icon

Stěhování z Prahy kvůli bydlení

jimichanga
24. dub 2016

Ahoj holky. Resime ted doma bydleni. Mame pronajaty byt 2+kk v Praze. Chteli by jsme neco vetsiho, ale najmy v Praze jsou strasne a na vlastni byt tady financne nedosahneme. Uvazujeme o stehovani z Prahy, nekam do Strednich Cech, kde by jsme si koupili vlastni byt. Ale manzel tu ma praci, mame tu rodiny, zijeme tu od malicka. Nevim jak by fungovalo dojizdeni, nebo hledani privydelku na rodicovske. Neresili jste nektera z Vas podobnou situaci, odchod z Prahy kvuli bydleni? A jak to fungovalo s praci v Praze, atd? 🙂 Dekuji.

Strana
z5
hojda
26. dub 2016

@trachea jj ten vlak je fakt super, takové nadzemní metro🙂

dindonka
26. dub 2016

My se stehovali na moravu, ja zaryta prazanda, manzel moravak. Ja na materske tudis bez zavazku. Manzel praci najde, nenasel. Nakonec jsme to oba cca po 6 mesicich vzdali. Meli jsme RD se zahradou, bydleni bylo tchanovcu a byly jsme tam sami, ale pro nas je pohodli panelaku proste lepsi, nosit drevo a topit, fuj uz nikdy. Ac manzel vyrostl na morave velmi rad se vracel do Prahy. Me se styskalo hned v Pruhonicich, a kdyby ted byla otazka stehovani aktualni tak max pak km za Prahou. My ji proste potrebujeme mit za perdeli 🙂

anelamates
27. kvě 2016

@hz Pronajímání je na houby kšeft, přesně jak se tu píše. Jednou dvakrát zaplatí, pak nic, pak zase jo, pak nic, pak teda se domluvíte, nakonec zmiznou bez rozlučky bůhvíkam a jenom hledíš na ty škody - vytlučené okno, zničený koberec - a na konci roku ti přijde nedoplatek na energie, jako kdyby bydleli na Karlštejně. děs. Po několika takových jsme to zrušili, raděj prázdný barák než tohle.

uhz
27. kvě 2016

Zkusili jsme si vicemene nahodou 2 mesice bydleni ve vesnici za Prahou, a po 2 dnech nam bylo jasne, ze v zadnem pripade. Satelity kolem Prahx jsou peklo, obanska vybavenost 0, vsude autem,vse planovat.. nakonec jsme sli co nejdrive do sirsiho centra Prahy, odkud bylo vsude kousek. Vsichni mi tvrdili, ze az prijdou deti, tak to prehodnotim. Ano, prehodnitili jsme to a prestehovali se zpet na Moravu do mesta, kde jsme stale centru a pritom do prirody kousek, vlastne je vsude kolem.. vesnice za Prahou mi prijde stalo jako ra nejhorsi moznost. Jina je situace, pokud clovek bydli treba v mensim meste pobliz Prahy, a nemusi kazdy den dojizdet, deti tam maji skolu, skolku, krouzky. Mit Prahu blizko je fajn, ale ne za cenu kazdodenniho dlouheho dojizdeni..

sfet
29. čer 2022

My bydlíme tak 30 km od Prahy a jsem ráda. Máme tady klid, alespoň je nám Praha vzácná, když tam přijdeme na výlet nebo tak, dokonce já to mám do práce blíž, než kdybychom tam přímo bydleli. Snili jsme právě o rodinném domku a v Praze je to opravdu možné jen s výhrou jackpotu.

Strana
z5