Šílené vztahy v rodině

viola1987
9. únor 2015

Ahoj chtěla bych se zeptat na Váš názor, jsem ted ve 20 týdnu těhoteství. Včera mi napsala sestřenice ať se jdu podívat na babičku, která má rakovinu, abych si to později nevyčítala.Teď o co jde v roce 2008 mi umřel tatínek najednou. byla to strašlivá rána strašně dlouho jsem se z toho dostávala, kdo nezažije, nepochopí. Pak se složil maminky táta za třičtvrtě roku umřel na rakovinu a dokonce přežil, tatínkovu maminku, která se přestala léčit a žalem umírala v hrozných bolestech na rakovinu. Tím chci říct, že vím co to je za hrůzu ta rakovina jak jsem z toho byla vyválená 3 pohřby 3 nemocnice, chystání pohřbů atd.
Babička onemocněla rakovinou v roce 2009 třičtvrtě roku ležele na na jipu nebo v nemocnici, kam jsem za ní chodila. Babička už v nemocnici být nechtěla a řeklo se že pujde k mojí mámě. Babička umělý vývod, který se jí 4 x denně vyléval. mamka řekla, že si ji vezme, ale až ve chvíli kdy se naučí s vývodem pracovat, přišla teta a babičku si k sobě vzala a v tu chvíli začal teror do letošního roku smsky telefonáty nadávky ze stran tety jak se musela obětovat pro svoji matku. Jaká je moje maminka špína, 'ďábel, satan, hovno že se o ní nepostarala a jaká je ona světice- podotýkám , že teta, prodala babičce byt, za ten si zrekonstruovala svuj byt, peníze učtu babičce taky zmizeli a dostávala peníze za celodenní péči o nemocného. Takže kompenzaci měla více než dostatečnou. Chová se skutečně jako psychycky labilní člověk. Mojí matce zakázala se sbabičkou vídat ani jí psat smsky a volat. A ted mi píše sestřenice ať se jdu na babičku podívat, že tam bude ona asi že teda ta teta se milostivě odklidí na jednu hodinu abych se s babičkou viděla před smrtí. Já to odmítla že se na to necítím. Ona mi napsala že jsem sobec a tím jsme debatu skončili. Jsem skutečně sobecká? Babička má tři děti mojí mamku tetu a nejmladšího syna. Už i strejda se domítl s šílenou tetou bavit, po tom co mu udělala šílené scény a nám všem zakázala od lékařů podávat jakékoliv správy o babičině zdravotním stavu, Takže vlastně nic nevíme. Moje máma sa babičkou nesmí. Smím tam jen já a strejda, ale já jsem těhotná a nechci zas procházet tím šíleným stresem a ještě s šílenou tetou, která kdykoliv opět muže začít šikanovat naši rodinu. -všichni ji máme ted blokovanou!
Co si o tom myslíte? Co máme dělat?
Jinak dodávám že o tatínkovu babičku se taky starali její dcery a v životě jsme od nich neslyšeli žádnou nadávku nebo řeči o tom jak jsou užasné prostě se chtěli starat tak se starali a neměli potřebu jí prodávat střechu nad hlavou a předělávat si bydlení pod záminkou toho že se o ní starají.
Děkuji za odpovědi

zuza01
9. únor 2015

Neuznávám to, že když někdo umírá, má se všechno zapomenout a dělat, jak se máme rádi. Pokud se na to necítíte, nechoďte tam. Já o sobě vím, že si něco takového nebudu nikdy vyčítat, mám v tom jasno, zažila jsem něco obdobného. Odřízla jsem tu část rodiny, která mi nic dobrého nepřinášela. Možná drsné, ale kdo nezažil teror, nepochopí 😉

mandala
9. únor 2015

Jde o to, aby tě jednou nemrzelo, že jsi propásla poslední příležitost vidět se s babičkou na živu. Určitě nejsi sobec, chápu i tvůj postoj, ale možná bych se zkusila přemoct a zajít za ní. Jenom dodávám, že i když jseš těhotná, stres by miminku neměl nijak ublížit, procházela jsem si podobným rozhodnutím a probírala to s mým doktorem a on mě ujistil, že když je mimi zdravé, že se mu nemůže nic stát, spíš jde o to, jestli to neublíží nějak tobě, např. aby se ti neudělalo špatně apd., ale rozhodnout se musíš sama, na co se cítíš. 😉

viola1987
autor
9. únor 2015

Tak asi víte o čem mluvím , přesně tak teror. Teta ještě to podává způsobem. Koukni na sebe ty sračko a jaký tvý děti jsou lemplové ale pojď já ti všechno odpustím a miluji tě. Pojď se usmířit. S babičkou jsem normálně v kontaktu píšu volám, do ted když jí to zdraví umožňovalo, právě si myslím, že bych neměla mít výčitky.

zuza01
9. únor 2015

@viola1987 Přesně tak, nadávky, které se na mě snášely, tu ani psát nebudu. Chce to si ujasnit, zda si to někdy nebudete vyčítat. Jinak podobné tetičky jsem já vymazala, už na mě nemůžou, nemám s nimi nic společného.

viola1987
autor
9. únor 2015

včera jen právě z téhle konverzace mě pak několik hodin jsem měla jako křeče, cítila jsem jak se tam mimino mele. prostě mi to nepřišlo fajn, já jsem byla ta kdo s babičkou trávil čas, kdo jí venčil psa jezdil s ní na nákupy. Norozdíl od té sestřenice, která ted mi dělá přednášky.
Hlvaně mám v hlavě moji mámu několikrát potratila ze stresu v pokročilím stádiu těhotenství. se mnou po dvacátém týdnu krvácela a musela pořád ležet nevím jestli to riskovat. Mužu tam jít ale co když se něco stane?

verena
9. únor 2015

Je jen škoda, že ta babička za to nejspíš nemůže, všechen teror vychází ze strany tety. Bůhví, co jí o vás asi napovídala, ale myslím, že když předvádí toto vám, babičce se s ní asi taky nebude žít lehce. Kdybys nebyla těhotná, řekla bych, ať tam jdeš. Ale dítě je teď nejdůležitější, tak pokud cítíš, že by mu to mohlo ublížit, vykašli se na to. A není možné tedy babičce aspoň zatelefonovat, kdyby to umožnila ta sestřenice?

myskin
9. únor 2015

V takové chvíli by člověk neměl řešit sebe, konflikty v rodině a podobné žabomyší války. Babička umírá a zasloužila by si rozloučení se všemi kteří ji mají rádi, bez ohledu na to jaké mají mezi sebou rozepře. Já bych se neohlížela na nikoho, zkrátka bych se šla s babičkou rozloučit.
@viola1987 jsi těhotná, ale to není důvod odmítnout rozloučení, já bych svoji babičku chtěla ještě vidět, vím že i ji by to mrzelo a nejsem žádný labil který by neustál svoje příbuzné. Něco podobného jsem měla v rodině a nikdy by mě nenapadlo řešit jestli za umírající babičkou jít nebo ne. Taky záleží jaké jste měli s babičkou vztahy. Ale každého věc.

viola1987
autor
9. únor 2015

babičce jsem psala sms, třeba jí to někdo přečte, snad nebudou takový že by jí ani nepřečetli zprávu, volala jsem jí ale asi je tak slabá že telefon vzít nemuže. Takhle hrozně už na tom jednou byla na tý jipce.
A ano skutečně se k ní chovali hrozně. Kolik bylo telefonátů at si babičku okamžitě vyzvedneme že už ji tam nesnese atd. Ale ona si to vybrala byla to daň za to že nebude v nemocnic, že na ně babička přepíše byt peníze a chatu, tam má ještě mamka podíl z části po dědovi, ale to jí chodili smsky že už mají zařízeno jak jí vyděděj kvuli tomu že se o babičku nestarala

myskin
9. únor 2015

@viola1987 bože, já pořád nechápu proč řešíš tohle všechno okolo, peníze, dědictví, chování příbuzných, to jestli se mimčo otáčelo v břiše víc než obvykle 😒 , promiň ale ty už jsi nejspíš rozhodnutá tam nejít, akorát si to potřebuješ zdůvodnit.

viola1987
autor
9. únor 2015

@myskin thedy jsem s touhle myšlenkou šla za umírající babičkou- maminkou od táty bylo to strašlivý- už nikoho nepoznávala- nezapomenu ten její pohled- a jak křičela bolestí a posila o prášky. Vubec jsem jí v tom odchodu nepomohla rozoučili jsme se sní pak jen že jsme si šli posedět- oslavit život a to babička byla ten nejhodnější člověk, kterého jsem zažila.
a hlavně mám takový vnitřní pocit že se z toho babička dostane.

alen_ka
9. únor 2015

@viola1987 já bych zjistila, jestli tam ta teta opravdu nebude (tu bych fakt vidět nechtěla), ale jinak bych šla, babička bude ráda, že tě ještě před smrtí uvidí a tobě by to pak bylo určitě líto
a co se týče toho rozrušení při těhotenství, některé těhotné holky tu popisují zážitky, po kterých bych se sypala na kusy, a taky v pořádku porodily, např. když se chlap měsíc před porodem sebere a odejde za jinou ženskou, myslím že toto je ještě slabý odvar

verusky
9. únor 2015

@viola1987 ja bych se na tetu vyprdla a za babickou sla. mozna naposledy se rozloucit, mozna jen jedna dalsi navsteva. babicka si to zaslouzi, nebo ne? samozrejme nevim, jake to je mit za sebou takove tri pohrby, ale zatim se o smrt nejedna. miminku v brisku bych vysvetlila, ze to s nim nema nic spolecneho, ze na nej se straaasne s tatinkem tesite, ze ale ted budes absolvovat nepeknou navstevu (treba bude pekna...) a ze zivot se sklada z plusu i minusu, tak ted trochu pozna i ta minus. neni treba se branit spatnemu. vim, ze jsi tehotna, tusim, jak Ti asi bylo driv, ale snazila bych se situaci ustat a pokud sestrenka napise, asi uznala, ze by Te babicka rada videla. povis ji o tom, co prozivas, jak se mas, ona to chce slyset. mozna i potrebuje slyset. a ze Ti sestrenka napsala, ze jsi sobec- povznest se, povznest se, povznest se...
muj stryc svoji matku zasklil na 25let a pak ji navstivil pred smrti, kdyz jako prestara babicka nikoho nepoznavala. co tim chtel rict nevim, ale ted dost pije, svadi vinu za svuj zivot na vsechny kolem sebe a myslim, ze vevnitr je nejaky bol, ktery nechce otevrit. at je to treba vlastni blbost. proto pisu- povznest se. Ty a Tva mama. nejake zakazy bych v tuto chvili vubec nebrala... zivot je jen jeden... neni nahoda, ze mame kolem sebe i spatne lidi, ukazuji na temne stranky zivota, ktere je take treba vnimat a prijmout.
drzim palecky. at se rozhodnes, jak chces. na ostatni kasli... delej, jak myslis, ze je pro Tve srdce spravne... a s miminkem problem neni...

viola1987
autor
9. únor 2015

@verusky asi jo asi to tak udělám půjdu se strejdou. Hlavně je to její první pravnouče a to jsem byla nejmladší. Myslela jsem si že bude mít děsnou radost a místo toho to dopadne takhle.

myskin
9. únor 2015

@viola1987 pokud někdo nemá to štěstí že umře ve spánku, tak umírání není hezký ani jednoduchý. Určitě to pro tebe bylo těžké, ale nejde o to umírajícímu odchod v tu chvíli ulehčit, ale jenom tam s ním být. A to jestli vnímá nebo ne nejde dopředu moc odhadnout a utěšovat se tím že se z toho dostane taky ne. Já bych nedokázala se s blízkým člověkem vědomě nerozloučit. A v tvé situaci i bezdůvodně. Toť můj názor.

mandala
9. únor 2015

@viola1987 Taky mám pocit, že už jseš rozhodnutá tam nejít, když si pořád hájíš tu svou, tak proč se ptáš na radu ? Je to tvoje svědomí, ne naše.

verusky
9. únor 2015

@viola1987 drzim palce. a treba tu desnou radost nakonec bude mit. i kdyby to nedala najevo...

myskin
9. únor 2015

@viola1987 to není špatný nápad nechodit tam sama ale jít se strejdou, určitě to zvládneš. Třeba to nakonec bude snažší než čekáš, babičku potěšíš a i kdyby jsi ji viděla naposled, tak jsi s ní zkrátka byla. A na příbuzné se vykašli.

viola1987
autor
9. únor 2015

já se hlavně děsím toho kdyby tam ta teta opravdu byla tak kdyby byla nějaká scéna tak by jsme naopak babičce mohli přitížit, ale prý je dopoledne v práci, já bych si vzala v práci volno a minuly by jsme se. Mrzí mě taky že tam nemuže jít máma. Teta ani v týhle situaci se prostě nevzdala svý zášti.

viola1987
autor
9. únor 2015

Jen jsem chtěla dodat že do té nemoci jsme měli hrozně hezké vztahy neustále jsme se scházeli na chatě v dětsví jsme jezdili na výlety trávili jsme společné vánoce, narozeniny. 13 lidí
a pak najednou tohle. Pak smrt v rodině hádky o majetek nebo já nevím co a celá rodinna se rozštěká.

myskin
9. únor 2015

@viola1987 rodinné vztahy jsou někdy fakt hrozné. Ale být tvojí mamkou nenechala bych se ta snadno odstřihnout. I když má teta babičku v péči, tohle zakazovat nemůže. A nemoci se rozloučit s vlastní mámou? 😕 To si vůbec nedovedu představit.

gigitom
9. únor 2015

Já tě úplně chápu. Já sama mám rodinu komplikovanou... S matkou nekomunikuju, umí jen ubližovat a je falešná, se segrou se vztahy taky potrhaly, ptž ta radši bude matce lézt do zadku než by si stála za svým názorem a rodinou.... Mě se tohle hnusí. Taky nejsem zastánce odpouštět na ,,smrtelné posteli" Když umí lidi udělat problémy za života, nechť si je taky za života vyřeší...
Chápu tě, že jsi toho prožila už moc, ale zase pokud s babičkou nemáš problémy, byly jen s tou tetou, tak bych asi šla... babička za chování tety nemůže a třeba si moc přeje, abys za ní zašla, aby tě ještě viděla. Ale to, že zakazuje tvé mamce se s ní vídat, to je hnus... Nejde to řešit přes sociálního pracovníka? Že byste jim vysvětlili situaci a že prostě maminka chce svou maminku ještě vidět, ale sestra to neumožňuje? Třeba by šla nějaká sociální pracovnice s váma. Ty sobec rozhodně nejsi, to tvá teta a klidně ji to řekni. Protože když je pro ni důležitější její osobní zášť a nenávist než přání a zájmy babičky se se všemi důstojně rozloučit, měla by se jít s prominutím vyfackat někde za roh, aby se vzpamatovala. Tohle totiž zase její maminka nemusí odpustit jí...
Přeju mnoho sil a rozhodni se srdíčkem, ať se rozhodneš jakkoliv, sobecká rozhodně nebudeš 🙂

myskin
9. únor 2015

@viola1987 a buď v klidu nejste jediná rodina která má takovéhle vztahy. U nás je něco podobného a pokud by člověk šel do minulost tak zjistí, že to začalo kvůli neskutečné kravině a vygradovalo to do absurdit.

viola1987
autor
9. únor 2015

já se obávám že babička jim něco podepsala, že za ní ve všem muže rozhododvat teta :( a to by asi i znamenalo že tam ta máma prostě nemuže :(

eami1
9. únor 2015

Ja osobne bych se nestarala o tetu.Za babickou bych na 100 % sla.Babicka ti neco udelala ?Promin za uprimnost,ale nejit k cloveku,ktery umira je dost sobecky.Teta je silena,ale necha te tam samotnou.Urcite se rozhodnes spravne ♥.Drzim palce.

myskin
9. únor 2015

@viola1987 a víš co, pokud máš jistotu že teta tam dopoledne nebude, šla bych se strejdou a mamkou. Bude tam sestřenka? Na ni bych vyrukovala sebejistě, že mamka tam zkrátka půjde. A že jestli má něco proti tak to budete řešit jindy a jinde. A klidně bych pohrozila sociálkou, policajtama a ostudou. Ať jim babička cokoli podepsala, tak snad nemáte soudně zakázán styk s babičkou? Než se sestřenka rozkouká tak bude po návštěvě a pak ať se třeba pos...Mamku by to mohlo trápit do konce života že se se svojí maminkou nerozloučila.

viola1987
autor
9. únor 2015

@myskin no sestřenice tam nebude nemá čas, to mě právě dostalo že ona v jedenáct včera píše at okamžitě jedu za babičkou proč- no protože má rakovinu proč asi, tak dobře tak bych šla v uterý, dnes jsem bez auta, musíme vrátit malého(máme přítelova 5 letého syna ve střídavce), v uterý se mi to moc nehodí mám schuzku, tak co je babičce jak je na tom, zkus jí zavolat, třeba ti to vezme. Tak já ve sněžení jsem měla rychle vyběhnout jet za ní přes celý město, protože ona zrovna má hodinu čas abych tam šla. Nebyla mi ani schopná říct co babičce přesně je, jak je její stav vážný. Večer před tím takhle právě volali strejdovi, nadávky at okamžitě přijede že babička je na smrtelné posteli přijel babička spala a odpočívala a dostal informaci že moje máma tam mám vstup zakázán. Když volal doktorum v jakém je babička stavu, řekli mu že mají zákaz podávat jakékoliv informace a pak histerické telefonáty od tety jak si dovolil se ptát na zdravotní stav babičky že ten mu bude podávat jen ona.

viola1987
autor
9. únor 2015

kdyby babička byla v nemocnici není o čem diskutovat, bohužel v těchto podmínkách je to prostě těžké o tom zdravotním stavu babičky jsem se dozvěděla co jsem obtelefonovala pět lidí, protože každej věděl jen kus, ale lidi, kteří se o ní starají neřeknou nic

myskin
9. únor 2015

@viola1987 doktoři po telefonu informace nedají, ať strejda za doktorem zajede, jemu jako synovi to řekne. Je to teda nechutný, že ani teď nedokáže rodina trochu rozumně fungovat, i kdyby pouze na určitý čas. Ale asi bych proti nim šla tvrdě, kvůli osobním sporům rozhodovat koho k babičce pustí a koho ne, tak to už je přes čáru.

martiina_k
9. únor 2015

@myskin taky bych to tak udělala. Šla i s mamkou. Teta tam nebude a sestřenku ve třech "zpacifikujete". A ta věta - ať se pak třeba pos... pod tu bych se podepsala :D

marsrutka
9. únor 2015

tebe chápu, ale divím se, že přes všechny ty věci tvá matka za svou maminkou do nemocnice nejde se rozloučit, teta si může vykládat co chce, nemá právo co zakazovat, ale matka je matka