Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený
ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.
Zažila jsem kdysi v tramvaji, že holka pořád něco mluvila na svého přítele vedle ní, on ji opakovaně prosil, ať jej chvíli nechá v klidu a mlčí, ona pořád dokola a proč a proč asi deset minut. Vyvrcholilo to tím, že zařval na spolucestující okolo, ať jí někdo řekne, ať už proboha drží hubu... Asi tak...
@gepe Nejen že bych si to nedovolila, ale mě by to hlavně ani nebavilo a netěšilo takhle po někom vyžadovat a vynucovat si pozornost (o hrdosti nemluvě). Ona se do toho zamotala jak do začarovaného kruhu: čím víc tlačí tím míň pozornosti dostává a čím míň pozornosti, tím víc pění a je nešťastná, že ji přítel nedává dost lásky
@kulatakosticka 😀 😀 😀
@lautiruska No tak se musíš naučit neřešit každý každúčký problém. Pohádali jste se a řekl ti, že jsi pii..? No tak buď tě to urazilo natolik, že prostě už s takovým chlapem nebudeš a nebo, když s ním teda být chceš, tak si to vysvětli po svém, že mu to ujelo v afektu při hádce, udělej tlustou čáru a hotovo. Co by na tom ještě tak měl kdo vydiskutovávat? Jako promiň by aspoň mohl říct, to jo, ale ty s ním jsi i tak, tak si to musíš prostě srovnat sama v sobě, on se tady touto diskuzí o něm opravdu nezmění, max. se však může zklidnit, jakmile ty přestaneš vystrájat a chtít po něm nemožné.
Zakladatelko, ještě mě napadlo. Jestli opravdu musíš něco psát, zkus mu napsat pozitivní A4, co na něm miluješ, co se ti líbí nebo ještě lépe erotický dopis, něco naprosto nestereotypního, co jsi nikdy nenapsala. Třeba tě pak překvapí...
@kulatakosticka Já bych tu A4 pro chlapa raději zkrátila na max. 4 holé věty 😀
@anansie40 tak vyznání raději zkrátit a erotika může být delší ne?
@kulatakosticka On se ale pak do té erotiky "začte" natolik, že zase neodpoví 😀
@kulatakosticka
@anansie40
@gepe
ja proste nedokazem len tak nechat stranou veci,co ma tazia.:(asi som hlupa a naivna,a moc komunikativna,ale nedokazem len tka hodit za hlavu,ak mi nieco skaredeho povie,alebo nieco zle urobi,nedokazem byt ticho proste.asi moja vina.ja viem,ale..
mne to nepripada take,ze si vynucujem pozornost :(:( proste nedokazem to asi vidiet,alebo co.budem sa snazit to obmedzit,ale nemyslim,ze je to len v tom :( problem asi neni len v tomto.
ma ma plne zuby,ale celkovo.:(nielen toto
ja sa neskutocne trapim,nici ma to,a jemu je to jedno.asi komunikacne sumy u nas nastavju,ale nedari sa nam nejak "zit"normalne.sme na seba ako psy posledny rok.
a nemyslim si,ze je nieco zle na to ,ked napisem A4-ku toho,co ma tazi a svojich pocitov,ved je to o nom,co zle robil,tak aby to uz nerobil,a proste kedze nemzem byt s nim osobne,tak to napisem,preto chcem odpoved,ale on cim viac vie,ze ja chcem odpoved,tak neodpise just ! on mi normalne robi natruc a vi dobre,ze ja si na tom moc zakladám,aby reagoval nejako,aby odpísal,aby ...chcem,aby ma miloval,aby sa mi venoval,ved to je predsa prirodzene.
chcem si vynahradit ten cas,ked sme prve roky spolu neboli poriadne,a chcem si vynajradit teraz to,ze nie sme spolu osobne..:( nie je hádam na tom nic zle.ale on nechce,nema zaujem.
nie ,nie som prisna,ani si nevynucujem nič,len ked tuzim po tom,aby sme boli stale spolu :( a co ked sme spolu uz 7 rokov ?mne to pride akoby to bolo teraz ,co sme sa dali dokopy,ved laska rastie.napriklad u nas to so stretavkami bolo horsie kedysi..etraz je to uz luxus,chcem si to vychutnat.chcem sa citis milovana,chapana,chcem mat dokonaly vztah,jeho pozornost a empatiu,to je proste cele.chcem,vediet diskutovat o problemoch atd.ale on nie.
a mylite sa baby,on uz vybuchol neraz,sice on nekrici tak ako ja,ale vybuchne aj on a ako rad..potom uz vybuchuje aj za somariny,alebo lepsie povedane-dokaze mi hocico aj sproste povedat,neraz ..a vybuchol aj vtedy,ked mi hovoril o tomto,ze co furt ma co pisat cez den,tak to uz vtedy skoro krical..:(velakrat ,takmer vzdy mi povie,ze sa neomluvi,hoci ja po nom chcem ospravwdlnenie,ziadma to od neho,aby sa ospravedlnil,ked urobil zlu vec(ospravedlnenie a priznanie si viny je zaklad dobreho vztahu a vobec aj zivota,),mna učili doma,ze sa mam ospravedlnit,ked zle urobim,a ja to robim,ja sa mu vzdy omluvim,on mne nie...a doslova,ked mu poviem," a nemyslis si,ze bys mal ospravedlnit za to,co si zle urobil,patrilo by sa,lebo si to pohnojil ?" on odpovie ze ne,alebo odide a nic nepovie a neomluvi sa.a proste tento pristup ja strasne netolerujem.ked som si niecoho ,chyby vedomy,mam sa vediet ospravedlnit,ked viem,ze som prepiskol nieco( a on to vie!) myslim,ze nechcem tak vela,ale on ani toho neni schopny.
@anansie40 😊 jsem zapomněla dodat, že zakladatelka nemá trvat na odpovědi, spíš navodit příteli příjemné pocity s jejími dopisy, že to není je matlání v pocitech a co kdo kdy... Když už teda píše tolik.
Teda, tady se to rozvinulo. Prolétla jsem zbezne poslední dvě stránky a nestačím se divit. Ze začátku mi přišlo, jaky to není idiot a ted uvažuji o tom, ze by mu mela být přidělena svatozář..🙂 Po sedmi letech vztahu si xkrat denne volat? A zvyšovat "natlak" protoze si chci vynahradit první roky, kdy jsme si volali méně? Obávám se, že chlapa nedonutite, aby vice projevoval svou náklonnost tím, že ho budete více bombardovat. Dosáhnete přesného opaku.
@lautiruska odpověděla sis sama, má tě plné zuby a dělá ti to na truc. Možná jediné, proč s tebou je, je to, že tě pořád v koutku duše miluje... Zajdi si k psychologovi a prober to s ním, protože ty pořád hledáš chybu v něm a ty svoje přehlížíš. Víš, co pomohlo na hádky mě? V ničem se nematlat, nevyčítat a hledat, v čem to mohu vylepšit já a víš pomáhá to. Pokud budeš požadovat změnu jen po něm a sama nedokážeš přijmout ani radu, že potřebuje prostor, i když ti to i sám říká, půjde váš vztah do kelu...a říkat mu, co má dělat...jsi jeho máma? Víš, možná tě naučili, jak se omluvit,naučili tě i respekt, že každý to může cítit jinak?
A jestli celá ta A4 je o tom, co on pokazil a co má napravit než náznaku uznání chyby z tvé strany, tak si fakt zaslouží svatozář.
@lautiruska jako promin, ale to bych bouchla taky a rozhodne bych stejne jako on nemela duvod se omlouvat. Tohle neni o tom, ze vyzadujes odpoved, ale psychicky ho uz byt nevedome deptas " ..a vybuchol aj vtedy,ked mi hovoril o tomto,ze co furt ma co pisat cez den,tak to uz vtedy skoro krical..:(velakrat ,takmer vzdy mi povie,ze sa neomluvi,hoci ja po nom chcem ospravwdlnenie,ziadma to od neho,aby sa ospravedlnil,ked urobil zlu vec(ospravedlnenie a priznanie si viny je zaklad dobreho vztahu a vobec aj zivota,),mna učili doma,ze sa mam ospravedlnit,ked zle urobim,a ja to robim,ja sa mu vzdy omluvim,on mne nie...a doslova,ked mu poviem," a nemyslis si,ze bys mal ospravedlnit za to,co si zle urobil,patrilo by sa,lebo si to pohnojil ?"
Hnojis si to s prominutim sama, cely vztah. Nebydlite spolu a zadas po nem veci, jako kdyby jste spolu bydleli. Az budete bydlet spolu, budes mu porad viset za zadkem a chtit stale nejake vyjadreni, stale kdyz nebudete zrovna spolu psat sms, volat si atd? Jeste spolu nebydlite a svym jednanim mu v podstate delas hlidaciho psa, tim jak vyzadujes x krat denne jakykoliv kontakt, atd.
Nejdřív jsem nechápala, proc zakladatelka s takovym hulvátem je. Ted už to chápu, zakladatelka neumí být sama a hulváta z něj udělala ona sama svým nátlakem. Pomalu se začínám divit, proc je on se zakladatelkou🙂
@lautiruska holka proboha, zaměstnej se něčím, nebo Ti ten Tvůj do týdne uteče. Chlapi neumí tak projevovat city a svěřovat se, případně hovořit či psát o tom, co dělali každou minutu. Vždyť ty ho svým přístupem totálně dusíš. A to nemluvím o tom, jakou jeho spolupracovníci z něj mají srandu, jakou má stíhačku. Jak by si to řešila před 25 -ti lety, kdy nebyl internet ani mobily?
@kulatakosticka No ale zase tady čtu od zakladatelky příspěvek výše, že ta A4 byla o jejich pocitech, jak on něco udělal zle...
popravdě, komu by se chtělo číst A4 o tom, jak jsem něco udělal špatně a jak už to nemám dělat a ještě na to odpovídat. A ona si zase myslí, že on ji to dělá naschvál. To ještě nikdy nevedlo k ničemu dobrému, když si dva vyčítají křivdy stále dokola. A pokud on neodpovídá, tak je zřejmě on ten rozumnější v jejich vztahu. Já taky na kraviny nereaguju 🙂 Ale ona vyžaduje dál a znova a nedá si pokoj, protože neumí přijmout jeho způsob bytí a nerespektuje jeho potřebu svobodného projevu a furt si jede to svoje, co ona by chtěla od vztahu a přitom vůbec nebere v úvahu s kým ten vztah má. Ona vyčítá jemu, že s ním má vztah. To už je na hlavu. Ale rozejít se nechce, chce jen vyčítat, že není šťastná.
@lautiruska Když víš, že není schopen ti to všechno dát, tak proč to po něm furt dokola chceš? Dělat pořád to samé dokola bez výsledu a myslet si, že se to jednou změní, to je šílenství (Einstein).
@anansie40 no aspoň by mu jednou napsala něco milého.
holky,chcete mi nahovorit,ze vy ,ked spravite naozaj velku chybu a nieco presvihnete,ked napriklad mnazelovi ,partnerovi,poviete ze je Chuj,s prepacenim,inak sa to neda napisat,tak potom nemate potrebu sa ospravedlnit ?nemrzi vas to,?nechcete si ho udobrit ?
lebo on presne toto urobil,res,neuveril.a nie RAZ..a nejde len o toto.
zakladom elementarnej slusnosti predsa je,aby sa omluvil,ked urobi velku chybu,(on evidentne vie,ze urobil chybu,ze presvihol,co nemal vobec urobit,)a je mu to jedno,neospravedlni sa,nemrzi ho to,a ešte ked ja mu vytknem,ze co to ma znamenat a ze ci si mysli,ze je spravne co povedal,ze ci si nemysli,ze je vhodn e sa ospravedlnit,povie,ze nie,alebo je ticho.
toto mi vobec nepride citlive ani rozumne,ani slusné.
ja ked nieco zle poviem jemu,napriklad mu poviem,ze sa sprava ako drbnutý,tak sa o minutu na to ospravedlnim,ze som to vlastne tak nemyslela,dokazem si velmi praveze priznat chyby a chcem ich dokonca aj napravit,ale on nie,nechce nic,nechce sa ospravedlnit za svoje zle slova ani skutky,nechce nic.nepotrebuje vobec nieco take,zaraza ma to.
neviem,ale som zvyknuta na to,ze ludia sa ospravedlnuju,ked nieco zle spravia a snazia sa chyby uz dalej take iste nerobit,a nie opak,trosku pokory by mu neuskodilo,to si stale myslim. kazdy dokola mna,ci kamosky,ci rodina,ci kto-ci rodicia,proste sa zvyknu ospravedlnovat.ved to je hádam zaklad skusnosti,nie ?! ale prenho zjavne nie.
ale evidentne je ON na chybe,ked nieco sprosteho povie na moju adresu...ale on sa ani neuráči omluvit.to je podla mna bezcitne a arogantne od neho :(:(
ja proste chcem vztah bez hadok,bez blbych pocitoch,bez vybuchov,ja sa moc snazim,som stale milucka,a tak,zamilovana,robim vsetko,o mu na ociach vidim,chcem byt stale s nim a tak,planujem vylety atd.a je to cele zle.:(
nepripadam si ,ze ho dusim,je mi to az smiesne,taketo vyjadrenie,ze dusim ho,ked sa pozriem dookola seba,tak potom chlapi okolo mna v mojej rodinee,alebo kamosky so svojimi frajermi,by uz boli mrtvi a uduseni,praveze on ma neskutočne vela slobody.ved cele dni nie som s nim,moze si pisat s kym chce,volat s kym chce,ist s kym chce na pivo,neobmedzuejm ho vobec,
vazne si pripadam,ze sa to tu rozvirilo nie dobrym smerom.neni nicz le na tom,ze chcem byt s nim,a byt s nim v kontakte.dnes je taka doba,ze kazdy chce byt predsa s kazdym v kontakte.a najma zamilovani.
mam kamosky,co su s chalanmi svojimi aj 5 rokov,a furt kazdu minutku im pisu,volaju,aj trikrat na dobru noc.
zrovna byvam s takou na intráku,co jej frajer vola sam z vlastnej iniciativy aj 3krat pred spanim a este jej napise sms,ze ju zboznuje,ze nech ma sladke sniky),a chodia spolu 5 rokov :(:(:( tak potom sipripadam,ze ja som out uplne,lebo my iba volame raz pred nocou,zazelame dobru noc a nic,ideme spat.ani neviem,kedy naposledy mi napisal este potom sms na dobru noc...:(
@kulatakosticka ja mu furt pisem pekne veci,a neraz som mu napisala aj krasne maily,,zamilovane,a tak ..aspon na stvrt strany ..on neodpoveda,a ked tak jednou vetou.nic viac.ani toto neuspeje.
a v tych "vycitavych mailoch",ked nieco pohnoji,tak sa ospavedlnujem vzdy aj ja,ze je chyba aj vo mne,ze nech si to v klude teda preberame,ze mne vadi toto a toto,a ma moznost sa vyjadrit,ja vzdy zmierlivo pisem :(:( ale on nikdy neodpise ani na to.
@lautiruska holka, Ty bys mohla být spisovatelka 🙂
@hanule61 hiii 🙂 no si to uhhádla,ja totiž študujem niečo podobne 🙂)) a pisem poviedky,aj do casakov a tak 🙂 som vlastne spisovatelka a umeleckejsia dusa 🙂ha,si ma odhalila 🙂palec hore
@kulatakosticka jestli to ovšem umí, napsat něco milého 😒
@lautiruska Ono asi nejde tak moc o omluvu, ale o tom, že se tom tak pitvate. Viz. straasne dlouhý několikátý příspěvek, že vám něco provedl a neomluvil se. Pokud ho zahlcujete podobnými výlevy, nedivim se mu, že se mu nechce (neschvaluji to, ale chápu). Kdybyste si po tom, co je k vám vulgární, zacla balit a stehovat se, verim, že by se (pokud je to jen o tom, že něco prehnal) omluvit přišel. U vás mu "nic nehrozí" - at udělá, co udělá, je to spatne a dostane o tom sahodlouhy mejl..
@lautiruska ale to víš, že máme a kdy ses mu omluvila ty? Že ho dusíš, kdy jsi respektovala jeho a jeho prosby. Víš, chceš li změnu od okolí, musíš začít u sebe. Co jednou začít respektovat jeho přání? Chováš se k němu a k jeho pocitům a přáním jako k hadru, nerespektuješ jednu jedinou jeho prosbu, ať nevoláš tak často a chceš ty po něm něco? Promiň, jestli píšu tvrdě, ale mě přijde, že sis z té diskuze nic neodnesla a to je docela škoda pro vás oba.
@anansie40 asi ste ma tu zle pochopili,ja mu furt pisem krasne veci,aj basnicky dokonca,aj take zalubene veticky.take ako poviedky..a tak. ale jeho to nebavi vobec.neni spokojny furt.ale ja som furt k nemu mila.a ja na rozdiel od neho,sa dokazem omluvit a uznat si viny 🙂

@kulatakosticka přesně tak s tím bičem, on ji neodpovídá, protože ví, jak ona tom lpí a cítí to už jako povinnost, že musí odpovědět a ne jako spontánní radost, nehledě tedy na to, že sepsat chlapovi A4 analýzy svých pocitů...já jsem asi chlap nebo co, ale mě by to taky nebavilo se v něčem takhle rozplizle babrat a čekat, že mi v tom ještě bude chlap asistovat...