Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený
ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.
Ty jo, predstava, že mám byť so svojím mužom 24 hodín denne, brrr. Síce spolu bývame, ale koľko krát spolu za celý deň prehovoríme len pár viet. Ani víkendy netrávime celý deň spolu, ja mám svoje koníčky, on má svoje koníčky, on sa díva na film, ja si kreslím, proste každý máme svoje aktivity, ktorým sa venujeme a potom sa o nich trebárs večer porozprávame.
Napríklad dnes, keď som odchádzala, tak muž ešte spal, dostal pusu na čelo, niečo zamumlal. Na obed som šla nakúpiť, tak som mu volala, či niečo nepotrebuje, nie nepotrebuje, hovor trval asi 15 sekúnd. Večer som prišla o ôsmej - ahoj, ahoj, pusa, šla som hneď variť večeru, práve sme dojedli, ja sedím u PC a muž čumí na telku. Suma sumarum, asi 20 prehodených slov a dve pusy.
TOTO je bežný deň manželov.
Tvoj priateľ ti dosť nevyberavo dáva najavo, nech ho necháš dýchať, Fakt ho dusíš, hodne ho dusíš a on už nevie, ako ti to inak povedať.
Nechaj ho žiť, inak sa to fakt nezlepší.
@lautiruska vidíš - to je přesně ono. Vyzadujes aby se on choval jako ty. Neni to trochu padly na hlavu? Jestli to chceš delat ty az bude nemocnej,jdi do toho. Ale zkus prosím tebe to dělat z lásky (to jest bez vycitek tipu "vidis co ja pro tebe vsechno delam" pze skutecna láska nevycita a nepočítá co pro druhyho udělá) ale nečekej a nevyzaduj ze to bude dělat taky. Důvod? Jednoduchej - on neni ty. A nikdy nebude. Parťáci se maj doplňovat (i v rozdilech) a ne se kopírovat. PS znas tu hlášku z filmu... Uz nevim z jakyho "jsem tak romantickej, ze bych si nejradši vzal sam sebe..." 😀 (vtip)
@lautiruska nehleděla bys na práci? Byla jsi někdy aspoň na brigádě? Pracovní doba je něco jiného než mezery mezi přednáškami...
@lautiruska prosím? V čem NEMÁŠ pravdu? 🙂 Napadlo mě, že udělám výcuc z tvých sáhodlouhých komentářů předchozích 13 stran, ale nemám energii to číst znovu. Na nějaké třetí straně jsem se ti ještě opravdu snažila poradit, ale jako několik dalších lidí (kteří už z bezradnosti diskuzi opustili) to vzdávám. Všichni jsme totiž blbci a jenom ty máš pravdu.
@lautiruska jaky mas vztah se svym tatou? Mamou?
boze muj mit takovu kouly na noze tak v ty praci radsi i spim. sorry holka, ale chlapy nebavi mit doma uknouranou zavislou holcicku co ceka jako pejsek na sveho panicka a neustale pozaduje, aby ji byla vyznavana laska. Proboha jakej to zijes zivot, cekas az na tebe ma cas a skemras o to aby ti vyznavala lasku a neustale te ujistoval o tom jak te bezmezne miluje.
@gepe tak ale kto za to moze ?ze ja este mam medzery medzi prednaskami aj par hodinove,a on nema ziadnu?lebo robí ?a chce mat vecer svoj klud?sme už z rozdielnych sudkov.ale co teraz ?ja vsetko uznam,viem,ze v práci je to ine,ako v škole,ze mam bezstarostny zivot,nic nemusim,okrem učenia do školy a cestovania do školy,a ze práca je horsia,ale neviem aké je riešenie tohto stavu .vzťahy s našimi,hm,to je tazke,kedysi boli vyborne,naviazana som na nich,som jedinacik,a oni su panovacni a tak,a starsne strasne moc lasky mi davali pocas celých rokov,ked som dorastala,vsetko mi plnili ako princeznej naozajstnej..teraz su trošku nase vztahy chladnejšie,ked som dospelá.ale oboch ich lubim,..cela rodina ma miluje sialene a moc sa o mna staraju,kazdy den mi volaju a tak,aj ked som v škole,strasne im na mne moc zalezi,a tak.prejavuju mi strasne velku lasku,myslim krstnu,teticky,aj starke a tak..
@baysha nie,tu vetu som mu nepovedala tisickrat za týžden,možno druhykrat,ale uz aj na to je alergicky.
teraz som mala ist k nemu do domecku na vikend,ale nejdem,lebo som chora,a on nič,je cely happy,ze nepridem,aj ked to nedáva najavo,ale neprejavil ani kusok lutosti nad tym,ze kedze som chora nemozem prist,ale on pride za mnou,pritom v jeho domecku je nam tisickrat lepsie,ako u mna doma,ked sme pod drobnohladom nasich,ktorí sa nepohnu od nas,ale mojmu frajerov je to srdecne uplne jedno,:( pritom si môžeme skutocne uzivat,ked sme sami v jeho domecku, varime si,robíme,co chceme,vstavame kedy chceme,a tak,mozeme robit co chceme,a u mna doma sme spehovani rodinou.:(a musíme chodiť na navstevy,nikdy nie sme sami nič...:(ach jaj..a jemu je to jedno.nic nepovedal,keby bol taky uzasny,tak pride po mna a zavezie ma k nemu,ked som chora,ale on nechce.on radsej dodje sem.ja by som hned za ním bežala,keby bol chory,ako je možne,ze jeho kamos dochádza kazducky den ,tam kde byvam ja ?tolke kms...tolke ..len aby bol s manzelkou kazdy den,kazdy den stravi na cestach 4 hodiny rano vecer,a proste ide do toho...a manzelia su cele styri roky,ale vidno,ako sa lubiaaa moj neni schopny ani ra do tyzdna za mnou prist domov...cca 150 km..hej ..co je dve hodky cesty :(lebo teraz som doma a nie na intráku...a dokonca nechce,aby som k nemu dosla do domecku ..on nechápe,ze chcem,aby sme si stále viac a viac skusali ,ako nam bude spolu doma,ked raz sa nastahujem k nemu,on akoby to nechcel,je mu jedno-povedal ,ze a co,ze dojdem o tyzden (lenze o tyzden nedojdem,lebo som v skole cely celucicky tyzden a nepridem ani ten dalsi,),budem musiet zdrhnut zo školy.,takze to uz bude tazke,ale jemu to je jedno ..
@lautiruska A co když tě vůbec nechce? Je to sice možná nepříjemné - ale ani náznak...
@lautiruska takže ty jsi rozmazlenááá!! tím se to dost vysvětluje 🙂 jedináček, vše na zlatém podnose a ještě se o tebe všichni starají denně jak o malou! holka zlatá, běž se léčit, protože tobě už nic jiného nepomůže. vše je jenom JÁ JÁ JÁ, proč ne ostatní.. protože jsou normální! a ty to už sakra přeháníš! stačí to číst jen v této diskuzi, natož v reálném životě.. já bych ti skočila po krku člověče asi po prvních pár minutách!
holky, tohle je vážně házení perly sviním, nemá to smysl tady dále něco řešit a komentovat, mladá dáma si stejně bude mlít svoji!
@mrshka prečo by som mala byť rozmazlená ?čo je na tom,že som jedináčik?nie je predsa nič zlé na tom,že naši nemohli mať viac deti.či ?
@berenika39 akože ma vôbec nechce ?ako to myslíš ?prečo by mi potom aspon (občasne)hovoril,ako ma miluje veľmi ?a prečo by bol so mnou?to nič nevysvetluje,keby ma nemal rad,by asi šiel,nie ?
@lautiruska o to nejde, kolik mohli nebo nemohli mít vaši dětí, ale o to, jak se s tebou od malička zachází! sama jsi napsala o princezně a také jak jsou panovační 🙂 TOTO JSI ZDĚDILA A NAUČILA SE OD NICH! proto jen já já já a neposloucháš nikde nic, ani dobře míněné rady.
@lautiruska není pravda, že když muž nemiluje, jde pryč. Můj bývalý mě nemiloval (teda jeden čas asi jo), já jeho pak taky ne a když jsem mu řekla, že se s ním rozcházím, neboť ho nemiluji, brečel, válel se po zemi a hlásal, že city nejsou důležité... A to mě předtím i podvedl. Byla jsem tehdy mladá a naivní, takže mi to trochu trvalo, ale zvládla jsem to.
@lautiruska protože se bojí, co bude, až to udělá. bála bych se taky, být jím, protože tvoje závislost je vážný problém, který mu s velkou pravděpodobností ničí život a on neví, jak z toho ven.
tak to působí....
@lautiruska a tvá rodina ti udělala hezkou zlatou klec. Proč spolu nevycházíte? Není to náhodou, že ty chceš žít po svém a oni tě chtějí na očích stejně jako dřív? Jenže to stejné ty teď děláš tvému partnerovi...
@lautiruska podivej, ja jsem taky jedinacek, rodice me miluji. Avsak! Nejsem jako Ty. Naucili me totiz mj i k respektu a ucte k druhym, toleranci, omluvit se, poprosit a podekovat. Byt schovivava a trpeliva, v ramci mezi. Plno veci me i doucil zivot, protoze jsem se i pomerne brzy osamostatnila sama a rodice to respektovali. Kdyz jsem mela pruser, tak me v nem nechali minimalne alespon chvili vymachat, abych vedela, ze za sve konani a jednani nesu i dusledky a zodpovednost. Taky jsem studovala a ne jednu skolu. Take jsem i pri skolach pracovala, nemluve po skole. Takze me nemusis davat otazky typu co jsi polozila. Sama moc dobre vim, jak ne/povinne jsou prednasky, pomijim seminare. Narozdil od Tebe vim a nejen ja tady, jake to je kazdy den vstat a jit do prace, odpracovat vetsinou vice nez 8 hodin denne. Ona hlavne dusevni prace, tj hlavou je nejednou mnohem vic vycerpavajici nez fyzicka.
Ty jsi zvykla na full service presne jako ta pysna princezna, kterou jsem zde jiz drive v diskusi zminila. Jsi pysna a maznacik. Rodice ochladli... vis, clovek nekdy az pozde zjisti, kde udelal chybu. Ty jsi dospela zena, chovas se tady jak mala rozmazlena holcicka, ktera zrejme zila v nejake bubline a stale si mysli, ze vse a vsichni budou stale skakat podle ni a kolem ni. Mozna na to prisli i Tvi rodice, mozna, uvedom si, ze oni maji mit taky svuj vlastni zivot, tak jako bys mela mit Ty. Ty vsak odmitas dospet a pochopit jednu vec. Ty nejsi Slunce. Mit dobre rodinne vztahy je dobre, ale i samostatnost. Ty na co jsi jako dite byla zvykla, chces i po svem priteli. Pochop uz, ze to co jsi jako dite dostavala, v realnem svete, v zivote zadarmo a Samozrejme nedostanes. Anebo ano, dostanes, ale v jine forme 🙂 napriklad to ze uvari, donese, odnese, pohladi, polibi, pomlci. Ty mu vsak ani tu moznost projevu jeho lasky nedas, protoze Tobe to nestaci.
Vis co se rika: "kdo chce vic, nema nic".
Najdi si pri skole alespon brigadu, to by Ti prospelo. Nebyla by jsi ani na rodine tolik ci vubec finance zavisla a bylo by to dobre i pro Tebe co do praxe pro hledani prace po skole.
@gepe ved brigadky mam,ale zase len na doma,pracujem pre jeden časák,zmienovala som sa už predtým o tom.ja dokážem sa omluviť,aj podakovat,aj poprosit.praveze ! to nedokáže on a to je z piatich deti chalan:/ takze nie som ja tá zlá,rodičia nechcu ,aby som sa osamostatnila,samozrejme,ze ma drzia pri sebe ako kliešť, ano,som zvyknutá na to mať a dostávať staršne veľa lásky od všetkých,a reto možno sa jej domáham aj v partnerskom vzťahu,ale to nejde predsa len tak zmeniť.ale určite nie som rozmazlený jedináčik.netreba to zvalovať na to.
ano,mam mnohé privilegia,ze sa chovali ku mne ako k princeznej a mala som všetko,čo som vždy chcela,ale moja vina toto není.
@kulatakosticka samozrejme,ze ma uvrhli do zlatej klietky :/ inak by som nebola v akejto situácii.:( to je jasné,že aj oni spravili chybu vo výchove,to mi je už teraz bohužial jasne.ale to neovoplyvním už.nevychádzam,lebo nesúhlasia s mojím vzťahom,hovoria,že mam na viac a na lepšíeho a krajšieho partnera,(pretoze ja som naozaj krásne dievča v tvári-co hovoria všetci,co ma poznaju),a naši furt chcu pre mna iného,tak preto nevychádzam s nimi už tak ako kedysi,máme problémy,hádky,atd-neviem a s tým rozchádzaním,neviem,mono ma skutočne už nemiluje-ja neviem,ale tvrdí opak,pýtala som sa ho na to strašne veľakrát.príšerne velakrát-či to teda má vôbec zmysel,ale on stále tvrdí,že áno,a pozerá sa pri tom do očí,tak ja som už zúfalá vazne... 😢 😢 😒
@lautiruska holka, pokud jsi opravdu taková, jak se tady prezentuješ, je mi tě líto a je mi líto všech kolem tebe. Mám z těbe docela slušnou husí kůži a to tě neznám naživo. Ale i tak stačí. Jsi klíště a pijavice v jednom. Vedle tebe se asi špatně žije. Nemáš svúj vlastní život a žiješ jen prostřednictvím jiných. Nemáš žádné kamarády, jen známé. Máš sice přítele, ale toho dusíš svými představami o vztahu a o životě. Nechápu proč je ještě s tebou, možná se s tebou už rozešel, ale ty jsi to ještě nepochopila, možná je to masochista, možná jen obyčejný slaboch, který se neumí ani rozejít. Nevím, ale měla by jsi se nad sebou zamyslet. Podle mě jsi rozmazlený fracek, který vždycky dostal všechno co chtěl a všichni se snažili mu vyjít vstříct a lezli mu zprominutím přímo do *****. Jenže takhle může fungovat jen nejbližší rodina, ostatním to není vlastní a prostě to tak nefunguje nafurt a se všemi a cizí lidé prostě tvému kouzlu nepodléhají. Podle mě jsi naivní husička, která si myslí jak není vyjímečná, ale skutečnost je jinde. Uvědomuji si, že jsem asi dost hrubá a možná to není k tobě fér, ale tvoje příspěvky tak na mě působí a já si nemůžu pomoci a fakt mám pocit, že ti chci snad i ublížit. Poznáváš ve mě i tvého přítele? Taky ti chce ublížit a proto je k tobě hrubý a uráží tě, postě si o to říkáš...
@evulina7 7dík za urážky,potešili ma,urážky vždy potešia každého,a hrubé správanie sa voči iným.dnes je asi taká doba proste.podme sa všetci navzájom k sebe zle chovať,možno bude dobre na svete.
@lautiruska ovsemze muzes ovlivnit a zmenit to jak Te rodice vychovali, kdyz prijmes jednoduchy holy fakt, ze nejsi stredobod sveta. Taky vyzadovani neustale slovnich projevu lasky po nem... nezlob se, ale to byt na jeho miste brala jako neduveru, ze neveris, ze Te miluje. Najdi si brigadu, kam budes muset dochazet, clanky si muzes psat pri ni i pri skole.
Ve vysledku jsem uz nad Tebou zlomila hul, ze to nema smysl Ti cokoliv uz psat. Zamyslela jsem se a nakonec je mi Te akorat lito.
Je mi Te lito, protoze neveris priteli, ze Te miiluje, byt Ti to evidentne dava najevo a hlavne je jeste stale s Tebou. Je mi Te lito, protoze nejsi schopna samostatneho zivota a hlavne zivota sama se sebou. A je mi Te i lito, protoze mam obavu, ze Tvuj pritel jiz asi brzy nebude Tvym pritelem... mam pocit z Tebou psaneho za posledni stranky, ze uz zveda varovny prst, ktery Ty ve sve zaslepenosti nevidis.
Nejednou Ti tady bylo napsano, ze laska neni o denodennich email romanech, smskach, telefonovani atd. Ani kdyz jste od sebe. On nejsou Tvi rodice, ci rodina. On je on, stejne jako Ty jsi Ty.
A naposled... je mi Te lito v tom smeru, ze s Tvym pristupem nebudes mit vyjma rodiny asi nikdy nikoho blizskeho ci blizkou, protoze pokud jednas v realu jak tady.. tak zarputile, urputne, unavne pro okoli.. kazdy utece.
@lautiruska protoze je srab a chce se vyhnout scene. Nehlede na to, ze hodne lidi setrvava ze zvyku...koukni na sebe.
@lautiruska ja nevim jak vic primo ti rict ze te NEMILUJE, abys to pochopila. A prestala se v tom hnipat a hledat dukazy, ze te prece miluje, kdyz tohle a tamhleto.
Holka, ty mi tezce pripominas zoufale jedince, kteri tak strasne doufaji, ze je ten druhy miluje, ze jsou schopni se hadat, ze "on na me sice plivnul, ale kdyby me nemiloval, tak by se prece ani neotocil a rovnou odesel" ...
Ano, on ma cas a ma domek a ma moznosti....jenze tebe nechce ani ve svem zivote a ani ve svem dome... a ty dolezas a dolezas...
Ver, ze pokud chlap miluje, tak o tom vis! Nic jim neni prilis.
@lautiruska
Je mi tě moc líto. A je mi líto i tvého přítele. Protože ty neumíš žít a fungovat ve vztahu. Vztah je "my", ne "jájájájájá".
Že k tobě chlap přijede, když jsi nemocná, a tobě je to málo a ještě držkuješ, že chceš víc? Nezlob se, ale to opravdu není normální. A dokud tenhle svůj přístup rozmazlené princezny od základu nezměníš, tak ti nebude fungovat ani tenhle vztah, ani žádný následující.
A nejvíc hrubě vůči ostatním se chováš právě ty. Ne hrubými slovy, ale tím, jak neustále vyžaduješ, aby se vše točilo jen a jen kolem tebe a aby se všichni chovali, jak se zrovna tobě zlíbí. To je mnohem, mnohem horší, než nějaké "kur*a, pi*a" ujeté ve vzteku.
Zamysli se, čím to asi je, že ti tu všechny píšeme úplně totéž.
@lautiruska tak co dodat, snad je, že slušnost není o poděkování, ale o celkovém respektu, což je vlastnost, která podle popisu chybí min. Tobě a možná celé tvé rodině a přečti si znovu diskuzi a zajdi na konzultaci s psychologem.
Jak to tady čtu, tak tomu klukovi fandim cim dal titim vic... : drobnohled rodiny,dokonala laska, zlata klietka, ma vsetko co chce, rodiče ji nechtějí pustit, volaji každý den, nepreji vztahu, je velmi krasna v tvari a ma na vic (zřejmě jim taktika vychazi :/) .... Zda se ze mi je jasné odkud ten koncept emocionální závislosti pochází.....
@lautiruska Četla jsem celou diskuzi a mohu napsat jediné...s přítelem se rozejdi (tohle není láska ke druhému člověku, ale k sobě, co předvádíš) a zajdi za psychologem (nevěřím, že jsi tam byla), ale nemluv s ním, dej mu přečíst tuto diskuzi a počkej na jeho vyjádření a činy. Rodičů si važ, pokud s tebou psycholog nepohne, nikdo jiný ti v životě nezůstane. Jiný příspěvek už ode mne nečekej.
@odula ano,aj ja som citala o tej emocnej závislosti,preto pochádza z rodicov,ja to už viem pár čias..
taktika rodičom vychádza samozrjeme,ked ju do mna hudu 6 rokov../ komu by nevychádzala.maju ma za pana boha a princeznu,naša rodina bola vždy uzasna a dost vysoko v spolocenskom rebričku, vyznamnejsia rodina,takze mame aj take vztahy na urovni medzi sebou,oni proste ho medzi seba nepriali,mojho priatela,lebo sa im zdá pre mna nie najlepsi,lebo ja by zaslužim viac,on bohužial pochádza z dysfunkcnej rodiny veľmi.
@baysha @kulatakosticka ano,možno chcem,aby s avsetko tocilo okolo mna,ale nemozem predsa za to,bola som tak vychovana,ze sa vsetci tocili okolo mna,som jedine decko a potomok vo vyznamnej a velkej rodine,nikto iny zial deti nemal u nas doma,ani moje tetky ani krstne...tak som jedina...
je jasne,preco ocakavam tak vela lásky od snubenca,lebo ju strádam,kedže cely zivot som jej mala hojne.
@nonnni neviem,ci je to zrovna tak,ze ma vobec nemiluje,samozrejme možno ano,ale potom je to obrovsky klamar,ked to dokáže a hladiet mi pri tom do očí,a v tom prípade pre mna strati vyznam,naznacuje sice vsetko tomu,ze ma naozaj nemiluje,ako ja jeho,ale :/nechce ma veru ani vo svojom dome ani nikde.a preto dnes (mala som tam ist i napriek tomu,ze som chora,precestovat tolke kilomete,len aby som dva dni bola s nim),nesla som,kedze neprejavil záujem o mna,a nepovedal,ze príd,tesim sa na teba,co som ocakavala,ze povie,nepovedal nic,ci chce,aby som prišla,alebo nie.tak som neprišla,a nepojdem za ním,on príde za mnou teda,ale ani to neviem,ci chcem.neviem,ci ho chcem vobec vidiet za také správanie.

@gepe
@berenika39
Ona to psala sama už na první stránce:
"inak som proste aj nad tym uvazovala,ze nemozem "mu len ist na nervy " ?ze by si potreboval oddychnut odo mna ?ze mozno potrebuje mat aj chvilku cas pre seba,lebo ho moc nema."
Ale přesto si nějak odmítá připustit, že by to mohla být opravdu pravda, a radši hledá pořád chybu u něj.
@lautiruska
Lezeš mu na nervy. Šíleně. Ne tou jednou konkrétní větičkou, ale tím, že ta věta je za týden už asi dvoutisící. Všeho moc škodí, i milých slůvek. Všichni máme rádi dejme tomu dorty, ale kdyby nám je někdo nutil k snídani, svačině, obědu i večeři, tak se nám brzo bude zvedat žaludek, jen na dort pomyslíme.