Tchýně cpe dítě čokoládou a sladkostmi i přes moje zákazy. Máte zkušenost?
Holky, třeba máte někdo nějakou zkušenost. Já už jsem z toho vytočená, mám pocit, že už jsem vyzkoušela všechno. Tchýně a tchán cca od 1 roku cpou meho syna (2 roky) úplně vším. Několikrát jsem jim vynadala, zakázala jim to, vysvětlovala.. nic na ně neplatí. Nejsem nějaká extra biomatka. Ale syn z čokolády zvrací, má průjem někdy zácpu. Syn uz se u nich několikrát poblil. S jeho otcem nežiju, takže ke tchanovcum nechodim (nevidali jsme se moc ani tak, i přes to, ze jsme žili ve stejné vesnici.) Syn miluje ovoce a zeleninu, sni toho fakt hodně, rekla bych, ze za ovo/zel utratim nejvíc. Ted na mikuláše dostal jen od nich obří tašku fakt narvanou čokoládama.. takze z toho stejne nic mit nebude. Ostatní rodinní příslušníci se zeptali, co mají koupit. Takze od ostatních dostane pomerance, mango, jablka, banany, kiwi.... Všechno co zužitkujeme. Kupují mu take sladke sodovky a různé preslazene napoje, ze kterých rovněž zvrací. Vylijou mu z lahvičky čaj ode mě a nalijou mu tam třeba Fantu... jsem na ne kvuli tomu vzteklá a fakt uz jsem jen krucek od toho, abych s něma utnula kontakt úplně. Toho mikuláše mu ani nedali osobně, poslali po známých. Dělají to snad schválně.
jako bych četla o mých tchánovcích - oni to dětem taky dávali a děti to přežily, děti sladké potřebují a podobné sračky....poradit neumím....
ono to ani nemusí byť tým, že by chceli škodiť, ale proste keď to jedia oni tak to automaticky dajú aj jemu. ktoré jedlá mu nedávaš? žiadne sladkosti, sladké nápoje ani žiadne mliečne výrobky ani mäso?
@aadriaanka prosimte co mas furt s tim veganstvim? To by pro me bylo nemyslitelne. Uz tak obcas flakam stravu. Ale pokud te to tak moc zajima. Snídaně a večeře mame většinou stejnou formou - michana vajicka s dynovym chlebem a lucinou, dynovy nebo jiny "zdravejsi" chleba s maslem/syrem/pomazánkovým maslem/lučinou se šunkou, syn miva obcas puding ( sladim 2 malyma lzickama), jogurty, zelenina.
Na svaciny mivame ovoce obcas s jogurtem.
Obedy- 2x měsíčně losos s prilohou, zdravejsi verze spaget, sem tam neco na sladko. Hodně jime spenat, ten syn miluje mohl by ho furt klasicky s vejcem. Koprovka, rajska, svíčková, křenová macka.. Jime hodne hovězí, kureci, kruti. veprove vubec, mne nechutná a neumím ho dobře upravit. Polivky delam na 2 dny, takze je vzdy 2 dny stejna. Cockova, fazolkova, vyvary s pismenkama, nudlama....
Synovi chutna nejvíc bily jogurt Holandia ale da si i Lipanka, sunku kupuju co nejméně soleno, +90% masa. V létě jsem mu sem tan dala do vody trochu sirupu a čaj mu sladim medem. Ted jsme si spolu dali na trhach trdelník. A parkrat mel hranolky s kecupem nekde na výletě. Neodepiram mu, ale kdyz to jde zdraveji a on čokolády nesnese, proc ho tim trapit? On jeste nema rozum, aby rekl "Ne, tohle nebudu, z toho mi bude zle."
Jo, a sem tam na ke snidani kakao.jinak mu z plnotucneho kravskeho mleka delamci koktejly. Ale toho si jen cucne. Nechutna mu to, ze by to vypil cele.
@sinicka asi bych rekla ex ze pokud se to bude opakovat a budou ho rvat tim co mu ocividne skodi, tak jdes na ospod a podas navrh na soud se zakazem styku s prarodici. soud musi rozhodnout v zajmu ditete a v jeho zajmu neni, aby mu nekdo k.rvil zdravi(pardon ale jinak to napsat nejde)
to, co píše
@tulikiss je asi krajní řešení, no.. já věřim, že by se aspoň prarodiče chytli za nos (nebo táta), pochopili vážnost situace a přestali to dělat. ale teda k tobě fakt soucit. mně by i vadilo, že moje dítě tráví čas s takovejma blbcema a ignorantama, a že ho vůbec jakkoli ovlivňujou..:( když vidíš ten celkovej kontext,jak jim to asi myslí. jako on se jim po čokoládě po pěti minutách pozvrací, ale ty jsi úzkostná matka, a on to hrozně potřebuje, jinak nebude mít hezký dětství?:D jako já nevim, co toje za lidi. fakt mi to přijde jak z jinýho světa.
ale nejdřív bych dala nůž na krk bejvalýmu. fakt mu HODNĚ vynadat, jestli je tak blbej, že nechápe, že mu to především ubližuje zdravotně, a protože je padavka, tak mu klidně nechá ubližovat. to je fakt hodně smutný. a pohrozila bych tím ospodem. že už to dál nehodláš snášet.
@normalnimatka
Mas pravdu. Je tam toho špatně víc, jsou špatní prarodice.. na ex zatlačím tim ospodem atd.. verim, ze to zabere. 🙄
@sinicka ale kdyby nedejbůh přišlo i na projednávání úřadem, pak bys asi měla mít nějaký důkazy vlastně...:/ ono tohle je psycho. zbytek rodiny řekne, že se tak nestalo, že to přeháníš, a máš po srandě... to se zkus případně informovat v moc fajn fb skupině Práva dětí a rodičů v kontaktu se zdravotnictvím, školstvím a státem
Rekni partnerovi, at to s tchyni a tchanem vyresi on. Nechce si delat zle = podrazi te pred nimi (podle mne). Pokud je dospely, mel by stat pri partnerce, ne pri mamince nebo delat mrtveho brouka.
Omylem jsem smazala zpravu, chtela jsem ji upravit. Nikdy jsem nemela FB a ani ho nechci zakladat.
@ariadna12 nepísala náhodou, že je to jej ex? myslím, že v tom prípade je jasné na koho strane bude stáť...
@aadriaanka
proc by to muselo byt jasne?
@zelenaesmolda myslím si, že je logické keď už 2 ľudia spolu nie sú vo vzťahu, že každý z nich bude stáť na strane svojej rodiny. neviem ako je to u teba.
@aadriaanka
me je celkem jedno kdo je nebo neni moje rodina,postavim se na stranu toho o kom si myslim,ze ma pravdu
@zelenaesmolda tak sa na to pozrime očami jej ex. nie sú spolu, dieťa vídava len občas, predpokladajme, že on so svojou rodinou má dobré vzťahy a jeho partnerka dá jeho rodičov na súd pretože dieťaťu dávajú čokolády a sladké nápoje. naozaj si myslíš, že jej partner bude ochotný si zničiť vzťahy so svojou rodinou, kvôli sladkým nápojom a čokoládam keď už stratil svoje dieťa a vzťah? nechápem ako rozmýšľaš...
@aadriaanka
tak normalni otec by se postavil za to,co je dobre pro dite ne?
@zelenaesmolda určite nie. pokiaľ nie je blázon. on totiž nemá čo získať a môže len stratiť.
@aadriaanka
aha,takze podle tebe je normalni,ze chlap riskuje zdravi ditete,aby si nerozhneval maminku?je prece jedno jestli s partnerkou jsou nebo ne,jde tady o to dite.
@zelenaesmolda si vo vzťahu s nejakým mužom? vieš sa na vec pozrieť aj očami druhej strany?
Co s tim nevim, nicmene bych to resila u dr. Jestli takhle brutalne zvraci neco v tom musi byt a melo by se na to zavcasu prijit. Pak aspon budes mit i cerne na bilem, ze to a to opravdu nesmi. Tam by se pak dalo s tim i neco delat kdyz bydal nerespektovali... Jinak u nas cpe tchyne. Nastesti ty sladkosti nosi k nam. Ja je pak posilam o dum dal. Kdyz ji to reknu chvili nosi ovoce a zeleninu a postupne to zas prejde do sladkosti. A jeste mi kolikrat rekne, ze ma holka fakt peknou postavu, tak at ji to tak udrzime 🙄 Ted jsem zas po takove hlasce vyjela, takze bude chvili sekat latinu 😁 Nechapu tu potrebu si ty deti kupovat sladkym 😩
@aadriaanka
neee,jsem asexualni lesbicka a nikdy jsem s nikym nezila.co to je proboha za dotaz?chlap,ktery neni schopny postavit se vlastni matce pro dobro sveho ditete by ani zadne mit nemel protoze to neni chlap ale kluk.
@kejt29
tu hlasku s tim,ze ma peknou postavu nechapu,proc jsi na ni vyjela?
@zelenaesmolda takže pokiaľ by tá situácia bola naopak - tvoj ex by vychovával dieťa, ty by si mala povolené dieťa sporadicky vídavať a tvoji rodičia by mu dávali sladkosti a prípad by sa dostal na súd - svedčila by si proti svojej rodine a bola ochotná ukončiť s nimi vzťahy kvôli čokoládam?
@aadriaanka
ja bych jim to hlavne zatrhla sama.1) nejsem zastance sladkosti pro deti a 2) kdyz by z toho dite melo zdravotni problemy tak by ty sladkosti u me vubec nedostal.Pokud by do nej chteli ty sladkosti cpat i tak tak bych bud trvala na tom,ze jezdit budou oni k nam nebo se nebudeme vidat jestlize nejsou schopni respektovat moje pravidla vychovy a zdravotni stav ditete.

@sinicka to jsou neuvěřitelný hovada, to bych je asi zabila a to i bez toho, aby po tom syn blil a mel průjem. Za to, ze delaji naschvaly a dávají mu sračky. A to sama dětem kousek čokolády nebo brumíka dam, ale tohle, to je fakt na zpřerážení pracek, tyvolee mirandu nebo colu dát batoleti?!? . No a kdyby sis s ex opravdu vážně promluvila, jako debilovi mu dopodrobna vysvětlila, jaký problémy to synovi způsobuje, řekla mu, že věříš, že má syna rád a nedovolí, aby mu bylo ubližováno, že doufáš, že se zachová jako chlap a zodpovedý otec a dohledne na to a tak dále, a tak dále... Copak by to nepomohlo? On to dítě nemá rád?