Tchýně cpe dítě čokoládou a sladkostmi i přes moje zákazy. Máte zkušenost?
Holky, třeba máte někdo nějakou zkušenost. Já už jsem z toho vytočená, mám pocit, že už jsem vyzkoušela všechno. Tchýně a tchán cca od 1 roku cpou meho syna (2 roky) úplně vším. Několikrát jsem jim vynadala, zakázala jim to, vysvětlovala.. nic na ně neplatí. Nejsem nějaká extra biomatka. Ale syn z čokolády zvrací, má průjem někdy zácpu. Syn uz se u nich několikrát poblil. S jeho otcem nežiju, takže ke tchanovcum nechodim (nevidali jsme se moc ani tak, i přes to, ze jsme žili ve stejné vesnici.) Syn miluje ovoce a zeleninu, sni toho fakt hodně, rekla bych, ze za ovo/zel utratim nejvíc. Ted na mikuláše dostal jen od nich obří tašku fakt narvanou čokoládama.. takze z toho stejne nic mit nebude. Ostatní rodinní příslušníci se zeptali, co mají koupit. Takze od ostatních dostane pomerance, mango, jablka, banany, kiwi.... Všechno co zužitkujeme. Kupují mu take sladke sodovky a různé preslazene napoje, ze kterých rovněž zvrací. Vylijou mu z lahvičky čaj ode mě a nalijou mu tam třeba Fantu... jsem na ne kvuli tomu vzteklá a fakt uz jsem jen krucek od toho, abych s něma utnula kontakt úplně. Toho mikuláše mu ani nedali osobně, poslali po známých. Dělají to snad schválně.
@aadriaanka ne,nepripoustim.ja bych totiz do takove situace vubec dite nedostala.
Prosimvas, co by kdyby je zbytečné řešit.
@aadriaanka navic mi dluzis odpověď, jak jsi mi furt vnucovala to veganstvi
@sinicka hovorila si, že mu dávajú aj nejaké klobásy či čo a že ti to vadí.
@aadriaanka
a to musi byt vegan protoze ji vadi kdyz se diteti davaji uzeniny?😀
@zelenaesmolda nehovorím, že je, opýtala som sa. je dosť ľudí, ktorí sú vegani a deti vychovávajú rovnako.
@aadriaanka
me by to teda ani nenapadlo,ze by mohla byt vegan protoze detem nechce davat uzeniny 🙂
@zelenaesmolda ty sa na mňa hneváš? 🙂
@aadriaanka
neee,proc?
@aadriaanka mel by stat pri ni (a pri svem diteti, pokud teda je jeho).
Hele, nedočetla jsem to celé, ale ten styk s nima prostě zkus vymyslet jinak (prostě u toho budeš), tohle je přes čáru dost.
@sinicka Tchyne takhle živí i sebe, krmila tak svoje děti? Narve se čokoládou a zapijte fantou? Nebo má nějaké stadium demence, že dvouleté dítě krmí sračkama? Opravdu nechápu, my taky nejsme bio rodina, čokoládu si s velkou chuti občas dáme, ale to co popisuješ, je vrchol blbosti. Upřímně nevím co bych dělala, ale měla bych velký problém jim dítě půjčit.
@sinicka tomu úplně rozumim, ale na některý věci je to docela dost dobrý...nevim, kde jinde najdeš i právnický rady úplně zadarmo.
@zelenaesmolda protoze jim kupuje hromady sladkosti a pak prohlasi, at ji tu hezkou postavu udrzujem. Tak jsem uz ponekolikate vyjela, ze se snazime, ale s tim mnozstvim sladkosti, co nosi, to jde dost tezko 😉 Decka miluji ovoce, a nejstarsi udelas radost i rajcaty, okurkou. Ja pak jednou za cas posbiram doma igelitku sladkosti a poslu to dal...
@kejt29 čiže tvoja dcéra má nadváhu, alebo má naozaj štíhlu postavu a babka jej dáva sladkosti aby pribrala? a čo si jej na to povedala keď povedala, že má dobrú postavu?
@kejt29
ted uz to chapu.no kdybys nevedela co se sladkostma tak ja ti rada pomuzu 😀
@aadriaanka je stihla a to se tchyni libi, ale stejne prinese kvanta sladkosti a jeste nas upozorni 🙃
@zelenaesmolda ted to posilam jedne mamince do azylaku 😁
@aadriaanka rekla jsem ji, ze s tim mnozstvim sladkosti, co nosi, to jde dost tezko. A uz jsem ji i rekla, ze hodne z toho davame pak pryc. Ted poslala Mikulase, na muj vkus porad moc sladkosti, ale pridala hodne ovoce a zeleniny, tak to povazuju za uspech 😂
@kejt29 neblbni,uz tak ma asi dost problemu kdyz je v azylaku,chces ji jeste zpusobit nadvahu a cukrovku? :D
@kejt29 tchýně možno závidí a tajne chce aby bola tučná :D
@zelenaesmolda to, že bude jesť sladkosti neznamená, že bude tučná. moja matka jedáva sladkosti, ja jedávam sladkosti a ani jedna z nás neni tučná. mám 165cm a 57kg. tí čo ma nepoznajú si myslia, že nič nejem. tiež mám kamarátku, ktorá je ektomorf tak ako ja a vždy je to sranda keď s nami ide niekto jesť a nakoniec povie: "baby, ja s vami nemôžem chodiť, lebo vždy priberiem. nechápem ako to robíte, že sa cpete a nepriberiete!"
Tak. Je to vyřešené. Velmi razna domluva s otcem dítěte a následně on s tchanovci. Budu na to klast duraz. Musela jsem opravdu zatlačit OSPODem a zakazem styku.. uvidime, ale cítím, že je to na dobré cestě.
@zelenaesmolda to jsou sladkosti tak pro celej azylak 🤭
@aadriaanka nechce, jen je nakupovaci maniak a navic sve vnoucata taaaak miluje 😩
@aadriaanka
klid,to byl vtip
jinak ja jsem na tom uplne stejne,zeru co chci a kdy chci a nepriberu nic.nepribrala jsem ani kilo dokonce ani v tehu.
Njn tak bud jim ho nebudes davat nebo budes chodit na navstevu s nim a jakykoliv svinstva co do nej budou tlacit vezmes a pred nima to hodis do h....u... problem vyresen
@zelenaesmolda nepribrala si v tehotenstve? to je zvláštne. ja som pri prvej dcére mala pred pôrodom 64kg a pri druhej 65kg.
@aadriaanka
tak co jsem mela navic byla jenom vaha ditete a voda,hned po porodu jsem byla na puvodni vaze

@zelenaesmolda takže pripúšťaš, že na súde by si nešla proti svojej rodine kvôli čokoládam, ale od jej ex to očakávaš.