Švagrová mě šikanuje
Švagrová mě šikanuje. Chová se zcela jinak, když je v domě, příp.v pokoji manžel, to je na mě jako med, chová se jako nejlepší kamarádka ke mně i k dětem. Problém je v tom, že si zvykla k nám chodit zejména, když jsem doma jen s dětmi. Je to snadné, pracuji z domu. Takže mi zavolá, a oznámí mi, že přijde. Dokud jsem s ní dříve chtěla mít dobré vztahy, snažila jsem se jí vyjít vstříc, a souhlasila jsem. Začala jsem si všímat její šikany, např. když jdu na toaletu, zvedne se a jde se mnou, i s dvěmi neteřemi. Když ji na toaletě požádám, aby odešla, že chci být sama, dívá se na mě (je o hlavu vyšší, o 20 kg těžší), a nehne se. Neteře tomu přihlížejí, taky se nehnou. Já mohu svou prosbu opakovat tak dlouho, dokud nepochopím, že s ní nehnu, a jdu na wc o patro níž. Tak to je přibližně se vším, když jsem doma bez manžela, cokoliv řeknu, a jí se nelíbí, nebo nechce, dívá se na mne, ale nepohne se. Takže odchod z našeho domu je pro ni absolutně nepřijatelný, přichází k nám ráno v 6,do domu ji pouští manžel, vždy řekne, že jsem s ní domluvená, no a odváží jí manžel kolem 20 h, sama neodešla nikdy. Prozvoní mne, když okamžitě nezavolám zpět, hned volá manželovi a žaluje, že prý si se mnou domluvila, že mi přijde pomoct, že si vzala volno a já jí teď neberu telefon. Já ji nezvu, snažila jsem se s ní domluvit nějaká pravidla, že se v 6 ráno nechodí na návštěvu, že návštěva nemůže trvat celý den, ale nerespektuje vůbec nic, dělá si, co chce ona. Můj manžel je její bratr, má ho omotaného kolem prstu. Pokud ona řekne, on udělá ihned, co ona chce. S manželem máme dobrý vztah i po letech, vlastně se hádáme jen kvůli jeho sestře. On nechápe, co proti ní mám, že prý mi pomáhá, že ji potřebujeme. Nepotřebujeme ji, nemůžu ji dostat z domu, nesnáším její arogantní chování, její polopravdy a pololži. Zavolá mi, že jde kolem, že se na chvíli staví s holkama, za mými dětmi. No a přijde v půl osmé ráno v pracovní den, kdy mají být její děcka ve škole, zůstanou až do 8 večer. Já musím nachystat jídlo pro všechny, nečekaný oběd pro další 3 lidi, svačiny, kafe atd. Zavolá, že jedou z obchodu, že se zastaví, a zastaví se zase v půl osmé ráno, i když obchody se otevírají později, a zase zůstanou do 8 večer. Přes letní prázdniny tady nechala neteře celý týden, vždy týden byly doma, týden u nás. Vždy řekla, že jen na pár dní, že si je pak odveze. No a v pátek večer odvážel můj manžel. Holky v pubertě, nalepené na mobilu, jen jedly, dělaly binec, hádaly se, řvaly po sobě i po mne. Samozřejmě lžou, zkoušely to na mě, že jim moje děcka urvaly sluchátka, rozbily mobil, polily tričko – zničily si samy a ze mě chtěly vytřískat nové. Pokud jsem je požádala o maličkost, aby se chvíli věnovaly mým malým dětem, když jsem chtěla vařit, postavily se proti mně obě dvě a začly, jak nejsou služky a nenechají se šikanovat. Byla jsem sama proti dvěma uřvaným histerkám, které jsem nemohla dostat z domu, manžel na služební cestě. Nechala jsem to zajít daleko, teď už to vím. Neměla jsem sílu je vyrazit, částečně jsem chtěla mít dobré vztahy v rodině, jiné příbuzné nemáme, částečně jsem si říkala, že když se k nim já chovám pěkně, mohly by se tak chovat i ony ke mne. Byla to chyba, teď už to vím, ale nezměním to. Potřebuji nějakým rozumným způsobem postupovat dále. Manžela má ta bestie švagrová na své straně, nevím proč, strašně jsme se kvůli ní pohádali. Když mi chtěla o jarních prázdninách zase dát na týden neteře, odmítla jsem, byli jsme nemocní. Výsledek? Švagrová začala chodit po městě a po známých rozhlašovat, že se k nám nesmí na návštěvu, že jí bráním ve styku s mými dětmi, se kterými tak pomáhala, no a dále, nenechala na mne nit suchou. Problém je v tom, že já jsem sama, proti nim třem. Takže když chci manželovi něco říct, ona tvrdí opak, a jako špatná vypadám já. Přitom manžel viděl, jak jsem je obskakovala, jak jsem se starala. No ale asi to vnímá jinak, chlap. Má někdo podobnou zkušenost, jak postupovat dále?
@slunickonanebi Je to možné. Když se na ni nezaujatě podívám, vlastně má na krku dvě děcka, o které se jejich otec nestará, nestará se ani o ni. Možná proto se nechává od nás vozit až tak pozdě, když ten její přijde domů, a ona tam není, mu ani nechybí. Musí pak zase dojet sama... To je její problém, ona si ho vybrala. díky
Prosimte pokrocila jsi nejak?
@lotosek to se uz asi nedozvime, nick je neaktivni, ale taky by me to zajimalo, kdyby v tom pribehu jeste byl unos a minimalne jedna vrazda ci neobjasnene umrti, tak je to jako detektivka od Lisy Jackson

@rebe nechtěla jsem se s manželem hádat, ale hádkou to skončilo, zastával se jí. Věřil jí, že já jsem ji pozvala. I když nemá logiku, proč bych si zvala někoho, s kým si toho nemám tolik co říct. Když mi přijde občas kamarádka, tak po dvou hodinách sama odchází. No nic, dohodli jsme se, že už k nám chodit nebude. díky