Smířil se muž se třetím dítětem?
Dobre rano, maminky,
je tu nektera, ktera neplanovane otehotnela se tretim ditetem, kdy jeji muz uz treti nechtel, ale nakonec se s tim smiril a byl rad?
Ja si treti vzdy prala, muz uz nechtel. Ted selhala ochrana (HA) a ja jsem tehotna (dle testu)...cekam na potvrzeni na gynde, ale test jasne pozitivni. Ja byla nadsena, muz rekl, ze si mysli, ze je to maler, ale na potrat mne neposila, to by pry neudelal. Ale z jeho strany je to maler.
Mne je z toho tak uzko. Prvni dve deti byly planovane a ted u tretiho se bojim, aby mi pak to jednou nevycital, zejsme si ho nechali.
Bydleni mame vlastni na hypo. Mame 3 + 1. Deti by tedy meli spolecny pokoj. Dispozicne to tu predelat na dva detsje pokoje nejde. Auto bychom poridili vetsi, na to bychom finance meli.
Ted jsem na materske, finance zvladame bez potizi.
Az pujdu do prace, myslim, ze celkovy prijem rodiny bude napr 50K mesicne a celkove vydaje na bydleni, energie, pojistky, platby, atd 26K. zbytek bude na jidlo, drogerii avolny cas. Navic k tomu budou rocne vratky na danich cca 60K.
Myslite, ze se takto da nebo by bylo sobecke si tretatko nechat?
Trha mi to srdce.
Muzete napsat, kdo byl v podobne situaci s ohledem na muze i na celkovou situaci kol. bydleni a financi?
Diky moc
Hele, nasi zvladli 7 deti (3 deti taty, 3 mamy a ja dohromady) v byte 4+1. 😁 Vsichni prezili.
Dříve taky děti nebyly doma tak dlouho jak nyní 🤔 já jsem ráda, když nezakopavam pořád někde o někoho, takže pro mě je to spíš děsivá představa. Spolužák je z 13 děti a měli pokoje po 3-5 a sám chce jen jedno dítě, protože na něj nikdy rodiče neměli čas, neměl nikde soukromí a byl rád, když v 19 odešel z domu na kolej. Já bych byla ráda, kdyby měli kluci klid na učení, své zázemí a kralovstvi....nikomu to neberu, ale pochybuju, že ta děcka z toho byla nadšená.
Ja vsem dekuji za krasne odpovedi. Ja jsem za tretatko stastna, na potrat bych nikdy nesla. Jen jsem chtela slyset zkusenosti rodin v podobne situaci, protoze prirozene strach z budoucnosti je. Je tu nekdo, kdo ma 3 deti v jednom pokoji a deti tim netrpi?
Ano, zatim jsou v jednom pokoji 🙂) Syn 9, dcera 7 a dcera 4. Ale detsky pokoj mame velky. Uvidime v puberte, haha 🙂))
Pro ty sourozence je do budoucna daleko více, že se mají než že má každý svůj pokoj. Dřív se takto běžně žilo, mamky přítel je z pěti dětí, spali kde se dalo a dnes mají krásný vztah, drží spolu. Já bych třetí brala, taky máme 70 m2, vlezlo by se, my tedy do budoucna plánujeme větší. Muž se už necítí, je tam u nás více ale, rozumově vím, že už to není nejmoudřejší, ale kdyby to přišlo, byla bych šťastná, manžel by to přijal, pro potrat nejsme ani jeden, přišli jsme už o dvě děti, předposlední dokonce ve 23.t. Dítě je dar, ta dušička si vás našla, má vás něco naučit a něco vám dát. Věřím, že bude muž nakonec rád, držím palce!
Nebylo by řešení do budoucna spací patro do obýváku nad sedačku nebo obývák oddělit třeba japonskoi stěnou? My to takto máme právě.
Kámoška měla pokoj s bráchou, pak si to rozdělili závěsem. Jde vymyslet ledacos, ale m2 nenafouknes. Ségra to rozdělila natvrdo další příčkou, takže vznikly dva pokoje.
Já jsem přímo to dítě, které otec po početí moc nechtěl, respektive byl mým početím velmi negativně zasažený - a byla jsem také třetí dítě. Prý tehdy řekl mamince "Copak jsme králíci?". Na potrat maminku taky neposlal, ale rozhodně mě považoval za "malér", jako Tvůj muž vaše děťátko, a pak jsem byla prakticky už od svého narození jeho největší miláček, benjamínek, všichni to o mě věděli a posílali mě za ním jako diplomata když něco chtěli vyjednat ☺️. Když mi to maminka sem tam jako holce vyprávěla, musela jsem se tomu jenom smát, nikdy jsem neměla ani stín pochybnosti o tom, že jsem jím velmi milovaná a všichni mi to předhazovali, jak mě rozmazluje a tak. Jak už tu zaznělo, myslím, že možná nové auto ani potřebovat nebudete. Společný dětský pokoj malým dětem nevadí, co bude za mnoho let bych teď neřešila, takový bytový architekt také dokáže vymyslet zázraky a nebo přijde zas něco jiného, co se nedá předjímat. S příjmy je to hodně individuální, že by to nešlo utáhnout, to se myslím opravdu nemusíš bát a výbava z druhé ruky nebo tuzemská dovolená také není žádná tragédie, mnohem důležitější, jakkoli to zní jako fráze, jsou fungující vztahy. Znám rodiny, které jezdí na luxusní dovolené k moři a relativně malé náctileté děti s nimi prostě už jezdit nechtějí, nebaví je to, nestojí o to být s rodinou..., a pak znám rodiny, které jezdí rok co rok na stejnou chatu tady u nás a jezdí tam i s dospělými dětmi a krásné si to užijí. A právě ty větší rodiny bývají v tomto funkčnější, asi protože v nich z pochopitelných důvodů nevládnou tak materialistické hodnoty. Držím palce, bude to určitě dobré, nemusíš se bát.

Prislo k vam necekane, neplanovane a pres antikoncepci, bude to bojovnik a vy vse zvladnete, neboj. ❤️ A chlap to rozdycha, ten strach je urcite aktualne silnejsi nez vsechno okolo.