Stojí za to čekat na žádost o ruku?
Je tu někdo takový,pořád vás to mrzí a štve ,???
Jinak jako ano bavili jsme se XXX krát o svatbě, jenže ty jeho kecy a vymluvi mě fakt nebaví ....
@surikata131 No a nebo taky přítelkyně dostane pojistku a odmitne dedictvi s dluhy a manzelce zustanou z titulu SJM na krku, ono to ma vzdy dve strany.
@bara88 myslela sem to tak ,že kdy jste šli od sebe
Jeho argumenty že je to zbytečný a tak dále,ale asik udělám tu pojistku jak tu někdo psal ,
On si musí udělat pojistku, ne ty🙂
@bara88 jo děkuji pochopila sem to ,že on .. proberu to sním
Já už výše psala, že ani přítel ani já už svatbu nechceme, jednou stačilo. 😀 a přítel sám od sebe sjednal pojistu, že v případě úmrtí jde 50% majetku dětem (tzn každej 10%) a 50% me.
Tady se furt řeší úmrtí chlapa, ale když zemře ženská a ten chlap zůstane s dětma sám, tak co ?
Pokud nechce do manzelstvi proto, že mu to nepřijde důležitý, jen papír atd.. tak to opravdu pro mě zní jako "nestojí mu za to". Kdyby po mě partner chtěl nějakou pro mě nedůležitou kravinu, ale věděla bych, že on po tom touží a bude mít radost.. tak to pro něj udělám. Jenže to manželství prostě závazek je, a osobně těmto důvodům/vymluvam nevěřím.
A jo, jsem konzerva a cítím se lépe jako manželka. Titul přítel/kyne se mi nikdy nelíbil. Je to pro mě i zavádějící. Přítel/kamarád..?? Stejně tak partner, ale to se ještě dá.. A druh/družka.. to si představím pár postarších alkoholiků nebo někoho z výměny manželek.. můj problém.
A ještě opakují, pokud se na otázce ne/manželství oba shodnou, je to naprosto v pořádku. Pokud se jeden trápí, touží po tom, a druhý pro něj tu "tu nedůležitou blbinu" nechce udělat..to vidím jako problem
@pavlinar takže když někdo po něčem touží,tak pro radost má partner udělat i to co nechce? Tak teď by mě zajímalo co bys řekla na to,kdyby tvůj partner chtěl trojku a ty ne,pro tebe kravina, blbost,on na tom bude trvat...když už jsme u těch příkladů,uděláš to pro jeho radost,kdyby tím byla i ta svatba podmíněna?
@veronikav31 To si nemyslim, ze je zrovna nejlepsi priklad. Svatba nikomu neublizuje, sex s nekym jinym ano. Samozrejme ze kazdy ma pravo rict ne, ale jak se tu pise xkrat, tohle si meli ujasnit na zacatku. Jestli ji nasliboval, ze si ji po detech vezme a uz 10 let klickuje, tak se nediv, ze je nasrata.
@veronikav31 tak já nevím ale srovnávat tohle mi nepřijde úplně normální
@irmamala vím,že to není nejlepší příklad,ale ta svatba tím může být podmíněna, bohužel znám takový pár,který tyto podmínky měl.ale vše co tady doporučíme, zkušenosti atd. nevyřeší problém tazatelky,to musí jen ona sama,když si promluví s přítelem a bude chtít odpověď
@bara88 proč myslíš? Já reagovala na to,že když jeden chce svatbu a ten druhý ne,tak ten by partnerovi měl udělat radost.to je to samé.znam i pár který tyto podmínky měl.
@veronikav31 když ti to přijde stejné tak ok.me to tedy stejné nepřijde
@bara88 to je tvůj názor. Já neobhajuju ani chlapy,že se někteří bojí svatby,ani ženy,že se do svatby ženou.jen říkám, že si musí promluvit ti dva a určitě se nenechat natlačit do něčeho co druhý nechce jen proto,aby mu udělal radost.pak se nedivme, že se každé druhé manželství rozvádí,když je založené na pouze na radosti jednoho z nich
@veronikav31 však jasně že je to můj názor🙂
@veronikav31 tak já mám k sexu úplně jiný vztah, než ty. Není to pro mě nedůležitá kravina, kdy mi je jedno s kým. Právě naopak. Takže ne, trojka u mě osobně určitě ne.
Napadlo mě třeba tetování. Například partner je toho příznivce, hrozně touží, abych měla aspoň malou kerku. Mně to přijde jako kravina, vyhazování peněz, ztráta času.. výsledek nejistý.. ale udělám to teda pro jeho radost. I kdy je fakt, že to je zásah do těla, a na porad. Proti tomu je přece manželství (pro nekoho) úplnej prd..
@veronikav31 tak to jsme se nepochopili. Já myslím situaci, kdy pro jednoho je to důležité, pro druhého není, je mu to "jedno". Tak když je mi něco "jedno, není to pro mě dulezite", tak já to fakt v klidu pro potěchu partnera udelam.
@pavlinar klobouk dolů nad tvou obětavostí.ja si o těchto věcech rozhoduji sama,stejně jako o barvě a délce vlasů,o oblečení.ja se chci cítit dobře a chci být v pohodě,přece když se v tom či onom nebudu cítit dobře,tak budu stres a nepohodu přenášet na rodinu a to není dobře
@veronikav31 🤦♀️já si myslím že paní o sobě taky rozhoduje sama jen ti dala o něco lepší příklad než si uvedla ty ,víš.
@veronikav31 u věcí, co "jsou mi fuk" to vůbec jako obětavost neberu. Já bych si nechala udělat hennu pro radost partnera, Ty jsi zase benevolentni v sexu.
@pavlinar já benevolentní v sexu nejsem. To byl příklad,nepatrim mezi pár co jsem uvedla
Mne to spis pripomina nedavnou nedavnou diskuzi, kdy ona chtela druhe dite a on ne a ona mu to nemohla odpustit. A kdo je tady ten spatny? Kazdy ma pravo neco chtit a nechtit. Ale tohle vnimam tak, ze pokud on vi, jak moc je pro me svatba dulezita a on nema zadny rozumny duvod, se nezenit, tak by to pro me mohl udelat. Pokud nechce tyjatr a vyhazovat prachy, muze jen na radnici. Pokud se boji o majetek, muze se sepsat predmanzelska smlouva. Pokud jen proste nechce mit status zenace, tak pro me to je red flag.

Tak mu dej na vybranou buď svatba nebo dobrá pojistka,kdyby se něco stalo(pokud mu to finance dovolí).to není vydírání.Pojistku má v dnešní době kde kdo a šlo to ještě dávat na odpočet daně.Není od věci,aby živitel rodiny uměl rodinu taky zabezpečit, nemusí to být nutně manžel.