icon

Spor o domácího mazlíčka. Jak přesvědčit manžela?

14. bře 2025

Ahoj, ani nevím proč to píšu. Asi si potřebuju zanadávat. S manželem jsme spolu 9let. Dřív jsme hodně cestovali takže priority byly jiné a nás tímhle jsem moc nepřemýšlela. Máme dvě malé děti, bydlíme v bytě. Dcera (4r) poslední půl rok otravuje, že by chtěla kočku. Proč jí nemůže mít atd atd. A víte co. Já bych jí taky chtěla. Nevidím problém. Teda až na jeden. Manžel, nechce doma zvíře. Přitom sám jako malý, kluk měla doma dva psy, taky v bytě. Když jsem se snažila několikrát nadhodit téma kočka, byla jsem odmítnuta. Všude leze, smrdí.... Ne ne ne. Já vyrůstala v domácnosti kde vždy byly kočky, dvě, tři... I teď rodiče kočky mají. A nikdy nijak zvlášť nesmrdeli. Naopak si myslím že on dělá větší bordel doma než kdoví jaká kočka. Začíná mě to štvát. Jsem dospěla a mám pocit že nic nesmím. Co to je za život, když něco chci a nesmím si to pořídit. Ach jo ..... Tak moc bych si přála pro děti zvířátko 😞. Ale asi ho nikdy mít nebudeme....

Strana
z3
fifinka2020
17. bře 2025

@kessien já zas nerozumím tomu,že někdo může žít v domácnosti s nábytkem,který je zničeny od zvířat 🙈. A to fakt nejsem na majetek nebo nemám extra drahy nábytek (máme hlavně Ikea), neřeším každé skrabnuti (malé deti), ale zničeny nábytek by mi vadil. Přijde mi to prostě něco jako "neuklizeny byt", nebo jako bys šla ven s dírou na tričku. Takze byvh byla trosku opatrna se soudy,ze komu se to nelibi, je hned na majetek a na penize. A co třeba pokud někdo bydlí v nájmu? Jinak pro upřesnění kocku máme, naštěstí ji stačí skrabadla.

kessien
17. bře 2025

@fifinka2020 jak jsem psala,já mám zvířata tři a kočka mi udělala díru do gauče,pes ukousl kus opěradla.Tim skončily,jedno opěradlo jsem nechala opravit u čalouníka.Pak mi umřel pes náhle a tragicky a já přestala resit gauč který je teda jediný na kterým je zvířecí otisk.Ale to je ma osobní věc,která pro me zacla mit úplně jiny význam.
Chci říct ze i presto ze ma nekdo zvířata neznamená ze žije v rozpadlý chatrči s prastarým nabytkem. Mam byt 2 roky po rekonstrukci a dle mého vse se dá resit zamezení přístupu do místnosti atp. Podle me kdo chce hledá způsoby a kdo nechce hledá důvody.Nerikam ze každý by měl mít zvíře,to rozhodne ne!A chápu ze někdo zvíře nechce. Jen některý důvody co se tu uváděli mi přišli strašně povrchní a nízký.
Ja osobně třeba bych nemohla mít doma potkany,tohle zvíře mi strašně vadí.Ale uvést důvod nechci mít doma potkany protože by mi vadil bordel z klece je prostě úsměvný.

Strana
z3