Stojí za to čekat na žádost o ruku?
Je tu někdo takový,pořád vás to mrzí a štve ,???
Jinak jako ano bavili jsme se XXX krát o svatbě, jenže ty jeho kecy a vymluvi mě fakt nebaví ....
Naprosto te chapu, taky by me to stvalo.
Ano, deti jsou vetsi zavazek,
Ale jak pise @j.a.n.i , jsou zavazek vuci detem, o vztahu tech dvou to tolik nevypovida. Kolikrat jsem slysela"deti ano, protoze deti chci, a nikdo lepsi zrovna neni. Ale jako manzel/manzelka pro me neni ten clovek dost dobrej." No nechapala jsem, ted chapu porad vic. Ze touha po detech je velka. Ale udelat z nekoho sveho zivotniho partnera i pred urady, na to nema koule kazdy.
Jake jsou jeho vymluvy? Cas a penize.. to je k smichu. Baraky se stavi roky, deti se "tvori" x mesicu.. penez to stoji nepocitane. A neni cas zajit na obecni urad?
Já jsem kdysi muži řekla, že pokud nebudeme manželé, tak se děti budou jmenovat po mě. A to bych splnila, nechtěla bych se jmenovat jinak než mé děti. Ale můj chlap nebyl proti svatbě, spíš byl líný vše okolo zařizovat. 😄 Tak jsem ho nenutila, zapojil se jen do toho, do čeho chtěl a nakonec se zapojoval hodně. A svatbu jsme si parádně užili. 😁
proč tě to tolik štve?my jsme spolu skoro 16 let, máme dvě krásné děti,mají příjmení po tátovi,tak jsme to oba chtěli.O svatbě jsme mluvili několikrát,dřív jsem ji chtěla,ale pak už ne,čím víc lidí se okolo mě rozvádělo,tím víc jsme zjistila,že papír je papír a ani ten papír manželství od potencionální nevěry,bití nebo ztroskotání vztahu nemusí vztah zachránit.Po tolika letech máme vztah druh-družka, máme i ošetřeno,že kdyby se něco partnerovi stalo-zdravotně,tak má vysokou pojistku,která nás dokáže zabezpečit.v případě rozchodu by to asi bylo složitější,ale to u všech rozpadajících se vztahů.Když někdy svatbu tak bez toho tiátru,jen my dva,děti a svědci.
Co znam chlapy,co se nechteji zenit,tak vetsinou ten duvod maji…proste tu zenu nemiluji natolik,aby si ji vzali. Je to krute,ale asi pravdive…
@veronikav31 tak ono je v pořádku, že ji to štve. V pořádku je i to, že tobě to vyhovuje, samozřejmě. Jenže oni si to holt jen nějak nevyjasnili a jí to teď žere, protože by chtěla žít jinak. To je to, co je blbý, ale teď už s tím asi nic neudělá, pokud chlap svatbu nechce.
@veronikav31 A tak to nikdo netvrdí, že ten papír je nějaká jistota, nebo záruka kvalitního vztahu. Náš rozvodový soud trval po 11-ti letech manželství 20 minut 😀 Ale třeba já jsem taková konzerva, že to u ostatních vnímám a u sebe bych to vnímala stejně, že si mě ten chlap prostě nechce vzít,protože mu za to nestojím. Za ten případný risk, za ten svatební tyjátr. Prostě jako holka, které náhodou upr*al dítě a uvidíme, jak to dopadne 😀 A cítila bych se fakt trapně, když bych o otci svých dětí mluvila jako příteli....Když se ti dva shodnou, že o svatbu nestojí, tak super. Ale v mém okolí jsou zrovna všechny čekanky, které sice na dítě bez svatby kývly, ale pořád doufají, že se na konec vdají.
@irmamala my si prošli dobrým i zlým,nemoci jsme také zažili,kdy jsem místo dvou dětí měla doma tři.u nás děti byly chtěné a partner při mě stál i když mi píchal injekce s hormony,pak injekce abych o dítě nepřišla,už toto prověřilo náš vztah, málokterý chlap toto udělá.a já nikde neříkám,že otec mých dětí je přítel,ale partner,druh,nemusí to být manžel.to si musí ujasnit oba dva,on i ona,pokud to někoho žere,tak to musí chlapovi říct,oni,priznejme si to,náznaky nevidí,musí se jim to přímo říct co ženu žere,proč je naštvaná
@mama_mila ale to si musí vyjasnit s partnerem,pokud mu nic neřekne,je naštvaná a dává signály, které pánové neumí rozklíčovat,tak se může stavět třeba na hlavu.musi mu to říct přímo, přímá otázka, přímá odpověď
@pilzzee Na co tu svatbu potřebuješ? No v dobrých časech možná na nic, třeba pro lepší pocit. Jenže když nastane nějaký problém…Pro chlapa je možná výhodnější neženit se, pro ženu naopak. Pak jsou ty sbírky na Donio, že otec od rodiny zemřel a samozřejmě nebyli s partnerkou svoji (na co, je to jen papír), pojistku taky neměl (nebude vyhazovat peníze, co by se mohlo stát) a žena pak zůstane bez peněz s malými dětmi, nejlépe ještě hypotékou na krku…Jako manželka má nárok na vdovský důchod, v případě rozvodu dostává peníze nejen na děti, ale i pro sebe, pokud mají SJM, neodejde po rozpadu vztahu s prázdnou. Dostane v nemocnici informace, pokud je manžel hospitalizovaný atd…žena je znevýhodněná tím, že většinou je to ona, kdo zůstává doma s dětmi několik let, většinou nemá příjem, nemá takovou možnost tvořit si finanční rezervu pro nějaké případy, takže by se muž měl pochlapit a postarat se o svou rodinu, tedy ženu si vzít. Po 10 letech a 2 dětech by mě opravdu zajímal důvod, proč nechce. Stačí jít na radnici ve 4 lidech, nemusí to být akce pro 100 lidí za statisíce…
@irmamala no ty ženy “kývly” na dítě, protože biologické hodiny holt tikají a když se chlap k ničemu nemá a ony po dětech touží, tak mají i bez svatby aspoň ty děti…ale není to fér, když žena “přináší oběť” kariérní, finanční, stará se o děti a domácnost a chlap není ochotný si ji vzít…vypadá to, že si nechává zadní vrátka
Mne se tady z toho uplne krouti prsty u nohou a vubec nedokazu pochopit, jak podradne o sobe a o jinych zenach uvazujete. 'Nevezme si ji', 'nestoji mu za to' a ja nevim co. Vazne se takto divate na vztahy? Uvazujete o sobe, ze jste neco vic, protoze si 'vas nekdo vzal'? Mne to prijde silene, jako housky ze supermarketu, co se trepou, aby po nich nekdo sahl a neskoncily na skladce. Jako by zena v tom vztahu nemela zadnou hodnotu, zadnou aktivni roli. Proste 'si ji vezme' nebo nevezme, 'cekanka' holt. Zenske, vzchopte se trochu. Hodnota zeny opravdu nespociva v tom, jestli se vda.
@surikata131 já uvedena u partnera v pojistce jsem,jako družka a v případě,že by se mu něco stalo jsem s dětmi zajištěna😉,stejně jako jsem uvedena jako poluuživatelka bytu.
@ai30 konečně to někdo napsal👏 já se ve 41 letech opravdu netituluji čekanka
@veronikav31 Plus děti ten sirotčí důchod dostanou...
@veronikav31 A nemel by se tak castovat nikdo s normalni davkou sebeucty. Tohle urputne ponizovani a ublizovani 'nevzal si te, tak te asi dost nemiluje' je neuveritelne ubohe. Pri skoro 50% rozvodovosti fakt neni 'vzal si ji' nejakou zarukou velke lasky..
@surikata131 Manzel ma dobry pojisteni, takze kdyby se mu nedejboze neco stalo, tak ja toho dostanu docela dost. Barak mame na sebe napsanej napul. To vsechno jeste z dob, kdy jsme nebyli svoji. Ja teda myslim, ze to, cituji "pochlapit se a postarat se o svou rodinu," se projevuje uplne jinak, nez nejakou svatbou, kor kdyz polovina manzelstvi stejne nedopadne.
@veronikav31 ale to je v poradku-vztahy,kde to obema vyhovuje a neni na tom nic spatneho. Ja jen zminila zkusenost z okoli - ti chlapi si “delaji” zadni vratka,porad chteji mit pocit volnosti. A vime jak to casto je - nikdy se neozenim a pak staci at prijde ONA a do tri mes jsou v chomoutu a je to jen proto,ze to tak citi..
@j.a.n.i děti ano, přítelkyně ne
@nnnadja ale to musí ty ženský říct chlapům narovinu co jim vyhovuje a co ne,když jim to neřeknou natvrdo,tak chlapi náznaky nechápou!!
@ai30 to není o hodnotě ženy, nebo že je někdo víc nebo míň. Pokud to oběma vyhovuje, mají teda aspoň nějaké pojistky apod kdyby se něco stalo, tak ok. Ale tady autorka s tím není v pohodě, chce se vdávat a její přítel z nějakého záhadného důvodu nechce, takže ano, “nevzal si ji” a ona jeho, protože jsou k tomu potřeba 2 a násilím ho nedonutí. Určitě svatba nezaručuje lásku až do smrti, ale minimálně pro ženu to má nějaké výhody (kamarádka s malými dětmi na RD se nedávno rozváděla a kdyby nebyla vdaná, byla by na tom po rozchodu hůř), takže mě se spíš nelíbí přístup takového muže a asi by mě taky trápilo, proč se tomu tak urputně brání po x společných letech a dětech
@surikata131 Tak me napada, ze autorka se k tomuto vubec nevyjadrila, takze nevime vubec nic. Ani jeji argumenty, ani jeho, jen to, ze ona proste chce a on ne 😀 Takze jaksi ani nema cenu to resit 😀
@surikata131 když s tím autorka není v pohodě,tak se můžeme jen domýšlet proč on se nechce ženit,ale ona vdávat ano. My to tady nevyřešíme nebo za ním máme jít a říct mu,že ona se chce vdávat,ale nechce mu to říct a jen mu něco naznačuje,že to nepozná sám?
@surikata131 Ano, takže na tom bude furt finančně lepe přítelkyně jejíž pritel mel životní pojistku, nez rozvedená manzelka.
@surikata131 Nojo, ale když se ona chce vdavat, tak ma trvat na tom, ze deti az po svatbě. Pokud je ma za svobodna, tak jak jinak si to muz ma vylozit, nez ze se bud vyloženě vdavat nechce nebo by se nebranila, ale az tak podstatné to pro ni neni.
@j.a.n.i ale to porovnáváš jabka s hruškama, 2 různé situace. Smrt muže - pokud měl pojistku, přítelkyně dostane pojistku, manželka pojistku + vdovský důchod. Neměl pojistku - přítelkyně nic, manželka vdovský důchod. Rozchod - manželka má nárok na dorovnání životní úrovně, dokud neproběhne rozvod, má nárok jak na alimenty tak peníze pro sebe. Může dostávat peníze i po rozvodu, pokud je doma s dětmi a nemůže proto chodit do práce. Rozdělí se SJM. Přítelkyně po rozchodu na toto nemá nárok.
@j.a.n.i no jo, protože třeba nechce s dětma čekat do aleluja. Mám pocit, že v dnešní době si hodně chlapů chce užívat aspoň do 30 a žádné závazky. Ale ženy už třeba po té 25 chtějí děti. Taky má snad každý druhý pár problém s plodností, takže není dobré to odkládat.
Třeba v mém okolí, pár 25+, dostudovali oba VŠ, pracující, sestěhovali se, jsou spolu x let, očekával se posun. Když se zdálo, že svatba není na pořadu dne, tak ona už začla mluvit o dětech i bez svatby. Protože po nich touží a má nějaké zdravotní problémy, tak nechce čekat s plozením do 40…nakonec to zas tak netrvalo a svatba bude (bude se plánovat rok, tak se tím odsunou ty děti 😅). Ale chápu ty ženy, že chtějí “aspoň” dítě. Jenže když má chlap všechno i bez svatby, tak pak už asi nemá takovou motivaci
Holky ,já na to úplně zapomněla vám odpověď,
Zrnu to ,o svatbě jsme před dětmi mluvili byli jsem spolu dlouho asik tak za 4 a půl roku jsme se domluvili na dítěti prvním , žijeme spolu od začátku vztahu ,dřív mě to ani nevadilo žít na hromádce,ale jde mi o to ,že kdy se fakt něco stalo mu nebo mě ať mám informace a tak ,jde mi jen o to stejné příjemní ať máme všechny stejné, Nestojím o velkou svatbu to vůbec,ani o zásnuby jak z filmu nebo tak ,
Děti mám dřív než svatba páč moje zdravotní problémy,jinak to nešlo hold někdo tohle musí jít stranou...za další rozhodně co se týče hypo a tak jsme na půl takže majetek fakt neřeším ,
A taky jak mi umřela mamka sem si uvědomila,že se Fakt může stát cokoliv,!
Moje argumenty ví ,ale dělá že mě hysterku ,že prehanim a tak ,a tohle mě fakt bolí ...
Asik budu ta co se tu psalo kdy mě vic miloval tak by si mě vzal ,..
Jinak jako otec dětí je fajn ,nelituji toho ,že sním mám děti ...i kdy nám to nevyšlo za tohle sem fakt vděčná...
Jen asik ,nemůžu mít vše no hold patřím mezi ty co mají jedno stoho asik to tak má být ,ono mě to přejde asik mám jen depky ,no ...
Počkej co vám nevyšlo?a jaké jsou ty jeho argumenty?

Můj chlap mě požádal po 13ti letech. Nějak mě to netrápilo, věděla jsem že to prostě jednou přijde.