Snúbenec je nervózny a vkuse podráždený
ahojte,zeny🙂
mam taky problém.moj snubenec uz odkedy sa pozname bol tak trosku cholerik.dokazal sa rozculit nad prkotinou aj ked soferoval,dajme tomu,je aj hrozny stresor a tak,mal to v zivote dost tazke, a preto sa mu to premietlo do povahy.
chodime spolu 7 rokov,a planujeme svadbu na jesen.
on si ani neuvedomuje aky je.Nema problém mi skaredšie povedať,odvrknut,odseknut,všetko ho otravuje,stale by len spal,,predtym taky nebol.bol celkom fajn chalan,mily,vsetko bolo fajn,relativne,ale teraz posledny rok je z neho takpovediac cudny chlap.viem,ze druhu nema zatial.jeho navaly zlosti sa vsak znasobili.nehovorim ze ja som anjel,ja tiez si zakricim aj poviem svoje uz teraz,ako sme dospeli.Ale on je taky divny posledny rok,aj na dovolenke mi vynadal velmi skaredo,nejdem ani hovorit radsej,lebo sa zanho hanbim aj.povedal mi sprosto velakrat.(ale da sa povedt,ze aj ja jemu v hadke poviem cokolvek:() no problem je ten,ze ja to chcem riesit,mam zaujem,mam ho rada velmi,a nechcem,aby sa to len tak skoncilo medzi nami,aj ked mame taky komplikovany skor taliansky vztah.nas vztah je dost nestabilny,kao na hojdacke,(ked je on normalny)mame krasny vztah,vsetko je super,smejeme sa,santime,a tak.ale ked je v zlej nalade,tak koniec.ked je uz podrazdeny,tak potom si to na mne vybije.nebyvame este spolu,ale chystame sa.Od maja.nechce riešiť nase problemy,nechce sa rozpravat,vraj naco,ze ja zbytocne vsetko riesim.ze proste a co,ked ma zlu naladu,ze ci to furt musim riesit.On ale nechae,ze tu ide o cely vztah,ked sa tak zle chova.nie iba o jeho povahu.Ma ju velmi tazku,k psychologovi ist nechce.a odmieta. Vravi stale,ze ako ma on velmi lubi atd atd.Ale popravde moc si s nim svadbu a zitie,deticky predstavit neviem:( No nebolo to tak vzdy,samozrejme.Viem,ze vztah sa vyvija,ale toto.:( Nevie sa ospravedlniť za svoje chyby, nevie sa ospravedlnit,ked mi ublizi slovne,a vidi,ze ma to zabolelo,hovori,ze mna "vsetko boli",lebo som precitlivela.neda sa s nim prakticky nijako.Nechcem to ukoncit,chcem dat sancu,nech pride opat k sebe a zacne byt normalnejsi. aka mam byt teda k nemu?ako sa spravat ?
dakujem za vase postrehy.
@lautiruska muzes mi tedy vypichnout, proc se citis nemilovana? Ja z toho jednoho mega dlouheho prispevku pochopila, ze od tebe nemuze zdrhat rychleji, nez to ted dela a ted pisis toto...tak, proc se citis osamela?
@lautiruska psala jsi, že jsi o něco mladší. Není to tak, že tě má ve skutečnosti jako mladou kost na chlubení? Co kdybys někam studijně vyjela, třeba na půl roku? Tento vztah tě zničí, udělá z tebe domácí puťku, kterou se stáváš jen kvůli němu a ve čtyřiceti pak třeba utečeš s prvním milencem, kterého potkáš, protože opadne to, co tě u něj drží. Z něj bude totální praktik, pro kterého bude jen práce dům zahrada a o víkendu pivo, zatím co ty si budeš nešťastně malovat krajinky ve volné chvíli, pokud nějaká bude... Toť konec proroctví, vážně to chceš? Mám pocit, že tak jak ty čekáš pořád to milé, on čeká, kdy z toho vyrosteš a budeš ta praktická žena do domu...
Já dostávám pocit, že si tady z nás někdo dělá prdel 😉
"ženy nevědí co chtějí a nedají pokoj dokud to nedostanou"
@anansie40 to by som si nedovolila.preco by som si mala robit zarty ? z takychto veci sa nerobia zarty,ja tie problemy,skutocne bohuzial mam :(kiezby som si robila prdel,to mi ver ..:/
@kulatakosticka no zase nemozem povedat,ze uplne chce domacu putku z omna,to nie,zase on neni taky blby.len chce normalnu zenu, na kt.sa moze spolahnut,ze sa mu postara o deticky a o domacnost.a tak..ako asi kazdy normalny chlap.oni chlapi toto chcu. muzi su prakticki proste.my romanticke,to nevykorenime z nich,len by sa mohol snazit trosku mi ulahcit to,a chapat ma viac.ale on vavi,ze to ,ze som sa teraz naucila az varit,tak to je priserne,lebo to som mala vediet uz dávno,pritom aj moja maminka sa naucila vait az v 24.:(
ale ja sa snazim proste,ked chce,aby som navarila,navarim,hoci podla mna sa to neda jest :D tak on to pkne vsetko zje a este aj vychvali 🙂)som mladsia o 5,5 roka...on ma ku 30ke....ved on vyzera na 15 rokov .D vyzeran starsie ako on,neni som kost na chlubenie :D urcite nie
@nonnni nechapem asi dobre,že preco sa citim osamela a nemilovana ? ?no citim sa osamela, necitim sa tak milovana ako kedysi,citim sa opustena a sama,depresia na mna rychlo id...a chyba mi ,ze hoci hovori,ze ma miluje / ale toto inak hovori,len pri milovani,pri nijakej inej prilezitosti/, a lubim ta,vravi bezne ako pozdrav uz,ked sa lucime alebo tak,alebo ked ma objima,ale vrvai to tak,akoby uz co ja viem,ani tak uprimne to nemyslel,len tak z povinnosti,akoby to hovoril,resp. ako ten pozdrav..alebo co.uz to neni take vrucne ako kedysi,uz nie su tie hlboke pohlady do oci,ako kedysi,a dlhee objimanie....ale prakticky on mi kazdy den aj dvakrat hovori,ze ma lubi a tak.ale mne sa to nezda akosi "tak uuprimne ",mozno len zle vnímam,ale je to tak.a najma preto sa vsak citim osamela,ked sme prec od seba na 5 dni 400 km.
a nepochopila som tu vetu s tym "zdrhanim jeho".
@lautiruska zdrhat, znamena utikat
Jednou pises, ze nemluvi, pak ze teda min 2x Ti rekne ze Te miluje, ze Te nepochvali atd a pritom chvali, aj. aj. aj. aj. aj. Tve protimluvy. A jinak za me jsi spis uz na posezeni u psychologa, pokud to co tady vypisujes je realita.
@lautiruska romantická láska trvá max 3 roky, ale spíš jen 2. Pak by se vztah měl přerodit v něco jiného a pevnějšího, sice méně romantického, ale stabilnějšího a vážnějšího. Pokud ne, začne to zamrzat a časem se to přechodí. Nedovedu si představit po sedmi letech tokat jako na začátku. Všechno má svoje. Tady slečna chápe a poznala, že vztah je na houby a prostě se dál nevyvíjí a stagnuje a jde do kytek a snaží se nás všechny a hlavně sama sebe přesvědčit, že to tak není a že je vše ok. Prostě se jí z báječného a vysněného prince stal opět žabák, ale ona si ho stále ještě idealizuje a snaží se z něho udělat znovu prince, Jenže žabák je jako žabák spokojený a spíš by uvítal normální žabku než éterickou a romantickou princeznu. Z princeznama se žabákům špatně žije a naopak... Chápu, že rodiče po tak dlouhém chození očekávají svatbu, že okolí o svatbě už ví, že se bojíš být sama bez přítele, ale dovedeš si představit, že takhle to bude do konce života, takhle nebo ještě horší? Nevím,jestli pocházíš z dědiny, a pokud ano, tak případný rozchod bude pro sousedy pěkné sousto a že tě budou nějakou dobu řešit, ale na ně se můžeš vyprdnout, ti za tebe nebudou žít...
@evulina77 ja nechcem hned krizu riesit rozchodom. nie som taky clovek,ktory hned uteka z "bojiska".
hej,no ,chcem svojho vysneneho,princa.mas pravdu,si to pomenovala dobre,lenze on nim uz neni.ale je to strasne znasat,ze bol taky a uz tu premenu vidim sama.to je priserne.
horsie si to už radšej nechcem predstavovat.....
lenze ked,ja som nanho zvyknuta,ked ho svojim sposobom velmi lubim,som upnuta nanho :(:(:( ach joj
@gepe je to pravda,co pisem.u psychologa som uz bola,ale nic som sa tam prevratneho nedozvedela.nic nepomohol.
viem,co je zdrhat ,ze to je utekat,len som celej tej vete nejak nepochopila,ze preco utekal a teraz nie ?🙂 tomu prispevku som neporozumela
ale onn ako kedy proste (!!) on ma dni kedy mi vobec nehovori,ze ma lubi,alebo ze mu chybam,proste nic pekne.aj styri pat dni..je chladny,vyskakuje na mna bez pricin,len preto ze on chce,vsetko sa mu nepaci na mne,a je protivny ku mne,potom nastava obdobie,kedy je na chleba natriet,mily,zlaty,zalubene sa chova prevažne,chvali ma,láska,maznavy je.hovori,ze ma lubi..ale to proste sa unho strasne strieda,ako na hojdacke.
a najlepsie je ked v jeden den mi povie,ako ma velmi lubi,a o pat minut na to zozuri na mna,a zanadava pre uplnu prkotinu,a ja sa potom citim,akoby ten kvitnuci kvet utrhol v strede a odhodil :(
Teda holky, takhle únavnou diskuzi jsem už dlouho nečetla 😅 . Už se v tom ztrácím.................tak jak to dopadlo? Vzali se nebo néé? 😀
Ale vážně, u zakladatelky se moc často opakuje slůvko já, chci,..............co chce ten druhý je nepodstatný, protože JÁ to samozřejmě myslím dobře.
@anansie40 nechapem takemuto postoju,zosmiesnovat niekoho pre to,ze pise a je spisovatel,a zase na druhej strasne bagatelizovat moje problemy,ktorych je hrba a su vazne a su pravdive,to mi pride divne,ja si absolutne nemam preco vymyslat nic,a ten kto si mysli,ze diskusia je divna a vymyslena,tak nemusi prispievat 🙂
@myskin neviem,ci chces olahcit taku tazu diskusiu,ale neni to zrovna vtipne,aspon mne :/
@lautiruska to vím že pro tebe to určitě vtipné není a rozhodně ti nepřeju jak to prožíváš,ale..........99,9% těch co ti odpovídali ( 0,1 % jsem si nechala jako rezervu kdyby mi něco uniklo 😉 ) se shodli na tom, že na začátku diskuze tvého partnera viděli jako zloducha a jak diskuze plynula, tak se ukázalo, že prvotní problém je v tobě. A ty pořád a pořád dokola omíláš to svoje, ať se ti to tady holky snaží vysvětlit poprvé, podruhé,...Je to marné. Upřímně ti řeknu, že mít partnera jako jsi ty by mě taky dusilo. Jak už ti tu bylo napsáno, pokud budeš na svém pohledu na správnou intenzitu vztahu trvat, tak si budeš muset najít partnera co to má nastavené podobně, pokud chceš stávající vztah zachovat budeš muset hodně ubrat, ale podle toho jak to tady píšeš tak nevím jestli jsi toho schopná a jestli je to pro tebe dobré.
@myskin uvedomujem si to,dost dobre,nie som hlupa,ved nemam 10 rokov,viem,ze treba inak trosku nanho ist,nie takto lipnut na nom.lebo sa m ito nevyplati.neomielam dokolecka,len vysvetlujem🙂 mozno nejsme asi pre seba vhodni,kedze mne to takto nevyhovuje,istotne viacej by som si priala,kebyze sa trosku viac snazi,ale je to asi bezpredmetne,nieco chciet od neho.ked sa nevie ani len ospravedlniť za malichernost :( zena muza nikdy nezmení,asi ani keby neviem co bolo.len je pre mna osobne strasne tazke pochopit,ako sa ZMENIL. necakala som,ze sa to niekedy stane. ja co som sa donho zamilovala,prave preto,aky bol ,ako princ z rozprávky,(lebo ja moc na zaciaktu som ho nechcela az tak,vnimala som to nie tak ako on,zevrja on tvrdi,ze miloval ma hned v prvy den ako sme sa spoznali,ja jeho nie a davala som mu to najavo),at potom sa karta obratila.chlap,co mi znasal svet k noham,a nosil ma doslova na rukach,a stale nosil biele ruze,a pisal basne,a bol neskutocne fantasticky a nezny.tak teraz zrazu vyskoci na mna pre hocico ,len tak.lebo to v nom vrie.nedokazem sa akosi nad to povzniest a zniest to,ze je takyto ku mne (a ok,kebyze to je nejaky isty cas ,napriklad pol roka a prejde to)ok,som schopna to tolerovat ale je to uz vyse roka a stale nic.este sa to umocnuje praveze.
proste,aj ked velakrat som mozno ja aj na vine,mam na tom podiel viny a tak,uznavam,tak proste,:( takemuto stylu,co robi nerozumiem.nevidim v nom chlapa,co som kedysi tak beznadejne zbožnovala,a co mi nosil modr z neba. raz mi povedal,ze sa "(mi snaží znasat modre z neba a ze tam uz moc toho neni)🙂ale to uz bolo davno.pred rokmi. teraz uz take nic nevravi,ok,aj ma ukamenujte, viem,ze vztah sa vyvija a ze uz to neni take po 7 rokoch ako na zaciatku,ale ale ale ale ale ale ...
preco sa chova ako buran totalny dost casto ,ked teda udajne miluje :(ako takto sa moze chovat :(nejde mi to k nemu jednoucho,a aj ma zabite,ale
@lautiruska napriklad, chtit po nekom omluvu za kazdou malichernost je malicherne od Tebe.
Precti si vsechny sve prispevky a pak mozna pochopis.. a pokud se nad cosi nedokazes povznest, tak ten vztah ukonci.
@lautiruska ty jsi zkrátka věčná romantička a tím jak po partnerovi tu romantiku neustále vyžaduješ a řešíš jak to, že to po sedmi letech není jako na začátku tak tím vším docílíš pouze toho, že ho od sebe odeženeš. Vztah se přirozeně vyvíjí a občasná romantika není na škodu, ale v tvém podání je to podle mě už přes čáru. Nejspíš tě má opravdu rád, jinak by už dávno utekl. A to že je vůči tobě občas sprostý a kritizuje tě, tak to hezký není, ale vcelku pochopitelný. A jak tu bylo psáno o červené knihovně, tak to bylo trefné 😀 i když se tě to dotklo. To co po partnerovi vyžaduješ je tak do románu, ale v běžném životě to může být nesnesitelné.
@lautiruska zeptám se jinak - vážně se tedy chcete brát? jste si tím oba jistí? nečetla jsem celou diskuzi, ale co ano, tak si myslím, že by bylo minimálně fajn tu svatbu odložit. než se vše třeba ustálí. ne kvůli tobě, ne kvůli partnerovi, ale kvůli vám oběma. svatba není sranda a manželství už vůbec ne a myslím si, že určitě nestojíš o to se hned rozvádět (případně). navíc jsi ještě mladá holka, tak nevím, proč bys měla zůstat sama! možná chvilku ano, ale ne navždy 🙂
Mě moje velmi moudrá babička dala kdysi tuto radu, pokud se chceš co nejrychleji a nejspolehlivěji zbavit chlapa, dělej následující: věš se mu na krk, vynucuj si velká romantická gesta a projevy lásky, kvílej, že už tě nemiluje tak jako kdysi, nerespektuj jeho osobní prostor, vyčítej a vynucuj si jeho pozornost jako svoje právo. Každého chlapa tím spolehlivě odradíš za pár dní.
Vždyť ty mu vůbec nedáváš prostor pro jeho touhu, tou přehnanou emotivností a očekáváním velkých gest zadusíš jakoukoliv jeho snahu. Nač si získávat pozornost někoho, kdo se nám sám vnucuje. Ještě pár týdnů a podle mě ho doženeš až k milostné averzi a začne se tě fyzicky štítit. Míváme tendence být krutí k těm, kteří se nám vnucují více než o ně stojíme.
joj,holky,ale ste mi naložili..
ok,možno chcem velke slova a ciny,velku romantiku,ktorej neni schopny uz. 😒
nevravim,aby sa mi ospravedlnoval za malichernosti,to by som nechcela.urcite nie,ale MINIMALNE,ked na niekoho ybuchnete a vyskocit a sprosto mu poviete pripadne vulgarne,tak to by si zasluzilo omluvu,nie ?minimalne omluvu
ale ani tej neni schopny.
ked som zamilovana tak som proste emotivna az prilis,a tuzim po tom istom od partnera,lebo proste mi to tak ide k nemu.ked aj ja som taka,nech je teda taky aj on.mozno to neni najkrajsi pristup,ale:/:/
mna hrozne raní od neho take vybuchy zlosti,a vyskakovanie za kraviny a nadavky a vycitky.pre blbosti.dostma to vzdy rozhodi,a boli ma to.proste,ked mi niekto povie skaredo,vzdy ma to zaboli,a najma,ked je to milovany partner.vas by to zabolelo tiez .:/
@lautiruska Ale to jo. Nechej ho trochu nadechnout, prostě řeš ty citové věci 1krát za měsíc, jinak žijte- a to v pravém slova smyslu. Jste daleko, ale to je jedno. Musíš mu dát jeho prostor, pauzu od těch všech pocitů. Pak bude nadávat taky jen 1 krát měsíčně, protože nebude mít důvod. Svěřovat se s pocity a být moc romantik on ve skutečnosti nerad, dělá to asi jen pro Tebe. 🙂
@lautiruska Ale v tom je právě ten problém, protože ty jsi romantická a emotivní až příliš, vyžaduješ to jako své právo i od něj. Jenomže na projevy lásky nemá nikdo právo a nikdo není povinen nás milovat tak jak my si představujeme. Tobě se nelíbí, že z tebe chce mít praktickou ženu, protože ty taková nejsi a nechceš být. Tak proč mu ty vnucuješ romantika, když on takový není a nechce být.
Já věřím, že ty jeho výbuchy zlosti nejsou nic jiného než projevy člověka zahnaného do kouta, který si snaží zoufale vybojovat kousek životního prostoru.
@popelasa no neviem,ci je to zrovna toto,lebo on mi nadava,ked sa mi pripali vecera,alebo ked neupracem byt ,alebo neupracem skrinu dokladne,alebo ked prilis rozpravam,a niekedy len tak na neutralnu otazku mi odpovie nieco velmi skaredeho,"krista ....a co ja mam vediet ?" " a co sa z toho mam pos*at,ze to tak neni ?" a podobne.alebo pouziva aj vulgarnejšie slovička smerom ku mne,ako boa co robis zase,kde si to dala a tak ", do pi kde si to zaparkovala nevidis tie auta okolo si mohla nejake suchnut " ..,toto podla mna neni len o zivotnom priestore.kiežby to bolo ..on mi pride,ze je uz alergicky na vsetko co poviem,a urobim.proste ten ton akym to hovori a ake sproste a vulgarne slovicka hovori ako predpoviedky to neni bohviečo evru:( a mna to zaboli proste.ja v beznej komunikacii mu nepoviem toto,co on mne,kde do P si to dal ?toto som mu v zvote nepovedala a on mne uz mnohokrat ,alebo mi normalne povie,ze som sprosta,ked sa tak pytam a tak ...a to ja mu nehovorim.
nechcem ho do nicoho nutitt,chcem,aby to prezival a citil tak ako ja,resp.tie romanticke prejavy a gesta velka,by som pretrpela,ze nerobi,ale preco proste je na mna ZLY,vkuse a vkuse podrazdeny..a takto vyskakuje a reaguje,ked ja sa tak moc snazim,aby vsetko bolo medzi nami fajn :(je mi do placu ach.alebo mi proste len tak povie,este skor nez nieco dopoviem,tak na mna zautoci,a pritom ja absolutne nanho nechcem utocit a nemyslim zle ani nanho ani na nikoho,len som sa napriklad teraz cez vikend spytala,ze ci je to maslo este dobre ,ked je dlhsie v chladnicke,ci si mozem dat na chleba tak na mna vyskocil,ze " no bolo by aj dobre,keby si ho jaksi zatvarala a nenechavala ho otvorene,mozes za to ty ak je zle"..dokaze strasne byt kruty a ostro povedať.
je proste bezcitnejsi a krutejsi vo vyjadrovani ako ja.to sa musi nechat.
alebo spime a ja ho nechtiac zobudim a on mi povie " co zase krista robis,co nespis "?to bezne taketo otazky ..kde vsuva taketo slovička.
@kika_21 ale ked on mi hovori skarede veci raz za tyzden a nie raz za mesiac.:(to je ten problem.a keby aspon vynechaval tie vulgarizmy ,ale akosi mu to nejde,lebo je vytoceny na mna stále :/
@lautiruska Nebude vytočený, když uberete. Ta měsíční zkouška, kterou někdo navrhl, byl docela dobrý nápad. 😉
@lautiruska když nedojde ke změně, není to dlouhodobě k žití. Malé děti, větší finanční zatížení, manželství - to se bez respektu v partnerství jen těžko ustojí a u vás, zdá se, respekt chybí. Taky bych varovně vnímala určitou lenost ( z textu to tak vyplývá), na muži leží obrovská finanční odpovědnost za rodinu, když jsou malé děti. Někteří muži selhávají a touto frustrací se stávají často časovanou bombou.
Krizovky tvůj partner neřeší, to je další kámen úrazu. A poslední věc, neuvědomuje si důsledky svého chování nebo je ignoruje.
Neříkám, že jednou nemůžete fungovat hezky, ale chce to změnu.

@kokoska21 citala som ju prave :D a uz aj mnoho dalsich,,ale on si nicprecit nechce.
@nonnni presne,aj tak to mne niekedy pripada,ale tvrdi,ze nie,tak ja uz potom celemu nerozumiem:/