Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený
ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.
No to je mazec.On má svatozář.Tohle nemůže nikdo dát a chlap už vůbec ne.
@lautiruska co bys chtěla ještě víc jako projev lásky.Řekl ti že tě má rád,pohladil tě.Buď ráda,že se ti vůbec vrátil.Když budeš takhle pokračovat,tak se jednou nevrátí.
moja zlatá, poviem ti, pokiaľ študuješ veci, ktoré súvisia s písaním, to ti ešte nikto nevysvetlil, že za čiarkou a bodkou má byť medzera? Prepáč, ale tieto tvoje texty sa absolútne nedaajú čítať a to som Slovenka, takže s jazykom ako takým nemám problém. Ber to ako dobrú radu od vyštudovaného novinára 🙂
Za druhé, pokiaľ takéto výlevy ako tu na fóre píšeš aj svojmu priateľovi, tak mu odkáž, že má moj neskutočný obdiv, že zatiaľ ešte nepristúpil k fyzickému násiliu, ale drží sa pri tom verbálnom. Pretože toto by som už regulérne zaradila do kategórie "týranie mužov".
JE TO CHLAP! Nemá bunky, náladu, ani energiu na to, aby tieto siahodlhé eseje čítal, prežila a aby na ne reagoval. Normálny chlap neprejavuje lásku písaním básničiek, romantickým cvrlikaním do telefónu a sladkými rečičkami! Normálny chlap prejaví lásku tým, že kúpi barák, v ktorom opraví, čo je potreba, postará sa o rodinu finančne a umyje ti o víkendu auto.
Panebože, nič v zlom, ale tvoja predstava o tom, ako má muž prejavovať láska je príliš sladká i na červenú knihovnu.
Prečítala si si niekedy, čo si tu všetko popísala? "A ja si nemyslím, že to preháňam..." "Ja za to nemožem, že som romantická" - od čoho je toto tvoje chovanie znesiteľnejšie, ako jeho vulgarity? Pocítila si ty niekedy potrebu sa mu ospravedlniť za to, že ho neustále bombarduješ? Že vyžaduješ niečo, čo pre neho vobec nie je prirodzené? Ty proste berieš svoje chovanie za úplne bezproblémové, zato jemu vypisujes dlhočizé emaily o tom, čo všetko má zmeniť. Je to sebecké, sebecké a ešte raz sebecké.
Dám ti jednu radu, a bojím sa, že to nepochopíš, ale prečítaj si knihu 5 jazykov lásky od Garryho Chapmana. Je to písané presne ako pre teba. Možno pochopíš, že nie je prejav lásky ako prejav lásky a že láska sa dá prejaviť miliónom sposobov - a v pravom vzťahu máme lásku prejavovať tak, ako chce ten druhý a nie tak, ako sa to páči nám.
A na záver ešte jeden starý dobrý slovenský vtip:
"Sťažuje sa žena svojmu mužovi, že na ňu kašle, že už si ju nevšíma, že jej nehovorí, ako veľmi ju miluje a že ju už určite nemá rád...
Muž zdvihne pohľad od novín a hovorí:
Už pred desiatimi rokmi som ti povedal,, že ťa milujem. Keď sa niečo zmení, dám ti vedieť."
Mna .nastvalo to,ze sa on nezdrzi,s furt ma take iron.a cyn.poznamky ba mna,a nikdy sa nezdrzi,furt a kvoli sprostyn musli on ma nerespektuje
@lautiruska hele, četla jsi tady v posledku příspěvky od ostatních uživatelů?
@lautiruska Už to jednou pro vždy pochop - on se nezmění. Tohle jsou jeho povahové rysy a pokud ti to už teď vadí takovýmhle způsobem, tak spolu nemáte absolutně žádnou budoucnost. Už to nemá cenu stokrát dál rozebírat, je to pořád dokola to samé.
@lautiruska vsak on neni plysovy mojko se strojkem, kdy ty zatocis klickem a mojko dela co Ty chces a ocekavas dle aviza z obchodu.
Mas tady 10 stranek textu sveho a i odezvy od ostatnich. Posledni 2 stranky, primarne ohledne Valentina, to uz i na me docela moc. Kopes okolo sebe, kopes do cloveka, ktera Te ma evidentne rad. Ty ho od sebe odhanis svym chovanim, jemu by vlastne bez Tebe bylo jiste mnohem lip, mohl by klidne dychat a byt hlavne tim kym je a ne tim, kym ho chces mit Ty. On i kdyz s nervami toleruje stale Tvoje vylevy, jednou Ti rekne a Dost. A bude to konecna.
Pokud ho milujes, nech ho jit zit svuj zivot, takhle trapis vas oba.
A pytliky otevirani napriklad? Oteviraji se bud z boku, nebo strihaji, prave aby se obsah nerozsypal a nesypal. Tak to chodi u nas. 🙂
Toto je hádzanie periel sviniam, fakt.
Hlavne že on má ironické poznámky a nezdrží sa, tak už to pochopte!
Bože, fakt chudák chlap.
@lautiruska A ty se někdy zdržíš? Třeba nebombardovat ho sms? Přece pokud mám na někoho nějaké požadavky, musím mít i stejné na sebe, ne? Mimochodem pomohla sis nějak tou smskovou smrští, myslíš, že si po něčem takovém řekl, že jsi holka do nepohody? Stoupla tvoje atraktivita v jeho očích?
Když si tě představím, jak někde v pokoji sedíš tvář zkřivenou vztekem s očima a nosem červeným a oteklým mačkáš čudlíky, moc atraktivní mi to nepřipadá. Prostě nějaké neustálé výčitky nemají moc smysl, pokud partner provede nějakou prkotinu, jako třeba zapomene na výročí, nemá cenu dělat dusno. A pokud udělá něco fakt zlýho, jako že tají nemanželské dítě nebo nahází celou výplatu do automatu jsou nějaké výčitky k ničemu a je lepší po anglicku zmizet.
Tady to je jasný případ histerický stíhačky. 🙂
Tak 30 sms bych ani neotevřela natož četla, co je moc, to je moc. Přijdeš mi jak nevyzrálý otravný hmyz, obdivuji ho, že s tebou je.
takze po poriadku,nemala som skor cas odpisovat.
@nonni @kulatakosticka @odula @kika_21 @japona
mna nasralo to,ako sa zachoval ,ale az tak by ma to nenasralo,ze ma upozornil,ako otvárat musli,ale on kritizuje ZA VSETKO a vždy.mna .a to teda absoläútne nie je pekne,nie nerpobim si prcu tu z nikoho,nechapem,co tu fuirt rioesite vsetci,ze prcu si z vas robim,nie..je to pravda.
tak neviem.nechápem.okrem toho,kebyže to dajme tomu urobí 10-ty krat,ze ma za nieco napomenie cynicky alebo uronicky,alebo nervozne,ako to robi on,tak OK,berem,som schopna to stravit,ale ne ,ked to robi stale kazdy druhy den pomaly,alebo kazdy dne,to uz kazdeho otravuje a to je este len optravny hmyz.,ako ma tu niektzore nazvali,ze som optravna.preto ma to nasralo maximalne,ze sa nikdy nezrdzi..
ok,potom ja som sa mohla snazit nenapisat mu tolko sms,lebo chapem,ze to je vela,ale keby ich on mne napisal,tak by som si ich s radostou precitala,v tom je to,ale co uz.
ale okrem toho,nemyslim si,ze je nic hrozne a priserne,darovat na valentina nieco romanticke a zalubene ako napriklad srdiecko,mozno pre dakoho je to klise,ale pre mna nie,a kazda z mojich kamosiek dariuje nieco takeho svojmu chlapovi,neni na tom nic psatne predsa.
a nema véru svatozar ten chlap,ako tu pisete,je nervak priserny..a nemyslim si,ze je hrozne s apohádať.skor horsie je to,ze sa nechce on udobrit.
a neni som ani stihacka.len si chcem niektore veci vyjasnit hned,ako sa stanu.
@gepe @xpila
@anansie40 keby to spravil raz,ale on to robí furt,vecne kritizovanie proste,a to neznášam
@mika251 a špeciálne k Tebe moja 🙂 a k tej novinárčine. Keby si bola lepšia odo mňa,tak pokojne to napíš na margo môjho pravopisu a písania,ale nie si o nič lepšia, motáš jedno do druhéhjo,slovenčina čeština,ti je jedno. Ešte okrem toho naviac neštudujem žurnalistiku, len si privyrábam a keď píšem články, tak ich píšem precízne bez jedinej chybičky a okrem toho písať na malom dotykovom displeji,ako píšem ja tak to je umenie 🙂 to na margo tvojej gramatickej vsuvky.Zvyšné veci boli popísané vyššie
@lautiruska holka zlatá, nevím, před kým a proč se tady stále obhajuješ.. jestli sis všimla, spousta holek, co se ti snažily tady poradit nebo pomoct, už v tom má jasno. jsi hodně otravná tady, natož jestli jsi taková i v reálu. mockrát jsme ti říkaly, že bude lepší se s tím chlapem rozloučit, postavit se na vlastní nohy a jít dál. bude to lepší pro oba!
@lautiruska No a lepší je si je vyjasnit , až vychladneš-1 krát za měsíc. Nic mezi tím neřeš, vydrž to. Možná se tou ironií brání on. 😉
@lautiruska jasne a Ty jsi stale mila, nehadas se, nevycitas, nerikas co ma delat a jak se chovat, atd.
Baby to fakt nema zmysel,ona je dokonala, jeho nazory a pocity su uplne nepodstatne, vobec nechapem preco ho este nenakopala do zadku, ignoranta jedneho, vobec si ju nevazi, ani ako velmi ho miluje, ze mu vola a pise, srdiecko na valentina mu kupi a on ma ironicke poznamky! Taky blbec to je! Tak uz to pochopte!
@mrshka ale ak si si nevšimla,tak ja som oneskorene ešte aj reagovala na dámy,ktoré mi tu písala,ja neotravujem,ja som len odpísala.
na tom snád nič nie je zlé.a neviem,v čom je jasno tu holkám,ale je to pravda taká,že keby aspon on sa trošičku snažil vo veciach,tých aby nebol vkusew taký nervózny a pod.a keby nevybuchoval na mňa,a keby ma aspon prestal konečne kritizovať večne a buzerovať a sekírovať,kde čo dávam,kam to dávam,ako dávam,prečo to tak trhám,prečo to tak potváram,a tak,tak by sme mali hotovú idylku doma,pretoze ja sa potom nebudem brániť a bude nám spolu výborne,lebo ja sa iba bránim pred ním a pred neustálou kritikou tým,že som potom otravná a ukričaná nanho.
@kika_21 rada by som,ale neda sa to vyjasniť, raz za mesiac,ked on robí skopičiny každy druhy den a okrem iného aj to,že on by už za ten mesiac zabudol aj o čo sa jednalo.on nevie na druhý den.
@gepe tak ja sa v 90% snažím byť vždy milá,a slušná k nemu,už teraz posledné roky,a som milá až moc,sladká,romantická,zalubená atd,lebo ho naozaj milujem,úprimne,neni to len take niečo..naozaj milôujem,dôkazy mojej lásky ani nemusím zhánať a nemusím tu ani jemu nikomu dokaztovat,myslím,že už len tým,že mi na nom vceľmi záleží,ked sa onho starám,píšem mu,volám mu a vydržím toto všetko,čo mi robí posledný rokl,tak to je prejav skutočnej úprimnej lásky,neviem,ktorá iná holka by mu toto vydržala tolerovať ako ja,večne unavený,naladový,mrzutý,podrážýdeny,nervozny,a dokonca buzeruje a kritizuje veeeľmi rád.a ja by som sa nehádala kebyže on mi nieco zle nepovie,ja vždy len reagujem na jeho slová,ja zduše nenavidim,ked je niekto bez pričiny nervozny a vkuse,nenvidím nervoznych ludí bez pričiny,aj ja ok,zanadávam si,poziapem,ale raz za čas,ale on je vkuse nervozny,(a taky nebol),ja reagjem nanho,na jeho chovanie neobstojne
@mika251 joj,ťažko sa ti prijíma kritika ako vidím, tak musíš inak útočiť ?🙂 mňa neurazíš. vidím, že ani ty neznesieš kritiku.
a netvrdím o sebe, že som dokonalá. to som nikde nenapísala.len trošku objektívnosti, čo sa týka písania, keď si na to ako "profesionál" reagovala.A ešte raz opakujem nemyslím si,že je niečo zlé na valentínskom srdci ,keď som zaľúbená aj moji 55 roční rodičia si dávajú srdiečka a kvetiny aa neviem čo.je to náš zvyk neviem,prečo by sme mali meniť zvyky. a jemu sa náhodou srdiečko páčilo !🙂
@lautiruska chjo.
@gepe neviem prečo proste tu vznikol nejaký divný a zlý najmä pocit, na fóre a hneď ste ma odsúdili, že som hysterická nevyzretá krava, ktorá neni normálná a neviem čo,pritom to neni pravda :/ na vine je aj on,neni svätý absolútne.
@lautiruska ja proti kritike nic nemam, o svojich cechizmoch viem, zijem tu uz desat rokov, pisanie ma nezivi, takze ked mi na fore nieco utecie, tak sa z toho nezrutim. Mimochodom tiez pisem na dotykovom displeji ☺ snazila som sa ti konstruktivne poradit, naznacit, ze to ako ty partnerovi prejavujed lasku on moze brat ako otravne uhananie, za chlapi lasku vnimaju inak a pokial ho fakt milujes, tak by ta malo zaujimat hlavne to, co berie ako prejav lasky on a nie ty. Vzhladom k tomu za ta to ocividne nijak nezasiahlo a furt si tu melies svoje dokolecka, tak ironia je uz to jedine, co k tomu mozem povedat.
Je to marný, je to marný..🙂
@lautiruska NO, dneska jsme se o tom bavili doma. Muži naštěstí zapomínají, co kdo kdy řekl. Dnes jsem byla u doktorky, tak se mě muž ptal, s kým tam jdu. Byl překvapen, že se sebou. A to jsem mu o tom říkala 2 krát, aby věděl, že děti pohlídá nejstarší dcera. No ale někdy je dobře, že zapomínají. U mne tedy určitě. Když řekne ,,Moc mluvíš.",má často pravdu, bohužel. 🤐
@lautiruska ja o Tobe nenapsala ze jsi hystericka nevyzrala krava. Jen pouze zrejme nechapes, ze clovek se vekem vyviji a treba po x letech vztahu uz se mezi dvema lidmi nejedna o denodenni cvrlikani pod tresni s basnenim o nehynouci lasce. Laska dle me slovy vyjadrit radne nejde, ale to uz bych se tady opet opakovala. Proste Ti nevyhovuje jaky je, to my za Tebe tady nevyresime.
Láska je spíše o činech, než o slovech. 😨

Prosím aspoň 😵 😵 😵 jednoho k nám, prosím moc...