Soudní zákaz styku s prarodiči. Jak probíhá řešení?
Řešili jste někdo soudní zákaz styku s prarodičema? Jak to chodí?
@merope Ta nemá zájem. Kdysi když jsme řekli že tam nebudem jezdit kvůli tomu jejímu, ať přijede ona, tak se nasrala že nikam ona nepojede. Na vítání občánků jí musel manžel donutit, aby přijela (on jí musel přivézt a odvézt).
@merope A co jsem tak pochopila, jí vůbec nejde o naší dceru. Jí jen vytáčí že nevidí svého syna, o vnučce se ani jedním slovem nikdy nezmínila.
Ji nejvíc sere, že nad nimi ztrácí vliv... Že jí ten pejsek špatně poslouchá:(... A tohle musí manžel uvidět..
@codal Ale on je jak slepý. Furt opakuje že i mě má ráda, že ona za to všechno určitě nemůže, že to všechno dělá její partner. A když řeknu že kdyby teda byla tak správná, tak vyhodila toho svýho už před 20 lety, když jí poprvý zmlátil syna, na to se začne vztekat že co on s tím má dělat, a furt dokola.
Mě asi nakonec bude čekat rozvod. Manžel se přes to všechno matky zastává, že i kdyby to byla pravda a byla to ona kdo nám chce zničit manželství, stejně za ní chce jezdit jako by se nic nedělo. Jenže já v tomhle dál žít už nechci, takže mi nezbyde nic jiného než rozvod. Co taky s chlapem co se nedovede zastat vlastní rodiny.
To mě moc mrzí, pokud je mu matka, co ho týrala, přednější než milující žena a dcera, tak s tím asi nic nenaděláš... Možná jen tak plácá do vody a až přijde tvrdý na tvrdý, tak možná přijde na to, že mu to za ztrátu rodiny nestojí.. každopádně i tak bych navštívila psychologa, abys věděla, jak s ním jednat, aby případný rozchod proběhl co nejlíp kvůli dceři... Jen je potřeba si uvědomit, že pokud půjdete od sebe, tak jen těžko zabráníš tomu, aby dcera k tchýni jezdila..
@codal Takže radši tolerovat aby si tam manžel jezdil sám, a poslouchal jejich bludy? Pak mu to bude ležet v hlavě, zas na mě bude protivný...já opravdu nevím co dělat 😢 v noci jsme se kvůli tomu s manželem pořádně pohádali.
Těžko říct, co je lepší, vůbec netrvdim, že v tom máš zůstat, ale pořád jsi tam ty ta, která to může nějak korigovat a stavět ho nohama na zem... Kdyby v tom nebylo dítě, tak říkám utíkej, co ti nohy stačí,ale takhle je potřeba vzít v úvahu, že ve chvíli, kdy půjdete od sebe, tak přestaneš mít kontrolu nad tím, kdy tam dceru bere a co jí do hlavy tchyně hustí..
Tak zase ať je jaká je, pořád to je jeho matka a to je asi potřeba akceptovat. Pokud nechce vídat vnučku, tak ať tam jezdí sám a holt mu bude cpát do hlavy blbosti. Ale to se asi případným rozvodem nezmění - naopak - bude to "já to říkala" a ještě jemu nezbyde nic jinýho, než tam sem-tam jezdit s dcerou a bude ty blbosti valit do hlavy i jí s rizikem, že jí ten její bude ubližovat.
Já mám tchýni řekněme přijatelnou a stejně je z ní chlap sem-tam hotovej. Když je nabroušenej, tak dotaz, zda si telefonoval s maminkou, je docela na místě. A další reakce: "Co zase?"... A to tam není žádná zásadnější anomálie.
A jak reagoval na to, že ty v tomhle dál už nechceš žít a že uvažujes o rozvodu?
@codal Že s tím teda nic neudělá, že se rozvedem. Že si nenechá zakazovat aby se nemohl s mámou vidět.
@codal Ale taky mi řekl že s náma chce být, že my teda tam jezdit s malou nemusíme. Ale že on tam jezdit bude, a pokud budu proti, tak klidně ten rozvod. Mě to všechno nedává smysl 🤷
Zajdi za tím psychologem dřív než uděláš nějaký definitivní řez, chápu, že takhle žít nechceš.. pokud je takhle zmanipulovaný, tak to může být ještě hodně velký boj a nedej bože, aby ho ona přesvědčila pak k tomu, že má žádat dítě do péče a že se bude snažit tě před soudem očernit, jak jsi špatně matka a podobně. Pokud ona nám něj má tak silnou páku, tak tu to všechno může ještě hodně znepříjemnit.
@codal A věřili by u soudu mě, která nikdy neměla žádný problémy a průsery, nebo jim kteří mají bohaté záznamy u policajtů?
Ty jo, tak pokud tam nebude nutit jezdit malou, tak bych na to alespoň pro teď přistoupila a začala to řešit s tím psychologem. Třeba najdete nějaký způsob, jak manžela přesvědčit, aby to začala řešit... Odejít můžeš vždycky.. důležitý je teď to, že tam nemusí dítě...
Pokud manžel nemá záznam, stará se, tak vám minimálně můžou dát střídavou péčí a tchýně bude mít volný přístup k dítěti.
@codal S manželem jsme domluvený že i kdyby jsme šli od sebe, malou mi nechá a nebude chtít střídavku.
@codal Ale asi to teď zatím nechám. Jsem zkoušela psát tchýni aby mi řekla o co zase jde, ale ta se ani neobtěžuje mi odepsat 😠
@codal A manžel bude mít dva záznamy, měl údajně dvě podmínky za napadení toho jejího partnera. Plus ještě chodil chvilku do ambulantní protialkoholní léčebny, ale na to se pak vykašlal.
I když manžel dělá očividnou chybu, stále se stýká s matkou, která mu ublížila a ubližuje doteď, tak on to vidět nechce. Sice to nebudeš chtít slyšet, ale pokud to on nebude chtít řešit, ty nic nezmůžeš, nemá smysl ho opravovat. Jediný koho můžeš změnit jsi ty.
Otázka, proč jsi si našla zrovna takového problémového partnera, netuším, ale většinou když si nerozklíčuješ, proč zrovna já mám smůlu na chlapy, tak si budeš do života přitahovat (vybírat, hledat) jejich variace i při sebepečlivějším výběru se projeví po nějaké době jako problémový partner.
Psycholog je na místě, klidně i nějaká alternativa typu kineziologie.
To, že jste teď domluvený, vůbec nic neznamená. Otec je, stačí, když bude chvíli pod vlivem matky a otočí o 180%.
Když chodil do ambulantní protialkoholní léčebny a přestal, tak pořád pije, nebo to nějak ukočíroval sám?
@levandule_k Ukočíroval to sám kvůli naší dceři. A já nevěděla že měl podmínky, to jsem se dozvěděla pár let po svatbě. Jinak není problémový, je pohodový chlap, trochu až moc přecitlivělý. Ale vzhledem k tomu co zažil se není co divit.Jako manžel i otec je fajn, jen mě mrzí že se neumí postavit za svou rodinu a nechává nám vlastně ubližovat.
Jestli je to tak jak píšeš, tak má určitou vnitřní sílu a není úplně marný.
Já bych to asi řešila tak, že bych se poohlídla sama pro sebe po nějaké terapii (jsem spíš na alternativní věci jako je kineziologie). Pracovala bych na sobě tak, aby mě tchýně svým chováním nedokázala zranit a abych dokázala ochránit dceru. Pokud by hrozil rozchod, řekla bych partnerovi, že ho miluji, ale je to neúnosné, že nás ten vztah ničí, ale že rozchod vidím jako poslední možnost a chci zkusit tyhle věci a požádala ho o doprovod se mnou.
Teda teoreticky, možná by praxe byla jiná.
@levandule_k Když ona tchýně nezraňuje jakoby moje city, ona mě nemůže urazit a je mi úplně fuk co si o mě myslí. Mě rozčiluje, že nám svým chováním ničí rodinu. Když ona něco nakecá mému manželovi, on je pak smutný, někdy výbušný a obviňuje mě jak jsem zlá (ne na něj ani na malou, ale na cizí lidi, když se zeptám na koho tak neumí odpovědět). A to dusno pak vnímá naše dcera, a tomu já se právě chci vyhnout. Říkala jsem mu že bysme spolu měli začít chodit k nějakýmu terapeutovi nebo psychologovi, ale on začal vyšilovat že nikam nepůjde. Když chodil na tu protialkoholní léčbu, tak tam s ním chtěli řešit právě to dětství až po dospělost, kdy prožíval doma doslova peklo. Bylo očividné že příčina by mohla být v jeho traumatech. Jenže on se jim tam rozbrečel, doma z toho byl úplně na infarkt, že to nedá, a proto tam přestal chodit. On asi nechce aby mu někdo pomohl, aby se s tím nějak vyrovnal
@barmil tak to se samozřejmě hrozně moc omlouvám, to je mi líto. Ale proč tedy ta zpráva, pokud víte, co ty s*ině dovedou??? Já jsem s tou "svojí" taky byla už 4x u soudu a myslela jsem, jak je to masakr, ale koukám, že ještě má i konkurenci. Můžu se zeptat? Nic o Vás nevím, ale jak se jí podařilo rozvrátit Vaši rodinu??? Manžel byl na její straně??? Nepodpořil Vás??? To by asi bylo na knížku...😭
@2hanah Můžu prosím vědět proč ty jsi byla s tchýní u soudu?
Jinak probírala jsem to i se svými rodiči, a napadlo je, že se snaží zničit nám manželství kvůli tomu, aby se stýkali s malou. Že takhle prostě na to mám vliv, ale kdybysme pak byli rozvedení a manžel si malou bral, tak by ji vozil k nim tak jak by se jim zlíbilo, a já bych o tom ani nemusela vědět. Takže zkusím ještě naposled zabojovat a udržet to manželství, snad manžel co nejdřív prokoukne.

Mně hodně na něco podobného pomohlo holotropní dýchání + týdenní sebepoznávací pobyt v Holosu. Ale musíš počítat, že to je dlouhodobé a je to prostě práce "na sobě" - tzn. že si na to musí vymezit čas.
A jinak - pokud chce tchýně vidět vnučku, tak ať přijede (sama), nemůže?