Švagrová a tchyně: Je moje nespokojenost oprávněná?
Nechci pod svuj profil, nechci pod svym jmenem a asi ani necekam zadnou spasnou radu, ale musim se vynadavat, abych to vecer vsechno nevysypala na manzela, tak se vypisu sem. A treba si prectu pod tim Vase prispevky a budu se citit trochu lip, protoze se mi vlastne nic nedeje.
Manzel ma o 15 let mladsi sestru. Byla (je) to moc fajn holka, ma spoustu fajn vlastnosti a mam ji moc rada, vychazime spolu jako kamaradky. . Pred 3 lety jsme dostaveli barak, dole mame zcela samostatny byt. Malicky, ale pekny. No pres tchyni se "vnuklo", ze by tam prece mohla jit bydlet svagrova. Mame ji radi prislo nam to jako fajn napad, najem plati mensi nez by platil cizi, ale ja doufala ze treba na chvilku nekdy koukne na deti (maji ji rady), manzel se s ni dohodl, ze si za ten nizsi najem vezme na starost zahradu (sekani, je to malinka zahradka, takze nic svetoborneho).
Nefunguje ani jedno z toho. Fajn. Zabrala si parkovaci misto v zahrade to nas stvalo, ale nejak to uspesne vydrzela a ted uz je to takove nevratne. (je to obcas lehky diskomfort nebo problem kdyz mame navstevu, ale zily nam to netrha). Fajn. Po case zacala jestli by si mohla obcas neco dat do garaze, ze se do toho bytu uplne nevejde (ja fakt maly). Faaaaajn. Zabordelila pulku garaze. To uz teda fajn nebylo, tak si manzel rypnul, ze by si to treba mohla uklidit.. No totalne urazena, scena, ze uz nevi jak vic tise se ma chovat aby nam neprekazela a ze ma porad neco co mu na ni vadi, vubec zadna sebereflexe, nic. Tchyne ji nabehla hajit, ze na ni ma byt hodny a ze mu nema porad neco vadit..
Poridila si domaci zviratka, kocky. Jsou krasny, mily. A rozhodla se, ze nemohou byt nikdy v noci samy. Takze mam 4x do tydne v baraku tchyni, ktera hlida kocky. A ja jsem nastvana. Deti mi pohlidaji na 2 hodky tak 1x za pul roku. Zrovna dneska, jsem potrebovala s jednou na hodinu odjet, do toho ale doma 10 leta s 5 letou - a dopadlo to tak, ze se holky proste museli pohlidat samy (nejstarsi tu nemladsi), protoze nikdo hlidat pry nemohl. Ted si vecer holky vybehly hrat na zahradu (vanocni svetylka tu mame a ony si kolem toho rady pobehaji) a vybehla na ne tchyne a zpucovala je, ze tam nemaji behat a ze ty kocky jsou pak nervozni??? No delaji si ze me pr....??? Deti se budou omezovat na vlastni zahrade, aby neci kocky nebyli nervozni? Mysli to vazne? Nehlede na to, ze se teda ukazalo, ze byla tady, jenom se ji nechtelo hlidat deti a sedi tam a kouka na kocky? Zcvokli se ty 2? Ze svagrovy bude stara panna, protoze se zacina chovat jako magor a tchyne ji v tom vic nez pritakava. Jsem divna ja? To uz vubec nemluvim o tom, ze se neuvidime hromadne o Vanocich, protoze vzdycky jedna z nich musi prece hlidat kocky..
Dcera je logicky matce bližší než snacha. Vztahy v rodině jsou běžně složité, jestli tě to sere víc než nějaký přijatelný průměr, tak si o tom pokecej s psychologem, třeba se ti to podaří nějak líp uchopit. Přijde mi, že malinko žárlíš na svou švagrovou, že kolem ní maminka lítá a chtěla bys stejnou péči pro svoje děti jakou tchýně věnuje dceři.
Vztahy jsou oboustranné, někdy je obtížné si manželovu matku pustit k tělu a být s ní kámoška, abyste spolu trávily čas, protože chcete ne jen z důvodu rodinného pouta a zároveň nějak vybalancovat, že i tchýně si má právo dělat, co chce a někdy děti nehlídat.
Tchýně mi přijde dle toho druhé příspěvku, že není vyložený Satan, co by chtěla škodit, ale asi některé věci nedomýšlí, nebo jí nedochází, že to může někomu vadit a ona koná v dobré víře.
Třeba moje švagrová je také snacha k mé tchýni, ale má s tchýni hodně dobrý vztah, tráví spolu dost času, ale takových případů moc neznám.
Bydlení s rodinou nikdy nedělá dobrotu🙈

@fire85 divila by ses, ale ja si musela takhle udelat poradek s manzelovou rodinou a - vycistil se vzduch a dal fungujeme, jen se nastavily urcita pravidla. Muj dum muj hrad, muj zivot - moje pravidla … nemusim trpet od rodiny vsechno