Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený
ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.
nemyslim si,že by problem bol zrovna v tom,ze "sme vela spolu v kontakte",jeho magoria kamoši novi,a kolegovia,chlapi typickí,ktori si nic nevazia a len ohovaraju baby aneviem co vsetko, a tiez peniaze a post v praci ho zmenili,a este aj rodina furt mi sprta v hlave a tak..ale ja nie som jeho boxovacie vrece,aby si to vybijal na mne.
je pravda,ze bolo velmi dlhe obdobie,kedy som sa ja k nemu moc dobre nechovala,ale mala som dovody.vselijake,osobne,a tak intimne,ale prekonali sme to,len neviem,ci to neni nahodou trosku pomsta od neho,za to ..ale to neviem urcite.
@lautiruska Můj muž např. nebyl z domova zvyklý na jakékoliv diskuse, vše se zametalo pod koberec, aby nedej Bože třeba něco neslyšeli sousedi. Tchán také pil, byl společenský. Byl fajn, ale brzy zemřel na svůj způsob života- bohužel. Maminka je hodná, trpělivá. Nic se neřeší, aby nebyl ,, neklid". jsme spolu už letos 20 let, dlouho trvalo, než jsem doma trochu zavedla ten fakt, že hádka může i prospět- tak asi 10 let.Jinak jsem velmi spokojena, manžel je dobrý . Já trochu furie, on protiklad.Já se krotím, řeším ne hned, ale až za chvíli. On se naučil říkat, že je nervozní. Byla jsem opravdu ráda, že to slyším. Vše je totiž u něj potřeba z něj dolovat. Ale ne často a opatrně se musí. Tolik moje zkušenost.Hodně lásky a štěstí. 🙂
@kika_21 ani moj neni zvykly na nic,na zadne rozpravacky,vsetko zameta pod koberec,a este je aj stir,cize to je o to horsie,z nich nikto nic nedostane.(strasne dlho trvalo kym som ho donutila vobec povedat ,cca asi rok ake maju doma problemyze rodicia piju a tak a ze maju financne problemy,lebo striedaju casto roboty,odvsadial ich vykopnu,inak momentalne su oba dva tri roky bez prace uplne ),a ziju len zo socialky,a tak..a furt s avyhovaraju,aki su oni chori strasne,ze maju to a to,aby len nemuseli robit,hlavne jeho otec,to je povalac prvotriedny,akoze. furt mu je cosi,a matka ani nehovorim.cize mal veeelmi zly priklad v rodine,ktorej vyrastal.coho sa aj bojim popravde. ja tez mojmu rozpravam,ze niekedy aj vyjasnenie ako hadka pomaha vo vztahu a tak,ale on nechce o tom pocut nic,vraj hadka vsetko kazi a ze on chce mat klud,a ked zvysim hlas,tak sa na mna diva ako na psychopata,ze preco vrieskam,lebo jeho rodicia nikdy neziapali na seba,hlavna vec,ze neziju dobre,ale to je uz druha vec. ejeho matka nebude ziapat,ona je taka celkom trpezliva a mila,alle vsetko je to nahouby,lebo moj vobec neni nauceny rozpravat absolútne a uz o svojich pocitoch nedajboze ?to uz vobec.ale ja tak nechcem zit,som mu to aj viackrat povedala,ze ja si chcem vyrozpravat vsetko,co ma tazi a mi on povedal,ze ci tym nieco vyresim,som povedala,ze ano,tak sa zacal smiat,ze co uz len hadka vyriesi.on je furt o svojich pocitoch ,o tom co citi,a nikdy nerozuobera nic,co sa tyka neho a jeho pocitov a pod. ☹ a to mne strasne strasne moc chyba.ja tak nedokazem zit,ja ako kazda typicka citliva normalna zena,chcem si vsetko vydiskutovat ,ale on ked aj mame problem,tak on HO NEMA,lebo ziadny enexistuje,toto zametanie problemov pod koberec sa mi strasne nepaci,on dobre citi,ze nieco neni dobre,ale je ticho,nezajem totalny.a este najviac ma vie vytocit,ked ja sa rozpravam s nim,na vaznu temu,zdviham hlas,a chcem od neho nejaku odozvu,a on NIC !!! nic...je ticho uplne.zadny zvuk,ani obraz.vtedy ma ide vystret..raz tak schytal uz slabu facku,za taketo chovanie,pre mna to je ignoracia,a mna teda nebude ignorovat.a on povedal,ze on ma neignoruje,ale ze nevidi zmysel sa o kravinach rozpravat.akoze toto,ma dostalo vazne.
@lautiruska noo já měla pohodovou práci, ale promiň i na to psaní potřebuješ někdy soustředění. Ty tvoje kamarádky mají studenty nebo pracující lidi? Protože vyvolávání do práce, pokud to druhému vadí, proč jako? A já i když byla studentka a měla jsem pracující partnery, tak také si se mnou nemohli vykecávat pořád
A samozřejmě chápu, že neřešení problémů ti vadí, ale buď ta možnost, že je z rodiny tak nakažený, že nic není třeba řešit... Co kompromis, kontakt ráno a večer s tím že on se zase bude snažit s těmi problémy. Jinak mám pocit, jako bys chtěla vyplnit všechen jeho čas.
@lautiruska no já teda nevím, četla jsem ten tvůj poslední výlev, ale nechceš po tom chlapovi tak trochu moc? jako rozebírat detailní pocity s chlapem a chtít, aby ti říkal furt dokola, jak se cítí a byl furt přilepený na skypu, abyste si povídali, z toho by omylo i mě. A když ti neustále říká, ať ho necháš v klidu, tak proč ho nenecháš? z toho by hráblo každému. A tvoje chyba, že nejdeš na oběd a místo toho s ním raději skypuješ, to je přesně o tom, že se máš v prvé řadě postarat sama o sebe a chlapa taky nechat žít. Vždyť mu musíš lézt strašně na nervy. Když chceš rozebírat pocity, najdi si na to kámošku nebo psychoterapeuta. Já mám z toho pocit, že ty vůbec nerespektuješ jeho povahu a on zase nerespektuje tu tvou a ty chceš po něm něco, co on absolutně není schopen dát ne proto, že by nechtěl nebo že by ti dělal naschvály, ale ze své povahy. Ty si normálně vynucuješ pozornost, tím vytáčíš sama sebe a i jeho. Já v tom taky nevidím žádnou ignoraci, když někomu povím, že s ním nechci na nějaké téma bavit nebo když mi někdo řekne, že se mu už o tom nechce mluvit, tak nanejvýš můžu respektovat jeho názor a nechat ho být a ne ho za to ještě zfackovat. To už je dost naruby. Vůbec nic proti tobě, jen jak vnímám to, co jsi teď popsala.
@kulatakosticka viem,ze na pisanie treba tiez pokoj,ale ved ho neotravujem kazdu hodinu,ale aspon raz za den by si mohol najst cas napisat mi,alebo zavolat,ved to je 5 -10 minut,nie ?ved ma zvysnych 8 hodin na pracu,aby sa teda mohol sustredit.
a moje kámosky maju samozrejme pracujucich uz partnerov,preto mi to je divne, a este k tomu aj pracujucich dost tak,ze nemozu si dovolit volat,lebo sef ich buzeruje alebo pripadne su podnikatelia alebo co,a maju velke biznisy a aj tak si dovolia volat s nimi aj kazdu hodinu,aspon na apr minut,a tomu mojmu nikto tak nedycha na krk,neprichadza ani o miliony,pokial so mnou vola,proste nekontroluje ho nikto,je zavrety v kancli a ani to neni ochotny zdvihnut sluchadlo,preto mi je to divne.evd ho nikto nesleduje proste.tak idem na wc akoze alebo tak a zavolam si .ale ne toto,zevraj emu to vadi a ked som mu povedala,ze ked ti to vadi,tak proste nechaj to tak,napis mi kratky mail,ked nemas tolko prace,a ja to budu akceptovat,a na to odpovedal,ze " ale zase by si bola urazena,ze nevolam a nepisem"..
proste nechce so mnou byt v kontakte pocas dna..jemu staci napisat jeden mail za cely den aj to kratky a strucny co a jak a potom nic,az telefonat vecer,hodina,max.lebo on je uanveny,a aj to mi vycita,ten telefonat,ze preco tak dlho volame,lebo vraj aj on ma pravo na sukromi zivot,a chce vecer relaxovat len tak po dome sa tmolit atd,alebo citat noviny..ale tak a kedy mame teda volat ? cez den ne,cez vecer ne,tak kedy ?ale on sa "hrozne obetuje "ako hovori,lebo je strrasne zniceny z prace,tak to je prenho obrovska obeta volat vecer.este aj to mi sem tam vyhodi,na oci,alebo je taky ku ne neprijemny do telefonu,ze ja to zlozim radsej.to podla mna neni normalne.on akoby nechcel o mne nic vediet pocas dna,alebo co..
ale ! ked ja skutocne,ze nemam cas alebo tak,ze skolu mam dlho do vecera,alebo sa ucim do skoly,tak mu nepisem,nevolam...(myslim si sice,ze on je cely rad len vtedy,ked "mu teda dam pokoj),ale napise mi mail ,ked sa neozyvam ,ze "a co sa neozyvas,co robkas ?ja toto toto "..
tak teda ako ?
ani sam nevie,co chce.podla mna
@anansie40 ta facka bola preto,lebo ked je nejaky problem,a ja sa azcnem o tom s nim rozpravat a chcem sa s nim o tom rozpravat (lebo je to evidentne pre mna osobne velky problem,napriklad,ked ma nazval Pii..)to je pre mna rpoblem,tak si to chcem vyrozpravat ,a vykecat sa z toho,a dorazne sa dohodnut na niecom,ze sa to nebude opakovat.ale on nie,ani to si nechcel vydiskutovavat,)a to je len jedna jedina vec,ale je tisic inych veci,ktore je treba resit a on NIC nechce resit,a este ja ,sa snazim,ja chcem to vyresit,vsetky problemy,ja chcem,mam zaujem,o tom diskutovat,on ne.v ziadnom pripade.naco ?nie..
ja sa chcem vzdy nejak dohodnut.ale toto ma proste vtedy dostalo,ze ja sa hadam s nim,ja si chcem nieco vydiskutovat,ja mam zaujem,a on nie,a este aj sa na mna priblblo usmieva,ze co to rozpravam ?ze ci nechcem nahodou vela od neho ?a on si je pokojny,vyrovnany,si tak stoji predo mnou,a spytam sa ho otazku,normalnu neutralnu a on neodpovie a len sa zaskeri na mna ? dokonca ani len pocas hadky na moju otazkku neodpovie.!!! a to sa mi zda uz vrchol drzosti,a preto ta facka..to ma uz poradne vytocilo.inak ho nefackam prirodzene.a vzdy chapem,ze nema chut sa rozpravat a pod,nie je stroj,je chlap,respektujem,ale nie,ked sa ho slusne nieco pytam a on neodpovie,len sa mi zasmeje do ksichtu.a ignoruje ma.to ma vytaca
enchcem od neho detailne vylevy citov,je chlap,ok,ale aspon raz za rok,by mi mohol povedat,co citi,alebo aky ma z niecoho dojem,ci sa mu nieco paci,alebo nie,alebo ci je v depke,alebo nie,nech aspon toto povie,alebo ze je rozculeny...a nech si to teda potom na mne nevybija.lepšie by som ho potom chapala.
ale on toto nedokaze pochopit..ze ja chcem iba po nom ,aby mi povedal pravdu,uprimne,ako to je,ked sa ho na nieco pytam,alebo ked chcem pocut,ako sa citi,a ani na to neni schopny odpovedat ,keby mi hned ajme tomu z prichodu povedal ze " vies co dnes som taky vytoceny z roboty,ani sa ma nic nepytaj ,lebo som mal tazky den ",ok necham ho,idem si najst svoju vlastnu pracu ,robim nieco ine,necham ho,ale on nic nepovie,a potom na mna vybuchne za kazdu blbost,to sa mi nezda fer proste.
@lautiruska no tak vidíš, co kdybys tu iniciativu taky nechala na něm? Vždyť podle toho, co píšeš, nemá on prostor jakkoliv projevit zájem. A to já to má jiný v práci bych neřešila, řeš vás dva a ne jak to má Máňa od vedle. Ptej se sebe a jeho, co kdo chcete.
ved neni hadam take hrozne,aby mi venoval kusok svojho casu,aj ked je v praci,alebo ked je doma.alebo tak.
a ked mu napisem pekny mail,co si myslim,napriklad ked si chcem nieco vydiskutovat, (kedze musime len netovo,alebo telefonicky,kedze nie osobne cez tyzden),tak on mi nan neodpise,a to je mail ani nie na jednu A4ku.a ked sa ho spytam preco,tak povie,ze nemal ca sv roobte a ze kraviny riesit nebudea ze ani nevie,co ma na to napisat,neriesi vobec..
a ked sa ho spytam,preco teda ked pride z prace domov tak preco neodpise doma,na ten mail,tak mi povie,ze nie,lebo je unaveny a nechce sa mu mlatit prazdnu slamu ! asi tak ..a to pokladam ja za problem.
@kulatakosticka ale keby bola iniciativa na nom,tak ..ach :( skoda reci. nebolo by to nijake. on podla mna ma nepotrebuje cez den ani pocut,jemu by stacila cez den jedna sms odo mna,ze zijem,nic viac.asi taky je..
preco by nemal prostor nieco prejavit ?nechapem.ma-len ho nevyuziva.
@lautiruska Já bych být Tebou v současné době také ubrala, stáhla bych se a spíš to nechala na něm, ať se snaží. Miluješ ho a chybí Ti, ale zkus to nějakou dobu vydržet, kontaktovat ho třeba ráno, popřát hezký den a pak klidně celý den ne. Jste spolu dlouho, několik let a je to vlastně vztah na dálku, člověku pak ta "nutnost" komunikace leze na mozek, ikdyž toho druhého miluje. Ta povinnost, že zase budu muset psát, volat... nech ho chvíli bez kontaktu, věřím, že by vám to prospělo. Měla jsem takhle dva vztahy "na dálku", ale nikdy jsme se nekontaktovali tak často během dne, v začátcích ano a jednou mi i bývalý přítel řekl, že ho to právě už dusí. Přijde mi, že jste zajeli do stereotypu (aspoň Tvůj snoubenec) a leze mu to na nervy, ten kontakt je možná až moc intenzivní. Nech ho, ať se snaží on. Chápu, že Ti chybí, ale zkus se víc soustředit na sebe a odpoutat se od něho. Věř, že se Vám bude oběma lépe dýchat.
@lautiruska On potřebuje zjistit, že mu chybíš a k tomu vlastně nemá moc příležitostí. Pár dní Ti třeba nenapíše a pak se zamyslí, zpozorní ... Takhle nemá šanci a bude to možná čím dál horší.
@lautiruska nemá prostor, protože než si uvědomí, že bys mu mohla chybět, zavoláš mu xkrát, takže ho spíš vytočíš. Shazuješ jeho práci, že je to jen ďopkání na PC, shazuješ to, že kdyby ses nesnažila ty, tak z toho nic není. Sorry, ale jestli mu toto i říkáš, tak se nedivím, že nechce nic řešit. Já jsem taky ráda v častém kontaktu s přítelem, ale toto je moc i na mě a to jsem doma s dětmi.
@lautiruska BEr to tak, že pro něj patlání se v problémech znamená nebezpečí hádky. A tu on zřejmě nechce. Kde je hádka- podle něj asi- tam není láska.Beru to podle sebe. 😉
@kulatakosticka neviem,mne to neprijde,ako nieco hrozne,ze chcems nim byt v kontakte a nepride mi to vela,ale tak to je asi kazdeho vec a nazor.chapem,co tym zeny,chcete povedat.nezhadzujem ho ani jeho pracu.len hovorim,ze neni za pasom a moze predsa volat,kedy chce.nikto nad nim neni s bicom
@kokoska21 chapem dobre. len nedá sa to niekedy proste,ked mi chyba,a nemam,co robit zrovna,tak proste si spomeniem a napisem mu,alebo co,strasne tazko sa od toho odvyka,mne praveze toto vyhovuje,ale jemu asi nie,kedze je to streeotyp prenho a nudi ho to.nudim ho ja,nase reci ho nudia,zevraj kazdy den si hovorime to iste,co ja v skole,co on v praci,a tot vsje...akoze ja to chapem na jedne strane,na durhej ne.
ked sme spolu boli prve roky vztahu tak sme takmer vobec neboli v kontakte ,raz do dna jedna sms,nic viac,vecer maximalne par minut na nete .nic.a stretavky dvakrat do tyzdna von do kina,alebo na prechádzku,ale to som mala 17 a bola som hlupa,venovala som sa strasne moc iba uceniu a aj on...proste nevychutnavali sme si toho vztahu,strasne malo sme spolu boli,a takto cele dva roky.prve ..az potom sa to zmenilo.ale on akoby tu zmenu nechcel,alebo coale ja ju chcem...chcem predsa byt s nim v kontakte.chcem,co najviac,ved aj tak,sme od seba 400 km.a je to priserne moc 5 dni byt bez neho:(to nejde..mne chyba..ale jemu asi ne...
@kika_21 já to podle popisu vidím i tak, že tazatelka má docela sklon k vyčítání a neumí se hádat konstruktivně aspoň trochu k věci a on se bojí, že mu zase něco z těch výčitek ujede.
@kika_21 hm,bere tak tie hadky no..ze su zdrojmi problemov,ale ja ich prave chcem vyriesit. nic viac.
on neriesi lasku,vobec- vie,ze sa lubime,jemu to staci. nic viac. hadky uz nebere vazne posledne roky..vraj "si na ne musel zvyknut,ale ze mu nevyhovuju",no ja by som sa nehádala,eby sa on normalne rozprával o problemoch,ale mna vytaca prave to,ze on sa o nich nechce baviot,a ja to potrbeujem dostat zo seba,tym padom ma vytaca,ked on je ticho a chce to zamiest pod stol a preto sa zacnem hadat ,ale toto on v zivote nepochopi,hoci som mu to slusne vysvetlila nie raz..on hovori,ze aj tak by som sa hadala :D proste neviem,uz co si mam o nom myslet.
@lautiruska Dívej, každý má právo neodpovídat, když nechce. To musíš respektovat. Pokud jste už v rauši a ty jsi vytočená a on radši neodpovídá a ty víš, že je takový, tak proč tě to tak vytáčí? A pokud je to pro tebe tak nesnesitelné, proč v tom pořád jsi? Něco z toho musíš mít, něco ti to asi přináší, že v tom zůstáváš...Vrchol drzosti je to, když se někdo neuráčí ti odpovědět? Nechceš ty ho náhodou totálně ovládat jak panáčka, aby dělal jen to, co ty chceš a přesně v tu chvíli, kdy ty chceš, mluvil, jak ty přikážeš, vysypal všechny pocity, protože ty zrovna chceš a když ty zrovna nechceš a odmlčíš se a on tě se zájmem kontaktuje, jak se máš, tak ty jsi zase uražená? Holka ty máš totální závislost - závislost ovládat ho a ještě si paranoidně vysvětluješ některé jeho chování jako výsměch, ignoraci, nezájem. Mně z toho, co píšeš, spíš teď připadá, že on má s tebou svatou trpělivost. A že nesděluje na tvé přání své pocity? No není divu, ono se pod tlakem svěřovat nikomu nechce... 😒 Ty vidíš svou zoufalou situaci tak, že on ti způsobuje veškeré příkoří, ale podívej se na to i zvenčí tak, že ty svými reakcemi taky v něm vyvoláváš nechuť k normální komunikaci.
@lautiruska no v práci možná nad ním s bičem nestojí, ale ty s pomyslným ano. Prostě myslím, že pokud o váš vztah stojíš, najdi si nějaký koníček a dej mu prostor, možná pak budeš sama překvapena. Víš i manželský poradce ti řekne, nehledej, jak změnit partnera, ale jak pracovat na sobě, aby byl vztah lepší, pokud za to stojí.
@lautiruska Nic. je to chlap, tak bych ty problémy řešila 1x za měsíc, až bude čas. U kávy např. My s 5 dětmi bychom pak měli jen provozní věci proložené problémy a nefungovali bychom. Mám děti od 18 do 2,5 let, takže si dovedeš představit ten rozptyl jejich problémů. My už jsme povahově ,,hotoví", tak ten můj by utekl k tv. Stačí, že útočím kvůli synově učení atd.-tvrdí, že těch informací je na něj moc.Není to tak vážné. Sprostá slova jsem doma zakázala, i ty vole. Odkazuji na kolegy, já s volem nechci nic mít společného. Krom toho vůl je vykastrovaný býk- to není ani on-viz děti, ani já. 😀
@anansie40 hej,mas v casti pravdu,nehovorim,ale :(ked ja uz neviem,ako mam s nim debatit,ako mam komunikovat,proste neviem.:( ked kricim zle je,ked som mila zle je,ked sa pytam je este horsie,ked som ticho,zle je,aj on je ticho,ked konstruktivne riesim,tak je problem,ked chcem slusne nieco vyrisit,len vyrozprvat je problem.
vies ,pozri sa,ja ti to poviem tak jednoducho na priklad.nazval ma pi...u....ked mi on nieco skarede napriklad povie,tak ja proste od prirody mam taku povahu,ze si to chccem vydiskutovat,nech v tom mame jasno obaja.ale ON NECHCE.nechce hovorit.nevie sa ani len za to ospravedlnit,ostane ticho,a ja nedokážem ostat tiez ticho,chcem si to vyrozprávať,aspon par vetami,on nechce,ignoruje ma,nema co povedat ?ma predsa,co povedat .musi preboha nieco vediet k tomu povedat.ked ma tak nazve...dajme tomu " aspon ospravedlnenie,alebo ze vytocila si ma,alebo ze nebude sa to opakovat ",hocico ,ale on NIC ,ostane ticho,zvrtne sa a odejde.to ja nepokladam za debatu,a ked potom o par minut pridem za nim do obyvaku,a chcem si to vyrozprávať,ze enchcem,aby ma tak nazyval (co je logicke),a tak,preco to spravil (to je hadam normalne),tak on mlči,nepovie nič.nasledne ja dostanem strasny vztek do seba a zurim,ako je mozne,ze je taky,ze nic nepovie.a ani sa neospravedlni,len zatato mlci. 😖 😖 strasne ma to vie vytocit. chcem to vydiskutovat ,on nie ( a takto je to s KAZDYM KAZDUCKYM problemom,nielen s nadavkou nejakou napriklad ).
nechcem ho ovládať,len ked ja nacrtnem obcasne debatu,chcem,aby mi aspon jednou vetou odpovedal,on ma ma na haku krasne.a toto je podla mna drze,od neho.
nechcem taktiez ,aby mi vysypal vsetky pocity na prikaz,ale aspon obcasne,neuskodi,ako sa citi,keby mi povedal,ved sme par preboha (!) aj ja mu poviem,ako sa citim :(:(:( preco teda on sa mi nezveri aspon občas ?
ked ma on kontaktuje,nie som urazena :/ ja som rada,zle si tuto cast pochopila :!
@lautiruska Já ani moc nechápu, o čem si chceš volat nebo mailovat několikrát denně???? 😅 Nedivím se, že ho to prostě nebaví. Já jsem s mým mužem 10 let, máme 2 děti, já jsem doma na MD, on v práci a běžně si nevoláme, jen, pokud je něco akutního, co je třeba vyřešit, probrat atd. Popovídáme si osobně až po jeho návratu. I když byl na služebce, třeba 3 týdny, zavolali jsme si vždy jen k večeru třeba na 10, max.20min., řekli si, co jsme za den prožili, co je nového doma, co děti, vyznali si lásku a stačí. nevím, co bych po telefonu probírala třeba 2 hodiny? 😕 Mě osobně by to tedy lezlo hodně na nervy, promiň. Pochopila bych to ještě u čerstvého vztahu, když jsou oba totálně zamilovaní a nic jiného kvůli hormonům v hlavě nemají 😀 , ale takto po tolika letech si myslím, že ho šíleně dusíš a ho to prostě nebaví 😒
@lautiruska Chápu Tě, že je to těžké, ale zkus to, překonej se a udělej si třeba měsíc pro sebe. Omez kontakt s ním, nech ho, ať se ozývá jen když chce on, věnuj se něčemu, co Tě baví, sport, filmy, kamarádi, cokoli... Prostě takový test na měsíc. A pak se zamysli nad tím, jaké to bylo, jak se on postavil k tomu, že jste v kontaktu méně. Máte vyhlídky na společné bydlení v létě, takže se máte na co těšit. Do té doby je ale potřeba něco udělat se sebou. Mysli víc na sebe. On to také ocení.
Jak uz pribyly stranky, tak mi to prijde stejne jako v Pysne princezne... "zavaz mi strevicek, hned, ted!" a nebyl to kral Miroslav, kdo se potreboval srovnat a tim vse zmenit 🙂
@lautiruska hele a co bys dělala, kdyby jednou vybouchl i on, řekl, že se neomluví, protože to tak cítí, protože ho dusíš. Já mám pocit, že i když ti to tady píše víc lidí, tak sis z toho nic nevzala a pořád řešíš, jak ho dostat do jeho koutečku, aby dělal, co chceš ty.
Pokud je na Tebe sprostý nebo na Tebe vyjede kvůli hlouposti a nechce to diskutovat, tak bych zvolila taktiku, nediskutovat, nekomunikovat, tohle bych si nenechala líbit. Jakmile Tě sprostě osloví, řekla bych mu, že si s ním nemám teď co říct a víc bych mu nepsala a nevolala.... dokud se sám neomluví a nevysvětlí.
@kika_21 napadlo me to prirovnani, prijde mi ze kdyz neni po jejim, tak je hned dusno, hada se atd. obcas? Ja si timhle prosla a fakt je to na palici. On ma za me s ni svatou trpelivost. Jako ja bych so nedovolila nikomu diktovat jak dlouho na telefonu viset, byt stale dostupna, xx krat za den sms aj. Misto toho aby mu dala prostor k tomu aby se sam jakkoliv vyjadril, stale na nej nejak tlaci.
@kokoska21 no, on clovek nekdy i vypeni kdyz uz toho je hodne, kor pokud on je spis ten typ, co drzi veci spis v sobe. Tim ho neomlouvam 🙂

@kika_21 ani i nevrav ,prosím te,jeho domov,rodina ,rozvratena,dysfunkcna.rodinu ma prisernu, stále rpoblemy iba s nimi ma,vsetky problemy riesi doma on,tazke existencne problemy aj jeho rodicia su priserni,ja sa s nimi stykam max raz za rok o vianociach,inak ne,lebo mi vadia,nevydrzia ani jeden v robote viac ako pol roka,povalaci ešte aj rolu tam hra alkohol.ani nechcem o nich radsej hovorit.priserni rodicia. preto si on aj domecek kupil inde,ako oni ziju..
oni nic neriesia,ziju v malickom socialnom byte,je im vsetko jedno,benevolentni a tak.
@hejnecko ahoj,dakujem za nazor,nie neberiem to v zlom,pohoda,ja len ze- mne sa nezda proste nejak extra vela,ze sme tak v kontakte vela,mne praveze to pride malo. co je na tom divneho a zleho ?ved moje kámosky cele dni pisu a telefonuju s priatelmi a frajermi,furt vykecavaju,furt ..frajeri im vkuse volaju,ved na intraku to mam moznost videt.vkuse im volaju.co robia,ako sa maju,a mne prave toto vyhovuje,ale moj to jaksi nechce praktizovat (ale to sa vymačkol az teraz asi pred pol rokom,ze preco by sme mali byt stale v kontakte ?a ze furt ho otravujem v praci,ze on musi pracovat ) strasne akoze sa robi,ze je nenahraditelnym v robote,a ze ake strasne on ma stresy v robote,ale pritom to vobec neni pravda,ma uplnu pohodovu pracu. iba si dobka do pocitaca a nic ine,jeho kolegovia vecne vysmiati,vtipalkovia,maju totalnu pohodu v praci,a on fiurt ake hrozne stresy ma,sa stazuje,ze je z toho nervozny,pritom absolútne to tak neni.vidim do toho. len on furt tobi zo seba obet a furt sa boji o miesto ,ze ho vyhodia a tak,a pritom absolútne absolutne nema dovod,pretoze je velmi sikovny a vobec sa ho nehodlaju vyhodit.proste priserne.a furt je unaveny,akoze z prace,ze furt ho boli chrbat,,oci a neviem co vsetko..
a nezda sa mi vazne,ze je vela,totiz nas priebeh vsedneho dna,je takyto: kedze sme od seba 400 km(ked som ja v skole a on v praci),tak vzdy on je skor v praci uz ,ako sa ja zobudim,ked sa zobudim mu prezvonim,ze som hore,on je v praci,tak si vymenime nejake dva tri maily,alebo na fb komunikujeme,ale par minut,asi 10-15 minut,o tom sa ma v robote,co ja ako v noci,ako sme spali,potom obed...potom pripadne poobede mi zavola na 5-10 minut max(ale to nie vzdy), a poobede niekedy okolo 17-18 ak je este v praci,tak si napiseme mail alebo tak,nic viac..a medzitým mozno niekedy nejaka smska,ale len ked nieco dolezite treba vyriesit,a vecer volavame tak hodinu-dve maximalne..od 20-22 max.lebo on chce ist spat. a neskypujeme,iba vynimocne,lebo on nechce,ze ho boli hlava zo skypu a z pocitaca,a ze sombezcitna,ked ja chcem skypovat stále..toto je asi tak pracovny tyzden a na vikend pride domov ku mne,alebo ja k nemu a sme spolu cely vikend..vzdy sa vidime cez vikendy,este nebol vikend aby sme neboli bez seba.a jemu sa to zda vela !! mne vsak absolútne ne.
je to normalne,ze sme v takom kontakte ..ved co je to cez den si napisat na nete zrhuba 20 minut na nete a zavolat vecer ?na hodinu dve ?to je nic pre mna.
ja by som chcela stonasobne viac sa s nim rozprávať cez den,lebo mi priserne chyba.ale to on absolútne akoby nechápal.ale proste tento model uz mame zauzivany asi 4 roky.ze to takto funguje,ale on mi az pred pol rokom vyhodil na oci,ze co furt chcem od neho,ze furt pisat na nete nemoze,ale ja aj ked nemam cas nanho,tak si ho vzdy spravim.aj trebars nejdem na obed,a radšej s nim volam,alebo pisem,ale on nie..vobec.nema zaujem.
snad som to uviedla na spravnu mieru uz teraz 🙂myslim,ze je to normalne a nema mu toco vadit ..nie ?ci ?