icon

Tchyně fackuje dceru

terry1512
26. lis 2016

Holky nějak nevím jak na to reagovat. Dcera 3 roky dneska na popud tatínka šla a babičce řekla ,,hovno hoří" že se to naučila už to Ř a babička reagovala tak že ji vrazila facku. Jako chápu že se jí to nelíbí,ale my zásadně přes tvář nefackujeme. Max. dostane na zadek a to už je opravdu krajní řešení. Netuším kolikrát už ji takhle dala facku. Říkám si že asi teda poprvé to nebylo když to udělala úplně bez mrknutí oka.Dcera samozřejmě přiběhla s brekem za mnou.
A co teď? Jak to s tchýni řešit? Já si to prostě nepřeju aby ji vychovávala a už vůbec si nepřeju aby ji fackovala.

Strana
z9
shine2015
27. lis 2016

@kajalka souhlas..a to nemaly. Pak se rodice divi jak se k nich chovaji deti kdyz jsou stari....ve vetsine pripadu tak jak oni kdyz deti byly male....nemeli rodice cas na deti?? Tak at se nedivi ze deti nemaji cas na ne....atp.

terry1512
autor
27. lis 2016

@terezapetrova No to ona si myslí že je nejinteligentnější na světě. Ona má VS a já sem jen blbka s učňákem. Od toho to vše pramení. Jednoduché to sní opravdu není a protože mě nerespektuje je to jako bych nic neřekla.

@myshoun knížku už mám objednanou dostane ji k vánocům. Ale myslím že to nepochopí. Dneska jsme to sní řešili a podle ní nic neudělala,ja z toho dělám aféru abych se mohla hádat,a sem neschopná vychovávat svoje děti.

@babanci No už tam sama chodit nebude. Babička ani po promluvě nepochopila takže sem řekla a dost a má utrum. Pak si může stěžovat třeba na lampárně že nevidí vnoučata. Když se neumi chovat má smůlu. Pro zachování fyzického a duševního zdraví svých dětí udělám maximum.

hedka23
27. lis 2016

nehnevajte sa na mna necitala som vsetky prispevky ale keby moja tychne dala facku mojej dcere v okamihu seknudy nabehnem k nej a zjezdim ju uplne do spiku kosti moje dieta nebude nikto udierat ani keby jej dcera vynadala do neviem coho ak by sa jej to nepacilo ma prist za mnou a ja dcere dohovorim ale ona nema pravo jej ani len vynadat nieto este ju udierat to je cista hlupost podla mna

terry1512
autor
27. lis 2016

@hedka23 to jsem ji taky řekla. Dnes byl dlouhý rozhovor. Nechápe to ,a podle ní neudělala nic špatného. Dcera už tam sama chodit nebude.

hedka23
27. lis 2016

nic zleho jo bych ji asi jednu facku dala a zeptala se ji jestli se ji to nedza spantny

rebe
27. lis 2016

@terry1512 Nechápe, co udělala špatně? A vysvětlila ti, co podle sebe dělala správně? Já tu situaci čtu takhle: Naučila se něco nového, chtěla to babičce předvést, a to na hlášce, kterou ji naučil její otec, respektive na názvu literárního díla, pdle nějž byly natočeny dva úspěšné české filmy. Místo pochvaly beze slova vysvětlení dostala facku. Co si z toho má odnést? Měla šanci pochopit, co udělala špatně a za co je trestaná? Co ji tohle mělo naučit? Raději babičce nic neříkat? Na začátku to znělo přehnaně, ale taky by si mi tam už nechtělo pouštět ji samotnou... .-(

terry1512
autor
27. lis 2016

@rebe No podle ní ji neumím vychovat tak to dělá ona. Děti se přece normálně fackují. Dcerka ji ještě říká s nadšením baby už umím Ř a řekla celé to slovní spojeni. Bohužel tatínek to řekl jednou a malá si to prostě zapamatovala a spojila. Samozřejmě hned běžela pak za mnou a plakala že ji babička plácla na pusu. Já dceři vysvětlila že se to nedělá, že je to špatně. A pokud to ještě někdy babička udělá musí mi to říct a já to vyřeším. Jako je mě hrozně líto že jsem to neudělala hned na místě a milou tchýni nezfackovala taky. Ale řekla sem ji k tomu že pokud chce někoho dávkovat st začne u syna,ze ten ji to naučil. Mezitím jsem malou sbalila vzali jsem brášku a šli jsme pryč.

ivpad
28. lis 2016

@terry1512 teda ta Tvá tchýně bude pěkná .....! On né každý s VS je inteligentní, nějak nechápu na co je tak hrdá. A manžel, její syn má taky VS?
A postavil se taky za Tebe? Řekl jí něco?

terry1512
autor
28. lis 2016

@ivpad No jo ona podle toho člověka posuzuje. Jestli má nebo nemá. Manžel se jí na VS vykáknul. Ona samozřejmě chtěla aby šel, on ne. Na co je hrdá nevím. S manželem jsme spolu 6 let, tchán před 2 roky mě nabídl tykání,to jsem s radostí přijala protože on je milionovej člověk. Kdezto tchyně ti okomentovala slovy že ONA SI S KDEKYM NETYKA.
No manžel se mě zastane samozřejmě,neni to mamanek. Ale taky to nemá jednoduché je jedináček a tak ty stížnosti poslouchá z obou stran. Ale co se mě a děti týká stojí za mnou. Ve výchově atd.. jsem za jedno.

japona
28. lis 2016

Četla jsem jen úvod. Neresila bych ani tak facku (dokážu si představit případ, kdy se člověk neudrží a ditko usmerni, ačkoliv je jinak proti fyzickym trestům🙂), ale to, že to bylo uplne, ale opravdu uplne zbytecne! Jestli je tchyně zvykla fackovat kvůli slovu hovno, po nástupu do školky a obnove slovniku ji upadne ruka.. Nebo ji bude řezat, kdyz se bude rýpat v jídle, nevydrží sedět na židli..apod?
Nevinila bych babičku, že dala jednou diteti facku, lze na tom dítku ukázat, že dřív byly výchovne metody jiné, ale byla bych opatrna, aby z dcerky nebyl fackovaci panák.. U nás jedna facka od příbuzného "vyléčila" synkovo kousání.. domluva stále dokola takový efekt neměla.. "vidíš, tetu to zabolelo, lekla se a ruka plácla kousajici pusu"

terry1512
autor
28. lis 2016

@japona tak já to řeším protože pokud už by někdo měl moje dítě placnout tak jsem to já nebo manžel. Tchyně ji rozhodně fackovat nebude. Navíc ani nevím zda to bylo poprvé nebo ne. Asi kdyby ji dala jen na zadek nebudu to tak řešit. Ale přes pusu to teda nesnesu.

japona
28. lis 2016

Jasne, že v tomto případě je facka uplne mimo! Ale říkám, že si dovedu představit i situaci, kdy babička, děda, teta,.. (proste ne někdo cizí z ulice) facku dá a nebrala bych to jako svou materskou újmu. Podle me neuskodi, kdyz dite zjisti, ze lidi jsou různí a jsou mezi námi i lidé zli nebo labilnejsi. Třeba az mi synovec (az uslyší Hrdeho budzese🙂) řekne "ještě ne, ty stara ku*vo" a bude čekat, co to se mnou udela, tak se mozna také neudrzim.. 🙂

veronique_elliane
28. lis 2016

@slimacikmia Podívejte se, nechápu, co mi tady předhazujete nějaký dokument! Já se tu sakra s nikým nehádám, do nikoho se tu nenavážím a ani netvrdím, že děti biju jako žito, nebo že bych podporovala nějaké bezdůvodné mlácení! Znovu si přečtěte, že píšu svoje názory a jak je píšu. Mmj., co konkrétně tam píšu. Říkám, že uznávám metodu cukru a biče, která se předává z generaci po generaci,a která (alespoň u nás) vždycky fungovala. Víte, co to je cukr a bič? To neznamená, že děcko budu řezat jako žito, ani že dostane na prdel za každou blbost nebo dokonce za něco, čemu nerozumí. Takhle to teda nefunguje. Ale rozhodně se nebojím dát dečku na prdel za něco, čímž ohrožuje svou bezpečnost, nebo ohrozí někoho jiného, popř. i zvíře atd., nebo pokud dělá něco, o čemž ví, že dělat nemá a bylo mu to několikrát vysvětleno, proběhlo varování. Nevidím zde jediný důvod nepoužít pár po zadku jako výchovný prostředek. Jak sem uvedla, já byla také takhle vychovávána a necítím se jako nějaký ublíženec, jako chudák co měl ošklivé dětství a ani si KUPODIVU nenesu žádná negativa. Váš komentář vůči mé osobě mě celkem rozlítil, já se tady taky do nikoho nenavážím za jeho výchovu a neposílám někomu nějaké odkazy ohledně toho, jak jejich děcko může skončit kvůli liberární výchově. Myslím si, že můj přístup k VÝCHOVĚ je vcelku NORMÁLNÍ a není to žádný extrém, jak vyplývá z toho, co mi tu píšete. Děkuji za pochopení.

veronique_elliane
28. lis 2016

@kajalka
Můj příspěvek výše platí i pro uživatele kajalka. Příspěvku jsem si prve nevšimla. Ale naštval mě úplně stejně. NIKDE podotýkám NIKDE nepíšu o tom, že bych propagovala fackování dětí po obličeji! Budu ráda, pokud budete číst příště pozorněji. A pokud se Vám nelíbí to, že v případě, kdy je to na místě, dám dítěti na zadek, tak se k tomu sice můžete vyjádřit a sdělit svůj názor a stanovisko, ale takový komentář si příště prosím odpusťte. Děkuji za pochopení.

slimacikmia
28. lis 2016

@veronique_elliane ok, relax 😨

klarka22
Odpověď byla odstraněná
biedronka10
29. lis 2016

@megynka13 souhlasim s tebou ve vsem.

biedronka10
29. lis 2016

@veronique_elliane musim se te zastat. Podle mne liberalni vychova je koncem slusne spolecnosti...jen pamatuj ze za jiny postoj a nazor nez ma spolecenske stado budes vzdy pranyrovana, to je normalni, ja si na to zvykla a beru to s humorem.

megynka13
29. lis 2016

Ženy, vy, co máte názor jako já - nemá smysl se tu hádat. Já takové maminky znám, kterým děti skáčou na hlavu (obrazně řečeno), potkávám je každý den kolem sebe a věřím, že oni moc dobře ví, jaká je to pro ně přítěž, ale prostě to nahlas nepřiznají 🙂 Vždy se hrozně bavím, když čtu, že my, co uznáváme "cukr a bič", tzv. že nemáme problém dát dítěti na zadek, nebo pohlavek, pokud si to zaslouží, že jsme vlastně matky, co své děti týrají 🙂 Přitom to až v tomto století se rozmohlo tohle rozmazlování alá anglická výchova, kde je mimochodem trestné praštit dítě a můžete za to jít do vězení (vím to, v Anglii se pohybuji už více jak 6 let). Je smutné, kam až to došlo, dříve se to bralo jako normální věc a nikomu to nevadilo, teď na dítě jen zvýšíte hlas a hned se na vás všichni otáčí ... Ale mě je to jedno, raději budu mít vychované dítě, které ví co ano a co ne, než abych se snad já jako rodič musela svého dítěte ptát a neustále ho prosit ... Krásným příkladem jsou moji rodiče - na mě platil cukr a bič, moje sestra je o více jak 15 let mladší a nikdy na ni nevztáhli ruku a jak myslíte, že to u nich doma teď vypadá? Když ji každý večer tichým hláskem prosí, aby si šla lehnout, nebo když ona na ně řve, že něco chce a chce to hned apod.? No ani náhodou, fuj takovým rodičům ... 🙂

slimacikmia
29. lis 2016

@megynka13 :D fuj tvojim rodičom? No to si pekne napísala... Ale áno, fuj aj mojím rodičom, že nevedeli komunikovať s deťmi a riešiť problémy na úrovni, ale samy seba ponižovali a strápňovali tým, že rovno použili násilie... Stojím si za svojím, deti netreba mlátiť, aby vedeli, kde majú hranice... Deti treba vychovávať s rešpektom a samozrejme hranicami. Nikto tu nepíše o tom, že si necháva skákať po hlave, rovnako ako nikto nepíše, že máte doma výbavu na fyzické tresty a každý deň dáte dieťaťu vybrať, čím chce dostať...

terezapetrova
29. lis 2016

@slimacikmia jo jo, nekteri holt porad nevedi, ze mozna jedina spravna cesta jak vychovavat deti, je brat je jako rovnocenne partaky, ony proste chapou vic nez jsme si asi ochotni pripustit. A trpelive vysvětlovat. Opakovat xkrát když je třeba. /sem samozrejmne nepatri situace kdy dite ohrozuje sebe nebo nekoho dalšího, me když ujedou nervy dam taky přes zadek nebo přes ruku ale jinym castem tela se tedy vyhybam/. A v neposledni rade duslednost. Dodrzovat popsane je velmi narocny asi u vetsiny deti a ta "facka" je holt snazsi :( Ja jsem taky vychovana dobře ke slusnosti, ucte ke stari atd a svete div se občas jsem dostala jen na zadek, fackovana jsem fakt nebyla.

sonaxoxo
29. lis 2016

Mě by jen teda zajímalo,proc k ní vůbec chodíte?! Po tomhle a že tě vůbec nerespektuje bych za ní už nikdy nejezdila a nepromluvila! Vůbec by mě ani nezajímalo že je to manželova matka.. ať si tam jezdí jak chce,ale já bych tam s dcerou nepachla!😣

slimacikmia
29. lis 2016

A inak stádo, to sú tí, ktorí sú vo väčšine, čož sú stále rodičia, ktorí svoje deti bijú... Netreba sa čudovať, boli tak vychovávaní oni a dá to menej práce ako vysvetľovanie.

tinaprofi
29. lis 2016

@veronique_elliane nemá smysl se rozčilovat 🙂 určitě né z názoru někoho, kdo si dá přezdívku slimáčik a žije ve svém světě rozprávek. Děti samozřejmě potřebují vedení a pevné hranice, je lepší dát mu rychle přes zadek, čímž mu jasně dám najevo, že něco přehnalo nebo už šlo za tu hranici, než tam hodinu vymílat mozek, rozebírat nesmysly a nebo na děcko řvát. To je bez efektu. Né nadarmo se vždycky říkalo, škoda rány, která padne vedle. Své dítě taky nebiju, už mám 12 letého syna a dostal jednou výprask, když mu bylo asi 5, šli jsme z pouti, nechtěl, lehl si, hysterák, kopal na ulici...tak jsem ho chytla za podpážo a flákla ho po zadku tak, že už to v životě neudělal, nebudu diskutovat s 5 letým dítětem, co je pro něj dobré, protože mi nerozumí. Takže ano, děti nerozvážně netrestat a uhodit samozřejmě platí, ale jako rodič musím /pokud chci použít fyzický trest/ umět rozeznat, kdy ho použít, abych ze mě nestal jen dementní rodič, který řeší konflikty s děckem fackou 🙂 Já jsem taky stará škola, když jsem se chovala jako spratek a dělala bordel, naši mě chytli za flígr a dostala jsem na prdel, a byl klid 🙂)) Nevyrostl ze mě žádný tyran ani nesebevědomé děcko, které rodiče bezdůvodně mlátili. I v 15 letech jsem dostala po tlamě, když jsem zdrhla na diskotéku a lhala našim. Nedělejte z děcek nedotknutelné ikony a používejte selský rozum. Dneska je to jen o tom trendu, jak v dětech musíme pěstovat osobnosti a já nevím co všechno a pak ty děcka jdou a všechny převálcujou. Vidím to dnes a denně. Teď nemluvím přímo o případu tchýně a facka dítěti od autorky, do toho se míchat nebudu, nevím co se stalo, ale mluvím obecně o fyzických trestech, hranicích, které dětem musíme dát, protože se v nich cítí bezpečně a o tom, že je dost času na to diskutovat s dětmi o tom, co je pro ně dobré nebo ne a jako rodič mám právo o tom rozhodnout, jinak pak nechápu, od čeho by rodiče měli být. Dítě není můj kamarád, já jsem jeho matka a rodič, jsem zodpovědná, ono není 🙂 Přeji vám hezký den

slimacikmia
29. lis 2016

@tinaprofi tinaprofi je fakt lepšie :D človek si hneď predstaví profi eskort. Ospravedlňujem sa, ale naozaj to evokuje...a keď už si chceš písať o nickoch, tak ti aj ja hádam môžem napísať pravdu. Inak ťa nenapadlo, že to môže byť moje prímenie? Tak prečo urážaš?

la_amanita
29. lis 2016

@tinaprofi
Jako sorry, ale někomu, kdo uznává zásadu "škoda rány, která padne vedle" nějak nemůžu věřit, že je dobrý rodič.

tinaprofi
29. lis 2016

@la_amanita to je právě úplně jedno jestli si o mě někdo myslí, že jsem nebo nejsem dobrý rodič 🙂 nejsem zodpovědná za to, abych se musela ostatním lidem zavděčit nebo obhájit, že svoje dítě zodpovědně a co nejlépe vychovávám. Pokud si z toho rčení škoda rány, která padne vedle vyštípnu jen to, co se mi hodí a jak to chci chápat, to je věc jiná. To totiž neznamená, že se má dítě řezat, ale chce se nad tím zamyslet 🙂 Naši mě vychovali dobře, troufám si tvrdit a nemlátili mě hlava nehlava, ale potrestali mě adekvátně, když k tomu byl důvod. Pokud tchýně uhodí dceru snachy, za to že řekne sprosté slovo může to být unáhlená impulzivní reakce, která se samozřejmě dá řešit domluvou a né rovnou facákem, pokud ale mám dítě, na které domluva neplatí, nežádoucí situace se opakujou, pak je taky záhodno to vyřešit trochu razantněji. Já mluvím jen za sebe, je mi samozřejmě jedno, jak vychovávají své děti ostatní, nejsem ničí soudce a mám svůj názor. A ano, pokud moje dítě se bude chovat jako spratek a nepomůže mu důsledná a laskavá domluva, dostane jednoduše přes prdel 🙂 To není studium jaderné fyziky a tyhle věci platily odjakživa.

babanci
29. lis 2016

Byla jsem s dcerou, byl jí asi 6 let, v Praze a zašly jsme do "mekáče". Chtěla si pohrát v dětském koutku, vysvětlila jsem jí, kde teda budu sedět, až za mnou bude chtít jít, ať se nezapomene obout, na podlaze je mokro, bylo to v zimě. Přiběhla za mnou bosa. Znovu jsem jí to vysvětlila, převlíkla náhradní ponožky a přenesla jí do koutku. Když za mnou za chvíli přiběhla opět bosa, plácla jsem jí po zadku se slovy, říkala jsem Ti, ať se obuješ! Plácnutí to bylo teda sotva symbolické. Všimla si toho jedna slečna a na celý obchod začala křičet, že jsem uhodila dítě, že na mě okamžitě volá policii, ukazovala na mě prstem, viděli jste to, hulákala. Pomohla jsem dceři se obléknout a v podstatě jsem utekla. Neříkám, že by si lidé neměli všímat, ale tohle mě přišlo hodně přehnané. Dodnes na to myslím a to je dceři dvacet let.

kackakastanka
29. lis 2016

@tinaprofi ja bych rekla, ze uz timto zcela zbytecnym osobnim a nefer vypadem proti @slimacikmia mame lepsi predstavu o tve osobnosti a pristupu k ostatnim...

tinaprofi
29. lis 2016

@babanci to je přesně to, o čem mluvím. vždycky se dostanete do hledáčku matek, které hytericky vyhodnotí situaci a na základě toho vyhodnotí vaši osobnost, to, jaký jste rodič atd atd 🙂))) Chce to nelámat si nad tím hlavu a nechat to plavat. Nejste povinná nikomu nic vysvětlovat, když se chováte jako rodič a máte ty nejlepší úmysly 🙂

Strana
z9