo, tak to je i moje představa ideálního seznámení 👍 Gratuluji! ☺️
@antoinet ahoj! Já nechci tlačit…právě, že ne…už ne…vlastně čím dál tím mám menší chuť se seznámit s jeho dětmi, což nevim, jestli je úplně dobre…možná v tuhle chvíli, ale nevim jestli do budoucna…myslela jsem si, ze jsme dva dospělí, vyzrálí lidi…chtela jsem právě to pozvolné seznamování s dětmi…občasné výlety, kino atd…ale já svůj život měla vyrešenej…on ho v podstatě pořád nemá…😢 a mě nezbývá než čekat 😔😢😏 Ale něco ti řeknu Antoinet…on mi za to stojí…!!!! snad se teda nepletu…a jestli jo, najde se jinej…ale zatím proste nemám s kým měnit 🤷🏼♀️ Přála bych si, aby jsme tohle trápení “jednou” pro vždy překonali a nám to vydrželo třeba na věky 😄 Amen 🙏
@poradmi12
@antoinet tak u nás to bylo přesně tak. On měl už několik let po rozvodu, byl delší dobu sám, všechno vyřešeno,dítě větší ( tehdy asi 9 leté). Já čerstvě řešila rozchod, rozvod, s ex jsme řešili podání všeho k soudu,ještě jsme bydleli spolu, emoce vyhraněné, ex pochroumané ego, děti malé ( tehdy cca obě skolkove), takže já jsem na setkání a seznamování rozhodně netlačila. S partnerem jsme se viděli pouze o víkendech,kdy jsme neměli děti. Tak to bylo cca 2 roky. Až potom jsme se začali vídat občas i s dětmi. Až si hlavně moje zvykly na novou situaci a byli jsme připravení pokročit dál. Já ani nejsem příznivcem tahat děti do vztahu moc brzo, pokud to jde jinak. Ne vždy člověk potká toho pravého hned. A seznamovat děti brzy po rozvodu s x strýčky/ tetami, mi nepřijde ok.
Záleží taky co chcete dál. Vídat se spíše o samotě? Vytvořit novou rodinu? Ty dva roky jsou tak akorát, ale záleží na situaci. Jaká je u něj. U nás se to dlouho táhlo. Od rozchodu k rozvodu to trvalo rok a odstěhoval se až půl roku po rozvodu. Chápu,že někdo chce rychlejší progres vztahu,ale někdy to prostě není možné, vhodné..Jestli ti za to stojí a rozumíte si v tom, co od vztahu dál čekáte, tak počkej.
@poradmi12 ale jo, to já chápu. Ale ženský ti tady i v té minulé diskuzi psaly, že to nevypadá moc nadějně, ale ty na to vždy napíšeš, že ti ten chlap za to stojí. Tak když jsi přesvědčená, že za to stojí a nechceš se ho vzdát, tak to holt musíš vydržet a uvidíš 🙂 Co jiného chceš dělat? 🙂
@poradmi12 a chceš s ním bydlet a tvořit novou spojenou rodinu? Protože jestli ne ( což je zcela legitimní možnost), tak ti může být jedno,jak vychovává děti ( navíc každé dítě je jiné, každý rodič je v jiné situaci, má jiné zkušenosti..co funguje na tvoje nefunguje na jeho atd ). Ono to nakonec je hodně o tom,jaký je muž člověk,osobnost,povaha, jak je schopný vnímat druhého, dělat kompromisy, být tolerantní..

@poradmi12 jakože to trvá 2 roky a proč seznámení oddalujete