Tchýně a tchán moc nejeví zájem o vnuky dvojčátka. Co si o tom myslíte?

marriam
4. říj 2019

Ahoj holky, nedokazu to v sobe uz dusit a rada bych znala vas nazor. V kvetnu se nam s manzelem narodili dojcatka. Nepotrpim si na nejake dary, ale z tohohle jsem velmi smutna. Moji rodice neustale neco klukum kupuji, ne ze by museli, ale protoze chteji a dela jim to radost. Od druhe babicky zatim nedostali nic, ani bodycko nebo chrastitko. K porodu mi jen poblahoprali pres sms. Do porodnice za nama ani neprijeli. Bydli sice asi 2 hodiny autem od nas, ale i tak. Jsou v duchodu a ani si nemyslim, ze penize nemaji. Manzel ma jeste jednoho sestileteho syna, nemanzelskeho. Bydli od nich take daleko, ale za nim jezdi a kupuji mu darky. Dokonce jsem i z fotek vycetla, jak jeho narozeni oslavovali. Jak s nim jezdili porad s kocarkem. Kdyz jedeme na chalupu, kde se vsichni potkame, tak si na chvili kluky pochovaji, tak 5 minut, a to je vse. Pak si jdou sami ven. Ani se nenabidnou, ze by s kluky sli ven. Uz se mi na chalupu ani jezdit nechce, kdyz vidim, jak nejevi zajem. Nevim, co si o tom mam myslet. ☹( je mi to lito za kluky.

vitezove
4. říj 2019

@marriam Co si o tom myslet? Myslím, že je to jasné. Nejspíš tě nemají rádi a tak se nezajímají ani o děti. Buď si to s nimi nějak vyříkej nebo se s tím smiř a nestýkej se s nima a budeš mít klid.

vikinkav
4. říj 2019

Ahoj u nas je to stejne, manzelovi rodice jsou navic rozvedeni a nejevi zajem ani jeden. Kazdy z nich ma jeste jedno mladsi dite a pducpdnuji to tim, ze se staraji o ne. Taky me to mrzelo, ale uz to neresim. K narozeni syna jeste neco prinesli, dcerce ted vubec nic, v porodnici nebyli. Bydli od nas 10 min autem. Manzel to obcas pred nimi nadhodi, ale nema cas se tim nejak vic zabyvat.

vikinkav
4. říj 2019

Jo a rozhodne si nemyslim ze me (nebo tebe, nebo deti) nemaji radi. Proste maji jine priority nez travit cas s nemluvnaty...

marriam
autor
4. říj 2019

@vikinkav trapi mne to dost, musim na to denne myslet, obzvlast kdyz vetsina mych kamaradek ma jen milujici babicky, ktere svym vnoucatkum rady neco koupi. To, ze nekoupili nic k narozeni a ani nic po narozeni a klukum uz bude skoro pul roku, tak mne to cim dal tim vic znicuje. Obzvlast kdyz manzel rekne, musime jet za babickou (tchyni), aby kluky videla, ze se na ne tesi. Pritom ja si o tom myslim sve. Dokonce se mi uz o ni zda. V noci jsem dnes dokonce ze spani vykrikla, ze k nim uz nikdy nepojedu.

jarla
4. říj 2019

a manžel se k tomu staví/vnímá jak?

marriam
autor
4. říj 2019

@jarla tvrdi, ze kluky maji radi. Ale vic to nekomentuje. A rekne jen, ze za to nemuze.

zuzangel
4. říj 2019

Pokud tě to tak trápí, prostě se jich narovinu zeptej, bez emocí, bez výčitek, že prostě to tak vnímáš, jestli je nějaký problém. Aspoň budeš vědět a čem jsi a jak se k tomu postavit dál. Těžko říct co se jim honí v hlavě, třeba tě tedy nemají rádi, tak aspoň budeš vědět, že do nějakých návštěv se nemusíš nutit, když manžel bude chtít, může jet za nimi s dětmi sám.
Není nic lepšího než vědět na čem si, než si v hlavě přehrávat různé scénáře a mít z toho noční děsy. Držím pěsti.

similenka
4. říj 2019

@marriam A nemůže to být tou 1.zkušenosti s 1.vnukem? Zajímali se, starali a nakonec ho třeba nevidaji a je jim to líto? Mají strach se znovu víc angažovat?

jannym
4. říj 2019

Já nezapomenu na to když z tchyně vypadla věta, nemysli si ze vám toho parchanta budu hlídat...no OK, tuto krásnou větu sdělila svému synovi když jsme ji přijeli říct ze bude babička (po 9 letech vztahu to už asi nebylo úplně prekvapko, ze budeme mít taky někdy dítě, takže šoku bych to nepripisovala), sice byla pod mírným vlivem alkoholu ale to ji neomlouvá. No děti si 4x do roka přijede ponuflat, když potrebuju (1 -2x ) do roka mi dceru pohlídá. Když zjistila ze ji nikdo dítě nevnucuje k péči tak si dceru na 1 až 2 týdny vezme na chatu v létě, ale ty vztahy jsou výrazně chladnější než s mými rodiči, a s manželovou sestrou to je to dost podobně, když se řekne teta L... tak se dceři vybaví, hospodska co pracuje u nás přes ulici, co mě vezla do porodnice místo toho aby ji první naskocila její vlastní příbuzná ( jestli se za těch 5,5 roku co je dceři viděli 6 tak je to moc)...ale co lidi nezměnim takže než investovat do trápení a slepovani neslepitelneho tak budu radši trávit čas s těmi s nimiž je mi dobře i když to není rodina, ale jako rodina se k nám chovaji

marriam
autor
4. říj 2019

@similenka manzel mel s byvalou partnerkou syna, partner byl s ex jen kvuli synovi, je pravda, ze s nima moc nebyl, protoze dost casu travil v zahranici. A tak ex pomahali jeho rodice. S vnouckem byli denne. Pak ex rekla, ze s manzelem uz byt nechce. Manzel si nasel mne. Ex se dokonce odstehovala do mesta, kde bydli rodice manzela. Ti ji moc pomahali. Vnoucka denne vyzvedavali ze skolky po obede, travili s nim denne cele odpoledne. To trvalo jeste rok, pak se ex odstehovala k jeji mamince 4 hodiny od nich. Ale i presto za nim jezdili a vidali vnoucka 1x za 14 dni na chalupe, kdyz jsme ho meli na vikend. A stale ho vidaji. Pak si mne manzel vzal za zenu, ja otehotnela a narodili se kluci. Kdyz jsme na chalupe vsichni, i s jejich prvnim vnouckem, jdou ven s nim a na nase kluky uplne kaslou. Jednou dokonce posilala matka manzela fotku, jake koupila tricko svemu prvnimu vnouceti. A to bylo nasim klukum 2 mesice.

lizzie02
4. říj 2019

Tak u nás se tchanovci na vnouce přijeli podívat asi po 2 měsících, co se narodil. Za ostatníma vnoucatama byli hned v porodnici. Pak už nikdy nepřijeli, manžel je hodně časově vytížený, když neprijedeme my, nepřijedou se sami podívat, nezavolaji, s druhým vnoucetem jezdí po výletech, ikdyz nám tvrdí, že nemají čas 🤷‍♀️ s těmi dárky, o tom ani nebudu mluvit, co dostává naše dítě a co druhé vnouče 🤷‍♀️ to, že mě nemají moc v lásce vím, ale chovám se k nim slušně, ale toto mě vytáčí. Co poradit? Povznést se na to, já se jen bojím věku, až to budou děti vnímat a zeptaji se, proč mají raději ty ostatní. Jinak oni sami si s tím dítětem budují vztah 🤷‍♀️

malenka3
4. říj 2019

No, z tvé poslední zprávy to na mě dělá dojem, že jsi problém ty. Nepřijali tě. Možná netuší, jak to s rozpadem synova manželství bylo a viní tebe. Proto nepřijali děti.
Buď to vyřeš po svém ignorací nebo s nimi to téma otevři s tím, že můžeš ty vztahy nadobro pohřbít. Ale jinak se budeš zbytečně trápit a ničit, udělala bych něco hned.
Vsadila bych boty, že to vězí v nepřijetí tvé osoby do rodiny.

gruyerre
4. říj 2019

@marriam Já ti radím se s tím smířit a netrapit se tím. I bez babičky a dědy můžou mít děti šťastné dětství, a ty tvoje navíc, jak píšeš, mají fungující babi i dedu - tvé rodiče. Můj tchán s tchyni se taky o naše děti moc nezajímají, viděli je parkrat na chvíli, ale tchán je ani treba nikdy nepohladil, nepochoval. No a co, jejich problém. Moje děti budou mít dost lasky i bez nich.

martiina_k
4. říj 2019

Taky bych řekla, že ti mají za zlé rozpad předchozího vztahu... jinak manželovi rodiče se sem na první (a jediné) novorozené vnouče přijeli podívat, ale musel pro ně manžel dojet a přivést je (3 hodiny cesty tam, tři hodiny cesty zpátky). JInak by nepřijeli. A už nikdy víc nepřijeli. Musíme my za nimi. Bála jsem se ale opaku - že budou kupovat kde jakou kravinu... Naštěstí jsem to udržela v rozumných mezích. A jinak - třeba si je kluci získají, až začnou běhat a mluvit. Na našeho prcka byla tchýně jak vosa na bonbon, nenechala ho rozkoukat, takže hned brečel. Tchán si ho nevšímal a teď (ve dvou letech) je situace úplně jiná. Prcek si dědečkovo srdce získal, pořád za ním chodí, něco po něm chce, někam ho vodí a dědeček se mu věnuje celý víkend. Tak třeba až budou vaše dvojčátka větší, tak to bude jiné.

lysecek
4. říj 2019

Podle mne je mozne, ze treba nejsou ten typ lidi, kteri se vyzivaji v malych detech - vite co myslim. A tim, ze se o prvniho vnuka “museli” starat, jim prirostl k srdci. A pred narozenim deti jste meli vztahy jake?
Jinak to, ze nic detem nekoupili, bych z toho uplne vynechala. To vubec neni dukaz lasky nebo zajmu. Je ale fakt, ze mne osobne na tom fakt vubec nezalezi, napr moje tchyne na prvorozeneho nekoupila nikdy nic, i kdyz jsme na tom s manzelem byli financne tehdy hodne zle a veskere obleceni i vybaveni jsme “museli” mit podedene (za coz jsem byla a jsem porad velmi vdecna, ale napr oblecky byly zcela mimo muj vkus), takze bych si byla rada aspon neco koupila/vybrala sama - ale opravdu jsem nemela vubec penize a nekoupila jsem ani ponozky, opravdu vubec nic. A ze nic nedodala tchyne mi fakt vubec nevadilo, ani nevadi - protoze je mi jasne, ze ona by se mi do vkusu taky nejspis netrefila :D. Ale maleho miluje a krasne se mu venuje, opravdu, hraje si s nim lip nez ja. Takze u tebe bych ten problem videla spis, ze nemaji zajem.
A urcite bych to s nimi neresila osobne, pokud te uz ted fakt nemaji radi, tak nejaka konfrontace tomu jiste nepomuze. Resila bych to pres chlapa. Ze kamaradit s tebou nemusi, ale za detmi at jezdi, ty si muzes na tu dobu zaridit svuj program nrkde mimo a aspon si odpocines.

leymea
4. říj 2019

Manzel ma rozvedene rodice. Tchana vidime malo, ale na malyho nam dal 20 tisic. Tchyne nam nedala vubec nic, malymu nic nekoupila. Do porodnice prisla s prazdnou (nechapu, ze ji to nebylo blby). Pak mi vnucovala obleceni po manzelovi, ktere jsem teda nechtela. Na to jak se tesila (prvni vnouce) tak se pak vubec neozvala, malyho nikdy nevzala do kocarku. Syn od nasich tez dostava plno veci, tez dali penize atd. Me nejde o nejaky penize, clovek kdyz chce dite tak nad tim ani nepremysli, ze by neco mel dostat, ale jde o princip, ze babicka vnouceti vubec nic nekoupi. kdo zamnou prisel do porodnice tak synovi neco prinesl. At uz obleceni nebo chrastitko (ja kdyz taky za nekym prisla tak vzdy s darkem). Synovi jsou dva roky a nikdy nic mimo narozenin, svatku, Vanoc nedostal. Ale jeji vec.

marcicek84
4. říj 2019

Tak ja zas nechapu,proc je pocinnost neco nekomu porad kupovat...ano k narozeni se to hodi,na vanoce i narozeniny ale darky mimo nemusi byt vubec samozrejmosti...taky si myslim,ze proste maji jine priority nez nemluvnata a muzou s nimi travit vice casu az budou vetsi...ono jaj si hrat s nemluvnetem,opravdu jde vozit kocar nebo mu ukazovat chrastisko a taky na to uz nemuseji mit trpelivost cim jsou starsi...proste to neres a uvidis casem...

gracinka7
4. říj 2019

Moje tchyně rovnou řekla, že ji cizí děti nezajímají. Bydlela ve vedlejším domě, denně chodila přes naši zahradu, kde stál kočárek a nikdy se do něj ani nepodívala. Za 4 roky ani jednou nehlídala, na oslavu narozenin teda přijde, ale vždy bez dárku, k svátku jim taky nepřeje, k vánocům taky nic nedostanou.
Za začátku mě to mrzelo, ted už ne. Zájem si nevynutím a ona bude jednou litovat, že se připravila o vnoučata.

zmrzlinka
4. říj 2019

Moji tchanovci taky nejeví zájem.Tchan přijede max 4- krát do roka.A to se baví jenom z manželem.A tchýně ta přijede jednou za dva měsíce.Hlidat nehlídají a taky se žádné dary nekonají.Kaslu na ně.Hlavne že jsme zdraví 😂😂😂

ariadna12
4. říj 2019

@marriam tak podle vseho maji k byvale rodine manzela lepsi vztah. Napadlo mne - nevini te z rozpadu predchoziho manzelstvi?

marriam
autor
4. říj 2019

@ariadna12 oni manzele nebyli, chodili spolu dlouho, ona nemohla otehotnet, rozesli se a ona za nim za pulroku prisla, ze je s nim tehotna, tak se k sobe vratili jen kvuli diteti. Bydleli spolu, ale on byl treba pulroku mimo CR, pak par dni v Cechach, a zase v cizine. Ona s nim nechtela byt. Pak to teda ukoncili uplne, ze tohle cenu nema. Ale sama s rozchodem prisla.

klea81
4. říj 2019

@gruyerre nejvtipnější byla tchyně, když mi vyčetla, že ve 2,5 letech dítěte už prodávám kočár a ona si ještě nestihla povozit 😲takže asi takový byl zájem u nás.

vikinkav
4. říj 2019

Kasli na ne, bud rada ze to nejsou tvi rodice, ja bych je nenutila, neresila, to je jejich problem. Ja jsem na druhou stranu rada - zadne zdvorilostni navstevy, nevhodne darky, nevyzadane rady...

makronka222
5. říj 2019

U nas se tchyne taky tesila na malou, vedle v byte bydli starsi vnuk a kdyz ma tchyne volno nebo cas, tak lita jen s nim po krouzkach a sportu, ktery ho bavi. K nam to ma 20min autem a taky neprijede. My furt pakujeme deti a jezdime k nim. Nebavi me to. Neni tam ani misto. Tady byli 2x a to jen proto, ze tu museli neco zaridit. Kaslu na to, jezdit tam furt uz nebudu. Stoji me to akorat prachy a cas.

makronka222
5. říj 2019

@marriam a je to dite vubec jeho, kdyz se rozesli a po pul roce prijde, ze ceka dite? :D to je divny

hanka_333
5. říj 2019

@marriam A kdy jste se dali dohromady vy? Behem tech pobytu v cizine? Taky mi prijde, ze proste s prvni pritelkyni asi vychazeli lepe a to je pricina chladu ze strany tchanovcu.
Roli ale muze hrat i to, ze je vic bavi starsi deti. Mimina zvlast dedeckum casto nic nerikaji.

Darky bych tak neprozivala. Mozna lepsi nic nez byt zavaleni nepraktickymi kramy, ktere vam bude hloupe odmitnout.

drep
5. říj 2019

V životě by mě nenapadlo přepočítávat jakoukoliv lásku, tedy i babičkovskou, na prachy nebo dárky. A některé lidi fakt miminka až tak neberou, u prvního vnoučka “museli”, ale teď nemusí a třeba se zapojí, až vaše děti budou větší. Nic bych nenutila, ale zároveň v ničem nebránila a třeba na té chatě je zkusila jemně zapojit “prosím, nepohlídate Honzíka a Petříka, já bych došla otrhat jablka?” Nebo něco podobnýho

tingle
5. říj 2019

Musím taky přispět. Já to teda úplně neberu podle počtu koupených věci, ale jinak hodně podobná situace....Když se našbmalý narodil, tak za ním jezdili, celkem často, prostě si čas udělali, chtěli ho vidět. Vše skončilo, když malému bylo 10 měsíců a narodila se malá od manželove sestry. Najednou nenapíšou, nezavolaji, nezeptaji se sami od sebe. Musíme jim malého jedine přivezt až pod nos a někdy se i prosit, jestli by ho pohlídali, většinou tam totiž je pořád ta malá od sestry, skoro každý víkend a někdy i v týdnu. Mě to moc mrzí, hlavně vůči malému. Má jen jednoho dědu a má ho rád, jenže ten jejich nezájem....Jednu dobu jsme dokonce bydleli ve stejné vesnici jako oni, denně jezdili kolem nás z práce i do práce, ale nezastavili se. Nikdy. Já tohle prostě nepochopím. Jak někdo může dělat takové rozdíly. A nemám pro to omluvu. I když se snažím sebevíc.

elu
5. říj 2019

@marriam tak to je jasny.... Porad berou prvni rodinu jaku tu hlavni, vasi v poradi jen druhou,, trpi,,... Jsou zklamani, ze se prvni manzelstvi rozpadlo... Kdyz te toleruji a nejsou vylozene hnusni, tak to je nahodou krasne, vic bych od nich necekala.. Sama ti rekla, ze za to nemuze... Kdyz to nebudes hrotit, tak casem treba pookreji 😍

jarla
5. říj 2019

@makronka222 hele může být,kamarádovi se to taky stalo,chodil s kočkou a bylo to už takové nedobré a spělo to tak nějak ke konci a ona přestala brát prášky,otěhotněla,rozešla se s ním a odstěhovala se 300km daleko a až těsně před porodem mu dala vědět,že bude otec,její vysvětlení bylo,že už má nějaké roky a dítě prostě chtěla,ale o otce zájem neměla,teď po pár letech je to tak,že on platí a dcerku nevidí,protože když jí napíše,že by rád malou viděl,tak ona mu to slíbí a pak večer před tím mu napíše,že jede pryč,tak ať nejezdí,kamarád je hodně mírný člověk,tak se nechce hádat a dělat zle,jednou mu mezi řečí řekla,že od něj chce aby platil jen alimenty a do zbytku se jí nemá sr@t