Tchýně a tchán moc nejeví zájem o vnuky dvojčátka. Co si o tom myslíte?
Ahoj holky, nedokazu to v sobe uz dusit a rada bych znala vas nazor. V kvetnu se nam s manzelem narodili dojcatka. Nepotrpim si na nejake dary, ale z tohohle jsem velmi smutna. Moji rodice neustale neco klukum kupuji, ne ze by museli, ale protoze chteji a dela jim to radost. Od druhe babicky zatim nedostali nic, ani bodycko nebo chrastitko. K porodu mi jen poblahoprali pres sms. Do porodnice za nama ani neprijeli. Bydli sice asi 2 hodiny autem od nas, ale i tak. Jsou v duchodu a ani si nemyslim, ze penize nemaji. Manzel ma jeste jednoho sestileteho syna, nemanzelskeho. Bydli od nich take daleko, ale za nim jezdi a kupuji mu darky. Dokonce jsem i z fotek vycetla, jak jeho narozeni oslavovali. Jak s nim jezdili porad s kocarkem. Kdyz jedeme na chalupu, kde se vsichni potkame, tak si na chvili kluky pochovaji, tak 5 minut, a to je vse. Pak si jdou sami ven. Ani se nenabidnou, ze by s kluky sli ven. Uz se mi na chalupu ani jezdit nechce, kdyz vidim, jak nejevi zajem. Nevim, co si o tom mam myslet. ☹( je mi to lito za kluky.
@jarla Hele a není to nějak ošetřené v zákoně? Je to vůbec košer, že platí, ale dceru nevídá?
Jeste abych jim nekrivdila, tchyne nam pref narozenim kluku dala tasku veci po prvnim vnouceti - nevyprana spinava deka, pouzite kousatko a nejake piskaci rozbite auto, ktere je tak pro 3 lete.
@marriam 😂 No tak vidíš! Mě by víc mrzel nezájem než absence hraček. Oni mají opravdu nějaký problém, ale časem, až se k nim kluci nebudou moc hlásit, je to třeba bude mrzet, jen už bude pozdě.
@mourovatakocka to vůbec netuším a jak ho znám,tak on se s ní hádat nebude
Necetla jsem vsechny komentare... ale mam to podobne. Taky nasi male koupili nic a to je jejich prvni vnouce. Teda koupili jednou na narozeniny, protoze byla oslava, ale jinak ani tuk. Moje mamka porad neco kupuje. Celkem me to taky mrzi, protoze pred vsemi vykladaji jako kdyby byla mala jejich. Jedine co me utisuje je, ze mala s nima nechce byt.
Moje tchýně poprvé v životě dala mé vnučce k narozeninám 500.- a to je malé 8 let. Mému synovi což je otec vnučky nedala nikdy nic a nikdy ho nehlídala nebo nešla na procházku.
Nejsou ke mne vylozene hnusni, nedelaji mi zadne naschvaly, ale cloveku je proste lito, jak se k nasim klukum chovaji, respektive nechovaji. Takze kdyz o tom tak premyslim, tak to beru tak, ze oni mne nesnasi, ale kultivovane to resi pres kluky. Asi jim opravdu vadi, ze si nasel jejich syn mne, ze jeho predchozi vztah mu nevysel a tu slecnu si nikdy za zenu ani nevzal. A mne ano. Nejhorsi je, ze k nim chodime kazdych 14 dni, protoze vyzvedavaji toho prvniho vnoucka ze skoly, abychom s nim byli pres vikend. Takze jezdime na chalupu, kde muzou byt i oni a byt tak s tim prvnim vnoucetem, kteryho diky prestehovani matky do jineho mesta ( asi 200km) vidaji jen ty vikendy, kdy ho ma manzel. Takze priste to asi vyresim tak, ze reknu manzelovi, ze nepojedu a zustanu doma sama s dvojcaty. Uz ted mi nahani hruzu, ze tam pristi vikend mame jet ☹ a budu muset snaset ten jejich nezajem o nase deti ☹( nehodlam se pretvarovat, ze je mam rada ☹
@marriam si prostě ta druhá a tvé děti také. Takové debilní jednání je sice nepochopitelné, ale asi možné... co k tomu víc říct... Je mi to líto, ale ber to tak, že to oni se šidí o hezké chvíle s vnoučaty...
@marriam ještě bych ti k tomu chtěla říct, že tvůj manžel je srab... promiň. Ale aby někdo odstrkoval mé děti, tak to ani náhodou.
Svým postojem a neustálým akcentováním té materiální stránky věci tomu vůbec nepomůžeš... zběžně jsem pročetla předchozí, přidám ještě jednu variantu - že za tím není prostě vůbec nic. Starší vnouček byl prostě první, situace byla všelijaká, asi se tak nějak i museli trochu angažovat a ta vřelost se tam objevila sama od sebe... a nebo nemuseli, ale je to první vnouče, v jiné době, za jiného rozpoložení. Vyvíjet teorie, že si někdo něco řeší přes děti, je podle mne celkem mimo. K tvým dětem si asi ještě nenašli cestu, nemusí to ale vůbec znamenat, že něco dělají vědomě... prostě jim to třeba vůbec nepřijde, jsou x let zvyklí na jednoho prcka, do toho přišly dvě mimina.. starší vnuk už chodí, mluví. A když byl mimino, žádnou konkurenci neměl. Tohle se stane i u dětí stejných rodičů, že je jedno ,,oblíbenější" než druhé, ten člověk si to absolutně nemusí uvědomovat. Ale chápu, že tě to trápí. Nicméně sedět doma ,,natruc" fakt není cesta, protože výklad tohoto chování pak taky může být úplně pomýlený, zbytečně se rozhádáte a každý přitom bude mít jiný důvod. Já myslím, že to je na manželovi. Však se nemusí pouštět do nějaké vyhrocené debaty. Co je na tom, vznést dotaz, vyjádřit, že vás něco mrzí? Určitě by to mělo jít ven, jinak tě to bude zbytečně žrát. A reakce- no buď tam dojde k nějaké sebereflexi, nebo se dozvíte důvod. Než ty teorie tady na koni 🙂 I když jsme tu v teoriích zatraceně dobré! 🙂
@muhehehe ja to prave nehodnotim jen podle te materialni strance. To ze nic nedostali k narozeni az do ted, to cert vem. Maji toho dost od nas, mych rodicu. Mrzi mne, ze mi nedokazali ani poblahoprat k narozeni deti, ze neprisli do porodnice, ze neprisli ani nasledujici mesice na navstevu, aby kluky vubec videli. Ze az ve trech mesicich jsme museli jet my za nima, i kdyz oni maji auto, cestuji si po chatach, ktere vlastni. Ze ani nezavolaji, jestli neco nepotrebuji. Kdyz manzel odjel na 2 tydny do ciziny pracovne, ani jeden telefonat, jak to sama zvladam, jestli nepotrebuji pomoc. Jsou v duchodu, do prace nemusi. Srovnavam to s mymi rodici, kteri pracuji, a i kdyz maji moc prace, jsou unaveni, tak dorazi, chteji videt kluky, tesi se na ne, chteji pomoct, protoze musi videt, jak je to narocny starat se o dvojcata. A pak kdyz teda jedeme za tchany, aby kluky videli, tak si je pochovaji maximalne na 5 minut a venuji se druhemu vnouceti. Jsem z toho proste jen smutna a potrebuji se z toho vypovidat, protoze mne to zacina dost trapit a porad na to musim myslet.
@marriam Pokracovani. Tak dnes jsme byli s dvojcatky na Mikulase u tchyne. Bylo tam i druhe vnouce. K Mikulasi dostal pred nami od tchyne darecky, nasi 7 mesicni kluci nic. Od narozeni stale nic nedostali. Nechci zadne dary, jen to proste boli, kdyz vidim, jak se chovaji. I kdyby dostali treba jen presnidavku za 30 kc. Je mi za ne smutno.
@marriam to by me taky mrzelo. Jinak u nas vseobecne, i od mych rodicu, kteri se opravdu staraji hodne, dostava vic pozornosti i darku starsi syn nez miminko... nejak to prechazim, asi je to i prirozene, syn ted zacina mluvit, je s nim sranda, dcerka je zatim jen takovy plazici se balicek 🙂
Asi bych se vyprdla na to, abych někam jezdila, navíc stejně až budou dvojčata větší, budeš chtít zůstat na Mikuláše doma. Prdět na ně...tak celkově. Nemají zájem, tak se s tím smiř a přestaň to řešit. Co taky jiného?
@marriam A byl tam s vámi v tu chvíli tvůj manžel? Co na to říkal, když to přímo viděl? Nejsem si jistá, jestli jsi říkala, že s ním moc řeč není?
@mourovatakocka manzel tam byl, dnes jsem mu to uz i vmetla, protoze jsem to v sobe nedokazala dusit. Jediny, co mi rekl: no, co s tim mam delat? Jsou to moji rodice. To je vse....
Ja jen proste nechapu, ze jim to neni hloupe....druhe vnouce behalo po byte, kde nechal co Mikulas, nakonec tradicne nasel kos na balkone, kde mel sladkosti, nejake auticko. Mel jsem stochuriti rict, ze ted jdeme hledat dareck pro dvojcatka 😁😂 A to jeste i ten den tchyne koupila tomu druhemu vnouceti jentak auticko a zimni boty. Porad se to snazim nejak rozdejchat, ze na nase kluky z vysoka kaslou. A hlavne neni to ani o darkach.... kocarek nevyvezou ven, chovaji se ke klukum jako k uplne cizim...

@marriam Na tvém místě bych zjistila, jak to je s testy otcovství. Jestli lze zjistit třeba z vlasů dítěte. No a dala bych si tu práci, až se sejdeme všichni na chalupě, syna z předchozího vztahu učesat 😂
Podle mě je silně nepravděpodobné, že by byl tvého manžela a v takovém případě by mě hřálo vědomí, že se starají o kukačku a o vlastní vnoučky okem nezavadí.
Jinak je to složitá situace, obecně bych navrhovala udržovat vztahy s tvými rodiči, tchanovcům kluky nevozit pod nos. Dřív nebo později si kluci začnou uvědomovat, že tihle prarodiče jsou divní, a ty pak budeš vysvětlovat. Pokud je jen neberou miminka, budou je chtít hlídat, až budou větší, a pokud je nepřijmou (protože tebe rozhodně z nějakého trapného důvodu nepřijali), je to jenom jejich problém, kluci budou mít jednu babičku a dědečka a tihle dva blbci, ať si trhnou pařátem.