Strach ze samoty po rozpadu vztahu. Jak se s tím vyrovnat?
Ahoj všem,
Včera jsem se nejspíš rozešla s přítelem. On mě poznal jako holku, která byla oplácaná a oteklá. Neměla jsem žádné zájmy ani koníčky, nejradši jsem jedla mekáč. Zhubla jsem 20 kg. Začala jsem běhat a teď se mi daří. Půlmaraton zaběhnu za 1:40:00. Pritel šel ze vztahu do vztahu, kdy neměl vyřešenou minulost. Odnesla jsem to já. Vlastně jsme z téhle fáze, Kdy jsem mu dělala víceméně polštář po tom ošklivém přistání a rozchodu, plynule přešli do fáze, Kdy vedle sebe fungujeme jako manželé po 30 letech. Pracujeme oba stejně - Z domova 8 hod. denně. Flexibilní pracovní doba. Akorát že já chodím spát do 11 vstávám brzo. Přítel chodí spát až třeba v jednu ráno (takže stále usinam sama) vstává po 9. Často me v sexu odmítá. Ten den pak skoro nic nestihne. Většinu věcí co dělám ani nevidí. Pak jednou něco udělá mluví o tom - A o tom jak já jsem neschopná a nešikovná. Taky že jsem moc hubená, že nemám žádný zadek a tak podobně.
Já vím, že si tu vylévám srdíčko. Ale nemám moc za kým jít. A už mám opravdu pocit, že stojím za prd. Přikládám i proto fotku, jak jsem vypadala předtím a jak vypadám dnes. Ušla jsem kus cesty A měla ze sebe radost. Ale teď mám spíš pocit, Že nejsem dost dobrá ani pro svého přítele.
Dekuju všem, co dočetli.

Zajdi si k psychologovi. Tvoje bezmezna touha po obdivu a ujišťování, že jsi kus, už je fakt patologická. Máš tady už několikátý podobný příspěvek, vždy obohacen o foto, jak jsi (byla) ošklivá a pod. Samozřejmě, že o tebe chlap nemá zájem, když pořád jen řešíš jak vypadáš
Ono vůbec není špatné zůstat nějakou dobu sama. Když budu mluvit za sebe, byly to vždy moje nejspokojenější chvíle.....kamarádky, zájmy, spoustu času, cestování........po rozchodu to byl vždy nějakou schizostav, ale postupně se mi ulevovalo a vracel vnitřní klid..... vypadáš opravdu super....nebude to těžké se brzy nebo , jak budeš chtít, seznámit se svým panem božským.....
...a ještě další věc si je třeba uvědomit, že občas odmítání partnera funguje jako afrodiziakum......čím víc tě odmítá, tím víc ho chceš....ale je to jen falešný pocit.....není to opravdové
@jancaben1 Tak pises "porad nekdo" tak jestli jde jen o pritele, tak bud si najdes pomoc odbornika, aby te nejaky reci nerozhodily, nebo si najdes nekoho, kdo te vice oceni, ocividne po tom prahnes, proto potrebujes byt ujistovana i tady.
Mas za sebou kus prace, ale k sebevedomi ti to zatim nepomohlo ...
Ušla jsi kus cesty, co se týká těla. Ale dušička se nepohnula. Pracuj na sobě, najdi si nějakou terapii. Sebevědomá ženská se má ráda i s kilama navíc, běžecký časy sdílí na běžeckých fórech a nepotřebuje být neustále ujišťována, že je krásná a šikovná. Jsi krásná. Teď je potřeba srovnat hlavu. A to ocenění, který chceš, máš dostat od sebe, ne od jiných.
Kdyby mi manžel po tom, co něco udělá v domácnosti, řekl, že jsem neschopná a nešikovná, tak se naježím jak dikobraz a přejdu do útoku, protože nikomu nedává nic žádné právo mě urážet.
Postavu máš moc hezkou, ano můžou se mu líbit oplácaný holky, ale také ti může chtít srazit sebevědomí, abys byla poslušná a nezdrhla mu za lepším.
Zapracuj na svém sebevědomí, jsi hezká, máš pěknou postavu, jsi cílevědomá a vytrvalá. (Soudím dle toho, že jsi dokázala zhubnout.)
Zaměř se na osobní rozvoj, přednášky na netu, knížky, nauč se mít ráda, začni chodit k psychologovi, před ním se vypovídáš, rozeberete z čeho pramení tvé problémy. Můžeš zkusit i alternativu na odblokování bloků třeba kineziologii.
Nikdo tě nebude mít rád, když nemáš ráda sama sebe. Pokud o sobě smýšlíš jako o trosce, přitáhneš si do života nějakého debila
A za mě teda lepší být sama než s nějakým blbem. Měla jsem období, kdy jsem nemohla potkat nějakého partnera se kterým by mě to bavilo. Vždy tam bylo něco, proč to nefungovalo. Já si říkala, mám zůstat v nefunkčním vztahu, abych nebyla sama, nebo být za divnou single. Nedokázala jsem být ve vztahu, ve kterém nejsem šťastná. Po čase jsem si řekla, že prostě rok budu hledat a uvidím, že tomu nechám volný průběh, budu si užívat nová setkání a rande. Krátce na to, jsem potkala dnes svého manžela.
seš krásná ženská a ušla si obrovský kus cesty!!! Máš být právem na co pyšná!
Do vašeho vztahu nevidím, ale pokud se chová takhle, přijde mi že ti cíleně sráží sebavědomí (což se mu bohužel očividně daří)... možná ti závidí jaký kus cesty si zvládla, možná nechce o tebe přijít a tak ti jej sráží protože si sám nepřijde hoden....
Měla by jsi si si ním zkustit promluvit- říct mu co dělát, že ti to vadí a ubližuje ti to. Možná to dělá nějak podvědome, a vztahy by se mohli ještě zlepšit. Pokud to ale bude dělat dál... uteč!
Vím že se to říká lahko, sama mám doma obrovské problémy, a odejít by bylo nejsnažší, ale lehce se to řekne, téžce udělá. Každý z nás má strach že bude sám. My ženy v plodném věku pak přemýšlíme pořád taky, zda někoho ještě stretneme a budeme mít i děti apod...
Ale opravdu, si hrozně krásná ženská (ne že bys před těma 20 kilama tedy nebyla, ale teď jsi opradvdu kost!), měl by být šťastný že tě má a nosti tě na rukou, ne se chovat takhle!
Nebylo to tu už?
@pampeliska1313 bylo,bud paní jen potřebuje chválit a nebo je opravdu nemocná a nemůže se sama ze sebou srovnat
@jancaben1 doporučuji sledovat na YouTube Denisa Říha Palečková a případně se přihlásit do jejího měsíčního kurzu Láska je tvůj zdroj. Je to o tom se naučit mít se ráda. Protože, když dokážeš dávat lásku sama sobě, dokážeš jí i rozdávat ostatním a v hlavní řadě nejsi závislá na obdivu a lásce od ostatních. Pokud nemáš ráda sama sebe, tak i kdyby tě partner neustále ujišťoval o tvých kvalitách a své beznezné lásce, tak tobě to bude stále málo. A lidi se k nám chovají tak, jak si to necháme líbit. Je jasné, že když se sebou necháš zametat a urážet se, tak toho budou lidi i všichni partneři využívat a i v dalším vztahu to bude úplně to samé.
@bara88 asi chybí sebeláska.
@jancaben1
Myslim,ze s tebou zacal prave proto,ze si myslel,ze tahle oplacana holka,co nema zadne zajmy bude na nem viset protoze by ji nikdo jiny asi nechtel.Byla jsi snadny cil a objekt,ktery podle nej jeho ponizovani bude trpet.Takovi lide nesnesou,aby se nekomu vedlo lepe nez jim.
Ja bych se na nej vyprdla a nasla si nekoho,kdo si te bude vazit.
Na přítele se vyprdni a bude ti jen líp. A potom se dej dohromady vevnitř, abys měla ráda sama sebe a nemusela pořád shánět od cizích lidí lajky a ujištění, jak jsi úžasná. To, že jsi skvělá, máš vědět především sama. Já jsem taky zhubla něco přes 20 kilo a moje proměna vypadala ještě výrazněji než tvoje (taky jsem měla brýle apod). Na základce mě všichni šikovali, kvůli vzhledu a penězům. Nyní jsem na tom (troufám si říci) o dost lépe než většina z nich (penězi, bydlením, rodinou, kariérou, prostě tím, co jsem sama dokázala, včetně vzhledu a zdravého životního stylu) a vím to hlavně já, že jsem skvělá, nepotřebuji shánět lajky (na FB třeba ani nedávám moc fotek). Musíš být sama vyrovnaná a mít nadhled.
Práce na vlastním těle dokončena, práce na vlastním sebevědomí před tebou. To zvládneš, ale možná by bylo fajn nechat si pomoct odborníkem, není to žádná ostuda.. pokud tě partner neocení a nepodpoří, není to partner, který stojí za to, abys litovala jeho odchodu. Sama nezustanes, teď je ale možná na čase si to chvíli zkusit a vyléčit duši... Do dalšího vztahu je potřeba jít s čistým štítem, aby mohl být opravdu šťastný. Fandím ti, drž se!
Jsi krásná a šikovná, taková se neztratí a s přítelem bych čas teda neztracela. Držím palce .. život je boj 🙃🌞
Ja bych asi cloveka, ktery mne urazi a ponizuje, nenazyvala pritelem. Ale jestli mas zapotrebi s nim zustavat, tak pak asi kazda rada draha. Nevim, kolik Ti je, obavy, ze zustanes sama, jsou na miste, pokud Ti je 45+, na to ale nevypadas😉
Možná jsi měla přidat i foto přítele, třeba by to vše vysvětlilo, možná si uvědomuje, že jsi na sobě zapracovala, zatímco on je lenoch a uvědomuje si, že jsi krásná baba, a proto Tě shazuje, že se bojí, že si najdeš někoho "lepšího" než je on.
Mám pocit, že tvé fotky tu létají poměrně často. Měla by sis vyřešit svou psychiku a své vnímání sebe sama (abys neměla potřebu dávat fotky na soc. sítě jen kvůli pochvale) a pak řešit vztahy....
Usla jsi pořádný kus cesty. Jo. Víš to, nebo potřebuješ aby ti to pořád někdo opakoval a potvrzoval to? Jestli to druhý tak to vypadá na nějaký řádný zranění nejspíš z dětství, nepřijetí že strany rodičů atp. Doporučuji psychologa. Asap

@jancaben1 velky kus cesty mas za sebou,jsi krasna zenska,zacni si vazit sama sebe a na nej se vyprdni,rozhodne mas na vic